Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
a sörben nincs kukorica, ott kezdődik (és bukik a hazai többség)
ps. legtöbbször nasiba fogyasztom, így megengedhető a különleges/furcsaságok is, rendes sörözésre meg a cseh 600 ft/korsós világos-félbarna-barna trió.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Jahno
veterán
válasz Mr.Csizmás #76397 üzenetére
Kinek mi a rendes. Haver mondta, hogy a sör nem ízlés kérdése. Erre felsorolta az összes általam utált cuccot, mondván azok a finomak. Alap Dreher, Pilsner U meg nem tetszetős. Hát. Mondjuk ja, Cisknek és Balashinak párja sem sok. Sima egyszerű világos és pont ez benne a jó.
-
gorgo
őstag
Ki hogy van ezzel a Dreher Gold-dal? A Gold előtt a 'sima' volt a kedvenc söröm, de most ez a Gold, bakker. Nagyonnem!!!
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Jahno
veterán
Én meg éppen korlátlanban lógok és semmi nem érdekel. Kérek is 1.5 nap hosszítást, végén kapnak vagy 5k jattot és kész. Korlátlan sörrel nekem már megérte és akkor fagyi, lángos, kaja, minden is van. Medence mellett narancsleves meg mindenféle üdítő automata, 5 féle bor... Értelmes áron.
-
Mercutio_
félisten
Facca sörözős időnk lett
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gorgo
őstag
Ja, ez durva! Talán még a 890ft-os fagyit is üti, de legalábbis ott van.
Azé egyre inkább beigazolódnak a disztópikus jóslatok, a víz lesz már a legdrágább (meg ami új, és régen sem látták, hogy tele van rohadt mikroműanyaggal). Pohár narancslé 3k? Zsír. Melyik ez a retkes szálló, csak hogy messzire elkerüljük...
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
Nem, én is annak érzem. Gondolom számláztak még takarítást érkezés előttre, távozás utánra.
Lennének még ötleteim mint a pénzbedobós WC papír adagoló, a különdíjas, matrac, ha már a működési modellt a fapadosoktól veszik...Ha neten rendelted, húzd le őket a 'csába, gyűlölöm a kamu olcsó árat. A végére kiderül, hogy a különdíjas szarokat kifizetve mehettél volna egy osztállyal feljebb is ugyanannyiért.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Real_Necro
veterán
-
Studi
veterán
Más: Balatoni wellness szálloda, egy éjszakás "kaland". Hozzá két svédasztalos vacsora 5900/fő. Ehhez kértünk egy bubis és egy mentes vizet, ~450-500 darabja. Svédasztalos reggelihez extrában egy facsart narancslevet. Ehhez sikerült számlázniuk 3e Ft szervízdíjat. Ezt csak én érzem túlzásnak?
-
gorgo
őstag
Én is azt mondtam, hogy piaci rés az ziher, hogy van... Másként fogalmazva kuriózum.
És még lehet indok a gazdasági "kényszer" is. Felőlem amúgy hajrá, csinálják csak. Legfeljebb a feketeribizli bort kóstolnám meg, ha arra járnék.Amúgy meg tök érdekes, mert egy ismerősömre gyakran rámarad a bora, élvezhetetlen lesz 1-2 év alatt, ellenben a borból olyan brandy-t párol le saját maga, hogy ihajj. Érdekes lehetne az is, ha kapásból pálinkának főzné ki... Mondanám neki, de már 80+ az öreg, nem hinném, hogy belevágna.
-
Studi
veterán
válasz Freddy76 #76382 üzenetére
Sőt, a kuriózumon van a hangsúly: kevesen foglalkoznak minőségben gyümölcsborral, a pálinka országa vagyunk, ezért az árazás lehet bátrabb, és függetlenebb a minőségtől is akár. Szóval megéri vele foglalkozni, ha már ott a gyümölcs.
Ennek analogiája a szőlőpálinka: azzal is igen kevesen foglalkoznak, mert itthon a szőlőből bor lesz, és csak a törköly marad a pálinkának. De az nagyon nem ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Nem feltétlenül. Egy borász ismerősöm (aki az Alföldön dolgozik, az 1000-1500 Ft-os ársávban nagyon jól iható fehér és rosé borai vannak, amelyek ott vannak több étteremben is) szintén készít gyümölcsbort. Az indok egyszerű, egy nagy szőlőterületet csak egy nagy gyümölcsössel együtt tudott bérelni. Ha lekvárt akarnak készíteni, ahhoz speciális eszköz kell, más engedélyek, és kérdés, hol a túróba adja el, amikor már a gazdagréti panelekben is kézműves lekvárokat készítenek. Ha pálinkát akar készíteni, az sok munka, figyelni kell a cefrére, és egy jó főzdében a kifőzés drága. Adja magát a gyümölcsbor, ehhez az eszközei megvannak, tudása megvan, és ahol bort árul (fesztiválokon, pincében), ott kuriózumként elviszik ezt is.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
gorgo
őstag
válasz rbalint88 #76380 üzenetére
úgy olvastam Mocskos Cabernet rosé Akkor az mocskossul jó lehet..! Egye fene, ha tudok, szerzek egyet, nemsoká szülinapom lesz úgy is.
update: most olvasom, ezek egy csomó gyümölcsbort készítenek (meggy, cseresznye, stb.) bakker, rosszul kezdődik... Barique meggybor. Hmm, nem is tudom mit mondjak erre. Valszeg szőlőből arrafelé nem tudnak elég jót (?) hát felvették ezt a vonalat, amit úgy más nem nagyon, merthogy ez az egész piac egy piaci rés?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
gorgo
őstag
Bakker, annyira k*jó rosét ittam, wow!! Nemrég jártunk Badacsonyban, ahol is az Istvándy pincészet (kettő van, rokonok!) borházában kötöttünk ki (ez értelem szerűen a badacsonyi. Amúgy a másik is nagyon jó). Hogy őszinte legyek a többit el is felejtettem (kissé berúgtam), de a Cabernet S rosé az bitang jó volt. Hoztunk is egy üveggel (2k). Megerősítem, messze átlag feletti!! Hidegen ajánlom!!!
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #76365 üzenetére
Még mindig több, mint az mFT-benszerk.: Akkor az em1x topicba ne olvass bele, mert agybajt kapsz (szokásos mFT f4 az FF-en f8 és társai )
j.bravo: Járok oda, de csak
trollkodnimint érdeklődő. Időnként kísértésbe esek, de aztán nyomok egy ár és súly/méret kalkulációt az általam használt gyutávú/átfogású obikra + vázra, és rájövök, hogy már a mikrós rendszeremet is nagynak, nehéznek, és drágának érzem
Egyébként se értek a videózáshoz (se)[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
j.bravo
addikt
válasz Lassú Víz #76363 üzenetére
Egyelőre annyira konkrét csak, hogy vasárnap délelőtt 8-12 között, valamelyik tetőteraszon, divatosan mondva sky bar-ban.
Tegnap még ennyi se volt konkrétMerci: nemigen ismerek ott senkit (kivéve persze ha te mondjuk jársz oda), de lehet hogy megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz j.bravo #76330 üzenetére
Dobd be a Fuji topicba, mostanság ott jobban van élet
-
Freddy76
addikt
válasz Lassú Víz #76352 üzenetére
Pontosan. A mi korunkban már finnyás az ember az ilyen apróságokra...
Főiskolás korunkban az egyik sikeres vizsga után elmentünk inni, csak a zakót dobtuk le a koleszban. Éjfél körül már természetesen meg volt lazítva a nyakkendő, ki volt gombolva az ing felső gombja, az egyik haverra pedig rájött a szapora a Móricz Zsigmond körtéren (ami akkor nem volt annyira menő, mint mostanság). Megkérdezte, hogy van-e nálunk papírzsepi, de nem volt, ő elrohant egy konténer mögé. Azon tanakodtunk részegen, hogy mit használ majd papír helyett. Pár perc múlva visszajött. Nem volt rajta a nyakkendője. Senki sem kérdezett semmit. "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Balinov
titán
Publikus képek vannak? Akár privátba is
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Speeedfire
félisten
Köszi mindenkinek a tegnap estét. Jó kis sörözés volt. Remélem lesz folyt köv.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Byk01
őstag
válasz rbalint88 #76344 üzenetére
Mocsok budai. Én meg pont lekéstem az éjszakai buszomat, így mehettem másikkal, amitől még 20 perc séta várt hazáig. 1-re haza is értem.
De szerencsére kutyát már nem kellett sétáltatni"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Mercutio_
félisten
válasz Novics #76348 üzenetére
Részemrű' az okt. 5-12 nem jó
Freddy76: Eszerint nem téged láttalak tegnap éjjel újpesten letolt gatyával
-
Novics
senior tag
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mr.Csizmás #76346 üzenetére
Így reggel ahová csak akarsz . Tegnap este volt a sörözés. Köszi mindenkinek, jól éreztem magam.
-
Freddy76
addikt
Sokszor magamra vállalom a fizetést, és állapítom meg, hogy miután mindenki beadta a részét, én jártam rosszul. Itt másodszor fordul elő, hogy pozitívban zár a kassza, ez pedig sokat elárul a résztvevők jelleméről. A következő talit egy körrel nyitom azoknak, akik itt voltak.
Balatonfenyvesen egy őszi találkozót megszervezek...
-
Freddy76
addikt
Csizmás, Studi, nem jössz?
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Hendrinx nevu hely nemileg a cooltour utan a nyero.
-
Mercutio_
félisten
válasz pikszel #76337 üzenetére
Ha meleg lesz iszonk 1 sört és kocc.
#neméntaláltamki
#neménmondtamahelyet
#nenálamreklamáljonsenkisenemEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Freddy76
addikt
válasz Mr.Csizmás #76335 üzenetére
Az messzebb van. Én a 25 méteren belüli helyekre gondoltam.
-
szuszinho
őstag
Bocs srácok, de közbe jött valami
-
Freddy76
addikt
válasz Mercutio_ #76331 üzenetére
Jó eséllyel azt jelenti, hogy egy dobogón leszünk szűk helyen. De ha így lesz, egy kör után megköszönjük, és átmegyünk valamelyik olyan helyre, ahol tényleg a teraszon (= utcán lévő székeken) ülünk. Én ott leszek 18-17.30 körül, ha nem jön be a hely, egyikünk keres máshol, és ha van, átmegyünk.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Lassú Víz #76329 üzenetére
Yes, Sir!
Már csak bentre volt hely, de ablakba (bármit is jelentsen) 18:00-tól a pógári nevemre 8 főre.
-
j.bravo
addikt
Skacok, ha van köztetek olyan, aki szívesen videózna szombat délután vagy vasárnap délelőtt (az időpont sajna még nem fix, és időjárásfüggő is) pár órán át táncot (8 fős csapat), legyen oly jó és dobjon egy PÜ-t, vagy FB üzenetet! Nem ingyen gondoljuk (természetesen nem ellenkezünk ha valaki annyira bír minket hogy mégis), de az anyagiakat nem velem kell megbeszélni.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Mercutio_
félisten
válasz Speeedfire #76327 üzenetére
Srácok bocs, de erről a párbeszédről ez ugrott be
-
Balinov
titán
válasz Speeedfire #76325 üzenetére
Neked meg Boldogat, Szabi!
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Byk01
őstag
válasz Mercutio_ #76317 üzenetére
Kicsit elkavarodtam az elmúlt néhány napban, de ha a maradék 7 órában nem jön közbe semmi, én is beugrom.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mercutio_ #76320 üzenetére
Ó banyek! Jó kérdés. met.hu szerint este 9 körül még 27 fok várható, alig széllel, eső nélkül. Ha ez helytálló, akkor ki kellene menni. Főleg, hogy a beltéri képeken nem igazán látható nyitható ablak. Van egy bazi nagy cső, az vagy elszívó vagy légkondi - ki tudja.
Szerintem kint. A google szerint 11:30-kor nyitnak, nem tudom mikor akarsz foglalni, de ha van ellenvélemény, azt még előtte kellene megírni.
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #76310 üzenetére
Nem mindenki privát előfizus
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #76296 üzenetére
Akkor összefoglalva az eddigiek:
Holnap azaz kedd 18.00, helyszín Lövőház utca 18., Cooltour. (Valaki foglal asztalt?)
Aki jön:
- Lassú Víz
- Freddy76
- Studi
- rbalint88 (f7-7 felé érkezik)
- Speeedfire (elvileg és csak 9 körül)
- szuszinho
- Mercutio_Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Balinov
titán
Hamar harapott alma. Ajanljatok nekem par oldalt, ami os windows felhasznalokent segit(het) eligazodni az asztali macOS vilagaban.
Ugy nez ki, par napon belul hozzam kerul egy mid-2012 retina MBP
-
rbalint88
addikt
válasz Mr.Csizmás #76305 üzenetére
Nem tudom mi a P30-on a legfrissebb, de finoman szolva nem vagyok tole hanyatt esve. Pedig szepen es egysegesen megrajzolni azt a nyamvadt os-t pont nem kerulne tobbe a mostaninal...
-
Real_Necro
veterán
válasz Mr.Csizmás #76313 üzenetére
Azt is 47ért hoztam volna el, de akkor nem volt, így meg nyaralást már Honor 8 helyett a P20-al "fotóztuk".
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Real_Necro #76312 üzenetére
78k-s Mate 10 pro-val meg se szólalok
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #76310 üzenetére
hozzál egyet nekem is!
-
Real_Necro
veterán
válasz Mr.Csizmás #76309 üzenetére
Ja és ugye 47-ért vettem a P20-at 128GB-al.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Real_Necro #76308 üzenetére
mondhatod annak, aki a szabolcsi almapálinka fellegvárában lakik
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #76305 üzenetére
4.4 volt az utolsó normális android
-
rbalint88
addikt
válasz Freddy76 #76302 üzenetére
Irtam egy hosszut, de aztan inkabb kitoroltem, mielott a verandroidosok megsertodnek rajta
Nalunk nincs gond veluk, az utolso elotti sw volt kicsit bugos, rakd fel a legujabb ios-t, hatha. Ennel eggyel komolyabb intezkedes, ha szervizben kersz frissitest, aztan kontaktok smsek es naptar icloud mentesbol visszallitodik, a programokat meg letoltod ujra az appstorebol. Fontos, hogy nem full mentest rakj vissza, mert az visszahozhatja a hibat. -
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #76302 üzenetére
Nálunk nem akarják a 6s-t lecserélni, mert az újak mind problémásak (és drágák), az anyacég policyje meg nem enged mást... ha most ketté törném és holnap igényelnék másikat, jó eséllyel kapnék egy használt 6s-t. Az XS már más szisztéma szerint működik mint az eddigi iphoneok?
-
Freddy76
addikt
iPhone XS használókhoz kérdés:
Sokadik iPhone-om ez, előtte volt 3g, 4, 5, 5s, probléma nélkül. Az XS viszont problémás, amióta megvan:
- Nem osztja meg a netet wifin. Csak úgy tudom a netet megosztani a számítógépemmel, ha összekapcsolom USB-n, és be van kapcsolva az iTunes. Ráadásul ekkor is ledobja a netet kb. 10 perc után, nem csak a gép, hanem a telefon is, vagyis hiába van lefedettség, a telefonon sincs net. Ilyenkor a telefon ki- és bekapcsolása oldja meg a problémát.
- A fényképek elnevezése teljesen össze-vissza, és a képekhez kapcsolódó adatok is tévesek. A nyaraláson (augusztus 17-én jöttünk haza) pl. fotóztam sokat, és nagy részüknél a készítés dátuma augusztus 20., módosítás dátuma augusztus 24. Tehát hiába jó a dátum a telefonon, az elkészült képekhez kapcsolódó adatok egyszerűen rosszak, és ez baromi idegesítő, ha másolni akarom a képeket a gépre, vagy rendezni akarom őket.Más iPhone használó találkozott ezekkel, és ha igen, mi a megoldás?
-
gorgo
őstag
Én meg csak mennék, de nem érek rá a héten
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Politika
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook