Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Nemrég velem megtörtént eset:
1 hete lófogáson vettem egy pár videókártyát. Előre utaltam, kifizettem a postai díjat is.
Pár nap múlva rámír a tag, hogy bocsi, kitalált valami kamu dumát, hogy újrapasztázta, és nem ad képet, így visszautalná az árat. Éreztem, hogy sántít a sztori, írtam neki, küldje el így is, mert nekem mindenképpen kell, max ha nem javítható, visszaküldöm. De nem küldte el, egyoldalúan, közös akarat nélkül visszautalta a lóvét.
Én úgy tudom, ha valaminek a vételárát elutalom, akkor az az én tulajdonom lesz abban a pillanatban, főleg hogy telefonon és chaten is le van beszélve az üzlet, azaz írásos megegyezés van róla. Most megláttam itt HA-n ugyanazt a videókarit árulja egy tag.
Az én olvasatom szerint az az én videókártyám, hiszen kifizettem, persze most mivel egyoldalúan visszaküldte nekem az árát az eredeti eladó, azzal visszatartozom neki, de a kártya az enyém.
Szerintetek érdemes balhét csapnom? Tudom rendőrségi ügyet biztos megnyerném, csak megéri egy kis enyjebejnyéért balhét csapni? -
envagyok
veterán
Helyben hibás hd7970 15k-ért?
Nem röppen rá valaki?
Lehet azért ilyen drága, mert megvan a tépett és szakadt doboza? -
envagyok
veterán
Helyben HA-n:
Eladó 2db GTX1070 Videokártya
90/db
Gyorsan le kell csapni rá :D -
envagyok
veterán
válasz F.E.K.. #64457 üzenetére
Pont hogy nem.
I5-2500k 8000ft 3.7GHz turbó majdnem dupla teljesítmény, mint :
Q9550 8000ft 2.83GHz
[link]
Ma hülye aki 775-re fejleszt.
Egy 2. Genes i3 is erősebb a q9550-nél:
[link] azt meg kompletten hdd ram nélkül lappal házzal táppal 10 körül lehet venni. Irányár 19 4GB rammal, HDD-vel, és ezerszer pattogósabb mint bármelyik 775-ös. -
envagyok
veterán
Tudja valaki, miért kerülnek a nem ritka 4 magos 775-ös procik annyiba, vagy többe, mint egy 2.-3. genes i5, vagy első genes i7??
Mert ha egy qx9650 qx9770 extreme edition egy vagyon, azt megértem, mert ritka.
Viszont egy q9550, q9650 miért 8-12000ft ráadásul úgy, hogy ugyanezt a műszaki tartalmat xeon-ban meg lehet kapni 4-6000 körül.
Retró gépbe gondoltam xeont lecserélni egy q9550-et, ember 8-ért hirdeti, mondom kis alku belefér? Válasz viszik ezt mint a cukrot ennyiért is.
8-10 körül már hdd, ram nélküli i3 gépet kapni, egyszerűen nem értem, mit éri meg 10-esért upgradelni 4 magos core quadra -
envagyok
veterán
válasz #42431471 #64419 üzenetére
Nekem 15km oda-vissza a legközelebbi posta, plusz legalább 4-en állnak kint sorba. Kocsikázás sorbanállás kb 1 óra, plusz 500 benzin. És nem, nincs útban, nem járok arra, kb 2 hetente járok bevásárolni, annyit meg senki se tud várni.
@hcl 10km-en belül nincs bolt, pár cipőboltban ,élelmiszerboltban bepróbálkoztam de nincs doboz, nem adhatnak.antisztatikus zacskó, buborékos fólia meg főleg nincs. -
envagyok
veterán
Mind2 fél érthető:
A vevő szeretne otthonról kényelmesen karosszékből vásárolni, még véletlenül se odamenni személyesen, hogy saját maga győződjön meg arról, minden okés. Persze ehhez kell millió szögből fénykép, videó, meg legalább 3 nap garancia, hogy az eladó bukja, ha posta közben valami félremegy...
Az eladó meghirdeti, tesz fel egy normális képet, leírja világosan, jó állapot, működik, erre jön a vevőtől a kényelmes karosszékes üzenet... képet mindenről alulról, felülről, oldalról, furmark videó fél órás legalább (a hülyéjének), elvetemültebb példányok még a csomagolásról is szeretnének videót, képet (volt rá példa), meg aztán a végén kinyögi, hogy ingyenposta, meg 3 nap gari..... Eleve a postaköltségért szállítás is már szerintem szép dolog az eladótól, mert nem mindenkinél áll hegyekben ingyen ragasztó, doboz, buborékos fólia, antisztatikus zacskó, meg a kocsi sem levegővel megy a postáig, hacsak valaki nem a szomszéd épületben lakik. Meg hát a postázás felelőssége is legyen már szerintem azé, aki nem képes elmenni a termékért, hiszen ő kéri.
Szóval ilyenkor szokott felmenni a pumpa, és szerintem jogosan modja azt az eladó, hogy jól van ecsém, félóra furmark videó kell, meg 39 darab fotó, jóvanb@meg, haver, fogd meg a sörömet, egy ötös lesz.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Helyben újonc gtx 1060 6GB 28k postával.
"Eladó egy teljesen működőképes 1060 6gb, koronavírus miatt ingyenes postával magyarország területén.
Nagyobraváltás miatt adom el, a kértyéhoz nincs semmilyen papír, se doboz."
Ti rárepülnétek? -
envagyok
veterán
válasz #24845312 #64074 üzenetére
Ezt a postai drágulást nem értem..
Nem most ment le az üzemanyag ára majd 150Ft-ot?
Csak mert a költségek drasztikus emelésére fogják.
Mi drágult? A levegővétel?
Aztán ha visszamegy 400 fölé, akkor megint emelés lesz?
Pár éve arany világ volt : csomagautomata, foxpost 500Ft, most meg a duplája. -
envagyok
veterán
válasz davenport #63929 üzenetére
"Hibás terméknél is lehet kellékszavatossági igényed, ha olyan hibáról van szó ami a vásárláskor nem volt/nem lehetett ismert, és nem a normál elhasználódás körébe tartozik."
Attól függ.
Ha általánosságban hibásnak/ismeretlen állapotúnak hirdeti, akkor nem.
Ha mondjuk azt írja például egy alaplapra, hogy hibátlanul ment, csak bios frissítés után nem indult, és te beleírod a jó biost, és kiderül, hogy északi hidas, csak kamu volt a biosos duma, ott lehet reklamálni, kérdés az, hogy az eladó figyelembe veszi-e, vagy mehetsz perelni a 10000Ft-os nagyságrendű összegedet. -
envagyok
veterán
Hibás terméket vásárolva nem lehet azért perelni, mert hibás volt.
A beázásért, előzetes szétszedésért sem lehet, mert nem bizonyítható hogy kinél ázott be, és mivel a vevő is szétszedte, ez is ugrott.
Persze több mint valószínű, hogy az eladó pottyantotta vízbe, próbálta megjavíttatni, de ez persze nem segít.
Telefon vételénél főleg le kell infózni a vevőnek, hova szól a garancia, én biztos kikötném ilyenkor azt is, hogy amennyiben elutasítják a garanciális javítást nem rendeltetészerű használat miatt, vegye vissza az eladó. -
envagyok
veterán
válasz elder troll #63911 üzenetére
Én ha eladnám egy számlás garis cuccomat, megnézném a számlát, garanciajegyet, hogy meddig él a gari, de biztos nem hívnám fel a céget.
-
envagyok
veterán
Hibás cuccoknál mindig elég rendesen benne van a rizikó a pakliban.
Ha a számlán szerepel a garancia idő, akkor nem az eladó hibája, hogy megszűnt a cég.
Nem kötelezhető, hogy ott álldigáljon minden nap az üzletnél, hogy nyitva van-e még.
De még mindig jól jártál.
Az igazi átb@szás, amikor hibátlannak hirdetett termékről derül ki, hogy e-hulladék. -
envagyok
veterán
Hs valaki siet, még az övé lehet.
Helyben: Asus P5GDC Deluxe alaplap processzorral, rammal.
P4 procival, 4x1GB Rammal csak 23000Ft -
envagyok
veterán
válasz konikan #63746 üzenetére
Sajnos ez van.
Én is szívok most, mert motorozás közben tavaly ősszel megelőzött egy külföldi lakóautó, de jöttek neki szemben, és visszarántotta a kormányt énrám. Tanuk voltak többen is, ennek ellenére a helyszínelő rendőröknek azt mondta, hogy nem ismeri el a felelősségét, ők nem tudtak mit tenni elengedték, hazament külföldre, onnan jogsegély egyezménnyel fog valamikor vallomást tenni, és az után tudják kimondani a rendőrségen, ki a felelős a balesetért. Szeptember óta az egyik motorom darabokban, törésem is volt, 1 hónap gipsz.
De se pénz, se semmi eddig. És itt millió feletti a kár.Mondani könnyű ezeket a dolgokat, de csinálni jóval nehezebb, és szintén nagy az esély a bukásra. A fél ország be van kamerázva, meg megláthatnak az ablakból, stb.
Szerintem a büntetési tétele is nagyobb egy károkozásnak, ráadásul a gumi kiszúrás még súlyosabb, mert balesetveszélyt is okozol a káron kívül. A 15000Ft-os átverés meg egy enyjebenyje. -
envagyok
veterán
Sajnos azt máshogy veszik, és ott már indíték is van.
Több konkrét esetről tudok: hívja a sértett a rendőrséget, hogy ő most itt fekszik, mert megverte xy. Azonnal beviszik a másik tagot, és ott fordított a bizonyítás menete. Az elkövetőnek kell bizonyítani, hogy ő nem tehette (mert nem volt ott, mással máshol, tanuk, stb.) Meg most komolyan, ki fog egy 15000Ft-os cuccért átutazni az országon, kockáztatva, hogy erélyesebb fellépés esetén még a yard is beviszi?[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Csalósban eladónak lett ingyen egy 2 terás HDD-je, úgy, hogy simán bevédheti magát, ha akarja.
Vett egy külső usb hdd-t, kivette a lemezt, berakott helyette egy 20GB-ost.
Ember (vagy nyomozó) legyen a talpán, aki ezt bizonyítani tudja, hogy mikor ki rakta be 100-ad akkora HDD-t.
Mert ha ki is bontod a postán, ki gyanakodna, ki szedné szét ott?
Otthon meg már a vevő is tehette.
Brilliáns.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz koko52 #63672 üzenetére
1: stabilitás teszt indításkor kiírja a dátumot, időt
2: ugyanez jobb alul a tálcán.
Még esetleg mellette egy nyitott HA ablak, ahol látszik, hogy te léptél be, és nem screenshot, hanem fotó, amit nehezebb hamisítani.
3:Ja és szinte minden lapnál az AIDA kiírja a sorozatszámot isMondjuk vevő akkor is hülye.
Az i7-es procik a sebezhetőségek foltjai miatt félkarú óriások, többet ront a HT mint javít, kvázi =i5=ryzen3
Ennyiből nem is akármilyen konfig jött volna ki.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz koko52 #63654 üzenetére
Az eladó abban hibázott, hogy a hirdetésbe nem tett fel egy legalább negyed vagy félórás Aida stabilitás teszt képet.
Én alaplapot csak így hirdetnék. Ráadásul lehetőleg telerakom rammal, +postázás a vevő felelősségére.A vevő pedig egy idióta.
Z87 97 170 270 lapot én is raktam össze többet.
Nagyon nem mindegy, hova rakod a ramot, ha 1 vagy 2 van. 4 esetén nincs gond.
De legalább akkor manualt olvashatna:[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz koby11h #63578 üzenetére
Nálam most volt bútorasztalos, mert szétesett pár fiók.
10-re jött, felmért, elment alkatrészért (2400Ft), visszajött 12-re végzett.
17000ft számla nélkül zsebbe.
Kb 13000 maradt tisztán nála.
És nem akarok vitát szítani, de mikor hirdetésnél ingyen postát, további képeket, teszteket kérnek, csomagoljam, álljak sorba stb....[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Én már láttam, 2 magát számítógéphez értő embernek valló egyént, akik közül az egyik proci cserét akart bekapcsolt lapon elvégezni, és egyet, akinek vittem egy vga-t, szintén a zümmögő bekapcsolt gépből vette volna kia cserélendőt, ha nem üvöltök rá.
Most képzeld, ha ilyennek postáznál valamit.
Aztán menne a csalósba tutulni -
envagyok
veterán
válasz Kalandor #63426 üzenetére
Több mint 20 éve foglalkozom ingatlanokkal, ennek és pár magánéleti ügy kapcsán sok tapasztalatom volt bíróságokkal. A barátaim meg még jobban mozognak ebben.
Volt ügyem, alperesként, ami végigment 3 lépcsőn át a kúriáig.
Szóval láttam eleget.
Nem vagyok jogász, de sok barátom az, és nem rosszak.
Ami ügyem eddig volt, azt mindet megnyertem.
De biztos teljesen sötét vagyok, ha te mondod@Madcat Senkit sem basztattam, és szarul sem érzem magamat.
Ha valaki ír, és nem értek egyet vele, annak válaszolok. De ez így is van jól.
Én tanulni szoktam minden esetből, nem támadásként értelmezem.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Intruder2k5 #63422 üzenetére
De teszi.
De ugye azt is összeadod, hogy hány milliárd forintnyi büntetést szabtak már ki rá világszerte?
Szerintem több ezret.
Csak 2 2019 2. félévi hír a sokból: 5Millárd Dollár!! és 1.2 Milliárd forint!!
Átlagemberek persze hogy nem perelnek. Minek? Csinál egy másik fiókot, és kész.
Nem kis cég a FB, gondolom jogászból sem 1-2-t alkalmaznak, és nem is a legrosszabbakat, feltételezem. Szóval Józsikának a profiljáért nem éri meg 5 évig pereskedni, még ha garantáltan nyer is.
Nekem is dobták vissza hirdetésemet.
Egy ASUS laptop volt, a becsukott laptopról készült kép szerintük jogsértő. Gondolom az ASUS felirat bökte a szemüket a tetején De olyan is volt, hogy lefényképeztem a képernyőjét a pc-nek, hogy látszódjon működik rendesen, az is jogsértő, gondolom a windows logó miatt. De megunt nagyon márkás ruháit is felrakta az asszony, mind visszadobták, pedig eredeti cuccok voltak, még a számlát is lefényképeztük, Gucci Wien Kohlmarkt 5, direkt beleírtuk, hogy eredeti. PAff visszadobva.
De gondolom nem ezt szeretné a PH! követendő példának beállítani.
Azért persze van aki perel, és bármilyen fura, nyer is. [link]
"A Müncheni Tartományi Bíróság elutasítását a főbíróságon támadta meg azzal az érvvel, hogy a szólásszabadság védelme a magánszférára is kihathat, ezért a Facebook nem rendelheti a saját üzleti szabályait a szólásszabadság fölé. Ennek hatására hamarosan Münchenből is kapott egy vesztes ítéletet a közösségi oldal."[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz koko52 #63419 üzenetére
Hívni lehet..
De a kedvezményezett akarata is kell hozzá.
Ha ő nem megy bele, akkor ugyanúgy pereskedés mint bármi más esetben.
Ilyen csak paypal-nál van, de ott is csak akkor, ha nem ismerősnek küldesz pénzt, hanem áruért (de ebbe az eladók nagy része nem megy bele). Akkor zárolják a a pénzt, és csak akkor írják jóvá, ha minden okés. Azért nem lett ez népszerű, mert levesznek érte nem is keveset. -
envagyok
veterán
válasz Kalandor #63408 üzenetére
Felület, rajztábla, hirdetőoszlop, írásvetítő..
Lehet ragozni.
De hidd el, ha nincs semmilyen jogszerű! indok a moderációra, vagy kitiltásra az simán támadható.
És ami nagyon fontos, közösség van itt, 100000-es nagyságrendű. Ez már-már mini facebook, és ilyenkor már kicsit más a leányzó fekvése.
Megnézném a bíró arcát, mikor egy introvertált kocka, aki csak ezen a felületen kommunikált, szinte mindenkit csak innen ismert, itt élte a társadalmi életét, öngyilkos lenne, mert kimoderáltátok azokat a hozzászólásait, amivel semmilyen törvényt nem sértett, majd kitiltottátok innen, és a család emiatt perre menne.
Simán támadható lenne az is, hogy valakinek törlitek egy olyan, vagy olyan jellegű véleményét, ami a másiknak nem lett törölve.
A bíróság kicsit máshogy működik, mint azt sokan elképzelik.
Annyi az előnye a PH-nak , hogy csipcsup hülyeségek miatt az ember nem perelget, mert pénz, és idő. És ha nyer is, mit nyer vele? Visszakerül a hozzászólása 2 évvel ezelőttre?
+ sok vele a macera, minden hsz után képernyőmentés igazolni, hogy beírta az ember, stb.Moderátorok rálátnak arra, hogy egy topikban hány hozzászólás lett moderálva, és ha igen, akkor mi volt az?
Kíváncsi lennék a koronavírus topikban [link] a közel 25000 hozzászólásból mennyi lett kimoderálva. Én több ezerre tippelnék. Sokszor szinte egész oldalak tűntek el.
Pedig sok megfelelt a kívánalmaknak (Tilos a pánikkeltés, rémhírterjesztés!)[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Hosszú lenne a lista.
Ráadásul egyikben sem volt olyan, amit ki kellett volna moderálni.
És nem picsogok, csak védem a véleményem, és állom a támadást.
Itt próbált meg mindenki belémkötni, bocs, hogy válaszolok.
Erről a témáról nem nekem van igazam, hanem egy igen jónevű ügyvéd barátomnak, akivel egyszer beszélgettünk erről a témáról.
De részemről nem érdekes az ügy, nem fontos számomra.
Csak tényleg vannak furcsaságok a moderációk körül.
Káromkodás, fajgyűlölet, erőszak,komoly sértések, nagyon off, büncselekmény, vagy más btk.-ba ütköző hsz esetén érthető a moderáció, de sok esetben nem láttam okát.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Ha valaki még gondolkodik a 775-ös platformon, van helyben egy bestbuy ASUS Maximus extreme X38-asl lap 2008-ból 40-ért.
Legalább olcsón lehet bele egy core2quad vagy duo procit szerezni[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz philoxenia #63397 üzenetére
Ott a link a hozzászólásban.
De erre rákereshetsz a google-ban, dob egy két határozatot:
"Értékítéletre, egyén személyes véleményére a véleménynyilvánítás szabadsága minden esetben kiterjed függetlenül attól, hogy az értékes vagy értéktelen, igaz vagy hamis, érzelmen vagy észérveken alapul."Itt egy példa:
"Az Abh2.-ben az Alkotmánybíróság megerősítette a 31/2014. (X. 9.) AB határozatban rögzített azon álláspontját
is, miszerint a választási kampányban a másik jelöltet negatív színben feltüntető kijelentések a véleménynyilvánítási szabadság körébe tartoznak, ha ezzel a választópolgárok döntési lehetőségét kívánják elősegíteni (lásd:
Indokolás [30])."
....
"3. Az Alaptörvénnyel összefüggésben is megállapítható, hogy az a véleménynyilvánítás szabadságának megfogalmazásánál nem tesz kifejezett különbséget értékítélet és tényközlés között. Az Alkotmánybíróság ezért jelenleg is irányadónak tartja a 36/1994. (VI. 24.) AB határozatban tett alábbi megállapításait: „[A]z értékítéletre, az
egyén személyes véleményére a véleménynyilvánítási szabadság minden esetben kiterjed, függetlenül attól,
hogy az értékes vagy értéktelen, igaz vagy hamis, érzelmen vagy észérveken alapul."
....
"Budapest, 2017. április 25.
Dr. Varga Zs. András s. k.,
tanácsvezető alkotmánybíró
Dr. Pokol Béla s. k., Dr. Schanda Balázs s. k., Dr. Stumpf István s. k.,
alkotmánybíró alkotmánybíró alkotmánybíró
Dr. Szívós Mária s. k.,
előadó alkotmánybíró"
[link][ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz philoxenia #63392 üzenetére
A tényállítás, sőt hamis tények állítása is belefér a szabad vélemény nyílvánításba.
"Értékítéletre, egyén személyes véleményére a véleménynyilvánítás szabadsága minden esetben kiterjed függetlenül attól, hogy az értékes vagy értéktelen, igaz vagy hamis, érzelmen vagy észérveken alapul." [link]
Egy cég megítélésének semmi köze ahhoz, hogy 1 alkalmazottról bármilyen véleményem is van.
Ahhoz a cégről kellene az érdekeit súlyosan sértő vagy veszélyeztető dolgot állítanom.
Sokan dolgoznak általában a cégeknél, 1 tucat emberre mindig jut egy idióta. Ez teljesen normális@qnadam
"ha meghívlak a lakásomba, majd elkezdesz hülyeségeket beszélni, ezért kiraklak, szerintem nagyon ki fognak röhögni, ha feljelentesz a szólásszabadságod korlátozásáért."Ha te kiraksz otthonról, attól még elmondtam a véleményem, azaz nem korlátoztál.
Ha erőszakkal befogtad volna a szám, hogy ne mondhassam el, amit szeretnék, akkor viszont feljelenthetlek.De tényleg nem vagyok ügyvéd. És most már tényleg kiszállok
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz philoxenia #63387 üzenetére
Ha azt mondom, hogy az xyz rt rabszolgakereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozik, ami ráadásul hazugság is, az jogos, hiszen súlyosan sértem és rombolom a jó hírét.
De hogy a főnököm idióta....
Az nem
„A munkavállaló véleménynyilvánításhoz való jogát a munkáltató jó hírnevét, jogos gazdasági és szervezeti érdekeit súlyosan sértő vagy veszélyeztető módon nem gyakorolhatja.”[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Úgy jön ide, hogy hiába van bármilyen megállapodás, ha az valamelyik alkotmányos alapjogot sérti, azonnal érvénytelen jogi szemmel.
Ha azért kirúgnának, hogy azt mondom, szerintem a főnököm egy idióta, és szerintük ezzel rombolom a morált, hidd el nekem, simán nyerhető a munkajogi per.
De ebben is ugyanaz van, ami az előző véleményemben: nem éri meg.
Ezért kussol a munkahelyen mindenki
Ilyenkor egyébként addig kóstolgatnak, amíg nem tudnak valamit rád húzni, ami miatt elbocsátanak, például egy hónapon belül 2* késel.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Az alkotmány és a törvények mindent felülírnak.
Például hiába kötsz te bármilyen jellegű egyezséget bárkivel, az rögtön semmis, ha valamelyik jogszabálynak nem felel meg.
Simán bukik mondjuk egy 100 milliós ingatlan tulajdonjoga, ha aki végrendeletben rám hagyja, de a végrendelet nem felel meg az előírásoknak. Csak egy példa: végrendelkezik a tag, hogy nem a családja örökli a házát, hanem én. Elmegy ügyvédhez is, tényleg szabad akaratából teszi. Én is ott ülök mellette, és örülök, hogy de jó. Pedig nem. Már buktam is az örökséget, ha pert indít a család. Ugyanis jogszabály, hogy nem lehet a kedvezményezett jelen ilyen esetben. Ha szerencsém van, és nem pereskednek, akkor enyém az ingatlan.
-
envagyok
veterán
válasz philoxenia #63358 üzenetére
A fórum erre való: vélemények, tapasztalatok leírása.
Az ablak egész másra.Ne haragudjatok kedves moderátorok, de higgyétek el, igazam van. Lehet csűrni csavarni, de polgári peres jogi úton megvédhető az álláspontom. Ahogy írtam, az viszont más kérdés, hogy érdemes-e vele foglalkozni.
Részemről tényleg lezártam.
-
envagyok
veterán
válasz radi8tor #63357 üzenetére
Igen, de ha beengedsz, akkor nem korlátozhatod a szólás- és vélemény szabadságot.
Valóban a tulajdonos felel az itt megjelent tartalomért, és kötelességük is pl a faji gyűlölettel, vagy most pl a koronavírus idején a rémhír és pánikkeltéssel kapcsolatos hsz-t kimoderálni, mert a törvényeknek így tud eleget tenni.
-
envagyok
veterán
válasz qnadam #63351 üzenetére
A magyar alkotmány 61. § (1) bekezdése szerint: „A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra.”
Látsz itt valahol kitételt, kivételt?
Ha nem, akkor az bizony általánosságban igaz.Amikor felfested, azzal rongálást vétségét követed el.
De hagyjuk a témát szerintem.
Mondom megtámadható, hatalmas eséllyel nyerhető lenne minden ilyen jellegű per, csak nem éri meg vele foglalkozni.@philoxenia a szabad véleménnyílvánítás az szóban, és írásban, de még hang és videónyagban is alapjog.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Intruder2k5 #63348 üzenetére
Az rongálás, megint egész más történet.
De ha meghívlak, és azt mondod o1g, akkor az elhangzott, és kész. -
envagyok
veterán
válasz qnadam #63345 üzenetére
Persze kimoderálhatja, alapos indokkal.
De ha nincs indok, az bizony támadható.
És ahogy mondtam, itt már közösség van.
Amúgy az ordibálás az megint más tészta, ott ugyanis köznyugalmat zavarsz.
De normális hangerővel, ha nem sérted meg az előírásokat, egész nap mondhatod a magadét közterületen.
"A szólás szabadsága biztosításának meghatározó szerepe van minden demokratikus társadalomban. Egyrészt az emberek egyik legalapvetőbb joga, hogy vágyaikat, gondolataikat, tapasztalataikat társas lényként másokkal is megosszák. Az a politikai közösség kezeli egyenlő méltóságú emberként tagjait, aki a szólás jogát egyenlő módon, a vélemények tartalmára tekintet nélkül biztosítja. A szólásszabadság továbbá hozzájárul a demokratikus és nyitott társadalom kialakításához és fenntartásához is azzal, hogy lehetővé teszi a nézetek, eszmék szabad kifejtését még akkor is, ha azok egyeseket megbotránkoztatnak, népszerűtlenek, vagy sajátos elképzeléseken alapulnak. Ha a káros és hasznos vélemények egyaránt napvilágra kerülhetnek, ha szabad vitában ütközhetnek ellentétes nézetek, akkor, és csakis akkor van esély a téves vélekedések kiszűrésére.""A magyar alkotmány 61. § (1) bekezdése szerint: „A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra.”
A véleménynyilvánítás szabadsága legegyszerűbben azt a morális jogot jelenti, hogy mindenki azt mondjon, amit akar. A véleménynyilvánítás szabadsága magában foglalja a hallgatás jogát is (negatív véleménynyilvánítási szabadság).
Az Alkotmánybíróság megállapítása szerint a véleményszabadság a kommunikációs szabadságok anyajoga. Ez azt jelenti, hogy a véleményszabadság több szabadságjogot foglal magában. Ide sorolható: a szólás- sajtószabadság (beleértve az összes médiumot), az informáltsághoz való jog, az információk megszerzésének szabadsága, a művészi, irodalmi alkotás szabadsága, a művészeti alkotás terjesztésének szabadsága, a tudományos alkotás szabadsága, a tudományos ismeretek tanításának szabadsága, (illetve szorosan ide kapcsolódik a lelkiismereti és vallásszabadság, valamint a gyülekezési jog is). A véleménynyilvánítás szabadságának biztosítása azért alapvető fontosságú minden demokratikus jogállamban, mert célja, hogy az egyén számára lehetővé tegye a szabad kommunikációt másokkal, hogy mások véleményét formálja, meggyőzhessen másokat a maga álláspontjáról.
A véleménynyilvánítás az egyéni önkifejezés alapja lehetővé teszi az egyén számára, hogy vágyait, gondolatait, szándékát megfogalmazza, másokkal megossza. A véleménynyilvánítás szabadsága minden közlés szabadságát magában foglalja, mégpedig függetlenül annak módjától, értékétől, erkölcsi minőségétől és legtöbbször valóságtartalmától is. A véleménynyilvánítási szabadság határainak megvonásánál indokolt különbséget tenni értékítélet és tényközlés között. Értékítéletre, egyén személyes véleményére a véleménynyilvánítás szabadsága minden esetben kiterjed függetlenül attól, hogy az értékes vagy értéktelen, igaz vagy hamis, érzelmen vagy észérveken alapul.
Fokozott védelmet élveznek az olyan értékítéletek, amelyek a közügyekre vonatkozó vélemények ütközésében kapnak hangot, még akkor is, ha esetleg túlzóak és felfokozottak.
A véleménynyilvánítási szabadság nem ilyen feltétlen a tényállítások tekintetében. Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint a véleménynyilvánítás szabadsága nem terjed ki a becsületsértésre alkalmas valótlan tények közlésére akkor, ha a nyilatkozó személy kifejezetten tudatában van a közlés valótlanságának (tudatosan hamis közlés) vagy foglalkozása, hivatása gyakorlásának szabályai szerint elvárható lett volna tőle a tények valóságtartalmának vizsgálata, de a véleménynyilvánítási alapjog felelős gyakorlásából adódó gondosságot elmulasztotta.Az Alkotmánybíróság egyik határozatában azt is kimondta, hogy a közszereplőknek, közhatalmat gyakorlóknak (pl.: politikusok, hivatalnokok, újságírók stb.) jóval több kritikát – adott esetben sértést – kell elviselniük mint az „átlagpolgárnak”.
A véleményszabadság nemcsak az egyéni önkifejezés alapját teremti meg, hanem hozzájárul a demokratikus és nyitott társadalom fejlődéséhez is azzal, hogy lehetővé teszi nézetek, eszmék szabad kifejtését még akkor is, ha azok egyeseket megbotránkoztatnak népszerűtlenek vagy sajátos elképzeléseken alapulnak. A véleménynyilvánítás jogának kitüntetett szerepe van az alapjogok között, de ez nem jelenti azt, hogy az élethez vagy az emberi méltósághoz hasonlóan korlátozhatatlan lenne, de mindenképpen azzal jár, hogy csak igen kevés joggal szemben kell engednie, azaz a véleményszabadságot korlátozó törvényeket megszorítóan kell értelmezni."
Tehát hiába köti ki magának a ph, hogy azt moderál, amit csak akar, azon felül áll az alkotmány.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
A szólásszabadságot sérti meg a prohardver azokkal a moderációkkal, amik nem sértik a törvényt.
1-2-szer kinyílt már a bicska a zsebemben pár moderációnál, egyszer a baráti társaságban is szóba került a dolog. Egy igen jó nevű ügyvéd barátom mondta, hogy simán nyerni lehetne ellenük, csak minek?
2 évig elpereskedünk, kapnak 50000Ft büntetést, aztán vissza rakják a kitett hozzászólást.
Ki olvas 2 évet vissza??
Ennyi az előnyük.
Csak gondolj bele kicsit, egyik topikban kiderült, hogy milliós reg van itt, amiből 100000-en beléptek 1 hónapon belül.
Ez már közösségnek számít. Önhatalmúlag alapos indok nélkül kimoderálni valamit...
Vagy egy másik példa. Online bolt, beírható véleményekkel a termékeknél. És mondjuk mindent kiszednek, ami nem tetszik nekik, csak azt hagyják benn, ami jól hangzik. Az is már btk.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
1980-as években nem volt zárjegy, utólag nem kérheti azt a nav.
A dohánybolton kívüli eladással kapcsolatban, szerintem tételfüggő közbelép-e.
Valaki vesz egy karton cigit, aztán a felénél abbahagyja a dohányzást, vagy rájön nem szereti, szerintem eldahatja.
Az innen onnan csempészett cigarettát szokták számonkérni. -
envagyok
veterán
válasz kenwood #62978 üzenetére
Kizárólagosság határozott időre szól, szóval az ingatlanos sokkal jobban beveti magát, hogy a záros időn belül eladja, és ilyenkor általában van engedmény a jutalékból.
Várható a bevrzetése annak a szabályozásnak, miszerint csak ingatlanoson keresztül lehet ingatlant eladni. -
envagyok
veterán
Kicsit más téma.
Én néha örülök, ha ritka, általam keresett cuccot túlárazva hirdet az eladó.
Mert rendes áron pikkpakk elvinnék 10 percen belül, esélyem se lenne megvenni. Így viszont a kutya se érdeklődik nála, csak én írok, és előbb utóbb beadja a derekát. -
envagyok
veterán
Most vettem egy LANParty UT ICFX3200-T2R/G [link] crossfire lapot dobozosan kisebb vagyonért. Az egyetlen AMD chipsettel szerelt Inteles alaplap. Abba tervezek Crossfire mókát 2900xt-vel vagy 3850x2, 3870x2-vel, vagy ha még akarok tenni egy kis exkluzivitást, akkor X1950XTX master + slave kártyát, és bedobni egy physx kártyát fizikát számolni mellé
@hcl, azért már a socket am2 is kezd retró lenni, bár az AMD-t csak az Athlon XP-nél szerettem.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Mindegy, hiszen józan ész szerint mindegyik túlárazott ezeréves szar.
Belegondolva egy amigával se facebook, se semmi, egy okosóra is gyorsabb jobb, szebb, nagyobb felbontású.
De egy p4-et is komplett korabeli csúcs vga-val egy középkategóriás telefon otthagy.
De egy 5000 forintos 775-ös gép, amiben van valami dedikált vga, simán többet tud mint a p4 a korabeli csúcs vga-val (elég egy 2-3000FT-os 9600gt 512MB, sőt az még overkill), lehet rá amiga, c64 emulátort tenni.
De múltkor azon röhögtem, hogy a kínai pár ezer forintos tv okosítómra linux alapú libreelecet téve, nemcsak filmeket játszik, hanem komplett retró emulátort lehet tenni. MIndent emulál, dreamcast, atari, commodore 64, amiga, dos. ja egy 10*10*1cm-es doboz, 5v 1A táppal.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Amiga 500 minden utcában van egy, ahogy C64 is.
Heti rendszerességgel kertül fel ezekből több db a hirdetési portálokra.
Ezért ezek kb 10 körül (C64) és 30 körül (A500) mennek.
C128, főleg a külön billentyűzetes már ritkább állatfaj, és az Amiga 1200 is, ezek 100 körül mennek, persze az amigához létezhet olyan turbó kártya, ami simán duplázza az árat.
Nálam most c16, plus4, c64 pár darab plusz egy floppy, amiga500 pár darab van, és egy C128 DCR.
Ez bőven elég örömködni, még sok is. De 100 körül biztos nem adnék a1200-ért. -
envagyok
veterán
válasz arelim #62571 üzenetére
Én szeretek.
Másodperc alapú, 6ft/perc, és ha meghallod a beszédét, egyből lejön, hogy réti ni...er, vagy normális ember, átverős seftes, vagy tényleg csak szar képeket csináló géppel szerencsétlenített egyszeri halandó.
Annyit meg megér. Online nehezebb ezt levenni.
Plusz van egy kontakt egy user néven kívül. -
envagyok
veterán
Ha-n retró hirdetések között retró őrület 30k-ért.
Egyetlen porcikája se keresett, nagy jóindulattal a tizedét éri a benne lévő cuccok súlya alapján -
envagyok
veterán
Csalós felpezsdült.
Most tényleg nem foglalkoznak 50k alatti ügyekkel?
[link]
Bakker, akkor ha valaki hetente átvág valakit 50k-val , simán eléldegél a havi 200k-ból, amit ezzel megszerez. -
envagyok
veterán
válasz koby11h #62324 üzenetére
Nálam most meg főleg azért érdekes a dolog, mert fizettem is.
Tehát amíg még csak beszélget az ember, érdeklődik, további fotókat vár, alkudni próbál, simán el lehet hajtani, hogy bocs, de közben elment, az eladók mindig a kisebb ellenállás felé hajlanak. De ha ki van fizetve a termék, le van zsírozva hogy holnap postázom, aztán másnap, hogy mégse, az kritikán aluli dolog szerintem.
Ilyet én még soha nem csináltam, hogy lemondtam utalás után a vevőt, bármit is ígért volna más érte.
Olyan volt már, hogy valaki utalt, majd még postázás előtt szólt, hogy ha nem baj, mégse kellene, mert talált helyben, vagy olcsóbban. Abban sincs semmi gond, visszautaltam, és elvitte tőlem más. -
envagyok
veterán
Facebook csoport
Tegnap feltett valaki egy hardvert, rá is írtam, meg is egyeztünk, el is utaltam a vételárat postával, amit megbeszéltünk. Postázás mára ígérve.
Ma meg jön a de, meg a hát..Állítólag valaki más korábban írt, ő is kapott számlaszámot, és utalt, de legyek megértő, egyikünk se kapja meg, lesz licit ugyanerre.
Korrektség a köbön. (vagy f@szkalap hazudozó a füsti?)
De legalább a lóvét visszautalta.
Ment is jelentés az adminnak, a tököm tele van a sok hülyével.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Helyi hirdetés, szeretett GTX580 1.5GB-os videókártyáját kínálja valaki 20k-ért.
Majdnem beírtam kommentbe neki, hogy nagyon szeretheted, ha ennyiért adod -
envagyok
veterán
válasz koby11h #62261 üzenetére
Igazából mindenki annyiért és olyan feltételekkel árulhatja a motyóját, ahogy neki jólesik.
A vevő(jelölt) meg vagy elfogadja, vagy nem.
Én nemrég nyertem liciten egy régi vga-t ebay-en, kb 7000!! forint volt a postaköltség, ami irreális, de ennek tudatában licitáltam rá, azaz összértékben gondolkodtam, hogy ennyiért megéri, vagy nem.
Nem kezdtem el kötekedni, hogy tesa/bástya, ugyan küld már el annyiért, amennyibe tényleg kerül a posta (Kb a fele, mint amit fizettetett) -
envagyok
veterán
válasz arelim #62254 üzenetére
Van akinek az utcán szemben van a posta, és minden nap elmegy előtte, van akinek 15km, és soha nem jár arra egyébként. Biztos van akinél hegyekben áll az antisztatikus zacskó, buborékos fólia, kartondoboz, ragasztószalag, és olyan is akinél nincs.
Az eladó a fentiek tudatában találja ki, mennyiért hajlandó feladni a csomagot, ha sokat kér, maximum nem veszed meg. De ha ez bárki szerint ingyen jár, szívesen fogadok mindenkit csomagolni és postára adni cuccokat, antisztatikus zacskó is jöhet, több száz darab is akár, a gyűjteményemben sincs még mindenhez, kb lehetetlen beszerezni.Még az ekézés előtt, a napokban 3 csomagot is adtam fel, volt amelyikért többet fizettem a postán, mint amennyit kaptam a postázásért, mert nem fért bele a súlyhatárba, de a legjobb esetben is pont elég volt. Mindezt fél órát sorban állva, 20km-t kocsikázva szorozva háromszor. Mondjuk itt nagyobb tételek voltak, egy 3000Ft-os HDD-ért lehet én sem csinálnám meg, főleg ha a kedves vevő belealkudná a postát, amivel 5-ből 4 bepróbálkozik.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz snecy20 #62217 üzenetére
Mondjuk a fotó fétisisztáktól nekem is kezd felmenni az agyvizem.
Leírom tisztán világosan, hogy hibátlan esztétikai műszaki állapot, de küldjek mind az általa vágyott 20-30 cuccról fotót, minden termékről legalább 3 irányból.
Aztán kitalálja, hogy mivel sok cuccot venne, ezért adjam oda félpénzért, amire elhajtom.
És persze elment egy délelőtt a 100 fotó készítésére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest