Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
Beüzemeltem a openVPN szervert otthon a routeren, az internet 100mbps.
Itt az albérletben az internetsebesség 400mbps, openVPN klienssel felcsatlakoztam.
Azt nem vártam, hogy így a sebesség 100mbps körül lesz, de a 10mbps eléggé csalódást keltő.
Ebben a technikában ennyi van?
Vagy erősebb router kellene? -
-szabi-
addikt
A routeren már bekapcsoltam Open VPN szervert.
Az openvpn konfig fájlban az IP címen a NAT cím volt.
Ezt a szolgáltatónál átállítottam publikus IP címre.
Nem tudom milyen sűrűn változik az IP cím ezért jött fel DDNS használata.
Mivel DDNS címet is meg lehet adni az openvpn konfig fájlban.
Ha a távoli gépen NO-IP szoftver futtatására megkapom az itthoni router IP változását akkor az openvpn konfig fájlt mindig újra kell szerkesztenem a megváltozott IP cím miatt.
A NO-IP szoftver itthoni gépen való futtatása nem járható út.
Nekem a DDNS futtatása a routeren kényelmesebbnek tűnik.
Szól valami a router DDNS konfigurálása ellen? -
-szabi-
addikt
válasz Multibit #68883 üzenetére
Akkor az OpenVPN beállítás sem lesz ilyen egyszerű: How to Set up OpenVPN on TP-Link Routers Windows.
Miért is menne minden könnyen. -
-szabi-
addikt
Hi
Ránéztem a whatismyipaddress oldalon az IP címemre és nem egyezik a router IP címével.
Azt vártam, hogy azonosak lesznek.
Miért nem ugyanazt látom?üdv
-
-szabi-
addikt
válasz Borisz76 #68233 üzenetére
A mérés volna a lényeg.
Addig már eljutottam, hogy iperf kellene használni de a felhasználói élmény javítása érdekében parancssoros.
Ha meg is találom milyen parancsot kell kiadni az élményt nagyban rontja, hogy fogalmam sincs, hogy futtassak iperf szervert a routeren. -
-szabi-
addikt
Hi
Router és PC között vezetékes kapcsolat van.
A router és a PC is gigabit-es hálózati csatlakozással rendelkezik.
Van mód e kettő eszköz közötti sebesség mérésére?üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hi
Nem igazán találom a megfelelő kifejezést így keresésre nem azt kapom amit várok.
Mi a pontos neve azoknak a dobozoknak amit az it csoport használ és benne van switch, hub, router, stb?
Falra szerelik, többnyire átlátszó ajtós, szellőzőrésekkel, és onnan mennek szét a kábelek.üdv
-
-szabi-
addikt
Hi
Családi házban a wifi lefedettség problémás.
Arra gondoltam korábbi routereket AP módban használva szétosztva a lakásban mindenhova jutna elegendő wifi.
Az alábbi ábrának megfelelően:Természetesen minden router wifi része is használatban lenne.
A fő router típusa még kérdés, de ki kellene tudnia szolgálni az egész hálózatot.
A kérdésem, hogy ez az elgondolás működne e?
üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz Gubek-Einste #52087 üzenetére
Érdekességképp hozzáteszem mikor a routerre feltettem az openwrt-t mindkét frekvenciára azonos SSID volt az alapértelmezett beállítás szerint, illetve a UPC connect box is azonos SSID-t használ a két frekvencián.
-
-szabi-
addikt
válasz MaCS_70 #52089 üzenetére
(#52091) MasterMark
Köszi mindkettőtöknek, külön néven használom őket.
Egyenlőre pár órányi megfigyelésem az, hogy elsőre manuálisan kiválasztott 5GHz frekvenciáról nem megy át automatikusan 2.4GHz frekvenciára, noha manuálisan átváltva ott nagyobb a sebesség. -
-szabi-
addikt
válasz Gubek-Einste #52087 üzenetére
Amíg nem válaszoltál azon agyaltam mennyire praktikus ha azonos, mert a csatlakozó eszközök automatikusan a jobbat választják, míg eltérő esetén manuálisan kell váltani.
Ha gondot okoz akkor eltérőre állítom, de így az a tippem az 5GHz falakon keresztüli rosszabb terjedése miatt, a telefonok mindig a 2.4GHz frekvenciára fognak csatlakozni. -
-szabi-
addikt
Hi
Router beállításnál 2.4GHz és 5GHz frekvenciákon az SSID és a jelszó ugyanaz vagy eltérő legyen?
Mivel olvastam olyat ahol javasolják de olyat is ahol eltérőt ajánlanak.
üdv -
-szabi-
addikt
válasz Gubek-Einste #46226 üzenetére
Akkor azt hiszem minden tiszta, hogy kell majd konfigurálni.
Persze a puding próbája az evés akkor majd kiderül mire nem gondoltam vagy miről nem hallottam.
Köszi a választ. -
-szabi-
addikt
válasz MaCS_70 #46224 üzenetére
Köszi.
Most néztem az én routeremben (wdr4300) sem találtam AP beállítást.
Ez ennyire ritka a mezei routerekben?Szóval a hálózati felépítés a következők szerint fog kinézni:
Egyenes kötésű kábelezéssel, LAN-LAN csatlakozással.
A secondary router-ek ettől még wifi képesek maradnak ugye?üdv
-
-szabi-
addikt
Hi
Mivel a jelenlegi Asus router nem képes megfelelően lefedni a házat a régebbi routereket befognám és vezetékeznék az ábrázolt módon.
Egy hálózatot kellene alkotniuk és fájlmegosztás is lenne.Érdeklődnék vázolt hálózati felépítés működne?
üdv
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest