Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Húh én asszem azért ennél egy kicsit tovább mentem gondolati úton.
De már nem tudnám levezetni. Érdekességképp jön hozzá az is, amit a hagyományos keresztény vallás tanít, hogy mindenki bűnösként születik. Aminek semmi okát nem látom.
Hiszen ha megszületik egy gyerek, arról ő maga nem tehet. Nyilvánvalóan ösztönösen, többnyire a beleprogramozottaknak megfelelően cselekszik. Tehát semmi olyat nem tud elkövetni, amit a keresztény tanítások szerint bűnnek lehet értelmezni.De ha ennek ellenére mégis bűnös, hiszen mindenki az. Akkor nyilván valami olyasmi miatt bűnös amit még születése előtt követett el.
Az egész gondolatmenetem abból indult ki, hogy a világunk tökéletlen. Márpedig ha létezik egy "mindenható" Isten, aki ezt teremtette és képes volt gyakorlatilag bármire, miért ne teremtett volna tökéleteset? Hiszen mint ember elég sokféle képpen megtudjuk szegni azt a bizonyos 10 parancsolatot. De ha ez akkora bűn, mért nem lettünk eleve úgy teremtve, hogy ezeket ne legyünk képesek elkövetni. Nyilván más volt a cél. Talán az, hogy erre mindenki magától jöjjön rá. Viszont a világunk a legtöbbek számára annyira szar és romlott hogy messziről látszik a többség nem képes magától rájönni a helyes normákra.
A Biblia meg ilyenek csak erkölcsi iránymutatás, nem más.Aztán később rájöttem, hogy a tökéletlenség része a tökéletességnek! Mindegy, már én sem emlékszem tisztán, hogyan is jutottam el odáig, hogy mi végülis csak büntetésképpen vagyunk itt a Földön. Valamiért ide száműztek büntibe. Természetesen úgy, hogy arról tudatosan ne tudjunk, hiszen akkor nem lenne büntetés.
Na most a fentiek mind mind csak a fantázia szüleménye. Semmi konkrétum, semmi tény. Csupán egy erőteljes elkalandozás gondolati úton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest