Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasii
senior tag
TV bekapcsolás nélkül csak egyszínű ambit lehet járatni?
Ambi zene így nem a leg felhasználóbarátabb, ha nem a TVn akarom lejátszani a zenét. Kár, hogy a ritmuskövetésre nincs mikrofonos megoldás.
Alapvetően pl ha telefonról spotifyról akarok zenét hallgatni, akkor csak csatlakozok BTn az erősítőhöz.
Most hogy menjen hozzá az ambi, össze kellett optikaival kötnöm a TVt az erősítővel, a telót tükrözni kell a TVre majd a TV menüből kikapcsolni a képernyőt, elég macera. Mondjuk legalább így működik. Vagy van valakinek egyszerűbb megoldása erre?Tudom, first world problem
[ Szerkesztve ]
-
-
Alien!
senior tag
válasz Kroni1 #25590 üzenetére
azt nem vágom egy-egy modell miért marad ki...ahogy az XDA-n is írják, állítólag átsorolták a Mediatek SOC-ot L3-ba, valami biztonsági rés/szivárgás miatt, ha jól értelmezem... (?!)
-
Atikusz
senior tag
Nálam 49PUS8303-n a Netflix jól működik (2160p).
-
Alarikman
senior tag
válasz Kroni1 #25580 üzenetére
Info gomb balra fent a tárcsás vezérlőtől? Nekem kiírja(540p, kemény 0.3 megabit😕). A Netflix minősége nem is annyira a felbontáson látszik (persze ott is), hanem a baromi kicsi bitrátán. Agyon van tömörítve. Minden ami nem 4k-s, az egy szar. Komolyan mondom a sima HBO go ma már jobb minőség. Kivéve a teljes csomag(4k Netflix).
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Alien! #25579 üzenetére
Akkor passz, ennyire nem tudtam, hogy a Kodi plugin mit csinál, csak tudom a Netflix néha változtat valamit, hogy a kinai box-on ne menjen rendes felbontással.. Egy biztos, hogy nem akar menni még HD-ban sem, csak SD-ben sajna.
Amúgy Netflixen ki lehet valahogy iratni a tévével, hogy milyen az aktuális felbontás?! LG-nél az Info gombra megmondja a felbontást@frissitést, de a philipsnél nem találok ilyesmit.
-
Kroni1
veterán
válasz Alien! #25577 üzenetére
A Kodi plugin miért zárja ki? Az egy nem hivatalos mókolt verziót tartalmaz, akár kinai boxokon is fut vele a Netflix, amik hírből sem ismerik a netflix certifikációt...
Nem lehet hogy a plugin az pont emiatt működik rendesen, mert nem a beépítettet használja? Nem tudom, csak találgatok én is..
-
luikay
tag
Visszatérve a Netflix problémára... közben kiderült, hogy a többi streaming szolgáltás is maximum SD felbontásban megy, úgyhogy több mint valószínű, hogy a Widevine tanúsítvánnyal lesz a gond... Elképzelhető, hogy lejárt és a Philips erre nem figyelt oda?
-
luikay
tag
XDA fórumon is írják a hibát... nem vagyunk egyedül.
[link][ Szerkesztve ]
-
PEPE1689
friss újonc
Üdv Mindenkinek!
Van egy 65pus7304 típusú philips tv-m.
Mindenhol azt írják róla, hogy a belső memóriája 16GB.
Az enyém csak 5 GB ot ír.
Van valakinek ötlete? -
félisten
Az hogy lehet, hogy PUS85x5-ből nincsen 55"-os változat sehol a polcokon?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
luikay
tag
Amúgy az a fura, hogy ha Widevine probléma lenne, akkor már a menüben sem írná ki, hogy UltraHD 4K tartalom.
Most Himani megkérdezi egy felsőbb szintű menedzserét is... -
luikay
tag
Ez zsákutca... egyszerűen nem érti meg, hogy nincs probléma az internet szolgáltatóval. Direkt leteszteltem mobil hotspottal is neki.
-
luikay
tag
válasz Kroni1 #25547 üzenetére
Magyar ügyfélszolgálat csak 11:30-tól van.
Én Himani-val chatelek...
Leadtam neki már minden infót.
TV típusát, firmware verziót, Netflix verziót, Netflix ESN számot...
Első körben végig vitt a szokásos hülyeségeken (húzzam ki, nézzem meg a fiókban, hogy milyen minőségre van állítva...), de gyorsan megérttettem vele, hogy nem nálam van a probléma.[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz luikay #25546 üzenetére
Egyetértek, jelezzük többen is! Akkor talán lesz is valami.
Neked van telefonszámod magyar ügyfélszolgálathoz? Én az online felületen a chat-en adtam le ezt:
"I have a couple of Netflix compatible players, but from this saturday 07th of november there is a problem on my Philips 55PUS8303 television. There is no 4K resolution, all the programs stream at very low bitrate, and in SD quality. My other devices working perfectly on the same wifi router. The network check on the TV is succesful, tried to reload app, and reseted the TV, but still bad quality. I contacted with other Philips PUS8303 owners, they confirmed the same issue. Please investigate it!"
Most elkezdtem egyeztetni chat-en egy Rayan nevű bottal, vagy sráccal, elvileg épp rögzíti a hibát..
-
luikay
tag
Lehet felhívom ma az ügyfélszolgálatot, hogy mégis mi a franc van ilyenkor...
-
Alien!
senior tag
válasz Dißnäëß #25541 üzenetére
hibakódra hivattkozva el sem indul....valszeg codec hiány.
Amúgy Kodi alá rakott Netflix pluginnel megy az 1080p HDR (4K nálam Mibox S-en sem megy evvel a megoldással) szóval nagy eséllyel az appal van valami...
[ Szerkesztve ]
-
Poti73
csendes tag
válasz rolcsy94 #25535 üzenetére
ISF Nap:
Színes 50
Hátsó kontraszt 100
Fényerő 50
Élesség 1
Haladó:
Színjavítás: ki
Színskála - Normál
színhőmérséklet - Meleg D65
Kontraszt mód - Ki
HDR nagyítás - Ki
Dinamikus kontraszt - Ki
Videokontraszt - 100
Fényérzékelő - ki
Gamma +4 (megfelel a gamma 3,5-nek)
2 pont Színhőmérséklet - Meleg D65:
R-115
G-109
B-61
R-BL 0
G-BL 0
B-BL 0
Színvezérlés:
Piros Színárnyalat = -1 Szo = +1
Sárga árnyalat = -1 Szo = -1
Zöld árnyalat = +2 Szo = +1
Cián árnyalat = 0 Szat = +2
Kék színárnyalat = -2 Szat = 0
Magenta árnyalat = +1 Szat = + 1 -
Kroni1
veterán
válasz Alien! #25537 üzenetére
Hát nagyon remélem, hogy csak elállítottak valamit egy update-ben! Azért az durva vicc lenne, hogy egy tévét ami alkalmas rá és dedikált Netflix gombja is van a távirányítójának csak ugy direkt visszabutitanak, hogy ne legyen alkalmas a lejátszásra...
Remélhetőleg csak a Widevine-al lesz valami amit orvosolni fognak. -
rolcsy94
tag
Hali. 8505 IPS-es tvre van valami bevált beállítás. Visszaolvasva nem nagyon találtam. Tud valaki?
-
MATEO6600
őstag
Új helyre költöztem, a TV-t vittem magammal (50PUS7304).
Valamiért az itteni routerrel cseszekszik. Telefonommal csekkolva a wifi250 mbit-et tud, ha a TV menüjében nézem a kapcsolat sebességet 130 mbit-et ír, de ez még nem lenne problémás. A gond ott van, ha gyári YT vagy SmartYT-bal próbálok videót nézni, 6.5 MBites kapcsolatot tud csak, és így épphogy csak viszi az 1080p-s tartalmakat, de 4K-ról ne is álmodjak.Mit csinálnátok ilyen helyzetben?
-
luikay
tag
válasz Alien! #25523 üzenetére
Szerintem valamit a netflixnél állíthattak el, levették a listáról ezt a tévét... ugyanez van a telefonommal is, Xiaomi Mi 9... hiába van benne HDR AMOLED panel, max sima HD-s netflix stream megy rajta. A gyengébb hardverrel rendelkező Mi 9T-n simán megy minden.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Kroni1 #25525 üzenetére
Tudni kéne milyen a panel benne, de talán mindegy is. A 10bit az 1.07b szín reprodukciója. Ha ez teljesül akkor mehet a "10 bites" címke a panelre. A kérdés az, hogy ezt hogyan érték el. Az igazi 10 bites panel RGBW, vagyis közvetlen saját fehér szín vezérléssel rendelkezik, és a gyártási költségek sokkal magasabbak. A 8bit + frc képes elérni az 1.07b színt spektrumot, (10 bit) a meglévő RGB színek felhasználásával. A sokat linkelt displayspecification oldala egyáltalán nem következetes, hol így, hol úgy írja, elég félrevezetően.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
fant0mi
őstag
válasz rainman72 #25518 üzenetére
Szep a kepe, este nagyon birom az ambit. Nekem is 58pus7805.
Meg egy dologgal szivok, dlna-n (jelesul serviio) neznek en sorozatot, de a feliratokat eleg szarul kezeli. Nem olvassa be, a melletett feliratot, vagy latszik a listaban, de akkor is az mkv-ba csomagolt angol feliratot jeleniti meg.
Illetve dlna meg egy kerdes, hogy lehet beletekerni, egy filmbe? Csak a gyorsitast latom, igy eleg nehezkes mondjuk a film utolso harmadaba tekerni. -
luikay
tag
Netflix ma azzal fogadott, hogy max 540p-ben jeleníti meg a tartalmakat... 50PUS8303. Járt már így valaki? Az Mi BOX S-en simán megy a 2160p is ugyanarról a hálózatról, úgyhogy nem ott van a hiba.
Olyan, mintha eldobta volna a Widevine L1-et... DRM infó pedig mutatja. -
rainman72
nagyúr
válasz Kingcold #25516 üzenetére
Az 55s tavalyi model van itthon is nálam igaz nem én használom!
Ips panel,belépő szint,bevilágitás van alul kevés!Az 65PUS7805-t ezért küldtem vissza,mert az már nem volt volt vállalható kategória!
Jött helyette egy 58PUS7505 nagyon minimális,nem igazán látható bevilágítással!
Jobb a kontraszt és a fekete szín!
De sajnos 65be nincs VA!
Az 50PUS7805 viszont az vagy az 58 is,én inkább ezt ajánlom!Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Digitalis
senior tag
válasz rainman72 #25141 üzenetére
Philipsnek Oleden kívül nincs natív 10bites tvje. Displayspec helytelenül közli. Az összes LCD valójában 8bit + FRC vel eléri a 10bites skálát. Ezért is írják 10bitnek. Ezen belül, (LCD) jelenleg a 8505 széria fedi le nagyon szépen DCI-P3 színskálát. 90%-al. De 80 felett biztos. (A 10bitnek írt elődök max 73%) Natív 10 bit panel, komplett tv ára, legalábbis ebben a kategóriában.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Baggio04
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap óta van egy kis problémám, amit lehet magamnak okoztam véletlenül. Az alébbi rövid kis videón látható:
[link]
Csak és kizárólag ezen a csatornán csinálja, és azóta mikor tegnap átkapcsoltam, s valamely gombon hosszabban tartottam az újjam mikor váltottam... Most úgy tudom leállítani ezt, hogy mikor átváltok erre a csatornára akkor elkezdem az OK gombot nyomogatni, és kb 10 másodperc folyamatos nyomkodás után nem csinálja. Ha hamarabb leállok akkor úgyanúgy csinál mint a videón.Baggio
-
alaves
addikt
válasz Dißnäëß #25510 üzenetére
Több mint valószínű. Ezen túlmenően nyilván a többi hardver rész is tartósabb lehet, mint az LCD TV-knél (pl. alaplap). Az LCD árakat már úgy lenyomták, hogy nem csoda a tartósság csökkenés.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
-
alaves
addikt
válasz Dißnäëß #25508 üzenetére
Alkalmazott OLED fénytől és a napi üzemórától függ. SDR 100 nit referencia fényerővel használva még tartósabb is lehet egy LCD-nél (LCD-k képe 5-6 év alatt elég inhomogénné válhat, eltérő fényerő csökkenés a kijelző különböző részein). A 2018-as kijelzőktől kezdődően nagyon extrém használat szükséges ahhoz hogy beégés (kifakulás) jelentkezzen az OLED kijelzőn (2015-2017-es kijelzőkön akár 6 hónap alatt is lehetett beégés nyom).
A Philips feltehetőleg saját paraméterek szerinti kijelzőket rendel az LGD-től (OLED803 esete: 103%-al nagyobb red subpixellel, eközben a C8 csak 65%-al nagyobb red subpixeles kijelzőt kapott). Rtings mérései alapján a WOLED kijelzőnél sok év múlva is csak minimális fényerő-csökkenéssel kell számolni, és a fehéregyensúly sem mászik el számottevően.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Dißnäëß
nagyúr
Urak ! Egy OLED ma mennyit bír ? Nagyon tré 5-6 év múlva ? Van erről vmi stat ... ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
nightmare13
őstag
Amit én olvastam a neten (szóval saját tapasztalatom nincs), az az, hogy a fényereje gyengébb, mint a Philipsé, színben ugyanúgy az RGB színtért hozza mindkettő. Nekem annyi bajom van, hogy nincs nekik E14 R50 megfelelőjük, nálam mindenhol spot van, még ki is próbáltam volna.
WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
Kingcold
aktív tag
Köszönöm! Megelégszem egy jó típus ajánlással, ami használtan belefér a keretbe. Viszont az Egyesült Királyságban vagyok, marad az Ebay és az Amazon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen videókártyát?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest