Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz 5leteseN #91980 üzenetére

    Hagyjuk a 4k-t és legyintsünk a 0.003- 120 vs 0.000-1500 nit fényátfogási előnyre is.. Csak nézzük azt hogy egy sima sdr anyagnál mi van, hogy fair legyen a meccs.

    Nálam nagyon jó teszt anyag a Feledés című film (Oblivion).

    Van abban egy szép ikonikus jelenet amikor Morgan Freeman rágyújt egy szivarra.

    Mielőtt lelőném a poént nekem egy János 666 által hibátlanul bekalibrált 65VT60-am volt, ezt cseréltem OLEDre.

    Nos az említett jelenetnél (meg minden egyéb helyen) sajnos kiderül hogy a plazma mennyire black crushol illetve mennyire dither zajba fullad ilyen jeleneteknél. A faszi arcának a fele sincs meg a plazmánál.

    Még mindig ha nem a hdr extra fényerőről beszélünk mert itt mindig van olyan aki közli hogy az felesleges - oké, legyen felesleges.. de a dolby vision tartalmak esetén amellett már tényleg nem lehet elmenni szó nélkül hogy a 10 bites panel a DV tartalmakból olyan finom árnyalatokat mutat hogy Steve Wonder is látja, hogy nincs miről beszélni, annyival szebb az oled. A sötét közeli tónusok úgy jelennek meg ahogy egy 8 bites cuccon soha az életben nem jelenhet meg.

    Be lehet az oledet állítani teljesen filmszerűre, aki azt hozza fel érvnek hogy szarul mozog meg hogy csiri-csáré a képe az nem helyesen beállított oledet néz/látott. Ne a média marktban látottak döntsenek.

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák