- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy0013
veterán
válasz darvinya #6939 üzenetére
Linkeld már be a hozzászólást ami konkrétan a kérdésemre ad választ a kijelző színproblémájával kapcsolatban, nem látom
Értem én hogy butított a telóm custom ROM-mal de akkor hogyhogy jól működik a kijelzőm ugyanúgy aktív ujjlenyomat olvasóval ahogy MIUI alatt meg szar volt a szín? Hogy lehet butított ez a rész ha mégis jobban működik mint a Xiaomi saját szoftverénel? Elvileg hibás a telóm hardveresen szerinted meg refurbished meg bla bla, amire persze semmi bizonyítékod nincs...
...de továbbra is merül fel a kérdés ha szerinted hardver hiba van akkor hogy lehet hogy egyik szoftverrel van gond a másikkal meg nincs? És persze továbbra sem egyedi eset amire szintén utaltál, ha szeretnéd linkelek innen is hozzászólást amiben másnál is ugyanez a probléma fennált de bőven taláIni a neten is belőle.Te egyébként ezzel a tudással születtél? Vagy hogyan kell érteni azt ha valamit nem értek akkor azt már nem is érthetem ha billiószor írod is le? Elég egyszer is érthetően leírni, összefűzve az én problémámmal is. Nem Sony szenzorokról írni mikor nem is erről beszéltem hanem a kijelzőről.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
-
tomboy0013
veterán
válasz darvinya #6924 üzenetére
Nos ha nem válaszolsz a kérdésemre többszöri jelzésre sem akkor remélem többször nem hozakodsz elő ezzel a "hibás a telefod" meg "refurbished" dologgal egyértelmű szoftveres gyengeségek miatt. Azért várnék tőled valamit mert többször előkerült már a téma és a vége mindig az hogy nincs reakció részedről. Nemes egyszerűséggel dobbantasz mint ahogy most is teszed, aztán fél-1 év után mint akinek törölték az emlékeit újra kezdődik a körforgás és olyan dolgokat állítasz ami nem reális, a kérdéseimet meg ignorálod. És őszintén szólva baromi frusztráló lenyomni újra ezeket a köröket eredmény nélkül. A következő ilyennél csak linkelem ezt a hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz darvinya #6902 üzenetére
A kijelzőm színproblémáit hogyan befolyásolja a DRM kulcs hiánya? Érdekelne miért javult meg több szempontból is a kijelzőm AOSP ROM-mal. (Aktív ujjlenyomat olvasó mellett fakó volt a zárképernyő, ez volt a legproblémásabb része, most ez teljesen megszűnt mióta nem MIUI van a telefonon).
[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
válasz darvinya #6900 üzenetére
Az egy dolog de lehet telepíteni és integrálni is a kulcsokat az AOSP romokba. Nem csak Google kulcsok vannak az AOSP romokban hanem sok más egyéb is! Azt nem tudom hogy a Xiaomik álltal használt kulcsok integrálva vannak-e.
Annyi hogy pixel szerű lesz a telefonod és a MiUI-s dolgok, appok nem fognak működni ami viszont sok embert nem is zavar.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
dilajoska1
őstag
válasz darvinya #6896 üzenetére
Én úgy tudom hogy a hivatalos DRM kulcsokat (Google ..........) a főzött romok is tartalmazzák. Kis trükkel a widevine is működik. Talán még a HDR is. Legalább is én így emlékszem mikor annó főzött romokat használtam. Kisebb nagobb hibákkal még az AXN kamera (MiUI kamera) is működik.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
tomboy0013
veterán
válasz darvinya #6893 üzenetére
Mikben butult le?
Olyannyira lebutult, hogy a MIUI -s kijelző probléma (zárképernyőn fakó színek aktív ujjlenyomat olvasó esetén ) teljesen megszűnt, lett 77Hz mode és a kijelző felső harmada sem halvány zöldes DC dimmingnél. Ilyen butítás lehetett volna a gyári ROM-ba is, nem bántam volna. Plusz a kismillió szoftveres nyűg is eltűnt. Ez úgy buta hogy okosabb vagy hogyan kell ezt értelmezni? -
Füleske
addikt
válasz darvinya #6879 üzenetére
Csak érdekességképp: utána néztem, Poco F4 - en és Xiaomi 12X - en is 4.19 kernel van, droid 12 - vel. Mivel F4 GT - n meg nem, azt gondolom, hogy a Xiaomi - nál a 865-870 vonalhoz ez a kernel tartozik. És valószínűleg ezzel mennek tovább droid 13 - ra is.
[ Szerkesztve ]
-
Toth_Jani
őstag
válasz darvinya #6883 üzenetére
Én már 2 hónapja megtettem, Xiaomi 12, igaz ez csak 8/256-os
Van előnye is hátránya is, üzemidőben kb egyforma (nálam), viszont, ha hajtom melegszik.
A vezeték nélküli töltés viszont nem rossz, ráadásul itt már van pár okosság a menüben, amit a Poco nem kapott meg, hiába android 12-es. -
tomboy0013
veterán
válasz darvinya #6889 üzenetére
Elképesztő... Te amúgy direkt húzod az agyam ilyen butaságokkal? Vaci új bontatlan teló volt.
Én egy olyan hibát se írtam amit más ne írt volna akár itt akár máshol a neten. Melyik hibára gondolsz ami szerinted ilyen volt?
És miért van az hogy MIUI nélkül egyik hiba sem jelentkezik? Kérlek, fejtsd ki. -
tomboy0013
veterán
válasz darvinya #6887 üzenetére
Semmi egyéni hiba nem volt, már egy párszor leírtam. Neked konkrétan már kétszer is.... És bontott sem volt, sem pedig Btel-es. Ha esetleg megint ezzel jönnél. Ezek továbbra sem én voltam.
Meg hát ugye annyira hibás hogy custom ROM-mal meg szépen megy minden.
[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
válasz darvinya #6879 üzenetére
Ezért van a stable vonal. Visszafelé kompatibilitás meg ritkán okoz gondot. Bug-ok meg nem igazán a kernel miatt van MiUi-n. Talán még a 4.14-es kernellel lehettek gondok mert ugye az volt az utolsó amivel kompatibilis de valószínű hogy a 4.19-es már stabilabb főleg 12-es Androidnál. Nálam igazán vannak gondok.
[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
válasz darvinya #6877 üzenetére
Igen de valószínű hogy nem igazán vesszük észre a különbséget.
De van, az utolsó előtti is az előtti sor de a cikk is írja.
4.19 stable, 4.14 stable, 4.19-q, 4.14-q.
[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
-
Füleske
addikt
válasz darvinya #6868 üzenetére
"Droid 13-hoz teljes droid 12-nek is kellene lennie.
Mert most felfejlesztett droid 11 van, ami nem teljesen droid 12."Nem értelek. A telefonon droid 12 van. Ami egy felfejlesztett droid 11. Ami egy felfejlesztett droid 10. Ami egy... stb. stb.
Amúgy az újabb hírek szerint nem lesz rá droid 13. De semmilyen 865 chipes telefonra se, tehát a fél évvel később kiadott Mi 10T / 10T Pro - ra sem.Wallenberg: a barométert leírták, a rádiót internetes rádióval tudod pótolni. Pl. ez reklámmentes: [link]
-
TheProb
veterán
válasz darvinya #6734 üzenetére
Látszik a háttérben. Ha megnyitnám a wallpaper & personalization-t. De igazából mindenhol ezt kapom, amikor a themes appot nyitná meg (ringtones, stb.)
Tegnap csináltam egy clean install-t a latest stable-re, azóta van ez. Lehet, hogy a weekly latest cfg restore-ja feküdte meg a gyomrát vagy nemtom. Nagyon kezdem már unni, hogy valami mindig szar...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
félisten
válasz darvinya #6692 üzenetére
Nekem műxik az automatikus csatlakozás, el is indítja önkényesen a spotify-t, hiába zártam be korábban, de ezt sem ám mindig, csak amikor kedve van. :D
Viszont irigykedem, amikor mások tudnak tekerni a számban az érintős csúszkával az én kocsimban.
Valami workaround nincs véletlenül?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
bloggiold
tag
válasz darvinya #6466 üzenetére
Ha figyelmesen megnézed ezt a képernyőmentést
akkor látod a MIUI-verziónál: 13.0.2.0(SJKCNXM) ahol a CN China ROM jelöli. A DRM infóban Widevine 1. szintű tanúsítvány szerepel. A Google Play Protect-tanusítvány alatt: Az eszköz tanúsított és a Google Pay fizetés is napi használatban van.
Szóval a ,,Google összetevők DRM kulcsosok, amit csak fizetve kapsz meg." - ki van pipálva.https://fontecone.blog.hu/
-
snakebait
senior tag
válasz darvinya #6400 üzenetére
Nálam is feldobta és frissítettem is. Semmi jót, számomra hasznosat nem veszek észre egyenlőre, viszont van egy nagyon bosszantó dolog éspedig rengeteg alkalmazásom nem akar megjelenni sötét módban. 2 időjárás, yettel aplikáció, otp, wifi automatic, F-secure meg még egy csomó. Hiába idítom újra a telót, kapcsolgatom a sötét módot ki-be nem segít. Ez nagyon bosszantó, mivel irritál a fehér, vakító szín. Másnál?
[ Szerkesztve ]
Poco F5-12/256 +Huawei Watch GT5
-
törölt tag
válasz darvinya #6394 üzenetére
Lehet tudni miért vonogatják állandóan vissza? Emlékszem régen is állandóan ezt csinálták.
Aztán vagy visszarakják, vagy nem, de általában nem.
Szerencsére xiaomi.eu n nincs ilyen szarság, jó, hogy átálltam, meg sokkal előbb ki is jönnek a frissítések. Eszméletlenül szörnyű amit csinálnak eu ra hivatalosan...
Legalább adnák olcsóbban ide a telókat, ha már a frissítéseket ilyen olcsó verzióban adják. -
-
tomboy0013
veterán
válasz darvinya #6280 üzenetére
Frissítések korábbi fogadása van bekapcsolva a frissítési menüben, de nem vagyok semmilyen MiPilot tag.
Közben letöltöttem az egész frissítési csomagot és újratelepitettem, de ugyanúgy xar.
Mindegy várok pár hónapot a következő frissítésig aztán vagy jobb lesz vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
Toth_Jani
őstag
-
darvinya
titán
válasz darvinya #6260 üzenetére
Annyit hozzá tennék, hogy nem mindenhol kapható 6A-es kábel és rendelve 5-6000Ft-ba kerül.
Legtöbb helyen csak 2.x USB C árulnak, ami max. 3A-t tud.
A gyári 5A-es 3.0 USB C-s.
Eggyel már megjártam, így már jobban utána néztem, s ahonnét most rendeltem, ott azt küldte, amit hirdet.
És eredeti Xiaomi kábelről van szó.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Füleske
addikt
válasz darvinya #6224 üzenetére
Szerintem az, ami a neve. Gondolom a frissítendő rendszeralkalmazásokat rendszeresen nézegeti, hogy van-e újabb. Ha amúgy sem a beépített rendszeralkalmazás frissítővel frissítesz ( mert pl. apkmirror - on jóval előbb fent van minden, vagy mondjuk nem érdekelnek a frissítések), akkor érdemes letiltani. Jelszavak és biztonság / Engedélyezés és visszavonás.
-
-
tomboy0013
veterán
válasz darvinya #6123 üzenetére
Bármilyen telefonhoz nyúlok a környezetemben alacsonyabb a fényereje minimumon mint ennek és nem csak az IPS-eseknek. Így valószínűleg nem a szememmel van probléma. Most ez a frissítés rátett megint egy lapáttal. Na mindegy, használom az alkalmazást ismét aztán majd a következő telefonom jobb lesz remélhetőleg.
-
-
tomboy0013
veterán
válasz darvinya #6111 üzenetére
Nem mert a fényerőt veszem vele a gyári minimum fényerő 50%-ára. A színhőmérsékletet hiába állítom, attól még túl fényes marad.
Toth_Jani: Igen az én mobilomba egyedi kijelzőt raktak ami fényesebb mint a másoké, de az is csak bizonyos szoftver verziókkal 😁
Full sötét szobában probáld ki, baromi erős a jelenlegi szoftverrel.[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
-
TheProb
veterán
válasz darvinya #6093 üzenetére
Többnyire pedig így fotózok, hogy "manuálisan" fókuszálok.
Esetleg tok nem zavar be?
Gondoltam rá én is, de ránézésre nem kéne szerintem, mert szabadak a mikrofonok nyílásai. Amúgy valamilyen nilkin tok, mint ha neked is ilyen lenne."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
fujifilm1
senior tag
válasz darvinya #6081 üzenetére
Itt a fórumon néhány esetet ismerünk. Az XDA-n nem nem jött szembe ilyen jelzés tömegesen-ami nem zárja ki hogy nincs pár eset- de ez alapján azt mondani hogy ez típushiba - szerintem nem fedi a valóságot.
Azt tippelem hogy akár több száz - de nem kizárt hogy néhány ezer- készüléket is vettek az itteni fórum olvasói. Ha így nézzük akkor statisztikailag ez nem egy nagy mennyiség.De nem akarok vitázni, gondolom azért látod ilyen sötétnek a helyzetet, mert érintve vagy. Az esetedben valóban 100%.
[ Szerkesztve ]
-
mgTerminator
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest