Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
Fülest se? Pedig arra a topik alapján volna igény
PS: Erről eszembe jutott egy ma már elátkozott színésznek az egyik kabaréjelenete, mikor mondja, hogy ő két újságot szokott olvasni, a Fülest meg a Times-ot. A Füles-ben a politikát a Times-ban a keresztrejtvényeket szereti
-
-
E.Kaufmann
veterán
Nem kezdődött vele jól a kapcsolatom már évekkel ezelőtt sem. Kérték volna a segítségem fejlesztési feladathoz, átmegyek nagy lelkesen, mondom üljünk össze, beszéljük meg, erre kihívta az ottani főni a srácokat, hogy meló van, nincs idő ilyesmire és mindenki takarodjon a dolgára, elég durva szavakkal, pont hallottam az üvegablakon keresztül. Nem is tartott sokáig a megbeszélés és én se voltam már utána lelkes. Bezzeg kellett a fejlesztés pár hónappal később, de akkor meg már tegnapra. Ha meg valami nem ment, azért volt mert előzőleg nem osztottak meg infót, de azért az én saram volt.
Jött később egy új kollega, gondolom jól bemutatott enki az ottani főnök, mert ő is elég dúrva volt velem a kezdetektől. Mindenesetre örömmel deaktiváltam a felhasználót miután két évvel később kipenderítették -
-
blp85
senior tag
Nekem is a Kopasz ugrott be, hogy mennyire megszakértik a dolgokat az NKH-nál, illetve sokszor a gyári papír sem elég nekik...
Amúgy meg nem ezek az igényes tuning autók a veszélyesek, hanem a zugszervizbe pimpelt bontó szökevények, na meg az ezen a műszakin meg menjen át rozsdás, rohadt, füstölő roncsok.
-
bambano
titán
nagyon sokáig ment az, hogy évekig nem volt áramszünet. az elmúlt időszakban meg volt legalább három. hogy most a városi hálózat ótvar, vagy betettek a töltök, vagy rossz a ház kapcsolószekrénye, nem tudom. ez utóbbira már kért a közös képviselő zsetont, hogy cseréljék...
azon agyalok, hogy rakok fel szigetüzemű napelemet és arra dugom a gépeimet. most jelent meg dc tápos itx alaplap, meg T-s 14.gen intel proci.
-
Ja, de azért szakembernek...
Mentsünk adatot olyan céges gépről, ami nem céges (mezei Windows, beszállító hozta, csak rohadt drága ha kijönnek újrarakni). RAID van, nem értik, nem indul.
Nézem, 3 meghajtó, 2x2TB tükör, 512GB SSD, amiről futna a gép... Jó esetben a 2TB tömbre mentették a mérési eredményeket, és nem a SSD-re...@koby11h :
Na a SCSI kábel az tényleg kikopott De úgy 15-20 éve. A MiniUSB az akkor volt a telefonokon, amikor ezek 10-12 évesek voltak.
Meg ez azért szakma, biztos hogy kellett volna találkozniuk vele. -
koby11h
őstag
Tőlem valamelyik kontrollerhez tölteni vittek jó párat, még nem halt ki teljesen...
hcl: Fiatalabb kollégák az scsi kábeleket sem ismerik meg. Én meg egy stabil motort nem biztos hogy elsőre jól raknék rá egy mángorlógépre. Nincs ezzel semmi gond. Halad az idő... ha még sosem kellett, akkor ez van.
-
KROK640
nagyúr
Kár, hogy nem neveltek ilyen pofátlannak, mert amúgy ez vicces lett volna. Persze tutira fel lett volna háborodva, hogy mégis hogy képzelem (ez csak feltételezés, ha nem tartott volna mindig legalább 5-6 méter távolságot)
#33897 Top cat : Az is jópofa lett volna, de a távolság miatt nehéz lett volna kiviteleznem, plusz itt csak a nagyobb üveg piákon van ilyen (0,7deci felett) amit tuti azonnal észrevesz ha a zsebébe csúsztatok. Ez csak úgy lett volna vicces ha teljesen nulla az esélyem a lebukásra.
-
KROK640
nagyúr
Pontosan. Igaz másfajta autókkal szoktam látni, de tény, hogy ott is ez megy.
Sőt, nagy néha még hobbi szinten is ezt látom, de mivel én nagy amerikai autó fan vagyok (elsősorban 1932-1996) azt szoktam mondani, hogy ülj be egy amerikaiba, majd utána egy 10 évvel későbbi európaiba, és megfogod érteniHa nem, akkor meg nincs miről beszélnünk. Kicsit olyan mint nőkről és zenéről vitatkozni, mindenkinek más az ízlése, és úgysem fogod meggyőzni az igazadról.
Illetve saját példán láttam, hogy ez valamennyire működik de pl zene esetében, a trance-t úgy kedveltem meg, hogy haver kocsijában mindig az szólt, és sokat hallgatva az is elkezdett bejönni. Valamennyire nőknél is működik ez, de alapvetően ez a két téma az, amit nem szoktam erőltetni egy vitában, sőt az utóbbiban még örülök is, ha eltér a véleményünk, nem szeretem a konkurenciát.(gondolom mindenkinek megvan az mikor haveroddal ugyanarra a nőre hajtotok)
Sőt (bár kicsit másabb de) az orosz-ukrán háború kapcsán is tapasztalatam, hogy vannak megdönthetetlen álláspontok, és ha te nem azzal értesz egyet, akkor te "ellenség" vagy, még akkor is ha amúgy nézzél már magadra, X éve haverok vagyunk, pl együtt dolgozunk stb. Egyetlen olyan embert ismerek akivel ezt tudjuk "kezelni", bár ha iszik imád előhozakodni a témával, és olyankor hallgatom, hogy a bnzi nyugat ukrán nácikat támogat, és az oroszok csak azért nem nyertek még, mert az oroszok előbb kimerítik a nyugatot stb. Ha közlöm vele, hogy gomba, akkor én a nácik és a melegek pártján állok, sőt én is mindkettő vagyok (bár ezt általában a neten random emberektől is megkapom, ha nem értek egyet velük) -
KROK640
nagyúr
így van, egyrészt Placebo is, ahogy BIP is mondja, hogy már csak hallani is akarja annyiért a különbséget, másrészt ugyanazt a jelenséget is látom, mint a fanboyságnál : amikor azt mondod neki, hogy a másik CPU/VGA stb gyorsabb, jobb választás lett volna ebben a kategóriában, most ők a gyorsabbak stb, akkor rögtön azt érzi, hogy a választását támadod, és ezáltal őt.
Visszakanyarodva az eredeti vonalra, ha már rengeteg pénzt beleölte, ez az ő választása volt, mert ő igényes, és ha te ezt nem érted, akkor meg igénytelen vagy. De ő igényes, és végsősoron jobb ember ettől, hogy valamire ennyit költött, meg ő hallja is... -
E.Kaufmann
veterán
Na ja.
Az más kérdés, hogy nehéz minőségi kábelt találni, mert sok szutyok van forgalomban. Ha már úgy is felemás a viszony Kínával, ezt meg lehetne lépni az EU-nak, hogy csak minőségit hozhassanak be Kínából. Most is magyar kereskedőtől rendeltem USB-DC adapter kábelt. Jó, nem is került sokba, de annyiért már értelmes patch kábelt kapok, ez meg arra nem volt jó, fél ampert átadjon 5V feszültségen(egyenáram, nem számít se jitter, se frekvenciaátvitel, csak az, hogy guruljanak az elektronok
)
-
KROK640
nagyúr
Ez ütős story volt, nekem csak az lenne a kérdésem, hogy az ilyen hogy került abba a pozicióba, hogy szerverekhez piszkáljon?
Ennyi ésszel közmunkán kéne a járdát seperje.
Mondjuk azt már régesrég kiveséztük, hogy az ész, és hogy milyen szinten él, csak minimális összefüggésben van. -
Igen, illetve amúgy hogy ugyanígy előfizetős az 50MB-nál nagyobb ISO kezelése
Viszont nem előfizetős a random megállás fagyás lassúság
@frescho : Á, én csak arról beszélek, hogy egy gép leszerelése mennyi macera. Mindegy, hogy létezik-e fizikailag. Bizonyték külön a jelszótörlésről szolgáltatások törléséről kiregisztrálásáról mindenről stb. és a végén a disk wipe-ról is
"Ezek a csodás új .io felszo*tt dolgokat úgy fejlesztik, hogy még minor verzió váltásnál is simán eltörik a kompatibilitás."
Meg se lep
Héten szvtam egy hasonlót. Félig külsős fejlesztők, progi 2 embernél nem megy. Pont annál, akinek a legjobban kell. Azokat a gépeket nem is mi supportáljuk. Ja de azért nézzem már meg.
A saját maguk által szerződött fejlesztőt én kontaktoltam (mert mi tudtuk megszerezni a kontakját), ő túrta egy kicsit.
Az volt a baja, hogy ékezet volt a progi filenevében.
Eddig ment. 5+ éve.
Most tekert valami a Microsoft, és akkor most nem megy. A többiek gondolom még nem kapták meg az updatet
A dev még mindig azzal küzd, hogy az ékezetes cucc le tudja magát frissíteni ékezet nélkülire"meg hibát keresni valami Commodore termékben. Ingyen meg főként nem, "
Kérj érte pénzt. Amilyen ára van ezeknek, többet nem keres. Ha igen, akkor m,egy nyertél -
-
-
Lenry
félisten
bebootolt a gép, eltettük a dolgot másnapra. este 11kor rámír a vietnámi, hogy akkor mizu. alszok, az.
másnap reggel folyt.köv, nézem, hogy oké a gép már megyen, de internet az nagyon internyet.
írok nekik, hogy nincs net.
- de be van dugva.
- akkor dugd be jobban
- mingyár megnézzük
- küldj fotót
negyed óra alatt megjön, az iDRAC dugójába sikerült bedugni a WAN-t -
totron
addikt
Én azt bírom, mikor kijelentem a valamit, hogy ez ettől és ettől van, a sztori szerves része, sőt, alapja. Erre mi a reakció? Elkezd találgatni. Hogy mitől lehet. Most mondtam el, baszdki. Van a Mézga Aladár scifi kalandjainak egy epizódja ahol kis minikráterekben mindenki elgolyózgat magának, magával. T'án nekik van igazuk.
-
Ugyanezt megcsinálták az arab, európai... Local IT-sok is az előző helyen. Bár azok annyival fejlettebbek voltak, hogy nem húzgálták ki a dolgokat a gépekből.
Ez ugyanaz amit fentebb írtam, hogy zárd be. És nem tudja, mi az a bezárás.
Telefonon nem tudja, melyik a power gomb, nyomogatja a fizikai menügombot.
@TESCO-Zsömle : "nyomás/teljesítési kényszer alatt az amúgy intelligens, sok PHDs emberek is levedlik magukat mohába"
Na de ez, hogy pls. tedd vissza, azért még abban az állapotban is... -
TESCO-Zsömle
titán
Van ez az effektus, hogy nyomás/teljesítési kényszer alatt az amúgy intelligens, sok PHDs emberek is levedlik magukat mohába. Nem tudom mi a neve, de már a szakembereknek is feltűnt, ha elkezdték kutatni a dolgot.
Szóval elvileg ez egy létező dolog, mint az ajtó-jelenség, hogy mikor átlépsz egy ajtón, előfordulhat, hogy tol a fejed egy kisebb reset-et és nem emlékszel, hogy miért indultál el míg vissza nem mész oda ,ahol eredetileg eszedbe jutott, hogy menni kéne... -
Top cat
addikt
Hát nem tóm'. Szerintem kicsit sokba kerül.
-
Otthon mindenképpen
Melóra Windowszal nem annyira már
@E.Kaufmann : T800
@BiP : T470 annyira nem vészes otthonra. Full terhelésen hajtva valóban hajlamos throttlingolni, de a legtöbbek laptopos igényeit azért kiszolgálja bőven.
A döglésre hajlamos billentyűzet már aggasztóbb.
Viszont ezekkel együtt is fényévekkel jobb a legtöbb konzumer akárminél@szebe : Lenovo T-n 440 óta forrasztott minden. Ha utánanézel, az Intel nem nagyon gyárt más noti procit, csak BGA-sat (ha minden igaz, egy darab sincs, ami nem BGA-s a gen.3 vagy 4 óta), szóval nem is tudna nem forrasztott lenni.
-
-
-
KROK640
nagyúr
Ezt arrafel írtam, ha három hónap múlva keres. Nem vagyok köteles egy két perces telefonra emlékezni 3 hónap múlva.
De egyébként azt meg is mondtam barátnőmnek, ha valami 60-70 ezer lesz az összkeret akkor elmondom nekik, hogy két választásuk van :
1. Ezt most elpocsékolja valamire, amitől a gyerek sem lesz boldog, és a pénze is odalesz (jah és az új gépet el lehet felejteni)
2. Gyűjt még hozzá annyit, hogy legalább 200-250 ezer legyenEgyébként a 60-70 ezer az csak a monitor ára...
Mondjuk haver s3ggét is szétrúgom vagy nem tudom kiét... arról volt szó, hogy 200-250 ezres keretbe kell gépház meg ami benne van. írjam össze mi ebből az optimális és annyi. Ehhez képest most ott tartunk, hogy 50-100 ezerből monitor is kell, meg rendeljem meg, rakjam össze, meg Windows, meg játékok...
-
opr
nagyúr
-
-
Van elvileg+BIOS függő. Kipróbálom majd itthon
Nekünk olyan volt, hogy az USB kártya beregisztrálódik az SCCM-be, és 1-2 MDT-s telepítéssel később egyszer csak nem fog működni a MDTÉs lesz benne pár géped ugyanazzal a MAC-el... (A kulcsszó a MAC passthrough, ami tudja, azzal nincs ilyen.)
C-s dokkokkal szokott menni amúgy, mi is azokkal telepítünk.
-
E.Kaufmann
veterán
Ezért jó a bérlés. Amúgy volt, hogy venni kellett egy maszek lézert egy Xerox-ot. Kissé olyan volt a külseje, mintha egy komoly nyomtatónak lenne valami játék megfelelője, de azon túl eddig csak tonert, papírt és áramot kért. A legkülönböző helyeken fordult meg, de nincs egy panasz se róla évek óta. Szóval vannak értelmes olcsó lézerek. A tintásokkal van a baj itt is
-
Semin
őstag
oh boy ... bárcsak így működne.
Minden szép és jó amíg nem jönnek a növekedési ugrások/alvás borulások/szeparációs szorongás/fogzás/első betegség stbstb.Nálunk is minden rózsaszín köddel kezdődött. Nagyon szerencsésnek gondoltunk magunkat, mert a mi gyermekünk nem olyan mint azok a csemeték akikről a "rémtörténetek" szólnak...
Spoiler : De....annyi a trükk hogy érteni kell mikor mi baja, és akkor nincs oka nyűglődni...
Pont ide illik egy Yoda idézet:Ha arra számítasz, hogy egyszerű dolgod lesz. Tudd, igen nagyot fogsz csalódni!
És ez még csak a jéghegy csúcsa. A gyermeknevelés szerintem a legnehezebb dolog a világon.
-
bambano
titán
hmm. ez érdekes. első ránézésre pont olyan, mint amit nem akarok, mert bonyolult, de lehet, hogy második ránézésre mégis
mondjuk wifi az pont nincs...
ha van még jó ötlet, érdekel.
az én eddigi legjobb ötletem az volt, hogy rakok printerkártyát a gépbe, és veszek optocsatolt relépanelt. de ez csak az én eddigi ötleteimhez képest volt jó ötlet... -
-
-
hobizoli
nagyúr
ultunk a billiardos teremben vhol a varosban, mellettunk levo asztalnal arrol beszelgettek tok zavartalanul a 30-50 eves helyiek, hogy ki hany kobmeter bort "csinalt" a heten
meg volt olyan velunk egyutt vonulo, akik otthon szinten ezt csinaltak, mindennap hoztak neki a keriteshez a 2x20l-s kanna vorosbort...elfogyott
reggel csak kidobtak keritesen tul a bokrok koze a ket tok ures muanyagkannat, kora este meg jott az aznapi szallitmany...mobilteloval beszelgettek, ami akkor meg qrva draga dolog volt
5 ortorony volt csak, es boven voltak olyan helyek, ahova egyik se latott oda
de ha oda is lat, akkor se lett volna semmi igazabol
egybol jo cimbi volt egy csomo "oregnek" is
tuti azert is hoztak neki, hogy ne baszogassak
mint a böribe a cigit
....ezt probaltad volna meg a '70-s evekben -
-
opr
nagyúr
-
Diabolis
aktív tag
Átlag usertől (bár a leírásod alapján ez inkább átlag alatti) miért várunk bármilyen hibakeresést? Nem működik? Pavlovi reflex ON, hívni kell az IT-st.
Nekem tegnap délután kettőkor képződött egy hibajegyem, ami szerint az egyik telephelyen egy eszköz se kép, se hang. Jó eséllyel vagy kábel, vagy biztosíték. De ismerem őket annyira, hogy egyiket sem nézték meg. Majd hétfőn megnézem, mivel a tekefonjuk kikapcsolva (gondom az irodában rohad lemerülve, szokás szerint). -
-
Így így
@blp85 : Környezetvédelem részét adnám, ha működne a hosszú csere. Aztán 30000 után vajon mennyit nő a kipöfögött korom mennyisége, ha már döglődik a moci?
Mondjuk ha amúgy jó az autó, én megcsináltatnám. A Fordon is megcsináltattam hasonlókat, amikor az is már 20 éves volt.@TESCO-Zsömle : Nemtom, de elvileg több autón is zárt, vagy macera, és megoldják... Most nyilván ha nem lehet, akkor nem.
Amúgy a legtöbb dolognak van élettartama; a kéttömegűnek is; ezt vásárláskor jó tudni és beárazni...Csak pl. a repülésben pontosan előírt, hogy mivel, mennyi óra után mit kell csinálni, autóknál vagy nincs, vagy nem tartják be, hogy hány km-enként kell karbantartani.
-
Armagedown
őstag
Van olyan családtagom, aki ma is szenved a kájzer szövődményeitől, ő nem is akarta bevenni, de Svájcban dolgozik és kötelezték a bevételére.
A 2 oltás ellenére háromszor is elkapta a koronát.
A neten rengeteg embert talált, aki hasonló betegsegtől szenved, eddig 20ezer euróba került neki a kezelés, és még mindig nem gyógyult meg, gyengébb, mint előtte.
Egyik sem magától a covidtól lett beteg, hanem az oltástól.
Sajnos az orvosok sem tudnak mit tenni a gyógyulásukért.
Nem tudom, hogy mit érdemel a feltalálója, de hogy nem Nobelt, az is biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy ruhás topik
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest