Új hozzászólás Aktív témák

  • Most, hogy már egy ideje kint van a Pro, visszatérnék a témára. :))

    Akik HDR-képes 4K TV-n tolják, azok észleltek valamiféle képminőségromlást HDR bekapcsolásával a tárgyak szélénél? Elmosódást?

    Azért kérdezem, mert a HDMI 2.0 a HDR-tartalmakat nem tudja RBG (4:4:4) módban átvinni, ezért a PS4 Pro kimenete átvált ilyenkor YUV420-ra (4:2:0), ami a színek találkozásánál kevésbé részletes átváltást eredményez, ahogy ez a kép illusztrálja. Ami nem HDR tartalom, ahhoz van elég adatátviteli sebesség az RGB módhoz és az jobb, mert a YUV420 spórolós üzemmód.

    Viszont a 4K annyira éles kép, hogy kételkedem abban, hogy ez az elmosódás mennyire észlelhető megfelelő távolságból. Hogy YUV420-nál látható-e a minőségromlás.

    Másik eset, ha régebbi 4K TV-kről van szó, amik csak HDMI 1.4 csatlakozóval rendelkeznek, ott a HDR nélkül sem elég a sebesség RGB átvitelére, szóval ott minden tartalom csak YUV420-val megy át. Ez lenne az én esetem.

    Ezért kérdezném:
    Látható valamilyen minőségromlás YUV420 esetén? Gondolom annyira nem, mert akkor nem lenne érdemes bekapcsolni a HDR előnyeit ilyen kompromisszummal. De mégis. Mekkora ez a kompromisszum?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák