Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gude
senior tag
Sok ember fog beleugrani az árfolyam rögzítésbe,pedig nem lenne szabad.Meg van ez koreografálva rendesen
-
Gude
senior tag
Drágább lesz a chf mint az euro
-
KRi2
aktív tag
Szerintem meg külön kellene választani hogy ki mire vett fel hitelt. A 20 milliós nyaralójára, vagy az 5 milliós vidéki, első házára.
-
Osz24
tag
az allam nehogy megsegitse azt aki hitelt vett fel.
-
wikings2
őstag
Jó délutánt
Ez az Optimus karakter a játékba mekkora gáz x(
Fel se tudom fogni kik fognak ezzel játszani -
ch003067
addikt
Jó napot.
A kép jó, a játékot várjuk izgatottan
-
Motar
tag
Benne volt a pakliban? Mi? Egy válság és közel duplázódás? Ennyi erővel a világháború is benne van. Számol az ember egy 10-20forintos drágulásra, nem 100ra!
Na de mindegy, nem nagyon tudunk mit tenni sajnos. És bár lehet hogy ez már Svájcnak is rossz, nem nagyon fognak beleszólni mert azzal elveszítenék a függetlenségüket. Túlélték a világháborút is egyedül, ezt is túl fogják. A pénzükért megkapnak mindent. Nem az a hűdenagy mezőgazdasági export országról van szó, aki csődbe megy ha nem tudja eladni az áruit.
Arra leszek kíváncsi, hol lesz a vége?! Remélem az eurónál megáll.... -
DeFranco
nagyúr
Írtam az elvet (annyit vegyél fel, amennyit forintban is ki tudnál fizetni).
Tervezhető = képes voltál betervezni
Tervezhető != várhatóHa nem a kajapénz meg a törlesztőre, akkor az még messze nem a "minősített hülyeség" esete. Akkor csak meg kell kicsit szorítani, de minden megy tovább. Persze, nagyon fáj, és nem jó érzés, de közel sem életveszélyes a helyzet, amúgy is normalizálódni fog, nem marad mindig így. Ne vedd magatokra amit írtam.
Az viszont igaz, hogy fel kellett volna rá készülni, és tartalékolni.
-
fi:zi'k
nagyúr
Azért a duplázódás bőven messze van attól, hogy "nem veszünk fel annyi hitelt, amit épp ki tudunk fizetni".
Szerintem tervezhető nem volt, legfeljebb "benne volt a pakliban". Ha tervezhető lett volna, akkor nem veszem fel a hitelt. Vagy legalábbis nem ilyet.
Szerencsére még nem a kaja pénzt kell törlesztőre költenie a családomnak, de nagyon nem mindegy, hogy 60E vagy 120-130E "repül ki az ablakon". Ráadásul a mostanit még nem is tudom. Lehet lesz 140-150E is. -
DeFranco
nagyúr
Azt mondom, hogy nem veszünk fel annyi hitelt, amit épp ki tudunk fizetni. Annyit veszünk fel, amit kétszer ki tudunk fizetni, és akkor nincs világvége, ha esetleg megemelkedik a törlesztő, valaki elveszti az állását, vagy megbetegszik valaki.
Azt mondom, hogy nem költjük el az utolsó fillérünket is, hanem hagyunk annyit, ami legalább 3, de inkább 6 hónapra szerény, de teljes körű megélhetést biztosít.
Azt mondom, hogy tervezhető volt. Hogy várható volt-e vagy valószínű volt-e az már véleményes, de nem is kellett annak lenni.
szerk:
Azt mondom, hogy nincs ingyen ebéd, és összességében itthon soha nem volt olcsóbb a svájci frank alapú hitel, mert az ára kevesebb volt, de a kockázata nagyobb. Úgy kellett volna számolni, hogy annyit veszek fel, amennyit forintban is felvehetnék (mert eddig ér a takaró, nem tovább, még ha úgy látszik is), és a két törlesztő közötti különbözetet nem élem fel, hanem elteszem zordabb napokra.
[ Szerkesztve ]
-
kapeti07
senior tag
Szerintem ki kéne lépni ez Európai Unióbol és belépni a Svájci Unióba és vegyük fel a Svájci Frankot mint fizetőeszközt.
-
DeFranco
nagyúr
Azt hiszem most jelentősen romlott a magas hőmérséklet miatt tönkrement PS3-ak statisztikája.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Tovább emelkedik a svájci frank, az éjszaka folyamán már a 273 Ft-ot is elérte.
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Túra és kirándulás topic
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Videós, mozgóképes topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Sony 7.1 hangfalszett és Yamaha erősítő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest