Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz kelly416 #76930 üzenetére

    Üdv,

    Ahogy linkelték a kinézett példányt látom, hogy B Zafi a kinézett darab.
    Maga a Z20LEH Motor nem egy betegágy, de ebben természetesen döntö, hogy korábban hogyan használták - ahogy igaz ez minden típusra -. A turbó élettartama szintén korábbi használat függö, nem feltétlen kell boyracerkedni vele, hogy megöljék ( pl. tisztes Apuka hosszan hajtja autópályán, majd parkolóba kiálláskor visszahütés nélkül leállítja ), legrosszabb esetben felújítás, vagy csere, max 300 ezres mutatvány lehet, ha bekövetkezik.

    Ami ennek a szériának a nyügje ( szokott lenni ), az a 6 sebességes kéziváltó ( M32-es kódnévre hallgat ), ezeknél szériahiba a kenöolaj elfáradása miatti problémák, ezt megnézéskor érdemes ellenörizni, itt találsz leírást is, mire kell figyelni ( hangok, zörejek, vinnyogás, stb. ) [link].
    Ha beüt a baj, ennek a javítási összege is a turbócseréhez hasonló, a rendszeres váltóolajcserével megelözhetö a gond, persze ez függ attól is, mennyit futott az autó. De ha fel is kell újítani, utána a rendszeres olajcserével megóvható az új szerkezet. :)

    Hogy a linkelt-re is írjak.
    Nem szeretnék vészmadárkodni, de a mobile.de-re nézve a B Zafik 6-7-8 Ezer €-tól ( 1,8 - 2 millió HUF ) indulnak, a Hahu-n ez a legolcsóbb OPC, illetve milyen érdekes, hogy kétszer van fenn a hírdetés, amit Te linkelsz ott 1,2 millió ( 1,5 Magyar rendszámmal ), illetve[itt meg 1,9 millióért] ugyan az az autó. :) A következö Zafi OPC pedig már 2,3 millió, ez is árulkodhat az adott autó állapotáról. :)

    Plusz 225 ezret futott - legalább - az autó, a motorteres képen pedig annyira rozsdás a turbó környéke, hogy gyanítom még a gyári van fenn, ennél a futásnál pedig már elég valószínü, hogy közeleg egy rendberakása. :)
    Egy szó, mint száz, nálam ezek a tények erösen kongatnák a vészharangot az adott darabnál.

Új hozzászólás Aktív témák