-
GAMEPOD.hu
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4zer0919
tag
Proxmox-ra átállás update.
Tegnap sikerült beszereznem a brand pc-t, egy HP mellett döntöttem.
Hát tényleg pici, szinte egy nagyobb ""zsebben"" elfér.
Már kezd összeállni a rendszer, a vGPU is tökéletesen megy.
Parsec-el csatlakozom a VM-ekre, egyenlőre, gyors, nagyon gyors.
Most még a raid-et kell csatlakoztatnom a rendszerhez, és egyenlőre mindent hoz amire gondoltam, sőt...
Nagyon komoly dolgokat lehet Linux rendszereken, de ezeket leírások nélkül véghez vinni, hát nem tudom.
Hogy valaki a Linuxot pro szinten kezelje, google nélkül, fejből.... Na az az illető már ténylegesen elmondhatja magáról, hogy nem felhasználói, ikonnyomkodós szinten van.
(Sajnos én is csak eddig jutottam!)
Nem úgy mint a magukat rendszergazdáknak hazudók, jóval nagyobbik része, sajnos.
(Ez csak saját vélemény ill. sokéves tapasztalat.)
Mindenkinek köszönöm, a tippeket és segítséget! -
r4zer0919
tag
Mit értünk ,,rendes 3D támogatás is" alatt? Olyan mint a VirtualBOX-ban az emulált fake3D gyorsítás? Vagy rendesen tudja a GPU passtrough-t, egy időben több VM-en? Mert ez a kérdés, erre kell(et) volna megoldás.....
De most egy kicsit utána néztem és ezt találtam: ,,VMware Workstation does not support GPU passthrough."
Egyéb iránt én is teszteltem a Ware-t és nem jó.
De ha már ennél a megoldásnál akar valaki maradni, vagy ezt választja, akkor mindennél jobb és ingyenes a Windows beépített Hyper-V kezelője, ez támogatja a GPU passtrough-t és ingyenes, ezt is próbáltam ez sem igazán jó, de a hagyományos virtualizálás közül még ez a legjobb, Windows környezetben.
Most megyek a brand PC-ért. -
r4zer0919
tag
Volt itt már szó mindenféléről, de konkrétumok nem lettek írva, vagy linekek, részletes leírással. Elméletben én is tudom mit kellene csinálni, itt a kérdés a gyakorlati része, lépésről lépésre parancsokkal ismertetve.
Szóval egyenlőre a Raspberry megy vissza a nyomtatóba, ahonnan kivettem, ideiglenesen a próba erejéig.
Holnap meg veszek valami brand pc-t, és egyenlőre így fog üzemelni, DE nem így akartam, eddig is így ment, amit helyett kellett volna a kompakt 1 gépes megoldás! -
r4zer0919
tag
Hát egyenlőre az a 2 gépes megoldás lesz, mert nem találtunk orvosságot a problémára sajnos....
Eddig is sajnos csak így tudod működni, de akkor a raspberry helyett veszek egy komolyabb gépet a kliensnek, pl. egy brand mici pc-t, HP vagy Dellt, majd még megálmodom.
Ezt a Raspberry-t meg teszem vissz a nyomtatómba amiből kipattintottam ideiglenesen.
Azért ha van tényleg egy pro szaki aki keni vágja ezt a témát, az kérem szóljon, hogy mi lenne a menete az eredetileg felvázolt problémának/kérdésnek mert ez továbbra is nyitott, megoldatlan maradt.
Minden tippet, ötletet köszönök de az eredeti probléma, a kívánt megoldás ugyanúgy fent áll, nem jutottunk előrébb a kérdéssel. -
r4zer0919
tag
válasz inspiroyhome #464 üzenetére
A vGPU-s megoldás nálam tökéletesen megy, NEM Quadro-s kártyával.
Jelenleg nekem egy Gigabyte RTX 2080-as van, és minden további nélkül megy.
Amit már linkeltem leírást, de ide is linekelem [link] én eszerint csináltam.
De a kérdés továbbra is adott, aki tudja a gyakorlati részét részletes leírással az kérem ossza meg! Csak van itt valaki, aki profi ebben a témában. -
r4zer0919
tag
Mindenképpen köszönöm a tippeket!
Viszont egy időben kell, hogy fusson, mert egyszerre dolgozok a programokkal.
Mindenképpen a fent felvázolt kérdésre/kérésre kérnék megoldást, HA tud valaki.
Az, hogy milyen más egyéb megoldások vannak én is tudom, esetleg még lehetne több gép is egymás mellett egy hosszú asztalon és ide oda gurulok.
Kérem aki tudja a felmerült problémára a megoldást az írjon vagy jelezze.
Köszönöm! -
r4zer0919
tag
Igen, próbáltam ezt [link] a megoldást is de amikor a vGPU s telepítést végigcsináltam utána már a grafikus kezelőfelület nem jön be. Se ez, se másik.
A 2db VGA-s megoldásra lenne szükséges egy részletese leírás.
Amiből az egyik pl csak a host futtatására van.
A másik, a combos pedig a guestek futtatására.
Erre kellene megoldás, leírás... -
r4zer0919
tag
válasz szpeti40 #455 üzenetére
A cél az, hogy a gépnek a hardverteljesítményét egy időben több helyre is ki tudjam használni.
Pl. nekem az Inventor verziómhoz, csak win10 2004-es verzió a jó, azzal működik stabilan.
De mellette pedig az újabb AutoCAD-nek meg egy frissebb Win10-es kell.
Esetleg a 3. VM pedig egy win11 amin meg fut valami játék.
Nyilván ide a Virtualbox-os, vagy Ware-s hardveremulált megoldások nem jók, próbáltam már azokat is, de a VGA natív támogatásának hiánya miatt el is vérzett mindegyik.
Tehát ezért (IS) kell ez a megoldás. -
r4zer0919
tag
válasz inspiroyhome #453 üzenetére
Igen ilyesmire gondolnék.
Ezért is írtam, hogy mi kell ahhoz, amit szeretnék elérni, mert akkor azt még beszerzem +ban.
Tehát szükséges hozzá 2db VGA.
(iGPU nincsen, az AMD 3900x -ben nincsen GPU, és nyilván nem is cserélem le emiatt.)
Abból az egyik VGA-ról megy a grafikus kezelőfelülettel ellátott Proxmox, amin behívom a VM gépeket, vagy intézem a beállításokat, stb.....
A másik VGA, a combos pedig szolgáltatja a vGPU passtrought-ot, adja a kakaót a VMeknek.
Erre van-e valami !részletes! leírás, hogy mit hogyan? -
r4zer0919
tag
Megpróbálom leírni még egyszer, hátha értelmezhető lesz.....
Adott 1db számítógép.
Abban van 1db CPU, 1db VGA és 16GB RAM.
Erre a gépre a Proxmox van telepítve, ez az ISO "proxmox-ve_7.3-1.iso"
Nincs semmi másik operációs rendszer, semmi csak ez a Proxmox fut rajta.
Ezen megoldottam már a GPU passtrough-t, hogy egyidőben több virtuális gép is tudja használni az 1db VGA kártyáját a gépnek.
Példának okáért fut rajta egy win10 guest és fut rajta egy win11 guest-is egyidőben.
De csak úgy tudom használni ez a rendszer ha erre a gépre egy másik géppel csatlakozok.
De nem szeretnék másik géppel csatlakozni erre a gépre, hanem ezen a gépen szeretnék mindent megoldani.
Olyat is csináltam már, hogy a proxmox mellé telepítettem egy gnome desktopot is, az mindaddig működött amíg a GPU passtrought drivereit nem kezdtem el telepíteni.
Utána már a gnome desktop grafikus felülete nem jött be.
Tehát azt szeretném, hogy van 1 gép a fent említett paraméterekkel, amit bekapcsolok bejön rajta a Proxmox egy grafikus felülettel ami teljesen mindegy nekem, hogy micsoda, és azon keresztül be tudjam hívni a virtuális gépeimet.Ezt hogyan lehet megoldani?
Mi kell még a gépbe, esetleg még 1 VGA kártya?egyéb infó:
A vGPU-t ennek [link] a leírásnak az alapján csináltam meg. -
r4zer0919
tag
Egy gépen szeretném megoldani a Proxmox gépvirtualitzálást.
Tehát bekapcsolom a Proxmox szervergépet, betölt egy grafikus felület, elindítok egy böngészőt rajta és ott hívom be a virtuális gépeimet amik szintén ezen a gépen lennének/vannak.
Amit elengedhetetlen, hogy a GPU passtrought egyidőben több virtuális gépen is tudjon működni.
Pl.: Az egyik ablakban egy win10 fut a másikban pedig egy win11.
Nem szeretnék külön egy szervergépet és küldön egy másik gépet amivel kapcsolódok a szervergéphez.
Egy szervergépet/wörksztésönt/munkaállomást szeretnék. -
r4zer0919
tag
Sziasztok!
Olyan megoldás létezik-e, hogy egy PC-n fut a Proxmox host és ugyanazon a gépen hívom be a guesteket is?
A gép specifikációi amin ezt meg szeretném valósítani:
CPU: AMD 3900x
VGA: RTX 2080
RAM: 16 GBAmit már sikerült elérnem, hogy a VGA virtualizációja megy, tehát tudok több virtuális gépet futtatni egyazon időben, teljes GPU támogatással.
Viszont csak úgy tudtam ezt elérni, hogy van 1 gép ami a Proxmox szerver fut, és kell(et) még egy gép amivel kapcsolódok a szerverhez, pl böngészőn keresztül.
Na most ez a megoldást nem igazán jó, egy gépen szeretném ezt megoldani, ha lehetséges.
Erre van valakinek ötlete, csinált már valaki ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- Windows 8 Pro 64bit angol dobozos 4GB-os pendriveon
- PC játékok/filmek CSERE IS!
- ACKIÓS ÁR!! TÖRZSVÁSÁRLÓI PROGRAM, GARANCIA, Win 7,8,10,11, Kaspersky, AVAST,Office 16-19-21 ONLINE
- Windows 98SE telepítőlemez (bontatlan, bootfloppyval és matricával együtt)