Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melack
veterán
F Astra 13-as lemezfelnit keresek 4db-ot Kiskunhalas - Budapest Miskolc vonalon. Köszönöm!
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Bocsek
aktív tag
Sziasztok! Megválnék szeretett autómtól: [használtautó link]
-
gban
Közösségépítő
Nekem eddig szimpatikus volt a kínálatuk....
Postázást nem vállalok.
-
Findzs
addikt
a cromax -tól
már most nem emlékszem, hogy a melyik kézikönyvben olvastam de tényleg ki volt emelve sárgával, hogy ne használjon az ember 10 w 40 -s olajat láncos motorba(#32409) gban
ilyen csak a mesében van, hogy a 880 ezer forintér meghirdetett kocsiért látatlanba ígérnek 850 ezret
ráadásul még vigye is el az ember 300 km -re
buta az az ember aki ezt elhiszi3 x felhívják mikor ér már oda, aztán 4-5 óra ügyfél várakoztatás,
na velem próbálnák ezt meg, fél óra után megmondanám nekik ennyi volt ne nézzenek már hülyének[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
_seth_
veterán
válasz Findzs #32410 üzenetére
Mi lehet az osszefugges? A lanc az olajjal tudtommal nem is erintkezik.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Findzs
addikt
válasz _seth_ #32411 üzenetére
nem, de a láncfeszítővel igen, hiszen az olajnyomás segítségével feszít a láncot
"A legismertebb kivitel a sebességfüggő szivárgásirés-csillapító irányított csillapítással. Ez magának a motornak az olaját használja a csillapításra. Kijáráskor az olaj egy visszacsapó szelepen keresztül az ún. nagynyomású térbe kerül. Amikor összenyomódik a feszítő, zár a szelep, és az olaj a dugattyú és a ház közötti keskeny résen, a szivárgó résen keresztül kinyomódik."
[link]fiat motoroknál még ez is előfordulhat:
"Akinek ilyen motorral szerelt autója van, a kocsi leparkolásakor mindenképpen a rögzítőféket használja. Ugyanis sokakkal előfordult már, hogy a még hibátlan autót este leállították, és szokás szerint sebességben hagyták, hogy ne guruljon el. Ilyenkor, ha az autó kicsit hátragurul, a főtengely forgásiránnyal ellentétes irányú mozgása simán át tudja ugrasztani az enyhén megnyúlt láncot. A reggeli indításnál pedig reccs...máris görbülnek a szelepek, törnek a himbák. És még valami: ha az én autómat ilyen motor hajtaná, 120 ezer kilométerenként biztosan vezérműlánc-szettet cserélnék..."
[link]alig drágább az 5w 40 -es olaj nem éri meg reszkírozni
mikor megvettem a mostani g astrámat nekem is elkezdett csörögni pár hónap múlva és mint kiderült a szervizkönyvéből 10w 40 -es olajat rakatott bele az előző tulaja, gondolom már el akarta adni és minnél olcsóbban akarta megúszni az olajcserét
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
nagyúr
Sziasztok!
Fater F astrájába keresek bal első hibátlan állapotú fényszórót, ha valakinek van elfekvőben az kérem szóljon
Üdv
-
Declare
őstag
Gondoljatok bele, hany ember szivatta be magat agyatlan hitelekkel/devizahitellel stb...sajnos joparan vagyunk, akik nem tudnak gondolkozni az meg hogy ezt kihasznaljak sokan, ez sajnos termeszetes
Mas:
Neked mennyi egy vezerles/szürö/vizpumpa csere az oepelen? Az ugyan nagyobb, 1,9 tudom, de gondolom nagyjabol azonos arnak kell lennie. Szerelöm azt mondta talan 100ban megall, mindennel együtt.
-
hdman
őstag
válasz Declare #32416 üzenetére
Hát, kocsira hitelt soha nem vennék fel
Nem tudom a vezérlést, mert 120nál cserélte az előző gazda, most 178 van benne. Sztem 200-nál én is cserélem, de az majd csak jövő ilyenkor lesz esedékes.
100-120ból szerintem is megáll cakk-pakk, persze az alkatrészek minőségétől is függ.
Sopron city :)
-
gzbotii
nagyúr
Szerintetek a 8L/100km, kizarolag varosban, mennyire rossz arany?
B Corsa, x14xe, 1.4 16V, nem volt rallyzva, 2000 pörgettem többnyire.
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
-
Declare
őstag
válasz gzbotii #32420 üzenetére
Szerintem se veszes. Attol függ tenyleg, mit takar a "varosban"....ha este lampa nelkül 50 el atgurulva akkor sok, ha nappali normal forgalom, lampa, dugo, gyalogos, stb akkor jo.
Amugy ezzel a fordulatszam dologgal is erdemes ovatosan banni. Nem biztos hogy az a jo, ha valaki alacsony fordulaton erölteti a motort. En ugy tanultam es neten utanaolvasva is azt talaltam, hogy pl a turbo dizeleknel nem ajanlott 1500 alatt hasznalni, erölködik, kopik a motor es nem is biztos, hogy jobban fogyaszt. Benzinesnel is hasonlora tippelek.
(#32419) hdman Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz Declare #32422 üzenetére
Többnyire 7-8km volt egyhuzamban, nagyvárosban, nappal lámpa-átjár-lámpa-stop felállás.
Fordulat témára meg: én is olvastam, hogy 2500 lenne az ideális, de valahogy nem nagyon pörgetem 2000 fölé, csak ha hirtelen gyorsítok, stb.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gban
Közösségépítő
válasz gzbotii #32424 üzenetére
Fordulatszám hogy mikor ideális, az szerintem ötödikben értendő.
Ott viszont az autópályás tempó.
Nem hinném hogy az az ideális ha lentebb is odáig pörgeti az ember
Én amúgy alacsony fordulaton megyek inkább (60 LE X14NZ, 14 év, 230e km), ezt úgy értem, hogy hamar felváltok, ha tudom hogy nem kell vagy alig kell gyorsítani. És szerintem is az a lényeg amit mondtál, erőltetni nem szabad, viszont szerintem nem annyira gáz az alacsony fordulat épphogy-gázon, vagyis nem gyorsítva, csak tartva a tempót, vagy minimálisan gyorsítva.
Legalábbis a motorom ezt mondja - a kötelező munkákon kívül nem volt szétszedve, cserélve se volt semmi benne (gyertya, olaj, vezérlés + vízpumpa, meg termosztát kivételével).
Még az összes tömítés is gyári, hangja mintha feleennyi lenne benne, szóval gyakorlatilag hibátlan.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Declare
őstag
Na ezt amit irtal, most tökre nem ertem Egyik mondat reszt sem.
Az egesznek az a lenyege, ha valaki nagyon alacsony fordulaton hasznalja a kocsit akkor az erölködik, a motor jobban kopik es meg az üzemanyag fogyasztasnak sem bztos, hogy jot tesz. Hogy most 3. ban mesz 1000 es fordulaton pl 20 al vagy 5. ben 40 el az tök mind1.
-
gban
Közösségépítő
válasz Declare #32428 üzenetére
Azt próbáltam kifejteni, hogy alacsony fordulaton nem feltétlenül erőlködik a motor - értem ez alatt, hogy nem TÚL alacsony fordulaton, hanem ahol már normálisan jár, nem rángat.
Szerintem akkor erőlködik, ha nyomod neki alacsony fordulaton, viszont ha csak tartod a tempót, pl. 60-at 5-ösben, akkor nem erőlködik, nem árt neki, és talán nem is eszik többet, sőt.
És a pl. 2500-as ideális fordulat nem azt jelenti hogy minden sebességben addig kell pörgetni, az a jó, hanem hogy 5-ösben akkor fogyaszt a legjobban, a legjobb nyomaték mellett. De 2-esben, 3-asban fölösleges addig pörgetni, hacsak nem a jobb gyorsulás a cél. A fogyasztás nem lesz jobb, csak magasabb ha lentebb jobban kihuzatod.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Declare
őstag
Ja igy ok. Mindenesetre szerintem 1500 alatt hasznalni nem jo, semmilyen motort, max a regi szivo dizeleket. Ha rangat a motor azert az mar elegge elhibazott dolog de pl 1100-1200 as fordulatnal en mar hallom a motoron, hogy melyen morog es erzödik hogy erölködik (adsz egy pici gazt es nem törtenik semmi, ez kb az 5. sebesseg 45-50 nel)). Szvsz nem egeszseges. En 1500 körül hasznalom ha egy mod van ra (azaz annal alacsonyabb fordulaton hosszu tavon nem).
[ Szerkesztve ]
-
-
Bitpalace
senior tag
Hello!
B Corsa-n gyári blaupunkt kazettás rádióhoz tud valaki nekem kódot mondani?? Mert anélkül nem akar működni. Mától már én vagyok a tulaja
Köszönöm!
-
Melack
veterán
válasz Bitpalace #32438 üzenetére
Nekem nincs Opelem, én csak apa kocsija miatt járok ide.
Tipp, talán ez a videó segít.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
gban
Közösségépítő
válasz Bitpalace #32438 üzenetére
Minek lenne a kód ha rajta lenne?
Nagy védelem lenne lopás ellen.
Tied honnan van, miért nem adták hozzá a kódot?
Kiszedés: a 4 lukba 4 szög, és kihúzod a szögeknél fogva (ha nincs kiszedővillád, de gondolom nincs).
Legérdekesebb: kód elvileg áramtalanítás után kell, de nekem sosem kérte pl. akku kivét után.
Lehet, nem az áramot figyeli, hanem pl. a computert, kijelzőt, bármi mást, és ha az marad ugyanaz, akkor kód sem kell?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Bitpalace
senior tag
Annyit tudok róla, hogy ausztriából lett hozva, és most lett levizsgáztatva, gondolom levették a sarut. Na már most én be akartam kapcsolni, és kérti a kódot ki is írja hogy "Safe"! Azon töröm a fejem, hogy volt már ilyen gondunk a családban, és levettem/visszatettem a sarut ez meg is oldotta a gondot! De én úgy vettem észre hogy sokaktól kér kódot( megjegyzem nem értem minek) szóval nem hiszem hogy kivétel lennék.
Igen nincs kiszedőm hozzá.
üdv!
-
gban
Közösségépítő
válasz Bitpalace #32441 üzenetére
Ja hogy autóval együtt jött, ezt nem értettem meg elsőre.
Ilyen korú autónál valóban nem nagyon szokott meglenni a kiskönyv a kóddal.
Talán Opelék meg tudnák mondani, igazolod hogy tiéd az autó, remélhetőleg ilyenkor nem problémáznak, és bízzunk benne hogy benne is van a rendszerükben.Postázást nem vállalok.
-
AMD Power
titán
Az Opel Adam sikeres, alapvetően női miniautó, melyre nagyjából 1,5 év alatt több mint 100 000 megrendelés érkezett.
Nem is gondoltam volna ,hogy ilyen sokat eladtak mér belőle.
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Opel Astra (G) 16' gyári alufelni 4x100, ha valakit érdekel, olyan mint a képen:
Nem ingyen, de olcsón vihető ...
Részletek, priviben!
Press any key to continue ...
-
törölt tag
Tomyoy-al mi történt? Ő vágta tetőre azt a vekit amit oly sokat szerelt. pár napja írtam neki de nem válaszol. lehet már nem nagyon jár ide fel.
Nekem is kellene hátul felső szilentet cserélni. annak a praktikájára lettem volna kíváncsi. Nem drága, megcsinálnám itthon. Úgy láttam ő kiszerelte a teljes futóművet, de nekem csak az a hibás. kérdés kifordul e a kerékagy fölé, hogy ki tudjam préselni.
#32407 Bocsek, a csomagtér tálcát nem adod nekem ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake