Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnzy
tag
válasz Gézengúz #39590 üzenetére
Nekem az alaplapon két integrált Realtek van, de egyiket se használom, hanem pont az általad linket CT-Desktop-ot. Miután össze lett rakva az új gép még pár hétig használtam az egyik integrált adaptert és nekem bevált, ugyanis:
- másolási feladatoknál, nagy adatmennyiség mozgatásánál hálózaton keresztül érezhetően csökkent a CPU kihasználtsága
- online játékoknál nem túl nagymértékű de azért érezhető késleltetés-csökkenés volt tapasztalható.Nekem ez a két pont volt az amiket szem előtt tartva szereztem be a kártyát és valóban be is jöttek a mások által előre megjósolt, általam leírt javulások.
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Core2duo6600
veterán
válasz Gézengúz #39590 üzenetére
Azért, mert intel, és részben a válasz ott van a linken az első poszt.
(#39597) intensa_man
Felület képekkel, szolgáltatások bemutatása, a wifi (ha van benne) képesség bemutatása.
Teljesítmény mérés, akkor is amikor már be vannak rakva a tűzfal (ha van benne) szabályok.
Egyszóval mindent, amt te is megnézel egy router tesztben, vannak itt a PH án is, és valami olyasmit.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
DonCosta
tag
válasz Gézengúz #25361 üzenetére
Köszönöm a válaszokat neked, Claude Leon és mezis fórumtársnak is.
Az, hogy a sodrottság megváltozott-e behúzáskor eléggé lekövethetetlen. (fogalmam sincs) Merem remélni, hogy úgy van legyártva, hogy nem. Erre vigyázni sem lehet.
Arról nem tudok, hogy 1000base-T vagy 1000base-TX szabványú cuccaim vannak-e.Eddig nem is hallottam erről. A lényeg, hogy sima patch kábellel megy a két gép, illetve a gépek és a NAS között a gigabites kapcsolat.
A minimális hajlítási sugárról hallottam, de az megint jó kérdés, hogy a falban ez mennyire teljesül. Feltételezem, hogy igen, ugyanis ez egy eléggé vékony vezeték (nagyon rugalmas abszolút nem merev) és derékszögnél kisebb szögben nincs megtörve.A kérdésem az, és most erre gyanakszom hibaokként (hogy kell ezt leírni ), hogy a fali csatlakozóknak is van sebességfüggő típusa (CAT5, CAT5e, CAT6, stb.)? Én erre nem figyeltem, megvettem amit találtam és kész. Hétvégéig nem lesz időm, de akkor majd kipróbálom, hogy: a fali csatlakozóból veszek másikat, illetve ha nem segít, akkor azt is, hogy a megmaradt vezetékből csinálok patch kábelt és azon próbálom ki az átvitel sebességét.
Ha valaki tud esetleg arról, hogy a különbözően bekötött kábelek (TIA/EIA-568-B és TIA/EIA-568-A) egymás után kötése okozhat-e sebességproblémát, az ossza meg, mert erre továbbra is kíváncsi vagyok.
-
DonCosta
tag
válasz Gézengúz #25345 üzenetére
Szerintem nem azzal lesz a gond. Inkább arra gyanakszom most, hogy a fali csatlakozó nem Cat5e szabványú. (mikor vettem azt gondoltam, hogy az csak egy pár milliméteres rézdarab, nem számít milyen, ergo nem tudtam, hogy van abból is Cat5, Cat6 stb.)
A másik kérdésre van tipped, hogy "A fali kábelt a TIA/EIA-568-A míg a lengő kábelt a TIA/EIA-568-B szabvány szerint kell mindkét végén bekötni." és hogy két különbözően bekötött kábel (fali csatlakozóig egyik bekötés, onnan másik) ugyan úgy működik, vagy visszaesik a sebesség?
Vagy hagyjam a bolti kábeleimet és készítsek egyet a fali csatlakozó és a gép közé és kössem ugyan úgy mint ahogy a falban van? -
Tosee
őstag
válasz Gézengúz #9664 üzenetére
Olvastam persze... Ha már az internet működik, akkor a megosztás már csak beállítás kérdése!
Lényeg, hogy a működő hálózatot ne babráld! A + gépen amit beiktattál kell beállítani a dolgokat az szerint, hogy melyik op van rajt! Add meg a jelenlegi hálózat munkacsoportját és akkor látni fogja őket! A többi valószínűleg már jogosultsági kérdés lesz!
[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz Gézengúz #9662 üzenetére
Hali!
Milyen os van a gépeken?
XP esetén: hálózat beállítása varázsló futtatása (vezérlőpult)
Vista & Win7: Hálózati és megosztási központ -> fájlmegosztást engedélyezd, és a hálózatot állítsd át személyesreMindkét esetben egy munkacsoportba rakd a gépeket! pl: Otthon vagy akármi...
Ezek után ossz meg valami mappát esetleg meghajtót, és add ki a megfelelő engedélyeket a mappa megosztásánál! Pl: Mindenki csoport olvasásra... ebben az esetben a másik gép csak olvasni tudja a mappában lévő adatokat, viszont írni nem tud bele!
Majd a végén indítsd újra a gépeket és elvileg kész...
[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest