Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
Hello Bosiken,
jó hogy van itt ilyen topic, korábban nézegettem a walkie-talkie-kat, de nem igazán gyöztek meg, teljesítményben, ha meg már vennék valamilyet szeretném, ha lehetne "rendesen" használni.
Most, hogy mondtad ezt a Wouxun-t, utánanéztem és nagyon frankónak tünik.
Kérdeznék egy-két dolgot.
Én baromira nem értek ezekhez a rádiós dolgokhoz, frekvenciák meg mittudomén.
Egy ilyen wouxun használata legális? Olvastam korábban, hogy PMR-eknél 0.5mW a max, ami legális vagy nem tudom, lehet, hogy rosszul emlékszem, de valami ilyesmi rémlik.
Látom, hogy itt már nem divat odaírni, hogy hány km a hatótávolság, viszont én ezekböl az adatokból nem tudok megállapítani semmit... láttam a linken, hogy *tornádólaci* 124km-t csinált vele, ennél többre is képes akár? Milyen feltételek kellenek hozzá, mitöl függ?
Én pécsi vagyok, mekkora buli lenne, ha valami osztrák dolgot is tudnék fogni!
Ja és így hirtelen még valami. Mennyire reális az, hogy csak ketten vagyunk egy sávon? Mármint akivel szeretnék beszélni. Ha arra kerül a sor, megoldható, hogy csak mi legyünk fent és más ne tudjon belehallgatni?Sok mindent kérdeztem, kíváncsi vagyok nagyon Késöbb biztos eszembe jut még pár dolog.
üdv"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
meroly
veterán
Egy dolgot nem értek ebben a frekvencia őrületben. Minél magasabb a frekvencia, annál kényesebb is. Mivel a műholdak 12-15Ghz környékén tolják az adatot, totálisan pontos rálátás szükséges az adó és a vevő antenna közt.
A westel0660 anno 450Mhz környékén szolgáltatott, az nagyjából megegyezik a most nyilvános PMR sávval. Akkor hogy-hogy nem működik több km-re? Nem hinném hogy a BTS-ek kilóméterenként voltak elhelyezve és a mobil teljesítménye is kb akkor volt, amit írtál a mostani PMR rádióhoz.
Szóval kérdem én, akármilyenek a terepviszonyok miért nem jut el a jel pár km-re? A mobilnál eljut (a bázisig legalábbis).
Ezt igazolja az is, miszerint a VHF sávban (CB - amit te is írtál) sokkal kevésbé érzékeny az átviteli csatornára. Gondolom ezért használják a taxisok is ezt pl.
Nem vagyok rádióamatőr, de érdekelne a dolog, pl egy CB hatósugara nagyságrendileg mekkora?
Ezekben van valami titkosítás, vagy kódolás, hogy ha két készülék "beszél" akkor hiába hallgat bele más abba a sávba, nem fogja érteni? Vagy ez még kvázi analóg?[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Steam topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Parkside szerszám kibeszélő
- Automobilista 2
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest