Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Sajnos egyikben sem a fentebb leírtak miatt.
Max egy kiinduló pontnak jó, ha ott megnézed a tv-t, hogy hogy is néz ki valójában.
Utána meg el kell menni egy hivatalos üzletbe és ott kipróbálni, de még ott sem biztos, hogy "otthoni" körülmények között tudod letesztelni, de talán jobb, mint a nagy áruházakban.
Utána meg csak bízni abban, hogy jó a fotografikus memóriád és emlékszel még a képre, amíg átmész egy másik márkaboltba ott is megnézni a másik kiszemelt példányt.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DM-Fan
Topikgazda
Tudtommal nincs sem LG, sem Samsung TV-márkabolt, a Samsung-nak is csak a Westendben levőről tudtam, de az már legalább 2 éve bezárt. Online tudsz rendelni, illetve ugye a multiknál tudod megnézni őket, ami nem a legalkalmasabb hely, de hát ez van. A Panákat egyébként egyik-másik Panashop üzletben egész korrekt fényviszonyok között meg lehet tekinteni, kérésre volt, ahol le is kapcsolták nekem a teljes üzletvilágítást.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
atitm
csendes tag
Sziasztok. Inkább csak olvasok, de ezt most megosztom veletek. Veszprém, talán az egyetlen normális elektronikai bolt: gondoltam rákérdezek mikor lehet megnézni végre élőben egy Pana 50-est. Majdnem kiröhögtek. Szinte biztos, hogy kiállítva nem lesz. Állítólag látták őket, képminőséget gyatrának minősítették: fehér nincs, a feketére is legyintettek. Segmented LED-del példáloztak. Egyedül a színekre mondták, hogy megfelelőek. Mondták, hogy olvassak el teszteket, mert ott is lehuzzák őket. A két nagy szerintem mást írt. Nem igazán tudom hova rakni az egészet.
Egyébként az is érdekes, hogy megyeszékhelyen nem lehet az új szériát megnézni. Legalábbis én nem tudok róla. Legutóbb a "szakértők" is furán néztek, mikor betértem.
A Pana elgondolkodhatna, hogy marketing téren valami igen nincs rendben. Az eladó az egyszeri vásárlót simán meg tudja győzni, tehát nem hiszem, hogy nagy ördöngősség lenne több plazmát eladni.Gerilla-marketingre ugyanúgy kell válaszolni. Meddig tartana jattolni, molinózni, bemutatótermet összerakni!? Könyörgöm, legalább megyeszékhelyen legyen már TV!
-
DM-Fan
Topikgazda
Valóban elég elkeserítő a helyzet ilyen téren. Mondjuk nem értem, milyen teszteket olvastak, mert az ST-szériát igen erősen magasztalta a legtöbb - komolyan vehető - tesztlap/tesztoldal, sőt, ár/érték arányban megkockáztatom, hogy a jelenlegi TV-piac talán legjobbja, de biztos, hogy az egyik legjobbja.
Én sem értem, hogy a Pana miért hanyagolja ennyire a marketinget, nemcsak a TV-két, hanem úgy unblokk. Nem is rémlik, hogy most az olimpia alatt láttam volna Panasonic reklámot, pedig ők felelősek a közvetítésért. A konkurensek (lásd Samsung) bezzeg nyomulnak ezerrel a Galaxy SIII-mal, mint "az olimpia hivatalos telefonjával", pfff... Tudvalévő, hogy a Panasonic elég rosszul áll anyagilag, és hogy nehéz versenyezni a Samsung-gal, de azért valószínű érdemes lenne ebbe némi pénzt feccölni. Gondolom úgy vannak vele, hogy aki minőségkedvelő, az úgyis plazmát vesz, csak sajnos nem az a tendencia, hogy egyre tudatosabbak lennének a vásárlók, illetve aki uye mégis az, az sem vesz minden évben TV-t, ezzel nem lehet hosszú távon fennartani a plazmapiacot.
Get Moded!
-
erdoke
titán
Jó eséllyel soha nem látták a kérdéses tévéket, csak próbáltak arra terelgetni, amit raktárról rád tudnának sózni...
Mivel már a 30-as széria is simán lenyomta a hasonló árú LCD-ket, és minden tesztelő egyetért, hogy jelentős előrelépés történt az idei Pana plazmákkal, tovább nem is érdemes erre időt pocsékolni.A legjobb aláírás a héten
-
szacsee
nagyúr
Mondom van jobb is: Pápa Juronics...
Beballagok, TV-s résznél körbemegyek, egy 50-es éveiben járó házaspár kérdezősködött Orion és a Grunding LCD közt hezitált. Eladó végülis segítőkész volt, annyit mondott, hogy ha a kettő közt kellene választania, akkor Grundig, még a gar hosszabbítást is felajánlotta.
Szokásos marketing rizsát elnyomta. De elég tré egy bolt, hogy a Grundigot választó házaspárnak a polcon levő darabot tudták csak adni. Közben vagy 3x végigmentem plazmának nyoma sem volt. Amelyik TV kicsit vastagabbnak tűnt az mind CCFL háttérvilágítású volt nem plazma. Marketing táblák százalékokról ezerrel minden készülék előtt, de pl típusszám már nem mind elött volt, sőt.
Samuból és LG-ből egy rakattal a gagyiból elég sok és a 250K felettiből is. SONY-ból pl BX420 volt csak. NO választék az már biztos.
Eladó egy sem jött oda hozzám, hogy tudnának-e segíteni, pedig egy marketing vs szakmai vitát lenyomtam volna, de sebaj. Érdeklődésem hiányában elköszöntem és kiballagtam.
Marad Győr Saturn, Kék Duna leskelődni külsőre, és majd megveszem online.
Sajnos nálam PC miatt kiesik a plazma, mert sokat használnám monitornak, de addig nem döntök, míg nem látok élőben normális fényviszonyok közt egymás mellett LCD-t és plazmát.
Lehet utána a PC esik ki mint forrás...[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szacsee #13213 üzenetére
Ha a filmnézés a fő szempont, akkor csakis plazma! Ha teheted, a jó LCD árából inkább vegyél egy nagyobb plazmát, plusz a PC-hez egy 24"-os monitort. Minden szempontból jobban jársz: a plazma alkalmasabb filmnézésre és szinte minden szempontból jobb, a monitor meg alkalmasabb a PC-s felhasználásra, mint az átlag LCD vagy plazma.
Get Moded!
-
szacsee
nagyúr
válasz DM-Fan #13214 üzenetére
24"-os monitor megvan, csak hát jó lenne valami nagyobb is mellé. LCD ugye egyértelmű emiatt, de a plazmát sem vetném el, mivel ahogy nézem 40" körül csak Sony KLDEX720 jön kb szóba 2D képe és a kis input lag miatt. Plazma alapból kis input laggal rendelkezik ahogy olvasom és szebb is a képe, viszont oda kellene rá figyelnem pl.
Ha bemegyek egy üzletbe akkor nagyjából rájövök, hogy melyik TV-nek szebb a képe, de sokszor gondban vagyok, mert mindegyiken másféle a műsor, vagy a jelforrás.... ezért is nehéz. Nincsenek nagy igényeim vizuális tekintetben, de lehet hülyén hangzik, én még leragadtam ennéle a pro- kontra dolognál:
Plazma:
pro: szebb kép, nincs input lag
cons: odafigyelést igényel, nagyobb fogyasztás
LCD: nem kell rá odafigyelni annyira, kisebb fogyasztás
cons: nagyobb input lag, nem annyira szép színvilág, kisebb kontraszt.Jut eszembe fogyasztás: LCD-nél azt olvasom, hogy 60-70W/h a fogyasztása, Plazmánál pedig 100W/h felett van kb 40"-os méretnél... ez mennyire állja meg a helyét? (nem mintha sokat számítana)
Kösz a válaszokat és a tanácsot![ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szacsee #13215 üzenetére
A plazma előnyei szerintem jóval nagyobb súllyal kell szerepeljenek a latban, mint a hátrányai, ugyanis - véleményem szerint legalábbis - a TV-nél a képminőség az elsődleges, márpedig ebben a plazma nyújt többet, ráadásul azonos áron nagyobb méretben: jobb a színhűség, kisebb az input lag, mélyebb a feketeszint - ahogy magad is írtad. A ghosting-ra/beégésre persze oda kell figyelni, ez vitathatatlan - de ezzel kb. ki is merítettük a technológia fő hátrányát. Említhető még negatívumként a picit vibrálóbb kép, ami megintcsak technológiai sajátosság, de erre kb. csak az emberek 10%-a érzékeny és gyorsan feltűnik, ha nem bírod.
A fogyasztást tekintve sem drasztikus a különbség: átlagosan 120-150 Wh-t eszik egy 42"-os, 160-180 Wh-t egy 50"-os fullHD plazma (ez függ a beállításoktól, illetve a nézett tartalomtól is ugye, mivel a plazma fogyasztása nagyon erősen dinamikusan változó). Lehet, hogy az LCD 70 Wh-s fogyasztásához képest ez drasztikusnak tűnik, de erre azt mondom, hogy gondold végig, hogy a korábbi, 55 cm-es CRT-d is bekaphatott 150-200 Wh közötti mennyiséget és az csak egy 4:3-as, 55 cm-es képátló volt, amivel szemben ezek után egy 127 cm-es 16:9-eset fogsz bambulni. A CRT-d fogyasztása sem vágott földhöz anyagilag. Múltkor számolgattam ezzel kapcsolatban, olvasd el! De mindig azt mondom: elég nagy bornírtság amiatt lemondani a jobb technológiáról, mert havi pár száz forinttal (maximum 1-2 eFt-tal - ha igazán sokat megy a készülék) többet kell fizetni a plazma fogyasztása után. Ráadásul amennyivel többe kerül azonos méretben a ráadásul még gyengébb képminőséget is produkáló LCD, annyi áramot a plazma sok év alatt fog csak elfogyasztani.
Szóval szerintem jóval több itt az előny plazma oldalon.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Arwald
csendes tag
Ma beugrottam az Arenaban lévő Fukarba, hogy kicsit bővebben érdeklődjek 60E6500-ról, ill. inkább a kiterjesztett, +3 év garanciáról. Az utóbbi kérdés kört még viszonylag zökkenőmentesen lefutottuk. Innentől viszont már szegények kezdtek elveszni. Először is nem tudták, hogy van ilyen plazmájuk (azt hitték lcd-t akarok)... Nem baj, megmutattam nekik, hogy hol van. Majd beszélgettem kicsit a kirendelt samsungos eladóval. Ebből is az lett, hogy én meséltem neki, hogy mit írnak róla a hdtv.co.uk tesztjében a avforum.com tulajdonosi fórumában. Végül rákérdeztem, hogy van-e raktáron, de persze nincs. Tudnak rendelni, de az 2 hét és előre ki kell fizetni. Vagy elvihetem 10%-kal olcsóbban a bemutató darabot, ami elvileg 3 hete van kint.
Ebbe azért nem ugrottam fejest nagy hirtelen. Aranyszabályként bemutató darabot nem veszünk, de azért csak piszkálja a fantáziám, már csak az ár és a + hét várakozás miatt is. 3 hét napi 10-11 órát feltételezve kb. 300 órát jelenthet. Némi helyi tesztelés után (teszt ábrák, filmek, ghost keresés), ha nincs baja talán ennyi még bevállalható.
Tudja valaki, hogy samuk szervízmenüjébe, hogyan lehet belépni és üzemidőt, ill. bekapcsolást nézni?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Arwald #13217 üzenetére
Emlékeim szerint a Samsung szervizmenüt így éred el:
Standby módból az INFO - MENU - MUTE - POWER gombok sorban történő lenyomásával lehet bejutni, de oda szigorúan csak saját felelősségre lépj be és semmit ne állíts át, amiről nem tudod, hogy micsoda!
Én bemutatódarabot nem vennék, ki tudja, mennyire igaz, hogy mióta van kinn (mondjuk ezt az üzemidő megmondja), de ami inkább lutri, hogy ki tudja, mit élt már át a készülék (mi ment rajta, hogy kötözgették, ki/hogyan taperolta). Ráadásul az első párszáz óra meghatározó a készülék későbbi életére nézve. A döntés a tiéd, nekem ez nem feltétlen érne -10%-ot.
A multi eladóinak ezen tájékozatlansága nem újdonság számomra (sem), tisztelet a nagyon kevés kivételnek, de zömmel tényleg csak a sztereotípiákat fújják, pedig nap mint nap nézik az új modelleket is - mentségükre legyen mondva, hogy nem a legoptimálisabb környezetben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Csabroncka
addikt
válasz DM-Fan #13216 üzenetére
"a TV-nél a képminőség az elsődleges" (sajnos a felhasználók többsége sem így választ TV-t) Valójában, ha megfigyeled nem teljesen ebbe az irányba megy a folyamat. Na jó persze nem arról beszélek, hogy a felbontás növelésével nem nő a minőség, de a jó kép nyilván nem csak a pixelek számától szép!
(emlékszek például a Sony CRT TVk-nek volt gyönyörű képe, a színek és a fekete talán sok mai LCD panelt is kenterbe verne)
Az olcsó tömegtermékek irányába mennek el a dolgok egyre inkább...
(ezért van halálra ítélve a plazma..sajnos)"in medias res"
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Csabroncka #13219 üzenetére
Ez így van és ezért meg nagy részben a marketing tehető felelőssé: nézd meg az olimpiai közvetítések szünetében kb. ez a duma: "közvetítés támogatója a mindigTV és a 3D-s Samsung SmartTV". Na, ebből csak a 3D és a Smart-funkciók a fölöslegesek az átlagfelhasználónak, viszont rendkívül hangzatos, újdonság, most ez a divat és már eleve így megy az ember TV-t venni, hogy neki most 3D-s SmartTV kell, majd rásózzák a belépő szar LCD-ket, amikre ez már rá van írva, mert a drágábbakat - amelyek már tényleg jók is - nem tudja megfizetni. Aztán meg elkönyveli otthon, hogy ennyit tud most a technológia és nem is merül fel benne, hogy megnézze az ennyi pénzből többször ennyit nyújtó plazmát. Meg ugye vásárlás után már késő okosnak lenni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Farkas82
tag
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy pana U30-ason hogy kell beállitani hogy az analóg és digitális csatornák is egyaránt benne legyenek a csatorna listában? Egy gyári beállítás vissza után bepipáltam a DVB-c-t, és az analógot is, ki is írta hogy hányat talált mindkettőből, de aztán a csatornalistában a digitálisakat látom. Vagy ha a menüből behangoltatom az analógokat (beállítások/DVB-c hangolás menü/tv jel hozzáadása) akkor meg csak analógok vannak. Igazából jelentősége csak az miatt van, hogy az olimpia alkalmából a DIGI-nél annyira gyengélkedik az M1/M2 jele, hogy gyakorlatilag alig nézhető, ennél még az analóg is jobban néz ki, az legalább nem kockásodik be 5 másodpercenként teljesen.
-
-HajTömeg-
őstag
Pana s30-al mennyivelnő meg az áram számlám a mostani 50cm-es, régi doboz tévémhez képest? kb...
Alias: Júzer error
-
Csabroncka
addikt
válasz Farkas82 #13222 üzenetére
Először is próbáld meg a DVB-t-n hátha bejön! Ha nagyobb városban vagy nagy eséllyel szó szerint egy darab dróttal lehet fogni a 7 ingyenes adót.
beállítások/ képernyő beállítások/ bementek
Természetesen a t és c valamint az analógot külön ki és be tudod kapcsolni...
"in medias res"
-
zsola32
senior tag
válasz DM-Fan #13214 üzenetére
nálam is ugyanez a helyzet, nemrégiben vettem egy G30-as plazmát.
szigorúan filmeket nézek rajta.
a háttér tévézésre meg jó egy 23"os samsung monitor tv.egyébként nagyon szeretem a pana plazmát, még mindíg le tud nyűgözni.
szerintetek lehetséges, hogy magától megtalálja az új firmware-t?
nálam kb ez történt pár hete, egy újdonságot észre is vettem, a médialejátszó, megjegyzi a félig megnézett filmek leállítái pontját.
(lehet hogy előtte is tudta, de szerintem ez újdonság) -
Farkas82
tag
válasz Csabroncka #13224 üzenetére
Azt szeretném hogy az analóg és a digitális csatornákat vegyesen meg lehessen jeleníteni, pl 1-esen az M1 HD, 2.esen az M1 analóg, de az analógokat nem is látom sehol.
-
spiky03
veterán
Erre azért kíváncsi lennék élőben, hogy milyen.
AUO 3DSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Orcsi
aktív tag
válasz DM-Fan #13206 üzenetére
Ok köszönöm a hozzászólásokat. Megyek körülnézek egy kicsit. Még egy kérdés lenne. Érdemes 3Dben gondolkozni ?! vagy ha kb 5 év múlva cserélek addigra már tisztább lesz a kép 3D ügyben ?! Most még valahogy nem igazán látom az előnyét (nem szoktam játszani csak néha egy kis Kinect a gyerekekkel ... és nincs BlueRay lejátszóm ... nagyrészt HD filmeket szoktunk nézni + TV az is inkább gyerekcsatornák ...)
Szóval a kérdés, hogy inkább egy Samsung 60E530 (350e) vagy egy LG 60PK550 (290e)
Szerintetek ?! próbáltam teszteket találni de a Samsungra nem igazán van LG erős közép de az ár tekintetében erős játékos ....
Üdv,
Same shit, different day!
-
DM-Fan
Topikgazda
Én magam nem favorizálom a 3D-t, szerintem nagyon művi és csak rontja az optimális képminőséget, de ugye ízlések és pofonok. Plusz pénzt nem adnék érte, ha van, akkor meg mindegy. De ugye ízlések és pofonok. Elég gyerekcipő ez még a jelenlegi formájában, nem is biztos, hogy valaha is beüt, eléggé rosszak a mozis statisztikák is vele kapcsolatban, a 3D Blu-ray-ek meg piszok drágák, hiába megfizethetők már a hagyományos 2D-sek.
A két TV közül én egyértelműen a Samsungot javaslom, képminőséget tekintve lealábbis jobb készülék. Az LG fő vonzereje az ára, az E530 meg hozza azt, amit a tavalyi megfelelője, ami alapvetően korrekt azért az árért, amit kérnek érte: ne felejtsd el az árcímkét nézve, hogy ez egy 60"-os modell!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Mezi1982
tag
válasz Csabroncka #13221 üzenetére
Van Pana reklám már többször láttam Eurosportról Niimar van benne, sőt most láttam Pana TV reklámot is.
-
FefeeX
veterán
válasz -HajTömeg- #13223 üzenetére
Jó eséllyel minimum 130 W volt az 50cm CRT fogyasztása is. De ezt meg tudod nézni a hátulján. Ehhez képest az 50" S-G-V30 190 körül fogyaszt, tehát mondhatni elenyészően, ha egyáltalán nő...
M_AND_Ms: továbbítják a sportosztálynak... Nem lehet, hogy véletlen a Hervisnek küldted el a mailt?
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
válasz -HajTömeg- #13238 üzenetére
Kb havi 680 Ft-tal. Ha 30 napon át 6 órát megy, ráadásul 42" átlagban szerintem kevesebbet fogyaszt 190 kwhnál.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Voice24 #13235 üzenetére
Ráadásul a W ugye teljesítmény-mértékegység és nem fogyasztás, utóbbinak Wh a mérője.
-HajTömeg-: az 50 W teljesítményű TV-d egy óra alatt 0,05 kWh áramot fogyasztott el. Ez forintosítva: 0,05x47= 2,35 Ft óranként, 6 óra alatt tehát 14,1 Ft. Ez egy hónapban 423 Ft.
A 190 W teljesítményű TV egy óra alatt 0,19 kWh-t fogyaszt, ez forintosítva 8,93 Ft, 6 óra alatt tehát 53,58 Ft. Ez egy hónapban 1.607 Ft. Átlagban. A növekmény tehát 1.184 Ft havonta.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #13237 üzenetére
Az már teljesen jó! Én még emlékszem 150 W tejesítményű, annál kisebb képátlójú Sony Trinitron-ra is. Változó ez, az utolsó CRT-k már barátságosabban fogyasztottak.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Farkas82 #13226 üzenetére
Vegyesen nem fog menni. Vagy a digitális csatornákat listázza, vagy az analógokat.
Miféle Digid van? Ha műholdas, azt sürgősen cseréld valami normálisra! A kábelesen ott az M1/2, Duna HD-ban is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Berci77
tag
válasz FefeeX #13234 üzenetére
nem mintha szerintem lenne jelentősége, de azért a crt tévék fogyasztása lényegesen alacsonyabb a plazmánál, már csak a méretből adódóan is.
nekem van 1-1 72-es samu és pana crt, viszonylag újabbak, 75 watt max fogyasztás van rajtuk, van egy 63-as kb 25 éves grundig, az 80w-os. szóval igenis többet fogyaszt a plazma, ami akár 1-2 ezer Ft többletfogyasztást is jelenthet havonta. akinek ez sok, az tényleg vegyen led lcd-t, de ne állítsuk azért, hogy egy 50 centis crt-nek minimum 130 wattos a teljesítményfelvétele.látom már más is észrevételezte ezt.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
én januarban csereltem le a 6 eves crt t és erezhetoen csökkent a villanyszámlám. Én meglepődtem.
-
Mezga Aladár
veterán
Mérés:
72 cm 4:3 sony trinitron konstans 110w
82 cm 16:9 orion lcd konstans 110w
42 g30 40w-350w képtartalom függvényében. -
-HajTömeg-
őstag
válasz Mezga Aladár #13248 üzenetére
350?
Tyű,az már combos
Jó,olvastam,hogy képtartalom függvényében,de akkoris.Alias: Júzer error
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz -HajTömeg- #13249 üzenetére
Hát, az azért eléggé szélsőérték már! De egyébként meg egy combosabb házimozi-erősítő ennek akár közel dupláját is megeszi teljes terhelés alatt. A 200 Wh meg egyáltalán nem durva, olyan, mintha két darab 100 W-os izzóval világítanál folyamatosan. Ráadásul a TV-nél ez sem konstans, átlagos 150 Wh-val számolhatsz egy normál plazmánál
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest