Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz kenwood #86234 üzenetére

Hobbi szinten kezdtem neki, nem igazán a pénzért mert időben semmit nem hoz vissza. Van pár ismerősöm akinek ingyen csinálgattam meg a kártyáit.
    Viszont szeretnék szintet lépni, de kb 200-300e egy rendesebb reball station. Jó persze lehetne házi eszközökből építeni olcsóbban de az még több időt venne el.
    A legnagyobb baj nálam az alkatrészek beszerzése, (fetek, vezérlők stb) alin/ebayen mindent lehet kapni de mire ideér addig csak a pénzem áll az egészben és lehet nem is csak az a baja kártyával. Szóval kell egy rakás tartalék kártya is, eléggé sokszínűek az elektronikák ilyen téren. Aztán vannak olyan kártyák amiknél egy egy alkatrész leforrasztásához messze kevés a 700w-os smd állomás, egyszerűen nem lehet vele leszedni annyi hőt elnyel a kártya. Aztán meg a macera mire kimérek valamit. VRM-nél egy zárlatot is nehezen találok meg, mert hiába tudok zárlatot méri, annyira rohadt kicsit az ellenálása az egésznek hogy nem találom meg a hibát. Gyakran csak tippelni tudok mi lehet a baj. Ezt igazán csak nagyban érné meg csinálni. Tehát nem az ilyen 10-50eft-os közel 10 éves kártyák kategóriában hanem rendes nagy újabb kártyákkal. Akár vram-okat, plusz gpu-kat beszerezve rendes nagy állomással. Bazi sok pénz kellene hozzá indulásnak. Az egészségkárosodásról még nem is beszélve mert nagyban már kell rendes szellőztető is. Más egyéb kellékanyag viszonylag olcsó de az is tétel. (ballok, folyasztószerek..)
    Most van nálam az smd hiányos, csíkozós GTX780, egyből azzal kell kezdenem hogy visszarakok rá mindent amit csak tudok, közel olyan értékkekel mint ami eredetileg volt rajta, ezzel elcseszek pár órát és csak ott tartok hogy van egy kártya aminek még nem tudom a baját....majd méregetek hogy jó-e a vrm rész ha meg minden rendben de hibázik megy a reflow kevés sikerrel és aztán kiderül hogy ballok cserések (mehet másik emberhez 10eft-ért) majd azt javítva sem lesz jó és gpu hibás akkor bukó az egész. És így kihozok egy kártyát 10eft költségből kb 30-40eft totál mínuszra ha nem tudom megcsinálni...ha meg sikerül akkor el tudom adni kb 30-40 körül.
    Szóval messze egyszerűbb összevárásolgatni az összes hibás kártyát, reflow 235-280 fok között majd teszt és eladni javítottként ami lehet elmegy pár hónapot vagy akár egy évet is. Ha meg nem sikerül a reflow akkor eladni a francba 0-val kiszállva belőle valakinek aki megtalálja a hibáját. (nem egy kártya volt amit én feladtam és más megcsinálta, persze *szta kiírni hogy javított volt a kártya...)
    Aki meg nagyban bányászik az esélyes hogy rendelkezik kapcsolatokkal kártya javításra és tényleg már csak a javíthatatlant rakja fel rosszként apróra akkora hiány van. Szóval rossz kártyát is nehéz már szerezni már ha nem lehetetlen.

[ Szerkesztve ]

• BiP

nagyúr

válasz kenwood #86234 üzenetére

Akkor egyszerűbb eladni neki az egészet, majd a javított tápokat visszavásárolni tőle :)
    A rizikó nála van, és a haszonkulcs biztosan kisebb, mint az óradíj, amit felszámolna. Win-win.
    (De amúgy korrekt a részéről, hogy így leírta. Az ilyen normális, őszinte emberekkel szívesen szoktam üzletelni HA-n)

Amúgy nekem is van itthon régi, bizonytalan működésű tápom (1 vagy 2 darab), ha tud vele valamit kezdeni, szívesen odaadom valami jelképesért. Vagy Nektek.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés