Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Azt hiszem most jelentősen romlott a magas hőmérséklet miatt tönkrement PS3-ak statisztikája.
-
kapeti07
senior tag
Szerintem ki kéne lépni ez Európai Unióbol és belépni a Svájci Unióba és vegyük fel a Svájci Frankot mint fizetőeszközt.
Xbox: kapeti
-
DeFranco
nagyúr
Azt mondom, hogy nem veszünk fel annyi hitelt, amit épp ki tudunk fizetni. Annyit veszünk fel, amit kétszer ki tudunk fizetni, és akkor nincs világvége, ha esetleg megemelkedik a törlesztő, valaki elveszti az állását, vagy megbetegszik valaki.
Azt mondom, hogy nem költjük el az utolsó fillérünket is, hanem hagyunk annyit, ami legalább 3, de inkább 6 hónapra szerény, de teljes körű megélhetést biztosít.
Azt mondom, hogy tervezhető volt. Hogy várható volt-e vagy valószínű volt-e az már véleményes, de nem is kellett annak lenni.
szerk:
Azt mondom, hogy nincs ingyen ebéd, és összességében itthon soha nem volt olcsóbb a svájci frank alapú hitel, mert az ára kevesebb volt, de a kockázata nagyobb. Úgy kellett volna számolni, hogy annyit veszek fel, amennyit forintban is felvehetnék (mert eddig ér a takaró, nem tovább, még ha úgy látszik is), és a két törlesztő közötti különbözetet nem élem fel, hanem elteszem zordabb napokra.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Azért a duplázódás bőven messze van attól, hogy "nem veszünk fel annyi hitelt, amit épp ki tudunk fizetni".
Szerintem tervezhető nem volt, legfeljebb "benne volt a pakliban". Ha tervezhető lett volna, akkor nem veszem fel a hitelt. Vagy legalábbis nem ilyet.
Szerencsére még nem a kaja pénzt kell törlesztőre költenie a családomnak, de nagyon nem mindegy, hogy 60E vagy 120-130E "repül ki az ablakon". Ráadásul a mostanit még nem is tudom. Lehet lesz 140-150E is.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
DeFranco
nagyúr
Írtam az elvet (annyit vegyél fel, amennyit forintban is ki tudnál fizetni).
Tervezhető = képes voltál betervezni
Tervezhető != várhatóHa nem a kajapénz meg a törlesztőre, akkor az még messze nem a "minősített hülyeség" esete. Akkor csak meg kell kicsit szorítani, de minden megy tovább. Persze, nagyon fáj, és nem jó érzés, de közel sem életveszélyes a helyzet, amúgy is normalizálódni fog, nem marad mindig így. Ne vedd magatokra amit írtam. Az viszont igaz, hogy fel kellett volna rá készülni, és tartalékolni.
-
Motar
tag
Benne volt a pakliban? Mi? Egy válság és közel duplázódás? Ennyi erővel a világháború is benne van. Számol az ember egy 10-20forintos drágulásra, nem 100ra!
Na de mindegy, nem nagyon tudunk mit tenni sajnos. És bár lehet hogy ez már Svájcnak is rossz, nem nagyon fognak beleszólni mert azzal elveszítenék a függetlenségüket. Túlélték a világháborút is egyedül, ezt is túl fogják. A pénzükért megkapnak mindent. Nem az a hűdenagy mezőgazdasági export országról van szó, aki csődbe megy ha nem tudja eladni az áruit.
Arra leszek kíváncsi, hol lesz a vége?! Remélem az eurónál megáll....Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?
-
ch003067
addikt
Jó napot.
A kép jó, a játékot várjuk izgatottan
-
wikings2
őstag
Jó délutánt
Ez az Optimus karakter a játékba mekkora gáz x(
Fel se tudom fogni kik fognak ezzel játszaniTalán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
Wolverine
félisten
-
Wolverine
félisten
válasz mrhitoshi #22 üzenetére
Ez fáj Svájcnak, nem is kicsit. Ha 1:1-ben kell euróval váltani, akkor kb. meg fog duplázódni a munkanélküliség az országban...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Osz24
tag
az allam nehogy megsegitse azt aki hitelt vett fel.
-
KRi2
aktív tag
Szerintem meg külön kellene választani hogy ki mire vett fel hitelt. A 20 milliós nyaralójára, vagy az 5 milliós vidéki, első házára.
||| | || ||||| | ||| ||
-
Gude
senior tag
Drágább lesz a chf mint az euro
Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
-
wikings2
őstag
A fél vezetőség nyaral és nem nyilatkozik a maradék hogy miért nincs rendkívüli gyűlés ezzel kapcsolatban egy megoldócsomag létrehozása érdekében.
Vicces ez a Magyar állam...Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
Gude
senior tag
Sok ember fog beleugrani az árfolyam rögzítésbe,pedig nem lenne szabad.Meg van ez koreografálva rendesen
Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Okos Otthon / Smart Home
- Video konvertálás
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest