Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz Freddy76 #77892 üzenetére
Ez a nyaralas sztem sokaknak feladta a lecket, de valszeg megtobbeknek kurva kemeny hazifeladat lesz a kovetkezo 6-12 honap (minimum)
Mi rendszerint marcius kornyeken kezdjuk tervezni a nyaralast, hat most ez nem lesz fejfajas...szvsz napokat tudok sporolni, repjegy, szallas, kocsifoglalas es programtervezes okafogyottsagan. A gaz, hogy 2 ev utan iden pont otthon szerettunk volna 1.5-2 hetet tolteni...hat majd egyszer.
Nyar tervezes helyett volt nagy gondolkodo sarok, hogy hova vigyem el Verat a 40-ik szulinapjara februarban..Vegul Parizs lett, 4 ejszaka, es igy utolag belegondolva, qrva szerencsesen terveztunk, mert februar utolso elotti hete volt, meg a jarvany nagy europai elharapozasa elott. Ha 1-2 hettel kesobb mentunk volna, valszeg mind a ketten mejartuk volna az intenzivet.
A jo hir az egeszben, hogy Vera tesztje vegul 8!!!!! nap utan visszajott, negativ. A rossz, hogy tovabbra is szarul volt, lazat leszamitva kb tipikus COVID tunetekkel. Halistennek, nem kerult intenzivre, amig itthon volt 2 hetig, kb teljesen rendben jott., mult penteken meg egy 6km-es esti setara is el tudtunk 3-an menni. Mai nappal irta ki a haziorvos, holnap este kezd 4 ejszakas muszakot. Na itt mar nem oszinte a mosoly....kollegai irjak whatsappon, hogy hiaba vagy ejjelre beosztva, ha kell, siman lehivnak a surgossegire, high dependancy unitra, vagy ahol kell nover a sulyos eseteket kezelni...Nem gondoltam volna, hogy ezt leirom, de qrvara remelem, hogy koronaja volt es nem fog visszaesni.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Byk01
őstag
válasz Freddy76 #77892 üzenetére
Azzal a plusz eggyel sem érsz utol, így nem vállaltál nagyot a csere ellenében
Még ha a fiamét nem is nézem (segíteni nem kell már neki, és a tanárok leadják az órát, nem csak kiírják a feladatot, de azért csak odafigyel az ember az eredményeire), akkor is csak egál.Amúgy azt látom, sokak terveinek tett be idén ez a vírus. Nálam pl. a bicikliszezon az, ami kuka (nem aktív, hanem passzív oldalról). Itt lett volna a Giro rajt, utána a Tour de Hongrie, talán minden idők legerősebb mezőnyével. Tényleg olyan versenyzőkkel, akiket szinte csak a tévében lát az ember (vagy ha elutazik a nyugat-európai versenyekre). Vagy itt lett volna Székesfehérváron az egyetemi amerikai foci vb, ami megintcsak olyan dolog, hogy azt a színvonalat a tévében láthatod, ha nem utazol el miatta az USA-ba.
Szerencsére én pénzt nem bukok, de élményt ugyanúgy igen, mint azok, akik elutaztak volna."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Mercutio_
félisten
-
rbalint88
addikt
válasz t_a_m_a_s #77893 üzenetére
nekik is az az érdekük, hogy mielőbb vége legyen, mert annál kevesebb a gazdasági kár. aztán ha nem csak egy lábára fog sántítani a pannon puma, akkor nem tudnak
összelopniösszerakni akkora mentőcsomagot, ami kihúzza az országot a szarból, és gazdasági mentőatyaként nagyobb faszagyerekek lehetnek, mint ha politikai erővel ragadják magukhoz a hatalmat. ja és a B megoldás esetén még az EU se kúrogathatja is az országot. -
t_a_m_a_s
addikt
-
Freddy76
addikt
Nos, inkább bevállalok még egy gyereket online oktatásra, mint hogy veled cseréljek...
A nyaralást illetően: mi mindig utolsó pillanatos nyaralók voltunk, tavaly és tavalyelőtt a július végi nyaralást júniusban foglaltam/fizettem. Idén csavartunk egyet a szokásainkon, és nem azt terveztük, hogy újra visszamegyünk harmadik alkalommal a hiperszuper szállodába 10 napra, hanem elrepülünk menetrendszerinti járattal Kréta nyugati felébe (Chania), onnan nyugatra bérelünk pár napra egy olcsóbb apartmant és egy rúgható autót, megnézzük Balost, Elafonisi-t, meg ami még van, aztán átautózunk Hersonissosba, és meresztjük a s.ggünket a medence mellett 11 napig, majd Heraklionból hazarepülünk. Így viszont biztosabb és olcsóbb volt a késői helyett a korai foglalás, szóval már októberben lefoglaltam mindent, és a fele ki is van fizetve, a másik fele július közepén lenne esedékes... Egyelőre nem lépek, augusztus 5-én mennénk, addig változhat a helyzet. Ha még augusztusban is karantén lesz, akkor úgyis megette a fene az egész gazdaságot.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Jahno
veterán
válasz #31733248 #77886 üzenetére
Tina Turnert nézd meg 70 évesen, mikor beáll a 20 éves táncosok közé és nem lóg ki a sorból, oszt akkor annyi átalakítás sincs rajt, mind Madonnán. Meg Madonna menedzserszekciója amúgy is egy nagy telibevert pöcsfejség halmaza :-D
Nézd meg a ráadás végét, magassarkú cipőben, refelektorral telibeverve (én már próbáltam, nem egyszerű létezni sem), 10 méter magasan a közönség felett egy alig méter széles deszkán vaze:
https://www.youtube.com/watch?v=HUApHigFfSc
Ennyi idősen önerőből a gatyámba befosni is nehéz, Ő meg itt végigrohanja a színpadot, közben énekel. Egy amúgy sem rövid előadás végén, ahol közben is eléggé szeren volt.
-
Byk01
őstag
válasz Freddy76 #77889 üzenetére
Irigyelsz, mi?
Mondjuk most már tudok hosszabb távra is tervezni: maradunk itthon minimum 2, de inkább 3 hónapig
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
Most derül ki, milyen jó nekem, hogy már másfél éve nem tudok 2 hétnél messzebb tervezni
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
gorgo
őstag
válasz Mercutio_ #77884 üzenetére
Jövő hétvégén Káli medence lett volna . Május 1 meg Mecsek . Na jó befogom, annyira nem is panaszkodom, 5 perc séta, és az erdőben vagyunk. A hatodikon a belvárosban, na, az a kemény.
3 hétig voltam itthon, végre dolgozom az új helyemen. Ennek meg kifejezetten örülök."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
törölt tag
válasz rbalint88 #77882 üzenetére
Mutatok én is érdekeset: Madonna 50 évesen, egy 2 órás koncert utolsó számával. Ez a szint jelenti ma a popipar élvonalát: 2 órás komplett koreográfia, profi táncosokkal, többször átrendezett színpaddal, átöltözésekkel, filmrészletekkel, átdolgozott számokkal. Tényleg vérprofi az egész, a telt ház pedig nem is kérdés.
Mi a vidéki házunkba költöztünk, szomszédunk nincs, csak az erdőnk szarvasokkal, őzekkel, emiatt nem is panaszkodom. De egy utazásunk be volt fizetve, ezt elvitte a cica, ahogyan a 3 hónapos nyaralás tervét is. Itt mondjuk könnyen kibírható karanténban is a nyár, de vajon mi lesz a panellakókkal? Anyagilag amúgy masszív bukta nekünk is.
-
Mercutio_
félisten
A mostani hétvégére egy Montenegrót terveztünk, aztán májusban indult volna az olasz szezon
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
|AP|
veterán
válasz rbalint88 #77882 üzenetére
fáj ezeket a koncert/fesztiválbeszámolókat olvasni...
Eddig bele tudtam feledkezni a munkába, annyi volt, hogy másra gondolni sem volt időm, most viszont kicsit nyugisabb, ráadásul iszonyú jó idő van... nagyon bennem lenne a mehetnék. Most nyitnának a szabadtéri helyek...
Nagyon erős évnek indult koncert szempontból, úgy voltam vele hogy az évben amikor betöltöm a 40-et még megtolom kicsit a koncerteket/bulizást. Adott is volt hozzá minden (Slipknot, Gojira/Korn, SOAD, Pearl Jam, RATM - és a kisebbekről már nem is beszélek), de nagyon úgy néz ki idén marad az otthon ülés. Még csak az sincs, hogy akkor elmegyünk nyaralni, kirándulni...
Eddig elég jól bírtam a karantént, de most már tényleg f@ck korona
És ezek még csak a koncertek/szórakozás része a dolognak, a későbbi következményekbe inkább még bele se gondolokWatchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
rbalint88
addikt
válasz #31733248 #77881 üzenetére
csak részben válasz
tavalyi Szigeten hetijeggyel kint voltunk. utolsó napra a Foo Fighters volt a headliner, én nagyon szeretem a zenéjüket, így nagyon vártam a koncertjüket. ehhez képest kaptunk egy dinamikátlan, feleslegesen hosszú, öncélú jammelésekkel és Dave Grohl monológjaival kiherélt koncertet, ami amikor zenéltek, jó volt.
az előzenekaruk ők voltak: [link], [link] olyan jó hangulatú, pörgős, "mindenbele" koncertet toltak, hogy utána még jobban fájt a Foo Fighters töketlensége. totál felesleges volt Grohléknak egy két órás koncertet nyomnia, amiben max másfél óra zene volt. inkább lett volna egy másfél órás, de odabaszós, zúzós koncert, a zenéjük ugye adott hozzá. két csalódást keltő koncert volt a Szigeten, az egyik a Foo Fighters, egy jó záró tombolda helyett egy ilyen réten leülős, elmélkedős/önfényezős fost nyomtak, a másik Post Malone, aki egy félig playback szétesett szart nyomott, pedig a maga stílusában szerintem jó zenéi vannak. mindkét koncertet erős a színpadtól elfele tartó népvándorlás jellemzett. de voltak várakozáson felül jó koncertek is, plusz nekünk újdonság volt Hangácsi Márton is, aki nagyon jó minőségben tolta végig a másfél óráját egy kis színpadon, szintén kontextusba helyezve a sokkal népszerűbb, amúgy szintén nem lebecsülendő teljesítményt nyújtó Járai Márkot (Halott Pénz vokáljából is ismerős lehet - akik szintén tök jó koncertet adtak), mert gyakorlatilag lemosta a színpadról.
érdekes volt még a két nagy népszerű magyar zenekar, a Punnany Massif és a Halott Pénz fellépését is összehasonlítani. mindketten nagyszínpadot kaptak, igaz csak 16:00-tól, ami közel sem fő idő. nézőszám kb ugyanannyi volt, péntek vs szombat. viszont a két koncert teljesen más érzést adott. technikailag mindkettő jó volt, szerencsére az egész Szigeten nem hallottunk egyetlen rosszul hangosított koncertet sem. a Punnany egy " örüljetek csicskák, hogy zenélünk nektek" stílusú flegma, "lehoztuk a kötelezőt" koncertet nyomott, míg a Halott Pénz a közönségnek megköszönve a részvételt, teljes erőbedobással és lelkesedéssel töltötte ki a színpadi idejét, így aki odavetődött, az tök jót bulizott. össze se lehetett hasonlítani a két produkciót, hogy mennyivel élettelibb, szimpatikusabb volt a Halott Pénzé...
+ lehet köpködni az elektronikus zenére, meg az indexes kritika is lehúzta, hogy Martin Garrix ezt a koncertet nyomja el sokadszorra, de általában egy ember egy állomásra jut el egy turnén, így neki pont tökéletes szórakozás lesz az az alkalom. és amikor bejött Macklemore előadni a közös számot, hát azt a közönségből felszabaduló energiát nagyon jó volt megélni élőben -
törölt tag
válasz Freddy76 #77845 üzenetére
Vannak manapság is teltházas stadionos koncertek, hogy mást ne mondjak, ott vannak a popiparban veteránnak számító Madonna turnéi. Abban nagyon igazad van, hogy "a ma ún. sztárjait gyárban, séma szerint állítják elő", de hozzáteszem, ettől is lesznek professzionálisak a produkciók. Nem csak a zene van
egyben, de a klipek, a világítástechnika, a táncosok, minden profi. Mármint tőlünk nyugatabbra. Nálunk a kis pénz, kis foci megy és ez erősen látszik is.Ha már említetted Majkát: tavaly ősszel másfél órát beszélgettem vele, akkor nagyon sok mindent megértettem arról, miért olyan a hazai környezet, amilyen. Budapest Park? 10 ezer emberrel már telt ház...
"a metal orok, de most tenyleg tavolabb kerult a mainstreamtol a 10-20-30 evvel ezelottihez kepest."
Pontosan így van, sajnálom is. A nagy koncerteken is sokszor a 40-es, 50-es, nosztalgiázó generáció dominál.
-
.mf
veterán
Passz. Remélem aktuális témákhoz kapcsolódóan legalább editorialként elmegy pár (miután összeszedem a lelkierőt és újra feltöltöm őket).
Fotózni most úgyse lehet, munkám most úgysincs, időm meg van.Semmi világrengetőt nem művel (vannak bőven nála technikásabb ismerőseim), viszont amit csinál, az pontos, szépen szólal meg, a többiek is szépen-pontosan, szerepüket nem túljátszva játszanak alá, van íve-átvezetése, és van hangulata. Szerencsére még ma is rengeteg jó együttes van, igaz nem a mainstreamben.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
m3ss
veterán
studi, mercutio +1.
inkabb a modelles, erzelmeket kivalto kepek mennek, amiket direktben stockra kell gyartani. es jo sok energiat/idot elvisz a papirmunka a helyszinek meg a modell engedelyek miatt. tajkepekkel, street fotokkal sztem mar keso elkezdeni. nekem ilyesmi kepek nem is nagyon porogtek gettyn...kaja fotok amugy mentek.gary clark jr. vki? mit muvel a hurokkal
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
gorgo
őstag
válasz Freddy76 #77877 üzenetére
Nem borzasztó, inkább azt mondanám, hogy agyonnyomja az édesség. Valóban kár belém, egyetértek. Vendégeknek meghagyom.
Ma reggelire pl. anyósom feketeribizli lekvárjából ettem, az pl. számomra többet ér, mint egy üveg ebből.
Nem tehetek róla, pedig pl. a tortákat, sütiket szeretem, de az édes italok nem jönnek be. Kb. a Metaxával is így vagyok. Legjobb a 3*, az 5* még oké, a 7* meg kb. dettó."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Jááájjj!
Díplomatico.
Röviden: Cukros szirup punciknak!
Bővebben: Cukros szirup punciknak.Asszonynak mondjuk mocskossul bejön, dörgölődzött is rendesen. Talán ennyi haszna van, mondjuk el kell zárjam, hamar ellefetyelné...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #77872 üzenetére
Amennyire én láttam ha felszarod a régi képeid, akkor egy kis mellékesnek jól jöhet.
Aztán az már más kérdés, hogy havi pár ezer forintért mennyire éri meg szívni azzal, hogy töltögetsz, méretezel, retusálsz, keresőszavazol, stb.
DE amúgy ja, nem nagyon van ebben már pénz szerintem sem."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Mercutio_
félisten
válasz spanyoll #77871 üzenetére
Szerintem évek óta telített piac, legfeljebb valami nagyon új/egyedi vagy rétegigényt kiszolgáló cuccokkal lehet ott pénzt keresni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
spanyoll
addikt
Stocksy-t nem próbáltad anno amikor volt belépés? Vagy adobe stockját (bár arról semmit se tudok).
Gondolkoztam anno én is, hogy elkezdek stockkal foglalkozni és a meglévő szirszarjaim feltölteni, de pont ezért hagytam én is a francba. Belépéssel szívtam egy napot, aztán visszadobtak kb mindent."Super perfundo on the early eve of your day."
-
.mf
veterán
Eh, faszom a bal lábbal kelt shutterstockos reviewerbe. 15 feltöltött képből 14 visszautasítva, mindegyikhez odaírva hogy logo/trademark még azoknál is, ahol nincs is semmi, vagy csak egy "étterem" felirat, vagy megint másiknál egy ablakon tükröződik egy logó, vagy a sarokba épp belóg 20x20 pixelen egy costa café tábla; nudity okként, ahol a kirakatban próbababa-torzók vannak... És a faszé' nem tudnak egy rendes resubmit workflowt csinálni, miért kell ilyenkor elölről kezdeni és mindent újra beírni, mert a korábbi szöveg kimásolhatatlan...
Bocs az on tartalomért.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
gorgo
őstag
Megnéztem a Jokert. Elég fasza, pedig kifejezetten utálom a bohócos filmeket, de ez kivétel. Joachim Poenix-et mindig is nagy színésznek tartottam, most is bitang jól játszott!
-
spanyoll
addikt
Más: van valakinek itt nagyon bevált all-in-one messenger platform ajánlása?
Unom, hogy a barátokkal - rokonokkal messengeren kommunikálok, retusos meló slacken van, új főnök whatsappon, anyósék viberen, és még jön ehhez a szarhoz egy skype is majd nemsoká...
Van ami ezt összegyűjti egy helyre és valakinek itt bevált?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
-
spanyoll
addikt
Na aláírtam a szerződést, van munkám, talán nem halok éhen.
Ha nem csinálok semmi kapitális baromságot akkor szerintem a 3. hónap után is megtartanak."Super perfundo on the early eve of your day."
-
TayRol
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #77856 üzenetére
Jaja.
-
-
Mercutio_
félisten
Este erre tolok egy
tojáslikőrtsingle maltotStudi: +1
rbalint88: kettlebellel is lehet kemény szériákat tolni, csak megfelelő súly és gyakorlat kérdése.
-
Studi
veterán
válasz Freddy76 #77845 üzenetére
Két gondolat: egyrészt a divatzenék: egész más a szerepük. Populárisak, jellemzően tingli-tanglik, hogy mindenkinek az agyába bemásszon a dallam. Klasszikus felfogás szerint itt jönne a megveszed az albumot, és eldöntöd, hogy neked tetszik az előadó munkássága, vagy csak egyszer beletalált valamibe. Az egész lényege inkább a gyors eladások, amibe PR oldalon sokat is fektetnek. Amikor mi fiatalok voltunk, akkor is volt ilyen, csak nem Luis Fonsinak, vagy Billie Eilishnek hívták őket, hanem mondjuk Ace of Base-nek, Roxettnek, New Kids on the Blocknak...
Akkoriban azért éreztük a rockot, metált divatosabbnak, mert mondjuk volt olyan tv csatorna, az MTV, ami nagyon felkarolta a stílust. Ha bekapcsoltuk az MTV-t, ott GnR, Aerosmith, Metallica, Billy Idol mehetett. Viszont nem is volt más zenei csatorna. Ezért akkoriban a rock nagyobb szeletet kapott a mainstreamből. De ennek kevesebb köze van a minőséghez.
Egy másik szempont viszont a tartalom, a minőség. Rock/metál oldalon vannak olyan bandák, akik munkával, verítékkel kerültek oda, ahova, és azzal tudtak eladni, hogy gondolatokat, zenei minőséget adtak el. És ezt tudták, tudják hozni évtizedeken át. Ez egészen más jellegű rajongást, inkább talán tiszteletet hoz a munkásságuk iránt. Luis Fonsi most ugyanúgy megtölti az összes stadiont, mint a Metallica. Luis Fonsiról öt év múlva senki nem fogja tudni hogy nézett ki, míg a Metallica még mindig megtölti a stadionokat.
-
rbalint88
addikt
Boldog szülina|AP|ot!
a metal orok, de most tenyleg tavolabb kerult a mainstreamtol a 10-20-30 evvel ezelottihez kepest. Ahogy egyre jobban elterjedt az internet es vele a spundcloud, ugy jott fel egyre inkabb a hiphop nepszerusege, amiben szinten vannak jok, csak sajnos a legtobben a hudenagygangszta vagyok kurvak kocsik penzpenzpenz tematikat nyomjak, mert ezzel lehet bekerulni gyorsan a fosodorba es nagy lovet akasztani, pedig lenne igeny szerintem a tarsadalmi problemakat vagy mas komolyabb temakat feszegeto rapre is.
-
|AP|
veterán
válasz #31733248 #77844 üzenetére
persze, soha nem is volt a legpopulárisabb műfaj, mindig is rétegzene volt, azon belül is még kevésbé populáris rétegekkel.
De én egyáltalán nem látom, hogy ne lenne népszerű. Az elmúlt 1-2 évben rengeteg koncerten voltam, kicsiktől nagyokig, szinte mindenhol telt ház és óriási hangulat volt.
Nyilván egy Arénát vagy egy Puskást csak egy nagyobb név tölt meg (részemről legutóbb Slipknot), de például tavaly a Subscribe Budapest Parkos bulija is eseményszámba ment, ugyanúgy megtöltötték a Parkot, mint egy Majka/Halott Pénz, és ugyanolyan nehéz volt rá jegyet szerezni annak aki nem kapcsolt időben.Freddy: a világ valóban megváltozott, a stadionkoncertek helyett is inkább a fesztiválok, klubkoncertek a jellemzőbbek. Ami szerintem egyáltalán nem baj, rengeteg alulról jövő zenekar van, akik manapság sokkal könnyebben jutnak figyelemhez, közönséghez hála a youtube-nak és társainak. ÉS m ég a nagy öregek, mint a Metallica is belátták, hogy rá kell lépniük erre az útra. Régen ők voltak a legnagyobb élharcosai a zenemegosztás elleni küzdelemnek, manapság meg mozi minőségben töltik fel a koncertjeiket a youtube-ra.
[ Szerkesztve ]
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
Freddy76
addikt
válasz #31733248 #77844 üzenetére
Szerintem semmi nem vette át a metál, vagy a klasszikus, tág értelemben vett rock helyét. Ahogy az egész világ veszettül begyorsult, a sztárcsinálásra is fokozottan igaz ez. Régen a tehetség, a "jelenség" utat tört magának, persze hathatós menedzseri segítség és promóció mellett. Ma ez nincs, közhely, de igaz: a ma ún. sztárjait gyárban, séma szerint állítják elő, biztosra mennek, patikamérlegen kimérve azt, ami kell a közönségnek. Aztán egy-két-három sláger után eldobják őket, és jön a következő.
Nem nagyon ismerem a ma slágereit, de bárhogy gondolkozom, nem tudok mondani egyetlen olyan előadót sem, aki képes lenne egymás után csurig tölteni a világ legnagyobb stadionjait, mint pl. a Metallica, AC/DC, Stones... De a régi "második vonal"*, mint pl. Iron Maiden, Judas Priest, Aerosmith, stb. is olyan vonzerővel bír(t), amilyennel a maiak közül nagyon-nagyon kevesen (ha egyáltalán).
*A második vonal kifejezést nem a minőségre értettem, hanem arra, hogy ezen előadók nem váltak annyira lehengerlően népszerűvé, mint az előbbiek, persze még így is milliókat mozgatott meg egy-egy turné, vagy lemez...
-
törölt tag
A Metallica jelenlegi reneszánsza is egy válságtünet: 30 éves zenékről beszélünk, amelyeknek nincs hozzá hasonló népszerűséget elért utánpótlása. Ha most is népszerű lenne a műfaj, valószínűleg jobban is dübörögne, de nem... Kicsit talán mintha a rap vette volna át a metál helyét.
-
|AP|
veterán
válasz #31733248 #77842 üzenetére
nem mondanám, hogy kiment a divatból, sőt. Stíluson belül persze vannak változások, magasabb lett az ingerküszöb, de például pont a Metallica az, ami újra reneszánszát éli (a tavalyi koncert az egyik legnagyobb koncertélményem volt)
Itthon is elég komoly a hazai közösség (lásd AWS hazai eurovízió győzelem), és máshol is vannak rá fogékonyak a fiatalabb generációban is. Elég csak megnézni a kedvenc alapítványom Youtube oldalátWatchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
törölt tag
"akkor kellemes relaxációt. "
Erről jut eszembe: amikor tizen-huszonévesek voltunk, azt hittük, csupa Metallica és Guns jelenti majd a jövőt... Ehhez képest a metál erősen kiment a divatból.
-
Jahno
veterán
válasz madgie #77838 üzenetére
Egy darabig én is azt hittem, hogy atom kemény vagyok, aztán mentünk egyszer forgatni drogtanyás helyre. Ott azért szorítottam rendesen a fogsorom, miközben haladó kategóriás kolléga és a rendőrök mentek előre simán én meg csak annyit mondtam, hogy tudom csinálni a dolgom de ne lepődjenek meg ha most izomból összehányok mindent.
-
rbalint88
addikt
válasz madgie #77838 üzenetére
Az lehetett itt is. Durva volt. Szerencsere allergiaszezon van es reggel volt, amikorra tok jol bedugul az orrom, igy nekem nem volt gaz, de asszony mondta, hogy o balra el meg amig nem jon vuk. Mondjuk a konyhainak durvabb szaga volt, ugye a ket mosogatotalcahoz egy kozos cso van es onnan megy a lefolyoba, mivel kozel viszintes, abban azert megall a rittyo ott szuzsogtam parat en is
mf.: a csinaljunk zsirbol izmot szep teoria, de sajnos teves. Ez genetika kerdese, sogor is olyan, hogy ketszer felemeli a sulyzot es ki van pattintva, nekem sokkal nehezebben jon az izom es viszonylag konnyen visszasatnyul. Miota nem lehet terembe jarni, parszor bohockodtam itthon kettlebellel, de ossze se lehet hasonlitani a rendes termes edzessel
Ha izmot akarsz epiteni, ahoz sok (nagy sulyos) edzes kell es celzott taplalekbevitel, plusz szerintem a taplalekkiegeszitok sem ordogtol valok, nyilvan esszel kell azt is. Napi ket tabla csoki eleg durva az valoszinu barkin meglatszana eleg gyorsan -
.mf
veterán
válasz Mercutio_ #77836 üzenetére
Azt már a karantén előtt is csináltam - csak amíg a sok mozgás, a bringás közlekedés a mindennapok részeként fel se tűnt, ezt viszont utálom csinálni.
Amúgy ez még mindig nem azt jelenti, hogy elhíztam volna - még mindig ~10 kilóval vagyok a magasságomhoz normálisnak tartott testsúlytól. Csak szokatlan, hogy a hasamon van zsír is. Cserébe remélem, hogy ezentúl nem folyamatos küzdelem lesz egyáltalán bármennyi izomtömeg fenntartása is. Rohadtul irigyeltem azokat, akik tél végén kicsit kipattintották magukat, majd ez a formájuk megmaradt őszig - nekem bezzeg folyamatos munka kellett töredék annyi izomtömeg fenntartásához is, és amint leálltam, azzal a lendülettel tűnt is el és kezdhettem elölről.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
rbalint88
addikt
A mai nap utan megigenyelhetnek egy Mario avatart...
ugy indult, hogy kitisztitom a mosdo lefolyojat. Mivel a szifon aljarol a kupakot nem birtam lecsavarni, ezert kiszereltem az egeszet. Oreg hiba volt, a 9 eves anyag teljesen el volt oregedve, nem lehetett visszaszerelni, mert eresztett. Oke, el a praktikerbe uj szifonert, 1999Ft, ajandek. Osszerakom, megint folyik a falnal. K. Anyukajat. Akkor nem csak a szifon van eloregedve, hanem a falban a tomitogumi is. Kiszedem, ket helyen el van repedve es ossze van zomulve. Gondolom eddig a vizko tomitette. Oke, el a praktikerbe ujra, f3-kor. Pont ugyanolyan gumi nincs, de vigyek olyat, az majd jo lesz. Nyilvan nem lett jo, a belo atmero stimmel, de a kulso nem, ereszt. Ugyhogy egy 120Ft-os tomitogyuru miatt nincs mosdo hetfoig. Aztan ha mar igy benne voltam, csogorenyeztem egyet a kadnal, meg szetszedtem a konyhai ketmedences mosogatotalca lefolyojat is, mondvan ott is durva dolgok lesznek. Voltak is asszony azota is sokkban van, hogy mi tud osszegyulni a lefolyoban, pedig nem ontogetunk bele mindent esz nelkul. Szerencsere azt siman ossze lehetett rakni, csak mivel sok alkatreszbol all, ezert sokat kellett mosogatni.
Azon mondjuk ki vagyok akadva, hogy a kurva draga kromozott szifon egyszeruen elfogyott anyagaban 9 ev alatt, ugyhogy most muanyagot vettem, otod-tized aron... es ez tuti nem rozsdasodik el, cserebe nem olyan szep, azt tuleljuk -
-
Balinov
titán
Köszi, mf, hét elejehez képest jobban van, de 5ik napja várjuk meg az eredményt, eddig hiába
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
.mf
veterán
válasz Balinov #77802 üzenetére
Jobbulást, remélem ha az is, könnyen túl lesztek rajta.
Spanyoll: OTP? Otthon Tartsd a Pénzed?
Leköthető bankbetét? A kamat lóf@sz, de legalább külön van, könnyen elérhető.
MÁK? Ingyenes számlavezetés, beutalás, kiutalás; van kamat is, viszont már nem annyira rugalmas, akkor jobb, ha min. fél évig nem nyúlsz hozzá.Attila: most már kezdem érteni, hogy hogyan sikerült annyi pénzt elkölteni jegyekre, szóval mindenre IS vettél jegyet? (csak az irigység beszél belőlem, jónéhány együttes koncertjét tavaly is kihagytam már, olyan magasak voltak a jegyárak)
Apey-ék végre nevet változtattak? El se hiszem...
Úgy érzem termékeny év lesz az idei, csomó zenész ismerősöm írja, hogy az otthoni bezártságot új zene írására használja.Pia: társasági ivó vagyok, így nálam az alkohol egymagamban nem fogy - ellenben csoki napi két tábla. S hogy nem bringázok naponta, nem mozgok eleget, meg is van a hatása: én, a fehér etióp, felszedtem pár kilót, elkezdtem pocakot ereszteni
Roli: "mi dolgoznunk asszonnyal, mintha mise történt volna"
Milyen mise, nász- vagy gyász?Robi: grat!
Én bezzeg megint rossz lóra tettem, így ezt a karantént is egyedül fogom tölteni...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
gorgo
őstag
válasz rbalint88 #77832 üzenetére
Lehet, engem megvett a leírása. Majd legközelebb.
Van most itthon egy 6 éves kvázi no-name rum, meg egy kb. hasonló kategóriájú single malt. A rum simán veri!Most ezt a "diktátort" próbálnám feledni, hejj, de jó lenne feledni...
-
-
gorgo
őstag
válasz Mr.Csizmás #77829 üzenetére
Diplomatico lett, mert az még nem volt meg
-
Mr.Csizmás
titán
-
gorgo
őstag
Hát bakker. Lőttem ma egy Grandiózus Malbecet.
Vakon (nem volt címkézett) vettem az Aldiban 3500 Ft-ért!44! . Borhálóban 5090, webshopban legolcsóbb 4200. Ez bejött!
Amúgy meg inkább kussolok, amekkora nagy "jóság van" kishazánkban .
Mingyá rendelek vagy egy Diplomatico-t vagy egy Glenfarcast."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
Van időtök annyit inni?
madgie: Jó ez a Godzi, persze minden nap nem tolnám, de most így a heti "ketrec" után, frankón kipörgeti a feszkót hopp Die Krupps Final Remixes is előkerült
-
rbalint88
addikt
Hat meg nagyon regen (40+ eve) nagybatyam nyert egy wartburgot. Nekunk 1-1 10ezres van (naszajandek volt), amit kb soha nem huznak, de az 50ezreseket huzzak rendesen. Ha kicsit majd nyugi lesz (es meg nyugi lesz), akkor elcsattogunk az otpbe es upgrade-eljuk 50k-sra, hatha oszre nyerunk asszonynak egy kocsit es nem kell venni
Freddy: nalunk kb a 2x0,7-es whisky/3het fogyasi utem allt be. Monkey shoulder es Gentlemen Jack pon’ jo fertotleniteni, annal dragabbat sajnalnek, meg ez is havi 20k bakker...
Studi: grat, hajra! Remeljuk bevalik es marad sokaig/vegig
-
-
Freddy76
addikt
Hát ja. Asszony bankban vezető, hitelek finanszírozása a szakterülete, a törlesztési moratórium ellátja munkával. A gyerekkel tanulás simán elvesz 2-5 órát naponta (attól függően, hogy mennyi online óra van), és akkor még nem beszéltünk arról, ki kell vinni mozogni több órára, mert meghülyül (és persze mi is, ha sokáig tart a karantén, a szülők fogják feltalálni az ellenszert...). Nekem az egyik lábam (ingatlan adásvétel) kiesett átmenetileg, de ettől nem félek, ez vissza fog jönni. Viszont az első hét után több ügyfelem jött elő régóta jegelt ilyen-olyan átvilágításokkal, szabályzatokkal, stb. Ez egyfelől persze jó, mert megy a biznisz, másfelől nem nagyon jó, mert most kibírtam volna 2-3 hónap pihenőt az elmúlt évek veszett hajtása után (más életszakaszban vagyok, mint Spanyoll ).
Betáraztam jó sok filmet, vettem egy Nintendo Switch-et, és Legókat. Három hete megnéztem egy filmet félig, összeraktam egy nagyobb szett Legót félig, a Nintendo a dobozában van, bontatlanul. A pia sem azért van, mert unatkozok, hanem azért mert csak. Rászoktam a Vodkára, az egyetlen pia, amely után nagyon jól alszok, másnap semmi bajom, és nem akarom este meg reggel kizabálni a hűtőt.
Ja, és fogytam a karantén három hete alatt, pedig semmit nem tettem érte. Egyszerűen szabályos lett az étkezésem (reggeli-ebéd-vacsora), főzünk minden nap, leülünk együtt, normálisan eszünk, van zöldség, leves, miegymás. Viszont nincs a rohanok, bekapok egy Snickers-t, rohanok, eszek péksütit, álmos vagyok, kell egy kóla stílusú "nassolás" egész nap; és nincs gyros, rántott hús menü a menzán, KFC Siófokon sem, ami korábban hetente többször volt...
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
mi dolgoznunk asszonnyal, mintha mise történt volna. éljen az állami szféra.
-
|AP|
veterán
válasz madgie #77813 üzenetére
akkor kellemes relaxációt.
Friss, ropogós mégWatchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
Studi
veterán
válasz JohnyBlue #77810 üzenetére
Muter szokta nézni szerintem... : D
Az a kemény, hogy van betét, amin már két megnyert, át nem vett autó is van: egy 1982-ből, egy 1994-ből! Milyen vicces lenne most átvenni egy 82-es Trabit, nullkilóméteresen. (tudom, tudom, ilyenkor ha valaki jelentkezik, akkor a kocsi akkori értékét kapja meg...)
-
madgie
titán
Ezer éve nem hallgattam zenét, illetve de, mert videóvágást zenére kő' csinálni, de csak úgy nagyon rég. Na most ugye itthon van a kölök, mert nincs bölcsi, meg itthon van az apja, mert nincs lófasz fotós meló se (anya dolgozik, mert egészségügyis), aztán a csepplyány foga is jön, és egész nap nyííííg, meg alapvetően szanaszétdurran az agyam már attól, hogy itthon bébiszitteljek, az esküvőim meg elsuhannak... oszt' most elmentek a csajok sétálni, én meg húzóra letekertem másfél deci házit és bömböl a Gojira. Fuck COVID.
-
JohnyBlue
addikt
Há' hogyne
Keresd vissza sose lehet tudni alaponhttps://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
spanyoll
addikt
Kisebb összegű (értsd 1M alatti) megtakarítást pár alszámlára rendezve ki hol és hogyan oldaná meg?
Fotó most egy ideig ugye parkolópálya, de pénzt azért még hoz be, ha nem is sokat.
Ami bejön, azt viszont el akarom rakni külön helyekre (külön a fotós és külön a retusos pénzeim).
Revoluton van ilyen, de nem tudom, hogy megbízok-e bennük annyira (főleg a mostani gazdasági helyzetben), hogy kb 1M forintot náluk tároljak csak azért, mert ott lehet két kattintással külön vaultot csinálni névvel, mindennel együtt.
Otpnél van megtak alszámlám, ergo mehetne oda minden egybe és max vezetem excelben, de az meg macerás.
2020 van, csak van olyan megoldás, ami nem kockásfüzet és párnahuzat."Super perfundo on the early eve of your day."
-
törölt tag
-
Byk01
őstag
válasz Balinov #77800 üzenetére
Bármi is az, amit összeszedett. reméljük gyorsan, és minél kisebb hatással megy át rajta (és rajtatok, ha elkapjátok tőle).
Ma Honvéd Kórház is elég érdekes volt. 3/4 órás sorban állas, csak hogy bejusson az ember. Odabent szinte senki. Vérvételnél 4 ember volt előttem, abból kettő olyan, akinek hamarabb adta oda a dokim a beutalót. Ilyen gyorsan ott még nem jutottam be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- Samsung Galaxy Tab S2 9.7" SM-T819 fekete tablet (SuperAMOLED, 3/32, LTE)
- Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz memória
- Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz memória
- Fc25 Ps5, posta az árban
- MacSzerez.com - 2023 MacBook Pro 14" Retina / M3 Pro / 18GB RAM / 512GB SSD / Space / Apple Garancia