Új hozzászólás Aktív témák

  • tomek1

    csendes tag

    válasz marilllyo #135397 üzenetére

    Remélem tőlem is megfelel egy kis élménybeszámoló :)

    23-án vettem meg, családdal együtt játszottuk, mindenkinek tetszett, szórakoztató :). Azt nem tudom megmondani mennyi kérdés lehet benne, de mivel sokféle téma van így valószínűsítem, hogy azért nem fogsz gyakran ugyanazzal a kérdéssel találkozni. Főleg ha többen játszotok és nem mindig ugyanazt a témát választjátok. Arra most hirtelen nem emlékszem, hogy vannak-e benne direkt magyaroknak készült kérdések.

    Több témából tudtok mindig választani, értelemszerűen az lesz a téma amire a legtöbben szavaztok. Illetve van egy úgynevezett adu kártya amiből mindenki egyet kap a játékban. Ezt felhasználva az adott körben te tudsz témát választani, kizárva a többieket.

    Maga a játékmenet szerintem ötletes, többféle kérdéstípus van:

    Feleletválasztós: 4-ből 1 helyes
    Párkereső: Pl. szereplő összepárosítása, hogy melyik filmben játszott
    Képfelismerős: Kép alapján ki kell találni, hogy a 4 válaszból melyik a helyes
    Eldöntendő: El kell dönteni egy adott szóról, hogy a 2 közül melyik csoportba tartozik és jobbra vagy balra húzni a választ. Pl az adott szó frizura vagy halfajta, ezt dobta nekünk legutóbb :D
    Minden esetben nézi az időt is a játék, tehát ha többen is helyesen válaszolnak, a leggyorsabb kapja a legtöbb pontot.

    Vannak benne továbbá úgynevezett hatalomkártyák (szivatólapok :D), amiket használva le tudsz lassítani az adott kérdésnél egy kiválasztott játékost. Ezen már voltak viták, mert valaki szerint vicces volt, más szerint meg nem fair, ugyanis hiába tudná a választ ő hamarabb, a hatalomkártya értékes másodperceket vesz el tőle és így nem ő kapja a legtöbb pontot. Az biztos hogy lehet taktikázni, nálunk általában mindenki azt szivatta aki éppen vezetett a játékban :D

    A végén van egy döntő ami egy piramisból áll. A játék során szerzett pontokat ott be tudod váltani "lépcsőfokokra", akinek a legtöbb pontja van, az indul legmagasabbról. Itt is 4 válaszból kell kiválasztani a helyeset, de itt lehet többször is tippelni. A lényeg, hogy minél gyorsabban válaszolsz helyesen, annál több lépcsőfokot léphetsz feljebb. Az eddigi tapasztalat alapján itt még simán lehet elsőből valaki utolsó, vagy fordítva. A nyertes a végén kap egy tudástekercset amiben valami érdekes tudnivaló van, és ennyi.

    Összességében szerintem jó kis játék, jól szórakoztunk vele a családdal és barátokkal is. Ha szereted kvízjátékokat én mindenképpen ajánlom :)

    Remélem kielégítő volt az élménybeszámoló, ha esetleg még akad kérdés írj és igyekszem válaszolni :)

Új hozzászólás Aktív témák