Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- GTA VI
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- EAFC 25
- Marvel Snap
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kingdom Come Deliverance - Túl a 8 millión
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz Rigormortiis #147797 üzenetére
Én pl. a 120Hz/40 fps módnak örülök, ha ott van, az az arany középút.
Régebben is lett volna igény a 60 fps-re, sőt, voltak olyan játékok a 7. generációban, amik a végén már 15-20 fps-el futottak, ott a stabil 30 fps is megváltással ért volna fel.
A félgenerációban egyetértek veled, ugyanakkor a 7 éves ciklusa egy generációnak meg lehet sok, sőt, biztos.
Az Xbox One (S) eleve nagyon gyenge hardverrel érkezett, most képzeld el azt 7 évig.
Frissíteni kellett, most viszont nem ez a helyzet.
Lehet egy 5 éves generációváltási ciklus lenne a megoldás. Ugorjanak nagyobbat akkor.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
3L1T3
addikt
válasz keIdor #147798 üzenetére
Kétlem, hogy átgondolnák már csak az XSS miatt se lesz upgrade.
A PRO érkezése pedig még mindig képlékeny, még ha én is úgy gondolom hogy márpedig fog jönni.
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Lackooo84
nagyúr
Az, hogy régen 30fpsel toltuk az uncharted és társait (legalábbis én) az nem azért volt, mert nem volt igény a jobbra, hanem mert nem volt más választásunk. Én mindig is fps párti voltam, régen ps1-2 korszakban is inkább NTSC játékokat szereztem be, mert azok gyorsabban/több fps-el futottak.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
markknight
veterán
válasz Lackooo84 #147805 üzenetére
Meg talán azért mert az akkori TV-k arra voltak tervezve. Manapság egy "high tech" 1 milliós bravián azért eléggé kivágja a szemedet ha valami 30 fps vagy homályos (kivétel filmek ugye). Csomó ismerősöm a katódcsöves tv-n tolta a Gears of Wart, fel sem tűnt nekik, hogy lehetne jobban. De ott sem nyomták az orrod alá, hogy akkor 480p vagy 160p Esetleg 30 fps helyett legyen 15.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Előző generációban csak azèrt volt erősebb gèp, mert a 4K TV-k nagyon gyorsan elterjedtek.
Itt most TV oldalról, meg igazából semmilyen oldalról nem indokolt egy erősebb gép.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
keIdor
titán
válasz Wesder #147809 üzenetére
Itt nagyon pletykálják, hogy lesz és a kódnév is megvan már. Project Trinity.
Azt vettem észre az évek alatt, ha van kódnév, akkor valós lesz a pletyka, főleg egy évvel a megjelenés előtt.
Szerintem szándékosan csinálják mindig a kiszivárogtatását ezeknek. Készítik fel a célközönségét a hypehoz meg a pénzt, hogy legyen megjelenésre.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
F-ECT$
titán
egyen szart, aki ezt generáción belüli váltást és performance/quality módokat kitalálta
Szerintem ha nem bonyolítják ennél jobban, akkor ezzel nincs gond.ha valaki meg akarja oldani, hogy valami faszán fusson és jól is nézzen ki, az megoldja
/agreekonzolon fps hajhászás szerintem egy mesterségesen és a pc-s közösség által generált igény
Alapvetően igen, de azért ha valami szaggat, akkor az a konzolosokat is zavarja.Hogy a fenébe voltunk képesek fülig érő szájjal játszani a tlou1-el, unchartedekkel
30 és 30 fps között van különbség. Ha jó a pacing, nincs tearing, akkor az szinte folyamatosan tűnik, míg ezek hiányában azért eléggé zavaró.de a többi stílus talán csak nagyobb lett, de nem komplexebb
/agreeha azt mondom, hogy lehetőségek, fizika (igen FIZIKA) és alapból lehetőségek terén az egyik ha nem a legkomplexebb open world játék, az új Zelda
/agree, nekem is óriási fájdalmam, hogy nemhogy a Half Life 2 szintű fizikát nem halada meg a játékipar, hanem 99%-ban el sem éri.csak ne legyen nyafogás a játékárak meg a játékok megjelenési állapota miatt, mert ezt bizony magunknak köszönhetjük
/agree, ha nem lenne sok birka előrendelő és a CP2077 féle felháborodás alap lenne, akkor sokkal jobban össze kellene kapniuk magukat a stúdióknakDive ever, work never.
-
MODERÁTOR
válasz Wesder #147809 üzenetére
Tévé oldalról most nem a felbontás, hanem a képfrissítési sebesség a probléma. Vagyis itt vannak a 120 Hz-es képernyők, de ezt a konzol nem igazán tudja jól kihasználni. Habár kétség se férjen hozzá, egy Pro modell is maximum csak performance módban tudná, ami ugye kompromisszum.
<-ƘƘ->
-
markknight
veterán
Az én privát véleményem pedig az, hogy egyen szart, aki ezt generáción belüli váltást és performance/quality módokat kitalálta.
Így igaz.
-
Rigormortiis
veterán
válasz keIdor #147801 üzenetére
Így van, vagy akkor legyen valamivel drágább a vas, de legyen időtálóbb. A maga idejében a PS2 reálértéken többe került, mint a PS4/5 a megjelenésükkör. Vagy ködösek az emlékeim, de nekem ilyen 120 körül rémlik, mintha annyiért vettem volna még a többhavi diákmelós fizetésemből.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
markknight
veterán
válasz Rigormortiis #147814 üzenetére
Csak nem értem mi ez, hogy bonyolultabbak a játékok. Mégis miben? Van inventory? Vagy fizika? Vagy mi? Kb minden generálva van, nem is értem. Régen sokkal nehezebb volt összerakni egy játékot mint manapság, elég csak ránézni mennyi indie cím elérhető.
-
MODERÁTOR
válasz markknight #147815 üzenetére
Ma az AAA címek 5-7 évig készülnek, minimum. Vagyis egy generáció alatt egyetlen játék, meg esetleg hozzá DLC. De ezeket a kiegészítő tartalmakat is sokszor csak évek múltán kapjuk meg.
PS3 idejében meg akár kétévente is jöttek az újabb részek, és stúdiónként belefért akár négy játék is a generációba.<-ƘƘ->
-
keIdor
titán
válasz Rigormortiis #147814 üzenetére
Feature-ök terén ugyanúgy elavulhat.
Hogy példát mondjak, lehetne a mostani 36 CU helyett 60 CU, de bármikor jöhet valami olyan, amit az RDNA 2 nem tud, de az RDNA 3 már igen. Félgenerációk helyett inkább a 7 éves ciklusokból kéne lefaragni 1-2 évet.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
válasz Kendek #147818 üzenetére
Ez honnan van ez az infó? Mondjuk ha a ps4 kibírta 7 évig úgy, hogy már a megjelenés napján el volt avulva, akkor a ps5 is kibírja 8 évig, csak furán hangzik. Egyáltalán az, hogy ez el lenne döntve ennyire előre pont most, amikor nyugdíjba megy a ceo és még az utódja se fix, pláne fura lenne nekem.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
raveinT
tag
Nagyon egyszerű, ps5-ön kell játszani a ps4 játékokat, és majd a ps6-on a ps5 játékok is elfutnak tán majd kompromisszum nélkül
-
Wesder
félisten
MS akkorra tervezi a következő boxot. Ez az FTC meghallgatáson derült ki, meg talán a most kiszivárgott anyagokban is benne volt.
Általában egyszerre jön a 2 nagy konzol, de persze a Sony hozhatja elöbb is.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
F-ECT$
titán
válasz markknight #147815 üzenetére
Ezt én sem értem teljesen, de valamiért tényleg sokáig készülnek az AAA címek.
Dive ever, work never.
-
kecsu10
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos észrevettem, hogy a Tv ezt csinálja. [link]
Típus száma:
UE50AU8002KXXH
Garancia természetesen épp egy hónapja járt le.. Javítható ez, megéri e egyáltalán javítani, vagy használjam amíg teljesen meg nem adja magát? Nagyon szépen köszönöm a segítséget! (Tudom, nem ps5 téma, de hátha van aki találkozott már ilyesmivel) -
-
3L1T3
addikt
válasz Elderath #147828 üzenetére
+
hiaba vagyok pc user es minsig a legerosebb dolgokban de inkabb a stabil franerate miatt mintsem a grafika miatt.szoval oszton a velemenyed stabil framerate > grafika/felbontas/RT
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
keIdor
titán
Egyébként csak érdeklődésképpen kérdezem, amolyan közvélemény kutatás… 40 fps fixen elfogadnátok a 30 helyett?
Vagy mindenképp 60?
Én személy szerint a 40-et már elég folyamatosnak találom. Nyilván a 60 fluidabb.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Elderath
őstag
válasz keIdor #147831 üzenetére
40 nagyon jó, spiderman 2őt én pl tuti abba tolom majd. 30 fpsel sincs bajom, ha stabil és nem oltári az input lag. Nagyon nagy különbség lehet ám 2 30 fpses játék között. 30 fps jó framepacingel, jól implementált motion blurral ami camera és per object és viszonylag alacsony input lag 30fpshez képest bőven jó. A másik véglet, amikor a 30 fps se 30, rettenet a framepacing és nincs normális motion blur csak olyan, ami szétmossa a képet.
Pl itt a cyberpunk. 30 fpses mód jó lenne, ha nem lenne förtelem a motion blur. Input lagot már updatekkel lecsökkentették elfogadhatóra és a 30 legalább stabil 30 nem úgy ,mint a 60, csak sajnos ahogy elforgatod kamerát kicsit gyorsabban nem látsz semmit a motion blurtól
[ Szerkesztve ]
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
Rigormortiis
veterán
Van ebben valami...Cyberpunknál nagyon jól elvoltam a 30-al, FF16-nál viszont a szemem kifolyt.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Elderath
őstag
válasz Rigormortiis #147836 üzenetére
FF16nál teljesen jó lett a quality mode miután jött a patch ahol lehetett állítani a motion bluron. Én quality modeba toltam végig és patch után tökéletes volt, miután visszavettem motion blurt 2re
[ Szerkesztve ]
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
3L1T3
addikt
válasz keIdor #147831 üzenetére
Játék függő, de ha jó a frame peacing akkor teljesen lényegtelen. 60+-ra szerintem konzolon nincs feltétlen szükség de játék válogatja.
-
Bazsi1987
őstag
Nekem 40 elég lenne
-
Yodafon
senior tag
jaj hat sirok :'DDDD
I'm gangsta!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest