- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz morfondőr #3315 üzenetére
Azért fullhd-ben is lehet egy olyan bitrátát tartani...
A válaszodban ott van a LEHET, de ez a cég, vagy mi, kb nagy ívben tojik erre.
Amúgy számomra az FHD már meghalt, semmit nem nézek FHD-ben, nem azért vettem 4K oled tévéket, hogy FHD tartalmakat nézzek rajta, még akkor sem, ha frankó a bitrátája.
Ennek a cégnek is 4k-ban kellene szórnia a tartalmakat, ami a te FHD plazmádon is sokkal jobban nézne ki, mint egy jobb bitrátájú FHD.-----
Egyetértünk
Apple tv 4K nézem mosanában a SEE-t, mert elmaradtam vele, ezt 40-41m között nyomja az Apple (dolby vision/atmos), elképesztően szép, főleg az erdős részéken, amiből jó sok van, meg kegyetlen véres harcok, amiket megmutatnak rendesen... Omg....[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Imi1981 #3274 üzenetére
Vettem egy 65-ös Sony A95K tv (is), nos ezen - és ezt már írtam az OLED topikba is - (számomra) az FHD tartalmak nézhetetlenek. Nem is nézek rajta semmit ilyesmit, lényegében az összes stream szolgáltatóra előfizettem és Dolby Vision-ban ennek a tévének jelenleg nincs ellefele. A Bravia Core-on pedig az IMAX ENhanched filmeket 80+M minőségben szórják. Tehát nem 17-18 max, mint a Netflix, hanem Blu-ray minőségben DTS-ben.
Lemászik a minőség a képernyőről. Néha kell itt 5-10 sec, mire láthatóan a max sávon küldik,
de addig nagyon rossz nézni is a minőséget, amíg át nem vált 4K-ra és el nem éri a max sávszélt.A másik, hogy ez a tv szintén android rendszert használ, ugyanaz lényegében a kezdőképernyője is, mint a shield-nek, de nyilván nagyon jól van optimalizálva a hardverhez a rendszer, mert amire nyomok, azt azonnal az arcomba vágja. A shield közel sem ilyen gyors.
Persze itt is észrevettem már néha szoftveres hülyeségeket, pl amikor az erősítőmet nem hajlandó nullára halkítani (néha), de nagyon rendben van az egész, összességében most a Shield egy felesleges kütyü számomra.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
HA a KODI fontos, akkor nyilván semmiben, de egyébként...ahogy ez működik, az a lényeg. Csak csatlakoztasd a tévédre és kezd el használni, akkor látni fogod, mit értettem azalatt, hogy bármire nyomsz, minden azonnal történik és a lejátszás mindenhol frankó. Függetlenül attól, hány app megy a háttérben. (Nekem nincs szükségem RR meg hasonlókra, mert soha nem működött jól...csak jól felcseszte az agyam.)
Akkor meg főleg van értelme, amikor Apple kütyük vesznek körül.
De mint írtam nekem mind a kettő van, A shield nekem másra már nem jó, mint lossless hangminőségű filmek lejátszására. Szeret(t)em a shield-et, de az új apple tv óta én be sem kapcsoltam. Most az is azt mondom: adjanak ki végre egy vadiúj gépet, amin minden frankón működik és az első vásárlójuk leszek.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Filmeket lejátszani, nyilván a Shield, de engem már ez a része nem érdekel.
Viszont, ha elindítom a Netflix, Disney, Youtube, Prime, Hbo, Apple tv etc... akkor azonnal induljon és kadenciahelyesen.
A helyes megoldás számomra: Apple tv mellett ott a shield, de inkább jobban örülnék, ha ezt most kukáznák és kidobnának egy vadiúj gépet, ami mindent tud. Mert ez a toldozgatás-foltozgatás kba...szott szánalmas...[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Imi1981 #2976 üzenetére
Apple tv-n kis felbontású a netflix(full HD tévén)
Hogy érted, hogy kis felbontású? A Netflix mindig abban a felbontásban küldi a tartalmat, amilyen eszközt kötsz rá, ha ez HD tv, akkor csak HD lesz, ha 4k, akkor 4k, ha a tv, vagy erősítő tudja az atmost, akkor Dolby vision- Atmos jelenik meg. Nem fogja az FHD tévére, pl 18M 4k-ban küldeni a tartalmat és feleslegesen "elvenni máshonnan" a sávszélt, mikor neked elég a 2-4M is fhd-ban.
A megjelenése óta használom az új 2022-es 128gb Apple tv-t, azóta nálam a shield be sem lett kapcsolva, brutális, ahogy ez a kütyü működik. A 15-ös bionic chip ebbe egyszerűen már túl erős cpu, minden azonnal történik, de minden. És ahogy említetted is, a kadenciahelyes lejátszás a legfontosabb, ez az Apple tévén alap. Amíg ezt a Shield-en nem csinálják meg, én a büdös életbe nem veszek még egyszer ilyen kütyüt.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz ForRedGlory #2243 üzenetére
Nem mondtam sehogy, csak azt, hogy a filmmaker nem az LG kiváltásga.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz ForRedGlory #2234 üzenetére
A filmmaker mód minden oled tévén ott van, én kimondottan a Netflix kalibrált módról beszéltem. [link]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz LouiS22 #2226 üzenetére
Nem, ezt nagyon félreértetted.
Nem akkor történik meg a csoda, ha benyomom a kalibrált módot, mert a tv alapból is vált frekvenciát, csak akkor lesz tökéletes minden, ahogy a rendező elképzelte.
A sony tv a lényeg, ami akármilyen kurva drága erőben sehol nincs egy shield-hez képest, mégis valaki megírta, hogy váltson frekvenciát, ugyanazon a droid szaron.
Küldtem én már annyi feedback-et ennek az elb...ott bandának a freki miatt, de nem is válaszoltak rá. Talán alkalmatlan rá ez a kütyü, "mittomén" mi az oka. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz LouiS22 #2224 üzenetére
Azért furcsa nekem ez az egész, mert a nappalimban Sony 83A90ja tv van, amin ugye szintén Google droid fut és azon a Netflix, Apple tv vált frekvenciát. A Panasonic hz(jz)2000 szintén, de az kimondottan a világon a legjobban a Netflix-re preferált tv-k. Nem is állítottam semmit, csak benyomom a netflix kablibrált módot és minden tökéletes. A színek, kadencia, freki etc...
Szóval nem értem, hogy egy olyan erős gép és "drágának" számító kütyü, mint a Shield ezt nem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz ForRedGlory #2204 üzenetére
Nincs olyan tévé még a világon és szerintem egyelőre nem is lesz, ami a freki hibát kijavítsa, akármilyen smooth csúszkák lehetnek 100%-on, meg minden ilyen ló...sz bekapcsolva.
Egyszerűen nem látod az akadást, örülj neki. De nem ezzel van a gond. A gond azzal van, hogy egy olyan kütyü, mint a shield ezt nem tudja alapból, mármint a frekvencia váltást, ami egyszerűen röhej. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Meglehet azt csinálni, hogy a netflix gomb megnyomásakor automatikusan a képernyővédő induljon el? Ha igen, mivel és hogyan?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz ForRedGlory #2156 üzenetére
Biztos, mert mindent meglehet oldani manapság.
Egyébként lehet, hogy ráhibáztam, mert most több helyen is olvastam, hogy jön a 2022-es kütyü, bár nem tudom mennyi lehet a valóságalapja... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz ForRedGlory #2154 üzenetére
Most szerkesztettem fenti írásom a Disney+ miatt, szóval aki ismer, az tudja, hogy nem Magyarországon lakom.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz ForRedGlory #2144 üzenetére
Ezt nem tudom. Apple tv, netflix, disney, Hbo előfizetéseim vannak. Ezek a shield-en akadoznak.(kivéve disney, mert azt nem használom, talán shield-re nem is létezik, nem tudom és nem Magyarországon lakom)
Dolby vision, atmos netflix-en a RR applikáció vagy kifagy, vagy a hang késik. Ezért régóta alapból 23.97fps 4K Dolby vision-ra van állítva.
A shield-en csak külső ssd-ről játszok le filmeket Kodi alatt, szerencsére ezzel semmi gond.
Lényegében most másra nekem nem is jó a shield.
Nem használok Plex és a többi hasonló programot.
Talán jön az új Shield kütyü és ezért tojják telibe, mittomén, de most nem jó (nekem) a shield pro.[ Szerkesztve ]
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Képminőség?
Két Panasonic oled-em, ha ezeken nem látom, akkor nem létezik olyan, hogy képminőség különbség. DV alatt mit értesz? Amíg a shield nem képes frekvenciát váltani, csak mókólással, azt is bugosan, addig minden más eltörpül. Egyébként meg régen nagyon dicsértem a Shield-et ezt te is tudod, de most egy sz@r lett. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezt a (valamikor) frankó Shield-et kezdik olyan szinten elb@aszni, hogy az Apple tv 4k (lassan, de biztosan) röhögve megeszi minden szempontból.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Miért írnék mást, én aki a legkisebb röccenésre is háklis. Tehát, igen az volt az első, 24 és 25-ön simán viszi a filmeket.
Ha nem így lenne, akkor az Apple tévére is telepíteni kellene azt a fos RR-t. HA így lenne, visszaküldtem volna azonnal.
Az írója kifogott valami selejtet, vagy mittomén... -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Apple tv...
Nekem nincs szükségem rá, mert van is maga a készülék, meg a tv-én is van külön applikáció, de egy ismerősöm kérdezni, hogy ezt fel lehet-e hekkelni a shield-re? Mert a PLAY nem dobja ezt ki a shield-re...
Gondoltam meg kérdezem itt.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A netflix nem is "igazi Atmos", csak egy buta DD+Atmos, ami messze van a truehd Atmostól.
És ezt fülre is megmondod, ha csukott szemmel kellene tesztelned ugyanazt a tartalmat, ugyanannál a résznél?
Mert egyrészt kell hozzá minőségi rendszer, másrészt igen jó hallás. Az előbbihez bőven hatszámjegyű rendszer kell, annak sem az eleje. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Márpedig teljes mértékben igaza van, mint olyan a tudatos vásárló nálad nem létezik, vagyis az, akinek számít mire ad ki pénzt, előtte elolvas róla infókat, teszteket és/vagy legalább néhány videót, hogy mire számíthat.
Nem pedig utána ír olyanokat, ami 2021-ben már ősréginek számít...
A negatív felsorolásodból hiányzik a scart kimenet, az rca és a tuchel csatlakozási lehetőség.Középszerű kép? Am mit jelent, mert ez a kütyü a legkiválóbb minőségben jeleníti meg 4K hdr/dolby vision tartalmakat, jah ezért kell a jó minőségű HDMI kábel. Talán illene hozzá venni egy jó minőségű tévét is, erősítővel.
Üdv 2021-ben!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz djpundro #983 üzenetére
Hagyjadmár..., mert nincs ilyen, hogy minden film.
A Netflix tartalmak több, mint 90%, de inkább 95 az 23.976-ban készült és ha erre van állítva a rendszer, akkor nincs semmi gond. Ha meg belefutok olyanba, mint pl 25, akkor megnézem a tévén, mert a refresh rate valóban egy bugos lfsz. HBO GO-ra van engedélyezve, de ott meg teljesen frankón működik.
És abban igazad, hogy ezt miért nem tudja a tévével lekommunikálni, de egy firestick-kel ne hasonlítsuk már, mert kb ég és föld a kettő között a különbség.Nekem, pl nem netflix-re kellett az nvida shield pro, hanem filmek lejátszására, úgy, hogy rácsatlakoztatok 2x4 TB HDD-t az USB3 kimenetre és röhögve kezeli, amiről bármikor megnézhetek Dolby vision-tól kezdve a manapság létező összes hangformátummal filmeket, ehhez képest egy firestick, kb ovis szinten van.
Tudom mert volt nekem, meg a gugli 4k-s kütyüje is. Mind a kettőt visszaküldtem.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Erről egy Markos-Nádas aranyköpés jut eszembe:
- ha magának azt mondják, hogy ugorjon bele a kútba, akkor beleugrik?
- hát tavaly kétszer húztak ki onnan!Mire vártál eddig, hogy bontatlan? Kipróbálás nélkül mondjuk meg a frankót?!
A javaslatom: vidd vissza. :-D![ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz konigjanos #885 üzenetére
Az már nem sokáig fog működni, csak akkor ha előfizetsz, pc-ről az adblock böngészők is egy "állóképet" kapnak majd.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Real_Necro #789 üzenetére
Mi a kérdés?
Bocs, de nem értem... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Mezga Aladár #708 üzenetére
Mennyi ideig tart a frissítése, már vagy 20 perce csinálja a 8.2.1 képernyőn...
Vagy ez itt most lefagyott?
-----
most olvasom az első hszt a shield oldalon, hogy beragadt frissítéskor nála is, na ilyenkor mi van, ha áramtalanítom akkor esetleg tégla lesz?
Komolyan, ezek is egyre balf...szabbak!
-------
Jah látom közben, rejtve volt a válasz, hogy vissza gombot kell nyomni,[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Terenszhill #679 üzenetére
ts csak HDR-ben.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Terenszhill #675 üzenetére
Bocs, helyesen a KODI (store verzió) nem játszik le DV-t, de minden mást igen és gyönyörűen. Az MrMC, szintén bolti, fizetős 1000 valamennyi forintért, simán lejátssza a DV-t, de az utolsó frissítéskor kb egy fos lett. mert újraindult, ahogy elindítottam, pl a Matrix, vagy a Hang nélkül filmet, erről írtam is, de szerencsére azóta kijavították, tehát most az is jól működik. Ha nem DV tartalmat nézek, én inkább a KODI-t használom.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Terenszhill #661 üzenetére
Ha DV a tartalom, azt ki kell írnia. Mi az, hogy ránézésre?
A rendszerben a DV ki van választva egyáltalán? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Komolyan, elég gáz (kezd lenni nálam), hogy folyamatosan mókólni kell, hogy ezen úgy működjön valami, hogy ne vágjam falhoz.
nem olyan rég írtam, hogy az MrMC-vel simán lejátszottam a DV filmjeimet, az utolsó frissítés után nem volt időm semmire, tegnap néztem volna DV-ben filmeket, erre csak dolby vision-nál újraindul ez a fos rendszer. Amit frissítés előtt simán játszott. Tehát csak a DV-val lett baja az mrmc-nek.
Én nem értem, hogy lehet elcseszni valamit, ami addig jó volt.
Tényleg ennyire nehéz kódolni erre a kütyüre, hogy alapból minden működjön és ne kelljen telepíteni rá semmit...
Egyszerűen nem értem, pl miért nem tudják megbeszélni a frekiváltást refreshrate nélkül a tévével. Az RR meg amúgy sem működik jól netflix és youtube alatt sem nálam.
Pl az autotopnl videói úgy szaggatnak, hogy öröm nézni. Elsőre ír 60-at, utána 59 valamennyit, aztán megint más, végól egy katyvasz lesz az egész. Nálam az RR, csak hbogo-n működik jól. A többihez nem "szólhat" hozzá.
Ezektől függetlenül a kütyü frankó, minden más tökéletes, hdr, atmos meg minden hangsáv, de akkor is... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz captainnemo #592 üzenetére
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz captainnemo #589 üzenetére
Nálam Shield-en ugyanazon képbeállítások mellett, a kép(minőség) szinte pontosan ugyanolyan, mint a tv saját applikációjával. LG CX.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Mezga Aladár #580 üzenetére
Ezalatt mit értesz, vagy hogyan, hogy lejátszható?
Milyen, melyik Matrix ez pontosan? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Dale Cooper #582 üzenetére
Megerősítve.
Bár nekem tök mindegy ez a része...
Nem erre használtam, hanem mozifilmek nézésére. 4k hdr és /vagy dolby vision-ban, ott meg eleve nem működik.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jó sokan szidják ezt a frissítést az nvida oldalán, de nincs ezzel semmi gond.
Sőt én még gyorsabbnak is érzem
Illetve valami van, néha az erősítő a shield bekapcsoláskor kiírja, hogy a tv nem hdcp 2.2 kompatibilis. Ezt a fasságot. A ha kilépek meg be mármint shield ki-be kapcs, akkor már jó és van kép. Eddig ilyen nem volt, lehet kell majd egy FR az update miatt?
Na mindegy, ettől függetlenül frankón villám az egész.(#581) djnice
AI-t még nem próbáltam, de ha adsz egy linket, vagy példát, akkor lecsekkolom. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Csak az HBO miatt felraktam az RR-t, mert valamiért most elkezdett akadozni, főleg az Aranyéletnél. 1080 50hz-re állítottam fix-en, viszont most meg nincs AI, ha letörlöm az RR-t, akkor van. Illetve mindenhol máshol van, youtube, kodi etc...ami max fhd...
Most mi lehet a gondja az AI-vel? Advanced-be semmi nincs bejelölve, tehát csak az HBO-ra van engedélyezve fix 50hz-re. Netflix továbbra is akadásmentes 60hz dolby vision alatt. xD -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Mezga Aladár #548 üzenetére
Hogy kihagytam a fejlesztői részt, arra gondolsz?
Ettől még a cx-en egyszerűen borzalmas ez a freki váltás. Elindítom a filmet és több másodpercre sötét lesz a kép majd végre kép...álló egy-két másodpercig majd elindult, de a hang is csúszott gyakran.
Milyen tv-én használod, nálad is így működik, hogy sötét lesz a kép több másodpercre?
--------------
És amit az előbb írtam, hogy lehet, hogy az AG9 ugyanilyen/ugyanezzel a rendszerrel teljesen tökéletes a netflix? Mi a különbség, hogy shield-en ehhez RR-re van szükség?
------------[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nálam rendesen arra vált amire kell.
Örülj neki , hogy nálad minden klappol, de tényleg. Nekem az a tapasztalatom és a sztrádát is olvasva, hogy az RR-nek van baja bőven, ráadásul sok mindenkinél. azt viszont nem értem, hogy miért van ilyen bugos valamire szükség, mert nem kellene, ha a droidos netflix applikációt normálisan megcsinálnák.
De ez így nem tiszta. Sony AG9-cen gyönyörűen működött, ugyanezzel a droid rendszerrel, akkor a shield-ben valami nem oké, vagy mi van itt? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Remelem most nem gondolod, hogy hazudok, ez nem dedo, hogy kit nagyobbat mondani de nincs lfsznyi akadas, mit akadas, roccenes sem. Különben visszaállítottam volna 23,976-ra, mivel azzal volt eddig a legjobb a Netflix nálam, de ezt már többször leírtam. Hogy 60Hz Dolby vision HDR és csak ennél, sima HDR 60 már nem jó, miért nincs semmi, azt talán ez az elbsztt Cx tudna megmondani. Amivel mint tv nekem egyre jobban tele a hocipom.
Az biztos, ha kijön a Sony új oledje, pl AG10 vagy más név alatt...ez megy innen a francba.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha valaki, én nagyon haklis vagyok a legaprobb roccenesekre is, Viszont 60HZ Dolby vision-ra, HDR - beállítva lényegében vaj sima minden még a 25ös Black mirror is, az RR akkor meg minek? Vagy a CX tényleg egy különleges állat fajta tv, hogy erre állítva neki ez frankó, de 59,97-en meg már minden baja van... Marad így...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mivel én soha nem voltam droidos, csak emlékezetből és foszlányokból rémlett valami, hogy az öcsém nyomogatott valahol, valamit, és akkor előjött a fejlesztői mód. Így sikerült tegnap, de sajnos egyáltalán nem jól működött, amikor frekit váltott. Elindítottam a filmet ami után, kb 2 sec és sötét kép (ekkor váltott frekit), majd visszajön a kép, de egy állókép, kb 1 másodpercig, utána indult, de a hang nagyon elvolt csúszva. Na, kb a sokadik ilyen elindításra meghülyült a shield, 4k tartalmak eltűntek, a többit leírtam...
A legfurcsább, hogy még FR után sem tért észhez, sőt az elején le is fagyott, mikor állítottam be az alapdolgokat. A youtube nem indult el, le kellett törölnöm és újratelepíteni, egyszerűen nem vágom, hogy mi történhetett FR után...
Az RR-t, ha fel is rakom újból , marad manuális, 23.976-on a netflix 90%-ka teljesen frankó volt eddig is. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz #72042496 #531 üzenetére
De annak - mint írtam már - semmi értelme, hacsak nem mindent sima dolby digital 5.1-ben nézel.
A shield-re rápakolhattak volna még egy HDMI kimenetet csak a hangnak és akkor a kép részével kikerülhető lenne az erősítő. De egy DD kívül ha a tv-be megy rögtön a hdmi a shield-ről , lényegében minden más házimozi hangtól elesel (dts, dts:x, dts hd ma, truhd etc etc etc...) mind azt írja majd a nagyon okos tévé, hogy nem támogatott.
Tehát nálam úgy van, hogy shield hdmi bemegy a minden hang és képformátumot ismerő erősítő egyik hdmi bementetébe, az out-ról onnan pedig a tv EARC hdmi bemenetébe.
De hát ezzel nem írtam újat nyilván... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz #72042496 #527 üzenetére
Valamiért, amikor az RR már "normálisan" működött volna, a freki váltástól és a dolby vision képváltástól behülyült a shield, de lehet, hogy az erősítő is, ezt nem tudom.
Átdugtam másik hdmi-be, ott átváltott 59.97 HDR-re. És akkor már írta a 4k tartalmakat is, visszadugom az erősítőbe, dolby vision-ra váltok megint csak FHD, akárhova dugtam.
Átállítom HDR 59.97-re már az erősítőn keresztül is 4k lett, csak épp HDR.
Megint beállítom a dolby vision 59.97-et, erre most jó lett minden, hogy ez mitől hülyült meg ennyire az RR freki és képváltástól , és kimondottan a netflix része, az számomra rejtély.Az meg főleg, hogy egy FR után miért nem állt rögtön helyre...
Köszi a tippet..[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Srácok! Van valakinek ötlete, hogy ez a k...szott shield - netflix miért csak HD, már factory reset-et is csináltam. Olyan, mintha teljesen meghülyült volna. FR után a youtube sem működött, le kellett törölni és újra felrakni, hogy elinduljon, ráadásul a shield még ki s fagyott közben...de a netflix továbbra is csak HD.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
És továbbra is minden HD, RR nincs is fent.
Egyébként, attól függetlenül, hogy működött többször el volt csúszva a hang.
Csak azt tudnám, hogy a netflix miért érzékeli továbbra is most HD-nek a tévét. A dolby vision tartalmak is max HD. Mint írtam volt egyszer ilyen, akkor is az RR csesztetés után lett minden HD, csináltam FR-t is, akkor se volt jó, aztán egyszer csak megjavult. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A fejlesztői - network debugging - nem volt bekapcsolva (én marha), nem is volt ez az opció, úgy kellett előhoznom, és így valóban vált már, de és most már kezdek hülyét kapni, valamiért buktam a 4k-t. De mindenhol.
Most mi történt? Lényegében minden max HD. Miért?[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Értem. Szívesen megoldanám, csak már ötletem sincs, hol lehet a HIBA.
Tehát eljutottam odáig, hogy a refreshrate működik, egyből állítja 60hz-ről a tv-t, a manuálisra állított netflix-re, vagyis 24-re és a HBO-ra beállított 50-re, tehát működik a freki váltás.
De miért és hol lehet az a buktató.....még...., ami elgáncsolja az automatikusnál?[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha erősítő nélkül vált, akkor az erősítő beállításai között kell keresgélned a hiba okát.
Én értem amit írsz, viszont ez a hiba kilőve, mert a rendszer 59.97 dolby vison-ra van állítva, a refreshrate netflix-en manuálisan 23.976-ra és amikor odakapcsolom, akkor látni is lehet meg a tv is írja, hogy 24hz. Ha itt gond lenne az erősítő részéről, akkor manuálisan sem váltana, sőt egyik sem váltana, se az MrMC se a KODI. Egyszerűen az automatikus frissítés nem működik.
---------------De közben ezen ne múljon alapon, kihúztam és bedugtam simán egy üres HDMI-be a tévébe. Automatikusan nem vált. A fent leírtak miatt, szóval elég bután néztem volna, ha váltott volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa Competizione
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Vasutas topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest