Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    válasz #31733248 #80727 üzenetére

    "Nagyon sok embernek kifejezetten jó az ingyenes parkolás, a belső városrészeken meg kb. ugyanannyira problémás, mint a járvány előtt volt." - ez tételesen nem igaz, nem lehet parkolni, járvány előtt meg azért még ímmel ámmal lehetett, mert pénzbe került.

    Nagyon sok embernek jó, akik eddig letették az autót városon kívűl, mert drááááááágaaa a parkolás, vagy éppen be sem ültek az autóba, most bezúdul a tömeg reggel és mindenki aki Budapesten lakik, vagy amúgy közlekedne szív vele. Ja amúgy Ők is. Értem én hogy járvány idején átmeneti intézkedés, de ne tegyünk már úgy mintha semmi sem változott volna. Ez egyszerűen nem igaz.

    Káposztásmegyer - Árpád híd reggel 7:20-kor indulva 35 perc, ma a szakadó eső miatt lett 45.

    Nem is érdekelne, ha a feleségemet nem kellene melóba hordanom, és igazából pont annyira állnék meg kultúráltan, hogy Ő kiugrik, bezárja az ajtót, én meg továbbhajtok. De erre nincs opció ugye, mert reggel 7:45-re az összes agglomerációból járó környékbeli elfoglalta a parkolóhelyet (nem, ott nincsenek lakóházak, meg ottlakók - Váci úti iroda sáv).

    Alapvetően rohadtul egyetértek a dugódíj gondolatával, meg azzal hogy takarítsuk ki ezt a mocskos sok autót Budapestről, mert már élhetetlenné vált (és már nem csak a belvárosi a probléma). Elég durva azt látni, hogy az agglomerációba kiköltözik a paraszt, mert ott olcsóbb a ház, meg van zöld, meg kert - élvezi a nyugalmat, utána meg nap mint telepöfékeli a levegőt azzal hogy autóval ingázik - és többek között én is szívom itt a külvárosban a szarát.

    Ami jelenleg zajlik a belső kerületekben, az elmebeteg (de akár a külsőkben is, mert nevetséges hogy nem lehet este parkolni már a külső kerületekben sem, annyi az autó) - megjegyzem, én rendszeresen fizetek érte Parkl-el, a franc fog keringeni.

    Csendesen bevallva, a belvárosi kerületi lakosoknak is megszűntetném az ingyenes parkolást úgy ahogy eddig volt hogy családonként két autóért sok helyen 2000-3000 Ft kifizetése után jár az ingyenes parkolás (rád nézek épp XIII. kerület) - egy maradhat, a második már feláras.

    Az is röhej, hogy ha van egy kis kávézód, és kiraksz egy asztalt két székkel, akkor százezres közterület használati díjat fizetsz évente, de ha lerakod a két négyzetméternyi fém szarod, és van hozzá egy önkormányzat által kiállított biléta, akkor neked az JÁR.

    Szintúgy kutya keményen megbüntetném azokat, akik érvényes forgalmi nélkül közterületen tárolják a bontószökevényeket (meg lehet nézni hány lepukkant fostalicska áll a panelházak aljában, amik évek óta nem mozdultak el az adott helyről).

    Ezek nem személyesen az én problémáim (vagy csak részben), mert külvárosi részen lakom, garázst bérlek havonta, egy autónk van, és azt is elég keveset használjuk városon belül. De látom hogy közösségként ez így nem fog tovább működni, mert belefullad a város, és neki kell állni keményen szabályozni.

    Az meg vérlázító, hogy az önkormányzatoknak saját hatáskörben szép lassan már csak hímezni meg kézimunkázni szabad.

    [ Szerkesztve ]

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák