-
GAMEPOD.hu
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Danny365
őstag
.kdz telepítés
0. Szerezzétek be a flashelni kívánt kdz-t
1. Töltsétek le az LGUP-ot innen vagy innen vagy innen
2. Telepítsétek az LGUP_8994_DLL_Ver_0_0_3_23-at, majd a LGUP_Install_Ver_1_14_3-t
3. Csatlakoztassátok a telefont a PC-hez, majd indítsátok el az LGUP progit (ha a program nem látja a telefonotok, indítsátok újra a G4-et, [a progi fusson továbbra is, illetve legyen csatlakoztatva a telefon]). Nem kell Download módba tenni a G4-et, a program gondoskodik róla.
Lollipopról Marshmallow-ra frissítés - wipe nélkül
Az LGUP progiban legyen a BIN file kijelölve, a File Path pedig mutasson a MM kdz fájlra (magyarul tallózd be - gondolom). Ha ez megvan, a Process menü alatt válaszd ki az Upgrade-et, majd nyomd meg a startot.Lollipopról Marshmallow-ra frissítés - Teljes wipe-pal aka. minden (?) cuccod megy a levesbe
Az LGUP-ban tallózd be a MM kdz-t, majd zárd be a programot. Nyisd meg újból és látni fogod, hogy a File Path továbbra is az előbb betallózott MM kdz-re mutat. Pipáld be a BIN file-t, a Process alatt pedig válaszd a Refurbish opciót, majd mehet a start.Marshmallow-ról Lollipopra való downgrade
Gyakorlatilag ugyanaz, mint az előző. LGUP-ban tallózd be a Lollipop kdz-t, majd zárd be és nyisd meg az LGUP-ot ismét. BIN file pipa, Refurbish, start!Ha biztosra szeretnél menni az adataiddal kapcsolatban, az LG Bridge szoftverrel működik a backup/restore.
A root a kdz telepítés során eltűnik.---
Hogy mit, miért így kell csinálni, azt xda-n kérdezzétek, én csak lefordítottam.[ Szerkesztve ]
-
Danny365
őstag
Megjelent hivatalos cm12.1 nightly h815-re, ha esetleg valakit érdekel (azt nem tudom, mi módon lehet feltenni, nem néztem utána).
-
Danny365
őstag
válasz zombinyul #9638 üzenetére
A 6.0 amúgy lehet, hogy megoldja a problémád, mert van egy olyan újítás, hogy az SD kártyát konkrétan hozzácsapja a belső tárolóhoz, ergo nem külső tárolóként fog működni, így oda is lehet alkalmazásokat telepíteni, stb.
Persze hogy az LG ezt beletette-e, az majd kiderül. -
-
Danny365
őstag
Ki lehet kapcsolni a hangokat a Sound & Vibration menüpontban a Swiftkey-en belül.
Amúgy szerintem a legjobb billentyűzet, főleg, ha több nyelven is szoktál kommunikálni. Egyébként minél többet használod, annál jobban kitalálja, miket szeretnél mondani.
Én már 4 éve gyűröm és eléggé megtanulta a kifejezéseket, stb. De persze az alap szótár is jó. -
Danny365
őstag
Solid Explorer. Nemcsak gyönyörűen működik, de amellett remekül is néz ki.
-
Danny365
őstag
-
Danny365
őstag
Bonyolultnak nem az, de nézd meg az About Phone résznél, hogy milyen is a telefonod, mert elvileg csak az európai, vagyis V10a-EUR telefonokat lehet unlockolni, hiába H815 a többi típusa is.
Várni meg várhatsz, de egyelőre semmi hír nincs arról, hogy jönne alternatív megoldás. A DRM dolog miatt senki nem panaszkodott eddig az xda-t olvasva, kamera, Youtube, Spotify, stb. mind úgy megy nekik, mint eddig, BL unlock előtt.
-
Danny365
őstag
Amúgy nem leszólni akartam véletlenül sem és értem is, miért preferálod a raw formátumot, csak ha tényleg pofás képet akarsz, akkor sajna rájuk kell szánni az időt. A G2-n ugyanilyen nyűgjei voltak a dng-nek egyébként, ideig óráig szívesen szerkesztgettem őket, de aztán ha tök hétköznapi dolgokat fényképeztem, inkább maradtam a jpg-nél.
Ha eddig PS-sel csináltad, szedj le egy Lightroom-ot, könnyebb szerintem kezelni, meg vannak benne jó dolgok, amik meggyorsítják az egész folyamatot. Én se vagyok egy nagy Adobe mágus egyébként, de pár kép kidolgozása után rájön az ember, hogy mit érdemes tekergetni.
-
Danny365
őstag
Háát ez elég optimista hozzáállás. Jelen pillanatban nem tűnik túl dev-barátnak ez a G4. Főleg, hogy az amcsi variánsok olyan OTA update-et kaptak, hogy kdz-vel sem lehet visszatenni korábbi verziót. Így meg ha lesz is rá root, nem sokba telik az LG-nek bezárni a kiskaput.
Ez persze még nem érinti az international változatot, de hát így meg milyen támogatása lesz, hogy a fél világ ki van zárva a buherálásból.
[ Szerkesztve ]
-
Danny365
őstag
A g2 alapból tud 1080p/60fps-t.
Amúgy van már mod a g4-hez is.
@Viper26
Nem lehet még rootolni máshogy sajna.[ Szerkesztve ]
-
Danny365
őstag
válasz f(x)=exp(x) #2029 üzenetére
A kamera valóban csúcs, de a többi dolog olyan, hogy vagy semennyire, vagy csak elhanyagolhatóan jobb, mint a G2-é. Persze a G2-t vagy egy éve nem a gyári szoftverével használom, de én tényleg nem éreztem lassabbnak, sőt. Az új, G4 UI-ja meg szerintem alig áll többől, minthogy itt-ott színt cseréltek, meg pár png-t átrajzoltak. Ez kevés. No meg ott van a G4 port G2-re.
De még egyszer mondom, nincs a készülékkel baj, csak ahhoz, hogy én ezt megvegyem, 100k+ forintot kéne, hogy kifizessek úgy, hogy a G2-t eladom. Ennyit meg nem ér meg. Sajnos abban a szerencsés/szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy itt van nálam a pénz, de nem tudok mit venni, mert a kamerán kívül alig nyújtanak többek ezek a flaghsipek, mint a lassan 2 (!) éves telefonom.
-
Danny365
őstag
Tegnap megnyomkodtam egy G4-et a MediaMarktban és azt vettem észre, hogy nemigen gyorsabb a G2-mnél 5.1.1 ROM-ot futtatva. Sőt, nekem fluidabbnak tűnt az én készülékem. A másik problémám meg az volt, hogy 5 perc után már untam, hisz lassan 2 éve a G2-t nyomkodom. Számomra egyedül a kamera az, ami tényleg kiemelkedő, de emiatt én nem cserélném le a mostanit.
Kár érte. Ettől függetlenül persze jó, csak nincs meg az újdonság varázsa számomra.
-
Danny365
őstag
válasz HoCharlie #2001 üzenetére
>nem tudom megnezi,hogy a tobbin mi van
Dehogynem. Fent a címsor mellett nyomd meg a számot, ami kijelzi, hogy hány tab van nyitva (vagy egyszerűen a swipe down mozdulattal húzd le a címsort).
Ha nincs ilyen nálad, menj be a Chrome beállításaiba és kapcsold ki a Merge tabs and apps opciót - ha be van kapcsolva, akkor is tudsz váltani a tabok között, csak a Recents menüben (négyzet a navbaron).
-
Danny365
őstag
Itt minden infot megtalálsz.
-
Danny365
őstag
válasz drmotto #1847 üzenetére
Itt kb. le van írva. Rekeszt nem tudsz állítani a G4-en sem, viszont fehéregyensúlyt azt hiszem igen, amit nem említ a cikk, de azt talán nem kell magyarázni.
A "mit érdemesre" nem nagyon lehet válaszolni, mert amit épp a helyzet megkíván, nincsen ultimate beállítás.
-
Danny365
őstag
válasz xabolcsy #1352 üzenetére
16:9-en tényleg nem vág belőle, mivel az maga a szenzor aránya. A többinél viszont az oldalakból vág többet-kevesebbet, így jön ki a 4:3, meg az 1:1. (persze lehet az is lehet, hogy alakváltó a szenzor )
Vagy most igazából nem tudom, mire gondoltál.szerk: hát én is ezt mondtam, hogy a többinél vág, no mindegy.
@Justreboot
Nem bántás volt, csak ez a hadjuk mindig mosolyt csal az arcomra.
[ Szerkesztve ]
-
Danny365
őstag
válasz Just_Reboot #1350 üzenetére
Hadjuk békén? Én nem hadom!
Bár lassan tényleg meggyőz, és az S6-ban még a fényképek felbontását is át lehet állítani! (egyébként viccen kívül, ha nem lenne ilyen kicsi az S6, biztos vennék egyet)
-
Danny365
őstag
Igen, ez elég nyilvánvaló, hogy a képaránnyal változik a felbontás is, de ez nem felbontás állítás, hanem képarány (igen, a felbontás is így értelemszerűen változik, de hát na...).
A G4 16 megapixeles képeket lő, a szenzor meg 16:9-es képarányú. A többi képaránynál ezt croppolja. -
Danny365
őstag
Ezt már én is mondtam neked pár hete, hogy mindig olyanokat linkelgetsz, hogy azért biza az S6 jöjjön ki jobban. Aztán meg takarózol, hogy ilyenről szó nincs, használati eszköz, mindkét telefon jó, blabla.
Mondjuk engem már nem zavar. szóval nem piszkálásból mondom, csak látod, másnak is feltűnt. Én olvasom mindkét telefon topikját és egyre jobban azt gondolom, hogy igazából mindkét készülék egy retek, legalábbis a vélemények alapján. -
Danny365
őstag
Valaki megmondaná, hogy a G4 topikját hol találom?
-
Danny365
őstag
válasz Stauffenberg #758 üzenetére
Ez mondjuk nem igaz. Ha veszel Quick Charge 2.0 adaptert, akkor működnie kell a funkciónak rendesen.
-
Danny365
őstag
válasz szupermacs #610 üzenetére
Igen, csak te. Jelenleg a G4 a top-kategóriát képviseli, már ami a fotózást illeti.
-
Danny365
őstag
Igazából nem engedi, lehetőséget ad rá. Egyes pont.
A kedvenc részem amúgy ez:
Your device may become unsafe to the point of causing you harm. -
Danny365
őstag
válasz Stauffenberg #502 üzenetére
Azért idén jön még pár teló; (2?) Nexus, OnePlus Two, high-end LG, Note 5, Moto X (2015). Persze semmi sem garantálja, hogy ezek kielégítőek lesznek.
Ha biztosra tudnám, hogy lesz stabil stock droid S6-ra, én talán azt venném, de ugye az Exynos nem éppen dev barát. Egyelőre én kivárok, csak hát ha már ősz lesz, akkor meg mindjárt jön a következő generáció.
-
Danny365
őstag
válasz Stauffenberg #328 üzenetére
Az LG-ben amúgy IMX234 van.
-
Danny365
őstag
Szerintem meg addig nem túl mérvadó összehasonlítgatni az s6-tal, amíg nincs senkinek sem g4-e. Hiába linkel hozzá alátámasztást az illető, hogy márpedig az s6 kamerája, akksija jobb, mikor én meg linkelhetnék nyolc másik cikket, ami pont az ellenkezőjét állítja.
-
Danny365
őstag
válasz Oppenheimer #64 üzenetére
Hobbi. No meg máskülönben egy hónap után megunnám a telefont. Bármilyen hihetetlen, nem mindenkinek ugyanazok az igényei.
-
Danny365
őstag
Jó-jó, de akkor sem csábulok el. Majd októberben Nexus 5 (2015). Akit szeret ROM-olni, stb. annak sajna messze nem ideális az LG.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!