Új hozzászólás Aktív témák

  • agyarka

    aktív tag

    válasz csiga8 #3109 üzenetére

    Optimate6 37-39e 3 év gyári garanciával, 27 ért 1 év bolti garis szürke importos van csak.
    21e ért 5 év garis MXS 5.0 át kapsz, ami sajnos csak hegesztett házas, tehát -a kétségtelenül hosszú- gari után csúnyán javítható. 37 körül már a 7 A os verziót vehetsz, ami tud tápegység módot és csavarozott házas.

    A Ctek csatlakozói jobbak, valamint Recond módban állandó árammal savforralással a rétegződést megszünteti. Utóbbi az egyre elterjedtebb felitatott savas akkukra egyre kevésbé jellemző.
    A Ctek-ben van külön AGM mód azokhoz az akkukhoz amihez a gyártó magasabb töltési végfeszültséget ír elő.

    Az Optimate6 a leírásoktól eltérően valójában csak 4,6 A es max töltőárammal dolgozik, mivel nekem van 4 esem is ami csak max. 0,8A es, ezért nyugodtam állítom a 4,6 A is bőven elég.
    A Ctekkel ellentétben az Optimate finomabban szabályozza a töltőáram erősségét, a tesztelt 6,5 Ah akkut nálam 700mA el töltötte, A Ctek MXS 5.0 több felhasználó 50 Ah nál kisebb kapacitású akkujából kiforralta a a savat.
    További különbség, hogy az Optimate impulzustöltést alkalmaz ami kedvezőbb az akkumulátor számára. A leírásokkal ellentétben 200 mA alatti impulzusokat is mértem.
    Az Optimate4 14,4V míg a 6-os 14,3V töltési végfeszültséget alkalmaz, utóbbi kompromisszum a szelés akkukhoz illetve nyáron is hasznos, ugyanis a jelenleg nálunk forgalomban lévők még nem hőmérséklet kompenzáltak (a Select gombos verziókban van csak ATC).
    Az Optimate kábele valóban merev, de még hidegben sem törékeny.A merevsége miatt alig van rajta törésgátló, viszont éppen ezért nehezebben csomagolható.. A Ctek csatlakozói is jobbak.

    Az ATC működéséről egyik gyártónak sincs nyilvános dokumentációja, ami a hibaszűrést jelentősen megnehezíti. A papírmunkával sajnos mindkettő hadilábon áll, a leírásaikban csúsztatnak vagy egyszerűen csak hemzsegnek a hibáktól. -(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák