Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti
őstag
válasz
Dr. Romano #6063 üzenetére
Jah ez az érzés mindent megér, mikor azoknak rontják el a "játékát", akik másokénak a tönkretételén élvezkednek vagy legalábbis próbálkoznak vele...
Lehet tényleg felkerülsz watchlistre, bár ha kicsit tüzetesen nézik és látják, hogy te pont hogy akadályoztad őket, azért inkább vmi jutalom listára kéne kerülnöd... -
pisti
őstag
válasz
quadroracer #5460 üzenetére
Replay-el se sokra mész, mert az ingame HUD-ból semmi nem látható visszajátszás közben, ami mondjuk szerintem elég nagy hiányosság.
Az előzőben:
Énis úgy gondoltam, míg ki nem próbáltam. =
Énis úgy gondoltam, hogy hülyeség míg ki nem próbáltam. -
pisti
őstag
válasz
Ricco_hun #5459 üzenetére
Én a szűklátókörűségre szavazok...
Már most is működik a játékban "csak" finomhangolni kéne az egeres kormányzást, hogy használható legyen.
Énis úgy gondoltam, míg ki nem próbáltam. Belső nézetből ahol látod a kormány állását is ott nagyon jól helyettesíthető a kormánykerék az egérrel.Én kb. mindenhez bill+egeret használok. Nincs helyem egy nagy bazi kormánynak az asztalon, abszolúte nem létfontosságú a használata, úgyhogy nem is nagyon lesz egy darabig. A gamepadon az analóg joyok, meg szerintem pontatlanok, főleg a méretük miatt, szóval valószínű olyat sem fogok használni.
-
pisti
őstag
Remélem tényleg olvassák ezt az Invictus -tól.
Nagyon kéne, hogy rendesen lehessen használni az egeret is kormányzáshoz.
Ehhez kéne minimum egy egér kormányzás érzékenység beállítási lehetőség (nagyon érzékeny perpill és semmilyen beállítás nincs rá hatással).Második dolog, ami nagyon kéne szerintem, hogy változtatható legyen a kormányzás érzékenységének sebességfüggő karakterisztikája.
Mert, hogy látható, hogy ez változik, viszont konstans módon, ráadásul nem is jól van belőve szerintem alapból.
Egyszerűen nem találok olyan beállítást, ami billentyűzet mellett jó lenne kis-közepes és nagy sebességek mellett is. A maximális kormány kitérés közepes sebességeknél esik egy jókorát, itt növekednie kéne ennek szerintem, nagy sebességeknél pedig nem csökken le eléggé.
Ha ötlet kell, hogy hogy lehet ilyen karakterisztikát felhasználó barát módon állítani, akkor kukkantsátok meg, hogyan oldották ezt meg a Richard Burn Rally -ban (abszolúte profi módon és nagyon részletesen lehet állítani és finomhangolni a billentyűzetes irányítást is).Az egeres kormányzás kivitelezésére pedig jó példa látható az LFS-ben.
Jótól nem szégyen lopni ugye ahogy a mondás tartja, főleg ha az egészet sikerülni összegyúrni egy összességében teljesen egyedi és a lehető legtöbb igényt kielégítő végtermékké.Rengetegen használnak billentyűzetes irányítást a Project Torque-ban, úgyhogy ez a téma egyáltalán nem mellékes.
Az LFS-ben vagy a BMW M3 Challengeben pedig teljes szimuláció mellett is remekül irányítható a járgány egeres kormányzással, úgyhogy szerintem ennek is sokan örülnének, ha felfedeznék a játékban pozitív változásokat ilyen téren is. -
pisti
őstag
válasz
Plokijuma #5450 üzenetére
Én ezzel az accgirl-s (+nitro) dologgal teljesen egyertétek.
Viszont, ha kicsit továbbgondolod a dolgot egyértelmű, hogy miért csinálták így.
Mennyibe is kerül egy Accgirl vagy egy 4-es NitroPack?
Sok-sok AP-ba.
Ha valaki nyerni akar, akkor költenie kell ezekre egy-egy ilyen event előtt, tehát szerintem összességében elég sok AP bevétel van az ilyen eventek miatt, jóval több mint amit nyereménybe kiosztanak.
Szóval ez direkt ilyen szerintem, hogy csinálja magának a bevételt az Aeria, úgyhogy nemhiszem, hogy ebben nagy változás lenne majd a jövőben.A bugokkal kapcsolatban meg csak reménykedni lehet.
Mégvalami az Invictus figyelmébe (feltéve, hogy nem az Aeria szerkesztgeti magának ezeket az új pályákat...), már fel lett ez vetve az Aeria fórumon is.
Az új Tokyo Underground pályán jobb időket lehet menni úgy, hogy a hajtűkanyarokba teljes sebességgel robban be az ember. Az elsőnél a falhoz nyomva az autó oldalát a falon végigzúzva az autó oldalát sokkal gyorsabban meg lehet tenni a 180 fokos fordulót, mint normálisan/reálisan kanyarodva és szerintem a második hajtűkanyarból is jobban lehet kijönni, ha belemegy az ember lassítás nélkül a falba, majd nyom a rescue-t.
Vagy kintebb kell tenni ezeket a pályhatároló falakat, sokkal.
Vagy pár másodperces penalty kell a rescue mellé.
Valami mindenképp kéne, mert ez így nagyon gagyi. Pedig maga a pálya nagyon tetszik, de ez idegesítő. Én kb. 2mp-el tudtam a destruktív kanyarodási technikával jobb időket menni (57 vs 55 sec), bár csak 2 versenyt mentem, úgyhogy ez a különbség csak közelítő érték. -
pisti
őstag
Van új ingyen RP popperes forumevent, minden nevező megkapja a 10-es csomag RP poppert.
Korrekt.
Itt a link. -
pisti
őstag
válasz
mazda626 #5346 üzenetére
A PIT-ben nincs annyi hely mint ami a Rookie verdának kell ehhez a manőverhez.
Igazából, ha egy ilyen 500 lovas járgánynak odalépsz szinte egyhelyben meg tudod fordítani, ha nem szól közbe a kipörgésgátló, ami máskor jó, ilyenkor viszont akadályoz.A pro verdával már gyorsabban körbe lehet fordulni, de most nem arról volt szó.
-
pisti
őstag
Kilencnek meg kéne lennie, de többet vesztesz így mintha mennél 8-at ötösben. Legalább egy másodperccel lassabb 6-osban egy kör, szóval nem éri meg.
mazda: Szerintem meg pont, hogy nehézkesen indul meg a járgány hátulja, mintha kipörgésgátló fogná. A kikapcsolását olyan szitukra javasoltam, mikor nem akarsz rescue-t nyomni (pl. PIT-ben), viszont gyorsan kéne tenni egy 180 fokos fordulatot az autóval.
Az F1 es járgányokban is volt erre külön ki/be kapcsoló, persze idén már nincs, merthogy kipörgésgátló sincs. -
pisti
őstag
válasz
UnConnecteD #5321 üzenetére
Ezek nem tények, csak találgatások. De mondjuk, hogy a Corvette upgradeje drágább lesz mint az Rx-7-é, arra fogadni mernék. Csak azért mondtam, hogy ne legyen majd kellemetlen meglepetés senkinek.
-
pisti
őstag
válasz
mazda626 #5316 üzenetére
Rx-7-t még el lehet terelgetni billentyűzettel is.
Egyébként meg itt volt ez az autómoddolós fórumevent most. Ahonnan lehetett szerezni kb. nulla erőfeszítéssel duplarp item packot.
Jah tényleg ezer kösz PaJa, megjött a DuplaRP item.
Ami ilyen hétvégi bónuszoknál inkább mint TripleRP item működik (de pszt nehogy kijavítsák), ezzel most mentem két 30-as TA-t és kaptam egyszer 18k-t egy első helyért meg majdnem 17k-t egy másodikért.
És még van 8 db. a pakkban. Összesen úgy számoltam, hogy 10 db. 30 körös TA-ból ki lehet így hozni ~150k RP-t. Persze most van még +40% RP a hétvégi event miatt is, szóval extrásan hoz egy verseny most. Megyek is vissza RP-t gyártani.
-
pisti
őstag
Miből gondolod, hogy a Corvettet "csak" annyi lesz maxra tuningolni mint az RX-7-t?
Merhogy szerintem nyugodtan számolhatsz úgy kb. 1 milla RP-vel is.
Mire kimaxolod meg jön mondjuk a Cadillac Cien, ami (saccperkb.) nyócas kategória lesz, arra meg költhetsz még sokkal többet. -
pisti
őstag
Én eddig nem találkoztam ezzel a nem találok rá játékost problémával. Akinek van megfelelő járgánya az általában jön route 2-re, a többség már tudja, hogy ez az új jólfizetős pálya.
A rang unlockolós dolog pedig pont azért van, hogy mindig legyen új tartalom amiért is érdemes fejlődni, egyebek mellett. -
pisti
őstag
Szerintem a billentyűzetes kormányzás bugról van szó.
Az pedig nagyon is valós sajnos, én is tapasztalom minden 2. versenyen kb.
Teszteltük is ezt VLAIT-tal, azt mondta van elég infója, hogy tudja jelenteni ezt a problémát, remélem a következő patch-nél jön a javítás erre. -
pisti
őstag
Hehe, eltűnt az a része a top10-es topiknak ahol szavazni lehet.
Khomoly.
-
pisti
őstag
válasz
mazda626 #5192 üzenetére
Szerintem úgy értette, hogy HA nincs bevétel, akkor nincs fejlesztés. Márpedig, ha ingyen osztohatják az AP-t és nem megvetetik a játékosközösséggel, akkor nincs bevétel. Merthogy az azért remélem leesik itt mindenkinek, hogy a játék bár ingyenes, de csak azért mert nem a szokásos formában szeretnének pénzt csinálni vele. Éppen ezért arra bíztatok mindenkit, hogy aki hosszútávon is szórakoztatónak találja majd, az támogassa meg kicsit egyik kedvenc játékát!
Egyébként ja, ahogy PaJa is írta egyre több a player, egyre népszerűbb.
-
pisti
őstag
Szerintem meg ez egy játék és az a célja, hogy szórakoztasson. Lehet először még jót röhögtem énis egy ilyenen, de azóta csak bosszúságot okoz. Ez pedig egy játékban kerülendő amennyire csak lehet.
Egyébként is van elég tömegakarambol az elején a szerencsétlenek miatt (ami meg mondjuk nem túl realisztikus ha már itt tartunk), minek ezt még tovább fokozni?
Másrészt épp ezért jobb a repülő rajta mint az állórajt, gyakorlatban olyan hogy valaki nem tud elkezdeni kigyorsítani a felvezető kör után szerintem igen-igen ritka, még ha elő is fordul, akkor is a sofőr észreveszi a problémát és lehúzódik.
-
pisti
őstag
Még néhány gondolat az Invictus -nak címezve:
Sok játékossal induló TA versenyeknél bizony többször előfordult velem, hogy sok autó a mezőnyből (nem feltétlen mind, de olyan is volt már 1x) először csak elkezd sodródni, aztán pedig összevissza megállnak a pályán.
Ilyenkor persze sajna ugyanúgy neki tudok menni az autójuknak, ami egyébként 99%, hogy nem ott van valójában, csak én nem kapom meg tőlök a friss helyzetüket mutató adatokat.
Szóval ilyenkor a netkód gondolom egyértelműen meg tudja mondani, hogy adott játékos felől nem érkezett már friss adat (akár áttételesen, ha ilyet tud a netkód) egy ideje és mondjuk ezt jelezhetné is, aminek mondjuk lehetne az az eredménye, hogy nem lesz ütközés számolva az adott játékos (nagy valószínűséggel számomra egyébként is valótlan pozícióban látszódó) autója és az enyém között, mintegy ghost módba rakva azt.Namost az is érdekes szitu (bár tippem sincs, hogy mennyire reális) hogyha, csak egy irányba megy a kapcsolat két játékos között kapcsolati hiba (hibák) miatt, mondjuk egy másik játékos lát engem rendben, viszont én nem látom őt a valós pozíciójában, mert engem nem ér el azaz infó. Tehát ilyenkor akár az is előfordulhat, hogy én az ő verziójában a játéknak nekimegyek mondjuk hátulról, mert nem látom őt a saját gépemen. Persze lehet ezt a helyzetet már eleve felismeri a kód és tesz ellene, akkor vedd úgy hogy ez a rész lényegtelen. Viszont ha nem akkor, erre is illene valami megoldást kidolgozni, valami olyat ahol egy ilyen eseménynél egyik játékos sem "húzza a rövidebbet", mondjuk megintcsak nem számolódik ütközés, effektíve ghost módban megy a két jármű egy ideig, de csak egymás számára.
Akkor még egy észrevétel. A laggerekkel kapcsolatos. Vagy legalábbis azzal ami nagyon ennek látszik játék közben. Egész konkrétan az a problémám, hogy sokszor a játék néhány játékos járgányát méteres teleportálgatásokkal előre-hátra pakolássza, akár 50-100 méteres távolságban és ütközés is van számolva (itt megint csak egy nem szokványos ghost módra tudok gondolni mint "fair" megoldásra) az ilyen illetőkkel.
Ütöttek már ki így viselkedő ember autója, úgy hogy előtte mentem, ő pedig valójában jóval mögöttem lehetett (a lagghullámzásának a középpontjából ítélve), de az előre hátra ingázásának "hála", úgy belém teleportált hátulról, hogy a járgányom szaltót vetett a levegőben.Remélem akad valami használható dolog a fentiekben és örömmel hallannék valami visszajelzést is ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, előre is köszönöm ezt.
-
pisti
őstag
Néhány gondolat, az Invictus -nek címezve:
Az első dolog azzal a szerencsétlen helyzettel kapcsolatos, hogy Thunder Alleyben (persze proVS-ben is megeshet, de TA-ban problémásabb) not ready állapotú játékosok is elindulhatnak a versenyen. Ez ha jól látom úgy működik a játékban, hogy szimplán átkapcsolja őket ready-be és indul a verseny betöltése. No de nem is ez a lényeg.
Hanem, hogy a repülő rajtnál bezony hatalmas kavarodást tud okozni sok játékossal induló futamoknál 1-2 not ready (afk) játékos, hiszen nem kezdenek el gyorsítani és minél előrébb vannak annál több játékosnak kell kikerülni őket, ami többnyire jókora balesetbe torkollik.
Szóval ezzel valamit mindenképp kezdeni kéne.
Vagy nem kéne engedni, hogy elkezdejenek játszani az adott futamban a not ready játékosok, akár kick vagy csak a szobában (de nem a versenyben) tartás is szóba jöbet.
Vagy ha ez nem elfogadható, akkor meg minimum a rajtrács végére kéne tenni őket, akkor legalább kerülgetni nem kell őket. Esetleg lehetne őket a pálya mellé rakni, vagy a PIT-be.
Volt egy másik gondoltam, ami nagyjából ehhez fűződik. Mivel eleve lehet ugye valaki afk, annak ellenére is, hogy benyomta a ready-t, meg menet közben is azzá válhat felelőtlen módon...
(Persze lehet hogy ez már sok lenne a játékosoknak, de azért leírom.)
Szóval közvetlen a start előtt a játékosra rákérdezhetne a progi, hogy itt vagy-e kedves player barátom?
Amit mondjuk visszajelezhet a játékos egy gomb lenyomásával, ha meg nem nyomja le, akkor mondjuk kap egy rescuet, vagy hasonlót, lényeg hogy kikerüljön a rajtrácsról és ne szerezhessen ezzel előnyt semmiképp ha direkt csinálja az illető, viszont el tudjon kezdeni körözni akár később, RP gyűjtögetés céljából.
Plusz lehet verseny közben sem ártana figyelni, hogy mennyi idő telik el két checkpoint közötti táv megtétele alatt, ami ha túlmegy bizonyos limiten (feltéve, hogy van benzinje, nem PIT-el, stb.), akkor szintén rákérdez a progi, hogy ittvagy-e vagy csak simán berakja ghost módba.
Namost lehet, hogy a külön gomb nyomogatása nem indokolt, hiszen pl. billentyűzetet használó játékosnál nyilvánvaló, hogy mikor afk meg mikor nem. Ami esetleg problémás lehet az ugyanennek az eldöntése analóg kontrollert használó játékosoknál, főleg ha nem akarjuk figyelmen hagyni a tényt, hogy egyáltalán nem biztos, hogy tökéletesen konfigurált az a kontroller és magában hagyva is adhat le, akár változó szintű jelet is. Szóval itt analizálgatni kéne a bemenetet, hogy akkor vezetnek-e ezzel a kontrollerrel, vagy csak rosszul kalibrált -> ami mindenképp számításigényesebb mintha nem kell ezt csinálni. -
-
pisti
őstag
válasz
Plokijuma #5042 üzenetére
Én tegnap teszteltem.
VLAIT-tal, mondjuk ott a billentyűzetes kormányzási probléma volt az ok. GS-ek tesztelnek egyébként szerintem.
Mellesleg nyitottak egy "fő" topicot a speedbugnak, szóval mostmár legalább eljutottunk oda, hogy elismerik hogy ez probléma. Ez az első lépcsőfok a megoldáshoz vezető úton. -
pisti
őstag
válasz
PepeDon #5012 üzenetére
Nem a másik ember gépének kell eldönteni, hogy kell e ghost mód.
A tiednek.
A netkód által kezelt információkból szerintem le lehet szűrni, hogy most adott játékosról kaptunk e új adatokat egy ideje avagy sem. Ha az utóbbi igaz (mondjuk 10 mp eltelt úgy, hogy semmi új infó nincs a netkód irányából adott játékosról), akkor a te géped ghost módban kezeli az adott játékos autóját, mivel 99%, hogy egyébként sem ott van az ő gépén az autója, csak te nem kapod meg az infót erről, ennyi. Nem kell túlbonyolítani.Másik. A laggerek. Engem nemrég egy lagger úgy kiütött első helyről, hogy csak úgy repült az autóm a levegőben, csudajó. Ha egy játékos pozíciója nem folyamatosan változik (akad), akkor szintén elkelne az ilyen számára is a ghost mód. Egyébként is elég "érdekesen" kezeli a játék a laggereket. Sokszor előre hátra pakolja őket akár 50-100 méternyi távolságban is, mintegy teleportálgatva a laggoló játékos autóját. Ebből sokszor hatalmas káosz van, plusz a laggoló irányába meg nem éppen baráti gondolatokat küldök ilyenkor...
-
pisti
őstag
Mégvalami.
Ha az eredeti "AFK-s játékosokat szűrő" javaslat nem tetszik valakinek.Annyit mindenképp meg kéne csinálni, hogyha not ready állapotban van vki mikor elindul a verseny, akkor leghátra kéne őt/őket rakni a rajtsorrendben, így nem okoznának balesetet.
Illetve, ha nem jön be értékelhető információ a többi játékosról egy ideig (valamilyen kapcsolati probléma miatt), és az autóik csak sodródnak majd összevissza szétszórva megállnak a pályán, akkor tegye már őket a játék ghost módba, úgyse ott vannak ahol én látom őket a kapcsolat hiba miatt, egyáltalán nem jó hogy mégis nekik lehet menni ilyenkor, meg kerülgetni kell őket.
Nem bonyolult dologok ezek, de sokat segíthetnének néhány szituban. -
pisti
őstag
Van pár javaslatom a hivatalos fórumon (angolul):
Állítható egér érzékenységről: itt
AFK (Away From KeyBoard - nincs a gépnél állapot) játékosok autóinak lekezelése Thunder Alley-ben: ittPlusz gondolkodom mégegynek a felküldésén.
Ennek a lényege annyi lenne, hogy az Aeria games valamilyen módon sokkal hatásosabban tudatosítsa (főleg az új) játékosokban, hogyha törnek-zúznak Thunder Alleyben (vagy ProVS-ben), illetve nem fair módon játszanak, floodolják a chatet, stb magyarul áthágják a szabályokat, akkor annak SÚLYOS következményei vannak. Használni kéne tehát az elrettentés taktikáját, mint egyébként ahogy ez működik minden emberi közösségben.
Kéne szégyenfal a bannoltak listájával a főoldalra jól látható helyre, plusz ingame az üzenőfalon is ki lehetne írni ilyesmit.
Plusz amikor az új játékosok unlockolják a Thunder Alleyt, akkor egy részletes mit szabad és mit nem szabályzatot is a képükbe kéne nyomni elolvasásra, mondjuk úgy kezdve az egészet figyelemfelkeltésként (persze angolul), hogy:
Mit NE csinálj, ha nem akarod, hogy bannoljanak!!A belinkelt javaslatokra nyomjatok valamilyen véleményt majd pls, mert sajna elég kevesen látogatják a fórumnak azt a részét, így nem lehet összeszedni kellő támogatást.
Előre is kösz. -
pisti
őstag
válasz
PepeDon #5004 üzenetére
Úgylátszik csak pont balszerencséd volt, Rx-7 el én könnyebben találok szobát, mint te Quadroval ezek szerint.
Aki esetleg még kételkedne a speedbug létezésében: videó - hogyan fussunk rookie járgánnyal ~54-es köridőt, és ráadásul ez a legutóbbi verziójával készült a játéknak, ahol 180 mph-ig se kéne felmennie a sebességnek ha egyedül megy vki.
-
pisti
őstag
válasz
Dr. Romano #4932 üzenetére
Játszottam egy maxos Harpoon ellen tegnap, egész jól ment az is rajta.
-
pisti
őstag
Ez az új pálya úgy látom kifejezetten az új járgányokhoz lett kitalálva, kanyargósabb mint eddig bármelyik, ráadásul a fele offroad.
Le lehet ugratni a tóba az útról elég könnyen az egyik kanyarnál.
Szerintem nézzétek majd meg, poén. Serpentine 50-50 a neve. -
pisti
őstag
-
pisti
őstag
válasz
Plokijuma #4879 üzenetére
Jajjmár ne legyünk ennyire értetlenek.
Ha kisorsolnak valakit nyertesnek, aki nyilvánvalóan csalt, mondjuk 168 órából 168-at játszott (így döntöm el), ami nyilvánvalóan nem lehet igaz, akkor azt kizárják és sorsolnak mást. Különben csalóból csinálnak nyertest, ami mint írtam egyáltalán nem mutatna jó példát a közösségnek. -
pisti
őstag
válasz
Plokijuma #4847 üzenetére
Sőt legyenek extrém időjárási jelenségek is, tornádó, hurrikán, jégverés, ónoseső.
Azért azt érzed, hogy éjszaka sűrű havazásban nem fog neki épeszű ember versenyezni, persze a midtown madnessben annó hangulatos volt ez amit írsz, de ez itt most nemaz.
A változó napszakok az jó ötlet, de azt csak a készítők tudják, hogy mennyire kéne átdolgozni a kódot, hogy ilyet is lehessen. Nameg az is kérdéses mennyire értékelnék ezt a játékosok. Persze párszor látványos, így menni néhány versenyt, de aztán szerintem kikapcsolnák a csudába a legtöbben.
Másik, ezt vizibal írta szerintem. Éjszakai TA. Éjszaka versenypályán (főleg olyan autókkal amiknek csak matricaként létezik a lámpájuk
) kivilágított versenypályán szokás versenyezni az meg nagyon nem térne el látványban a nappalitól a versenyző szemszögéből, viszont valószínű jóval gépigényesebb lenne.
Jó lenne tényleg ha majd egyszer ilyen nagyon extra dolgokra is jutna majd idő. De egyelőre a sima játékmenet idegesítő hibáit kéne kijavítani.
Pl. a kormányzásnál ez a bug, ha bejön egy Harpoon(? - fura de mintha tényleg ez lenne) a szobába akkor alig lehet irányítani az autómat. Mintha 100 kilós lendkerékké válna a kormány ilyenkor. Lelassul és kevésbé is fordul mint kéne neki, ráadásul az alaphelyzetbe is sokkal lassabban tér vissza, mintha magától elállítódna a kormányzás érzékenysége meg szögtartománya. -
pisti
őstag
válasz
kisvardai #4845 üzenetére
Érdekes, karakter kódolásba kicsit belegabalyodott a wiki-s link.
Na mind1.
Ez az angol, de baloldalt alul abban a részben ami felett a languages szó van, ottvan a magyar válaszd ki azt és akkor olvashatsz magyarul az időzónákról, erre írtam, hogy nem árt képben lenni a témában.Még pár dolog, amire meg szeretnélek kérni:
- Kezd nagybetűvel a mondatokat.
- Egy mondatzáró írásjelet használj.
- Meg úgy általában írd úgy a hozzászólásaid, hogy minél érthetőbb legyen, ezzel mintegy megtisztelve a fórumozó társaid.
Kösz. -
pisti
őstag
válasz
Plokijuma #4811 üzenetére
Érdekes ez a screenshotos dolog, kis hiba, remélem majd lesz idő ezt is kijavítani.
CTD-hez. Néhány érdekes egybeesés:
Tegnapig egy darabra nem emlékszem. Mi történt tegnap?
Hát egyrészt volt szerver leállás. Bár szerintem nem ez lesz a titok nyitja.
Másrészt tegnap rászántam magam és vettem egy kis AP-t, meg egy RX-7-et belőle. Néhány verseny után beköszönt egy CTD, majd utána megint néhány verseny elteltével még kettő. Ekkora rémlett fel valami arról, hogy mintha valaki itt azt írta volna, hogy letörölte a gameguard könyvtár tartalmát, amit következő indításkor újra leszed a játék automatikusan, úgyhogy azt megcsináltam. Azóta mentem vagy 10 versenyt és nem volt CTD, remélem így is marad. Lehet, hogy véletlen egybeesések ezek csak, de egyelőre ennél kézzelfoghatóbbat nem tudok. Majd figyelem, hogy hogy alakul a dolog a továbbiakban.
Esetleg próbáld ki te is ezt. -
pisti
őstag
Mivel átolvasva a hsz-em nem teljesen egyértelmű, de a PRO járgánnyal sikerült a fent leírt hiba folytán belépnem egy csak Rookie-knak hostolt szobába!
Csináltam volna screenshotot, de hiába nyomtam a prinstscreen-t, csak miután kickeltek volt hajlandó csinálni egy képet, jókora kivárással; azis érdekes volt. -
pisti
őstag
Remélem olvassa ezt valaki az Invitustól.
Van egy nagyon buta kis hiba a szobába belépéseknél.
Tegnap lett számomra egyértelmű ez az egész.
Az történt ugyanis, hogy a Thunder Alley módban be akartam lépni egy PRO autós szobába, rákattintottam, majd a kattintás után frissült a szobák listája (ezt feltételezem legalábbis), majd azon vettem észre magam, hogy rookie járgányok között vagyok. Mondanom sem kell, hogy nem abba a szobába lépett amire én kattintottam (nem az első eset).
Nagyon úgy néz ki, hogy nem menti el rögtön a progi azt az információt, hogy konkrétan, akkor melyik szobára is kattintottam, csak a kattintás pozícióját jegyzi meg, mire odajut, hogy megnézze, hogy melyik szoba van azon pozíció alatt, addigra változhat a szobalista, ergó végülis máshol köthet ki szegény user mint ahol szeretne.Másik.
A szobában lévő játékosok listája is elég érdekesen viselkedik. Mikor keresek valakit scrollozva és befrissül közben, akkor utána csak egy kis részlista marad scrollozható a következő frissülésig, ha sokan vannak és gyakori a változás, így nagyon nehéz megtalálni valakit abban a listában.
Eleve nem lenne rossz, ha a fő chat ablakban megjelenő hozzászólások előtti nevek alapján ki lehetne választani az illetőt privát üzenet partnernek, vagy bevenni a barátok közé. A barátlista alapján meg nagyon kéne, hogy meg lehessen nézni, hogy épp hol van, vagy mit csinál az illető, magyarul lehessen követni, ne csak annyi legyen, hogy épp játszik vagy sem. -
pisti
őstag
Atyám, a két új járgány tényleg olyan mintha az NFS-ből estek volna át, nem jó értelemben.
A többi autó kezelhetősége maradt a régi, viszont ezek az újak nagyon arcadeos viselkedésűre sikeredtek, úgylátom ezzel akarják tesztelni, hogy majd emiatt veszik-e a népek ezeket. Iszonyat könnyen kezelhetőek, kipörgetni szinte képtelenség őket, a 4WD RR balance beállítást meg se érezte az EVO, egyáltalán nem tolta a seggét.
Hát kösz így nem kérek ezekből, továbbra is várok, azlesz a legjobb. -
pisti
őstag
válasz
Dr. Romano #4716 üzenetére
Én nem találkoztam olyannal.
szerk.: Elolvastam a privit.
-
pisti
őstag
válasz
Dr. Romano #4711 üzenetére
Ezt fejtsd már ki, hogy mitől lett, arcadeos-abb mint az eddigi, pls, pls...
-
pisti
őstag
válasz
mazda626 #4710 üzenetére
A GS-ek önkéntesek, akikből egyébként szerintem nincs elég (legalábbis keresnek folyton ilyen embereket a fórumon).
A másik, úgylátom sikerült átsiklanod Dirtyz hsz-e fölött. A lényeg annyi, hogy a kormánnyal játszó játékosok nem vettek észre változást az irányításban, akik közé nyugodtan tartozhat az adott GS is ugye.
Mondjuk mindezek mellett tényleg lehet látni nem túl segítőkész, vagy éppen az adott témában tájékozatlanságról tanúskodó tartalmú hozzászólásokat GS-ektől. Viszont akkor, itt kihangysúlyoznám, hogy ők is csak emberek, és önkéntesek (ingyen csinálják az egészet.)
Jó persze nyilván van némi előnye is a GS-ségnek, de feladatból szerintem jóval több van, mint előnyökből. -
pisti
őstag
válasz
mazda626 #4706 üzenetére
Azért sem hiszem bugnak, mert állítgattam amiket írtatok, de az autó viselkedése is teljesen más. Totál NFS jellege lett, idáigi 50-es kanyart 80-nal vígan beveszek küzködés nélkül. Pont ez volt a játék legnagyobb pozitívuma, erre tessék.
Ebből kb. semmi nem igaz saját tapasztalataim alapján, a többiek megnyugtatására!!
Vegyél nyugodtan Test Drive-ot senki nem állít meg, de ez hogy előtte ilyen alaptalan fikázásokat megengedsz magadnak, csak mert nem tetszik valami, az "pöttyet" nem korrekt. -
pisti
őstag
válasz
Dr. Romano #4702 üzenetére
Idézem magam, persze ez csak hipotézis:
Egyébként volt a fórumokon egy olyan probléma, hogy állítólag billentyűvel gyorsabb köröket lehet csinálni mint kormánnyal, a kis hirtelen kormánymozdulatokból kifolyólag valahogy (állítólag), és hopp most épp ez tűnt el.
Dirtyz:
On 3/12 during our scheduled server maintenance between 3:00-4pm PST | 10:00pm-11pm GMT | 10:00am-11am 3/13 AEDT we will be adding the following new content to PT.
New Licensed Cars: 2006 Subaru Impreza WRX STI and the 2006 Mitsubishi Lancer Evolution MR
New Vs Track: Tokyo Highway Haste
New Style Items: muffler & sideskirt 5 [No C-Racer, No Lagoon]
Additional Race Bonus itemsMagyarán éjfél körül, vagy akár előtte ha minden jól megy, akkor unlockolják az új tartalmakat.
-
pisti
őstag
válasz
Dr. Romano #4698 üzenetére
Én kb. 10 perc alatt belőttem magamnak az újhoz a konfigot, persze még meg kell szokni, hogy teljesen faintos legyen a dolog. De ahogy írtam is, én is fentebb tettem a Steering Response-t, én 1.0-ról 4.0-ra; a 10.0 szerintem is veszett gyors, legalábbis billentyűhöz, meg nekem.
mackosajt: Igen, ebből a szempontból teljesen jogos a "problémázás".
-
pisti
őstag
válasz
Dr. Romano #4688 üzenetére
Szerintem nem szar, viszont pontosan az történik itt is amiről írtam.
Más (és újra meg kell szokni) = sz@r a többség szerint. (Csak nézz körül itt pár hsz-ben.)A régi nyilván olyan szempontból jobb, hogy azt már megszoktam. Viszont szerintem mindkét fajta irányításnak ugyanúgy van előnye, mint ahogy hátránya is.
Kétlem, hogy ez bug lenne, viszont ha nagy a népharag, akkor erre a legegyszerűbb fogni.Egyébként volt a fórumokon egy olyan probléma, hogy állítólag billentyűvel gyorsabb köröket lehet csinálni mint kormánnyal, a kis hirtelen kormánymozdulatokból kifolyólag valahogy (állítólag), és hopp most épp ez tűnt el.
Ergó szvsz pont, hogy nem bug, hanem javítás ez. Persze kicsit félresikerült. Ugyanis ha látszik, hogy ennyivel kisebb a reagálási sebesség az új szisztémával, akkor alapból magasabbra kellett volna tenni a steering responsivityt, mert sokan szerintem azt se tudják, hogy ezt lehet állítani, meg úgy egyáltalán mint csinál... Magyarul nem vették figyelembe az emberi butaság faktort, ami hiba... -
pisti
őstag
válasz
mackosajt #4679 üzenetére
Akkor ezek szerint neked nem az irányítás megváltozása a problémád? Milyen autód van, hogy ennyivel lassabb lett?
Én a quadron nem éreztem, hogy jelentősen változott volna.Dr. Romano:
Persze, hogy zavar mert más és megint lehet megszokni az újat. Teljesen érthető, hogy ez sokaknak felháborító dolognak számít.
Viszont attól mert valami más még nem feltétlen sz@r, csak ugye ilyenkor ezeket hajlamosak összekeverni az emberek... -
pisti
őstag
válasz
Dr. Romano #4670 üzenetére
Valamit valamiért.
Annyiból érthető a játékosok oldaláról ez a "sirám", hogy most kénytelenek átszokni az új rendszerre.
Kicsit gyakorolni kell practiceben meg próbálgatni a néhány beállítást és meg lehet szokni, nem olyan vészes a helyzet mint ahogy itt lefestik páran.Ploki: Én igaz csak a szerpentinen néztem most, de ott pont úgy ment a quadrom mint eddig.
-
pisti
őstag
válasz
SylarHUN #4664 üzenetére
Más lett az irányítás ez tény, de kis átkonfigolás után meg lehet szokni.
Én növeltem kicsit a kormányzás szögtartományát (150°->180°) meg jóval fentebb toltam a steering response-t (1.0 -> 4.0), így kis gyakorlás után tudtam hozni practiceben az 1:40 körüli kört a Togue-on, Quadróval, ahogy ez előtt is.
Ami úgylátom a leginkább zavaró ennél az új irányításnál, hogy jóval lassabban szedi vissza a kormányt mint eddig, valahogy nagyobb az egésznek a tehetetlensége, bár így szerintem talán reálisabb, meg billentyűvel (megfelelő gyakorlattal), így szerintem jobban lehet ívet tartani. -
pisti
őstag
Nekem csak a mikrofon van sound inpunál
Azért mert a hangerő választó ablaknál az inputoknál a mikrofon van kiválasztva, nálam sztereó keverő néven fut az a csatorna amit ha kiválasztok, akkor veszi a hangot is szépen a fraps, viszont utána tedd vissza a mikrofonra, ha szeretnéd használni.
-
pisti
őstag
Azért érdemes sokszor tuningolni, mert sok alkatrész, csak annyiban butított a nagytesókhoz képest, hogy alul van feszezve, meg jóval alacsonyabb órajelen megy gyárilag. Pl. C2D-knél a +50%-os tuning az teljesen átlagos, de a +100%-os tuning sem ritka egyes prociknál.
Sok videókártyán is sokat lehet tuninggal gyorsítani, ésszel kell csinálni, annyi.
Attól mert te nem érted ezt meg nem vagy járatos a témában, még van létjogosultsága a dolognak. -
pisti
őstag
-
pisti
őstag
válasz
#31757056 #4172 üzenetére
Örülök, hogy tetszik ámberek.
Olyan hatalmas tapasztalat nem kell hozzá. Csináltam eddig egy CS 1.6 moviet abból van némi tapasztalatom.
Egy igazán tapasztalt movie készítő még sokkal többet is ki tud hozni ilyen kis moviekból is.
De jó lett ez, a contestre/eventre elég, jól szórakoztam míg elkészítettem és túl sok időm sem ment el rá.Azt a Born Too Slow (Nubreed remix) számot szerintem még nem hallottam, megpróbálom levadászni.
-
pisti
őstag
Én is bejelentkeztem az 500 AP-s youtube movie eventre:
Itt meg lehet csodálni a "remekművet".
-
pisti
őstag
Nemhiszem. A valódi autók AP-ért kaphatók és szerintem ez így is fog maradni, legfeljebb az árak változnak majd. Kicsit irreálisak egyébként is az AP árak.
Egy teljes 50$-s játék árából lehet venni összvissz ~2,5 RX-7 kaliberű AP-s járgányt. Az egyéb alkatrészek/cuccok AP-s ára meg még rosszabb arányaiban. -
pisti
őstag
válasz
csige791 #4043 üzenetére
A pro cart igen nehéz kormány nélkül egyenesben tartani, kanyarban meg még nehezebb íven maradni.
Próbáltam az egér+bill kombót. Nagyon kifinomult tényleg...
SEHOL semmilyen sensitivity állítási lehetőség nincs az egérhez, katasztrófális sajna, pedig ottvan a jó példa az LFS-ben ott egész jól lehet egérrel kormányozni. -
pisti
őstag
válasz
csige791 #3823 üzenetére
Pedig az új TA járgány egyfajta szűrő is. Aki csak törni zúzni akar az nem fogja megvenni jó eséllyel a drága TA járgányt, meg ugye eleve magasabb skill-level kell hozzá.
Ha kiforgatnak meg nem kell kilépni és akkor is lehet normálisan keresni RP-t ha nem elöl végzel. Mondjuk 1 óra alatt azt a 3 ezret nemtudom hogy gondoltad. -
pisti
őstag
válasz
ABnormal #3813 üzenetére
Köze nincs a pályához ennek, ahhoz van köze, hogy másokkal játszol-e vagy sem, ráadásul teljesen véletlenszerű az előfordulása, észleléseim alapján.
De legutóbb most az új pályán éreztem, nagyon erősen. Direkt gyakoroltam rajta pratice módban, balanceokat próbálgattam, erre beléptem hozzátokat játszani és alig lehetett úton tartani a járgányt, rohadt idegesítő...Jah a másik, az is érdekes, hogy játszunk összesen 6-7-en és felére esik az fps a practicehez képest, nem az elején ahol minden autó látszik, hanem végig játék közben. Mondjuk ehhez nincs sztem köze a fenti bugnak, de ezis nagyon fincsi dolog...
70 fps-el azért kellemesebb játszani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 180SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest