Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
Mi van Budapesten?
Én tavaj a másik kocsin olajcsere, szűrők, olajteknő csere és szelepfedél tömítés csere munkadíja 5k volt. Ajándékba szelep hézagállítást is kaptam.
Smoke some weed nigga!
-
w333
félisten
válasz Wiz Khalifa #81051 üzenetére
A lehetőségek (lehúzások) városa !
Ajánlom a "Szereld Magad" helyet, óránként 3000 Ft -ért minden van, csápos emelő, szerszámok, olajgyűjtő edények, és segítség is !
Így én saját magam cserélem az olajat + szűrőket, legalább tudom mi van benne !
Komolyabb munkákat is meglehet ott csinálni ... pontosan ez a hely !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Tikakukac
titán
Szoktam volt mondani: ha hazaköltözök minden fele annyiba kerül, annyiért is dolgozok. Idefent dupla annyiért van fedél a fejem felett. Most akkor játszhatjuk azt, hogy a melósok is egységáron dolgoznak, de akkor nekem mindenki annyiért dolgozzon és a 200k nettó mesében legyen maximum 30 év jogviszony után is
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
AMD Power
titán
válasz Wiz Khalifa #81051 üzenetére
Logikusan a KwikFit ajanlata vicc. De amit irtam ,hogy 20e megcsinaljak az minden csak nem draga.
Jol gondolom,hogy a lengokar szilentet is parban kell cserelni!?
w333 Ismerem en is a helyet. De mivel nem ertek hozza es nem is erdekel inkabb kifizetem a szaktudast.
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
1.5 eve van nalam egy benzines 1.2es auto, de csak most tapasztaltam eloszor hideg inditasnal alapjarat ingadozast (900-1100). Mi okozhatja?
Indulaskor megszunt.
-
diablo1984
veterán
válasz lsebestyen #81057 üzenetére
Mást persze, de épp olyan öreg mint a párja! Ha az egyiket kicseréled, attól még a másik lehet éppoly, vagy kevésbé rossz, ugyanannyit öregedett az is, csak lehet 1 ütéssel kevesebbet kapott, amit lehet a jövő héten kap meg! Így illik párban cserélni....
-
lsebestyen
addikt
válasz diablo1984 #81058 üzenetére
Hát nem tudom. Legutóbb is csak az egyik lett cserélve, mert a másik még teljesen jó állapotban volt, és a szerelő is azt mondta, h maradhat. Aztán 2 hét múlva összetörtek, javítás, majd jött a futómű állítás és minden érték helyes volt, nem kopog semmi. De direkt off-ba raktam, saját vélemény. De a biztos tényleg az, ha párban van cserélve.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz AMD Power #81054 üzenetére
Nem kell kapkodnod,lassan beszerzed amit cserélni akarsz, a régi,vagy az új szerelőd meg megcsinálja.A lengőkarban 2db szilent van,gondolom mindkét oldalon akar 1-1 et cserélni, anyagár 6300Ft..Megéri e szarakodni 2db szilenttel,ha egy komplett lengőkart lehet venni,bő 10ezerért,amibe még a talpascsapszeg is benne van [link]
[ Szerkesztve ]
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
AMD Power
titán
válasz mohabá 007 #81060 üzenetére
Holnap megrendelem amit kell. De akkor azt mondjátok ,hogy 2db Lengőkar szilentet kérjek. Akkor már inkább mind a két oldalon cseréljem.
El igen. De komplett lengőkart nem szeretnék cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz AMD Power #81061 üzenetére
Elovastad amit írtam? (vagy én nem írtam érthetően) Egy lengőkarba 2db szilent van,ebből 1-et akar cserélni mindkét oldalon,de hogy melyiket,nem tudni. 2db szilent 6500Ft 2db komplett lengőkar 20000Ft de ez szerintem jobban megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz mohabá 007 #81063 üzenetére
Nálunk is csak óóó, hát majd kell az a gumiharang, meg valami.
Az a kőkemény 10k-nyi beborított összeg a szilentekbe köbö olyan érzést csinált a kocsival, mintha átültem volna másikba. Az emberi érzék borzalmasan tudja maszatolni a hosszútávú dolgokat.
Párban csere és ha valami már köbö haldoklik, hajrá. Pite tétel.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
AMD Power
titán
válasz mohabá 007 #81063 üzenetére
Mutatták , tényleg elé szaru/ nézett ki. Cseréltetem mind a kettőt.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Mennyi lehet a reális ára egy 2004-es Astra H 1.6-nak? 725-ért van itt a közelben egy, ez nem túl kevés, nem kellesz vajon rákölteni már az első hónapban? -
AMD Power
titán
válasz gyenesmartin #81066 üzenetére
Ennyiert normalis G Astra sincsen... Nem ,hogy H. De nezd meg!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz gyenesmartin #81066 üzenetére
Minimum zabálja az olajat mennyi marad zsebben tartalék?
-
gyenesmartin
őstag
válasz molnarpeter #81068 üzenetére
1 millió lenne összesen autóra, ebbe kellene beleférnie mindennek (átíratás, első szervíz stb).
Volkswagenekre gondolom többet kell költeni szervízeknél.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz gyenesmartin #81069 üzenetére
Tippre a keret bele is ugrana abba a gépsasba ha a kirakott ára is ennyi
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
mohabá 007
aktív tag
-
molnarpeter
nagyúr
válasz gyenesmartin #81069 üzenetére
Ha belefér egy donor is, simán vehető UK-ben elég olcsók már, ha tudsz magadnak dolgozni rajta, akkor megérheti talán a konkrét darab.
[ Szerkesztve ]
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Johnny_vT #81037 üzenetére
Szerintem nem komolyabb hiba,de nem is a hideg szórakozik vele.
Legvalószínűbb az,hogy valahol fals levegőt szív be.
- Elsőre alaposan nézd meg a befecskendező egység (fojtószelepház,pillangószelepház) re csatlakozó vezetékeket,nem repedezettek e,nincs e valamelyik lecsúszva,szakadva,stb.
- Nézd meg,hogy a befecskendező egység nincs e fellazulva,talptömítés ép e.[kép]
- Szívólevegő előmelegítő működésének ellenőrzése.
- Az alapjárati motor nem megfelelően működik,mert el van koszolódva,vagy kezdi megadni magát.[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
Topikgazda
2018. 03. 01. reggel 7:15, Dunaújváros, -18,5 °C
A Vectra pöccre indult. Még mindig imádom ezt az autót
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Szóltak a családban, hogy az A zafinknál (z16xe) nincs fűtés. Ma én is kipróbáltam.
Egy 5 perces úton használtam, a hűtővíz hőmérője féltávnál már fölment 80-90-re, szóval az jó volt. Mivel manuális klímás így télen a utashőfok állító mindig teljesen fel van csavarva a piros végéig, csak a venti nem szokott, bekapcsolva lenni (vagy csak egyesen néha). Féltávnál bekapcsoltam bekapcsoltam a ventit, majd a klímát (mert ugye azzal gyorsabban tud meleget fújni) és egy kis ideig jött is langyos/gyenge meleg levegő, viszont mire megérkeztem már full hideget fújt.Tudom, hogy így távolról nehéz diagnosztizálni, de van valami tippeket?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
bexinho23
őstag
válasz mohabá 007 #81075 üzenetére
Gondoltam gyujtogyertyara, folytoszelep piszkossagra, ... de szerelo előtt azert jo lett volna legalabb megkozelitoleg tisztazni a helyzetet, nehogy atverjenek a szerelonel.
-
DJosef
őstag
-
Johnny_vT
senior tag
válasz mohabá 007 #81073 üzenetére
Köszi, hétvégén megnézem!
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Szada85
aktív tag
válasz bexinho23 #81078 üzenetére
Az a baj, hogy egy ilyen - nagyjából pár pillanatig elöforduló - hibajelenségre nagyon nehéz tippet adni, mivel se hibajelzés, se folyamatos hiba nincs, ezért kb. mohabá is, és mi is csak tippelni tudnánk, azzal pedig sajnos nem sokkal vagy elörébb.
Ilyen esetben én is gyertyákat megnézetném, gyertyakábelek/ gyújtótrafó is okozhatja akár, kérdés azok mikor voltak cserélve pl. Lehet bármelyik szenzornak pillanatnyi hülyéskedése is. Tényleg sokminden. Nagy eséllyel a szerelö is ezt fogja mondani, megnézitek a gyertyákat, csöveket a motortérben, megmozgatja a kábeleket.
Másrészt - és ez most nem bántás, ne értsd félre kérlek -, ha felmerül benned a szerelöröl, hogy képes átverni, akkor kérdés, hogy biztosan az a megfelelö szerelö-e?
(Nem írtál semmit erröl, milyen szervíz/milyen autó, szóval csak úgy általános irányú a felvetésem is) -
mohabá 007
aktív tag
-
mohabá 007
aktív tag
válasz ArthurShelby #81077 üzenetére
El kell döntened,hogy fűteni akarsz e,vagy hűteni.
Ha fűteni,akkor:
-
KrAt
veterán
válasz ArthurShelby #81077 üzenetére
Ha a venti nincs bekapcsolva, akkor nem lesz bejövő légáramlat (csak a torlónyomás miatt, ami minimális), így meleg sem. Kapcsolj ventit, de klímát ne, és akkor megoldódik a probléma
-
ArthurShelby
addikt
válasz mohabá 007 #81083 üzenetére
Így kezdtem ahogy írod. Egyébként már többször is csináltam, hogy a gyorsabb ablak párátlanítas érdekében használtam a klímát. De tök mindegy, mert sajnos klímával és klíma nélkül is hideg. Én most nem használtam úgy, de elvileg 1,5 óra városi használat során végig hideg volt (és ott biztos nem volt klíma bekapcsolgatás)
Egyébként ezt a klímázást onnan vettem, hogy észre vettem, hogy az új (C zafira) bekapcsolja a klímát a szélvédő jégmentesítéskor
DJosef: igen van benne fagyálló (hűtő folyadék, ablak mosó folyadék)
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
AMD Power
titán
Ezeket rendeltem a kocsihoz!
Hátsó lengéscsillapítót
2db Bilstein gáz 12225-40%=7335Ft/db
1db kuplungbowden TRW 7345-38%=4554 Ft
1db szilent első tengely első Lemförder 1679-38%1041Ft
1db első tengely hátsó Lemförder 3739-38%=2318Ft
-
AMD Power
titán
válasz Wiz Khalifa #81087 üzenetére
Beszeltem a szerelovel, meg a bolttal. Azt mondtak mind a ketten ha a masik jo akkor nem kell cserelni!
-
Tikakukac
titán
válasz AMD Power #81088 üzenetére
Szilent ár és munkadíj kombóját kell az idővel összevetni. Incurkát volt a toronycsapágy is balon rossz, de mivel minden bontva volt, a munkadíjhoz nem tett hozzá semmit és mentek már pocsék úton 170k km-t, így csere, volt 8k a pár.
Ha meg szól 1 év múlva, ahogy kb szokták mondani akkor duplán fizetsz. Olcsó kocsinál mindig a kockás füzet segít, nyilván ez akkor buli, ha nem kenyérre kell egy szilent ára és kibírható ha áll a kocsi. Nekünk nem opció.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz AMD Power #81088 üzenetére
Értem. Akkor jó.
Én ha más miatt nem is de amiatt mindenképp cseréltetem mind a két oldalt hogy így csak egy munkadíj van. És ha pl 2 hónap múlva kellene cserélni a másikat akkor nem kell megint kidobni 4-5k-t fölöslegesen.
Meg nem kell megint várni a sorra, kocsi kiesés stb...
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
mohabá 007
aktív tag
válasz ArthurShelby #81085 üzenetére
Ebből nekem az jön be,hogy valszeg döglődik a thermosztát.Ellenőrizd le.Autóba be,amikor a hűtővíz mutatója eléri a 85-90 fokot,megállsz,megnézed a thermosztátról,a hűtőre menő csövet,jó forró lesz.Visszaülsz,folytatod az utat amíg nem érzed a hideglevegő beáramlását.Megállsz,megnézed a csövet,amely valszeg csak langyos lesz,max olyan meleg,mint a hűtőből kivezető cső.Ha így van,egyértelmű,hogy a thermosztát nem működik jól,nem zár vissza rendesen.( Csináld mindezt klíma nélkül,nem tart soká))
[ Szerkesztve ]
-
DJosef
őstag
válasz mohabá 007 #81091 üzenetére
Ha a termosztat romlott volna el akkor a motor sem melegedne fel rendesen ergo a vizhofok mutato sem erne el az uzemi hofokot, jol gondolom!? ☺️
Legalabbis aposom Fabiajaban igy produkalta a hibat az elromlott termosztat.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
ArthurShelby
addikt
válasz mohabá 007 #81091 üzenetére
Most lebuktam, de eddig nem tudtam mi az a termosztát. Eddig annyit láttam, hogy ha valakinek valami hideg/meleg baja van a kocsival sokszor az a hibás. Annyit nyomoztam ki, hogy a hűtővíz és az utasok hőmérsékletéért felel. A termosztát szó jelentése hőszabályozást jelenthet, gondolom egy szelep ami így-úgy nyit-zár. Mennyibe kerülhet ennek a cseréje? 10ezer Ft kb? (Azt sem tudom merre helyezkedik el.)
DJosef: Gondolom azt gondolja hogy hektikusan működik, de szerencsére a motor felöli része jó (azaz a hűtővíz sem forr fel, de azért a motor is felmelegszik.
-
DJosef
őstag
válasz ArthurShelby #81093 üzenetére
Fel nem forrna akkor a vizpumpad lenne rossz. Igy, hogy felmelegszik neke nincs tobb otletem🤗
A termosztat ugy tudom par ezer Ft.[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
mohabá 007
aktív tag
válasz DJosef #81092 üzenetére
Ha nyitott állapotba ragadt meg,akkot úgy van ahogy leírtad.Ha meg csukott állapotban ragad be,(nem nyit ki) a hűtővíz felmelegszik akár 130 fokra is,és könnyen megfőzi a motort.És van ez a köztes állapot,amikor a működés már nem normális.
-
mohabá 007
aktív tag
Megkeresem neked hol van, ha van olyan képem benyomom,
-
mohabá 007
aktív tag
Tudtam én,hogy van képem hozzá,
Itt egy képem,hogy a Z1,6ZE motortér ben hol mi van.
A termosztát pedig a nyillal jelölt cucc.
ilyenLáthatod,hogy könnyen hozzáférhető helyen van,sk se nehéz,nem bonyolult a csere.Egy rövid locsolótömlő segítségével a tágulási tartályból kiveszed a hűtővizet,a termosztátra menő csőről leveszed a bilincset,csövet lehúzod,3db rögzítőcsavart kicsavarod,és kezedbe a termosztát.A csere kb fél óra alatt megvan.
Csere csak akkor,ha ő a hunyóMurphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
bexinho23
őstag
válasz Szada85 #81081 üzenetére
Köszönöm a valaszt. Sajnos most uj szerelot kell keresnem, mert a szomszed srac mar nem csinálja maszekban, pedig rengetegen jartak hozza. Nagyon ugyes volt, nem beszelt ra dolgokra, elmondta mindig oszinten, hogy mi szerinte mi a gond. Eddig a családban levo autokat mind meg tudta csinalta. Uj szerelot talatam, egy nagyobb ceg, a fel varos oda jar, de draga. Szerencsere tegnap csinalta egy alkalommal, azota nem. Pedig ma 3x inditottam hidegen. Lehet, hogy valoban csak egy pillanatnyi zavar volt.
Egy kerdesem lehet? Lehet csak en erzem rosszul ebben a hidegben. Lattam hogy lejjebb is hasonlo problemaval kuzd a forumozo... kocsi hamar eleri az uzemi hofokot, viszont az autoban fel ora orszaguti haladas utan sem erzem melegnek a bearamlo levegot. Edesapam mazda3asaba sokszor ugy befut az 1.6os motorral, hogy nem lehet megmaradni. Nem hideg levego jon, sokkal inkabb csak langyos. Sajnos ez a par napis hideg meglepoen sok dolgot hozott ... :
-hatso ajto teleszkopok tonkre mentek
-hatso ablaktorlo kar megrepedt a csatlakozasnal, igy lefiggyed
-tegnap (remélem nem fog surun elofordulni) alapjarat problema
-ez a langyos meleg sem igazan volt korabban -
ArthurShelby
addikt
válasz mohabá 007 #81097 üzenetére
Ezer köszönet, hálám üldöz fog!
Neked mindenhez IS van képedA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...