Új hozzászólás Aktív témák
-
az a baj, hogy p20 pro-n nem tudom H+-nál kisebb sebességgel tesztelni, mert csak LTE, WCDMA és GSM lehetőség van, EDGE-re nem tudok váltani...
Ennyiből hátrányos a TV GO, hiába van jobb és kedvezőbb áron mint a MyTV.
De mint írtam, ezeket az appokat/szolgáltatásokat nem Roamingra tervezték elsősorban.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
-
Szerintem az a 810MB nagyon sok.
810MB/30perc 27MB/perc 450kB/sLehet valahol elszámoltam valamit?
Valóban,bocsánat
Telenor MyTV,M2 240p esetében átlag 707kB/s-t mutatott a telefon max., ami2,5MBadatforgalom 1óra alatt
707kB/s x60=42MB/p x60= 2,5GB/ó a 2,5 az jó volt, csak a prefixet írtam el.
TVGO,M2 automata minőségeb
max.átlag 801kB/s-et mutatott,ami 1 óra alatt 2,7MB
801kB/s x60= 48MB/p x60= 2,8GB/ó
Ha a te méréseidet számolom vissza akkor a MyTV ~430MB/ó a TVGO 1,6GB/ó
Csak azt nem értem, hogy a 2 eszköz között miért van ekkora differencia?Hétfőn viszem szervizbe a telómat,ha visszajön letesztelem újra.
[ Szerkesztve ]
-
én az alapján számoltam,amit a készülék kiírt aktuális sebességet. Azt vettem alapul.
A méréseid szerintem kicsit sokat mutatnak30 perc lejátszási intervallumra. Mivel a TV GO az elérhető legjobb minőségben streamel, így érthető a magasabb adatforgalom.
Ha visszaérkezik a telefonom a szervizből, majd letesztelem én is -
-
Igen, hogy ki mire akarja használni.
---------------------------------------------------------------------
Más, mindenkinek:
Az appal kapcsolatban, amiről írtam a blogot, ma három jó feature derült ki számomra.
1: Kikapcsolt kijelzőnél is lejátsza a rádió műsort
2: Ha hívnak közben telefonon, megszakítja a lejátszást, majd a hívás végezte után ott folytatja, ahol abbahagyta
3: tv műsor lejátszásnál kijelző kikapcsolás, vissza kapcsolás után folytatja a műsort[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
de csak plusz funkcióért ennyivel többet fizetni?! akkor olcsóbb venni egy droidos boxot és azt rádugni a szállodai TV-re, hosszabb távon még azzal jobban jössz ki.
Van 90adásod és hbo go-d 5600ért, egy droidos box meg 15-20ezer itthon.
De ha neked jobban megéri a kevesebb adásért többet fizetni, akkor én támogatlak. Ha neked így jobban megéri.
[ Szerkesztve ]
-
kb. nekem itthon 65Mbites a vdsl2 netem, és nem ment feljebb a tvgo-ban az átlag átviteli sebesség 2perc alatt, sőt azért írtam átlagot, mert nem folyamatos az átvitel, pár másodperces pufferelés van, hogy ne fogyaszzon sokat. Ezért is írtam,hogy átlagban. de ezt nem lehet bitre pontosan kiszámolni, hogy mennyit pufferel előre.
Ezekre alapozva írtam az átlagokat, hogy egy 10gigás roaming adattal majdnem 2-3hónapnyi időt tudtsz tv-zni odakint, de ugye ha jól értem,akkor 2hét kint, 1-2hét itthon a kamionos ciklus? mert akkor ugye még kevesebb, mert itthon nem igen használod gondolom.
Most megnéztem az RTL Klubot a TVGO-ban, folyamatos átvitellel streamel 64-500kB/s-sel
MyTV-ben a Fem3-atis folyamatosan streameli 15-510kB/s között
Ebből adódóan szerintem közel ugyan annyit ehet roamingban
[ Szerkesztve ]
-
Tehát ha te roamingba szeretnél használni bármelyik TV appot,akkor:
Huawei P20 Pro-val Wifin mérve:Telenor MyTV,M2 240p esetében átlag 707kB/s-t mutatott a telefon max., ami 2,5MB adatforgalom 1óra alat
TVGO,M2 automata minőségeb
max.átlag 801kB/s-et mutatott,ami 1 óra alatt 2,7MBa differencia 0,2MB/óra
10GB(10240MB)-os roaming csomag esetén így fest az átlag adatforgalom:
Telenor MyTV: 10240MB/2,5MB/ó=4096óra/24ó=170,6nap
Telekom TVGO: 10240MB/2,7MB/ó=3792óra/24ó=158nap
1hónap 30nap
tehát bőven elég 1hónapra egy 10GB-os roaming csomag,de még egy 5GB-os is,ha csak TV-znél rajta.Nem tudom ezek után, hogy miért a drágább szolgáltatód választottad.
Update:Azt nem írtad, hogy telenoros havidíjas előfizető vagy,mert akkor máshogy állok hozzá. De ami az előfizetésedet illeti, a korlátlan kizárólag itthon korlátlan, EU-ban nem, ahogy egyik szolgáltatónál sem, de még a flották sem. Az a 18GB minden hogyan elég. Nyilván valami ismerősöd dolgozik az adott cégnél, aki szerezte neked a flottás kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
Ezeket a TV-s appokat nem ilyen igényekre tervezték és arra hogy roaming adatforgalommal használd. A root jogra meg szerzői jog védelem miatt reklamál,hogy ne lehessen rögzíteni. Külső megjelenítőn keresztül is rögzíthető, így ezért tiltott ez a funkció is. Az, hogy a Telenor MyTV mind ezt engedi, abból is látszik, hogy mennyire lesz@rj@ a szerzői jogokat.
Én megértem, hogy sokat utazol külföldre, de ilyen esetekre, jobb egy adot ország mobilnetes szolgáltatását használni, mint a helyi szolgáltató roamingját.Helyi viszonylatban a telekom a nyerő, roamingban egyik sem, mert csak honi hálózatban korlátlan a korlátlan, a Telenor Hipernet xxl is csak itthon korlátlan, az EU-ban 25GB-ot forgalmazhatsz vele és 16ezer forint. A Telekom esetében a Korlátlan mind2 Korlátlan nettel csak 15 illetve 20GB-ot forgalmazhatsz le 9000 illetve 11ezerért.
Az a Telenorosoknak ingyenes adatforgalom is csak Magyarországon érvényes. Mellesleg ha a Telekom IPTV minőségét használja a TVGO, akkor az SD 2.6Mbps-t, a HD 9Mbps-t használ. Roaming irányban egyiksem szolgáltat semmit sem korlátlanba.
Nos,ezek fényében melyik a jobb?
-
akkor nézzük,hogy valóban jobban jársz-e, szerintem nem
telenor MyTV: telenoros/nem telenoros
plus 49 csatorna 2990/3790
max 71 csatorna 4490/5690
hbo go 2490/3190TVGO: otthoni szolg.-sal/nem telekomosnak
alap 31 csatorna 0/2000
szupercsaládi 90 csatorna 0/3600
hbo go 1990A TVGO automatikusan állítja a minőséget a netsebességhez
anyagilag biztos rosszabbul jársz, meg a csatornák számát tekintve is
DE ha neked jobban megéri,akkor használd egészséggel
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sziasztok! (update: 2019.11.28 12:53)Folytatnám a hasznos kis alkalmazások szekciót. Ugye eddig voltak már ezek:Hasznos...
- Tőzsde és gazdaság
- Last Epoch
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Huawei P50 Pro Harmony OS 4 Natív Google szolgáltatások, NFC fizetés, Google play
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- TP-Link Deco X50-Outdoor (AX3000) kültéri WiFi 6
- iPad Pro M1 wifi 128GB megkímélt + gyári Smart cover
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest