Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
válasz Winner_hun #71799 üzenetére
Gratulálok, sok boldogságot!
A kötelező 1,5m távolságot megtartottátok (hacsak nem egy háztartásról beszélünk)?
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
válasz parandroid #71452 üzenetére
Igen az megvan, hogy ez a nyugdíj kiegészítés egy heti pluszt jelent évente, köszönöm az egzakt számokat. Én a kommunikációra gondoltam, mert ezt lehetett hallani a médiában.
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok!
-
bnss
veterán
válasz FehérHolló #71431 üzenetére
Lehet, hogy megint pongyola voltam, szóval szerintem sem megoldás ez az informatikus képzés. Ugyan én nem a SW fejlesztés területén dolgozom, de volt alkalmam tapasztalni, milyen az átképzett "szakember". A feladatra alkalmatlan, és sajnos másra is...
EQMontoya: "Mert ahogy a globális konjunktúra idején is Orbánnak hála el jobban az egyszerű ember, ugy globális válság esetén is Orban miatt szarabb az élet."
Nem lehet, hogy kvázi változatlanul marad a helyzet, mert aki eddig is ellene volt a Vezetőnknek, az most is így marad, viszont a választóbázis egy része le lesz kenyerezve a 13. havi nyugdíjjal...
bitpork: "Csak egy kérdés. Ha 200k ember lesz munkanélküli és ennek fele mondjuk végez átképzést: hol van az a piac ami ezt a munkaerőt fel is szívja?"
Lásd feljebb, FehérHollónak címzett gondolatom. Én sem látom ebben a megoldást, az informatikus piacot nem ismerem, de szinte kizárt, hogy ennyi friss szakember munkát találjon.
Mielőtt megégetik az automatizálási mérnököket, egy gyors interjúra küldjék már el felénk, szükség van ilyen típusú munkaerőre.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz EQMontoya #71428 üzenetére
Félre ne érts, én sem hiszem, hogy itt bármi pozitív történne a gazdaságban, iróniával próbáltam élni, csak kijöttem a fórumos gyakorlatból az elmúlt években.
Miután maradjotthon a "parancs", voltam olyan perverz, hogy híradót néztem. Azt mondták benne - persze most erősen sarkítva -, hogy 3 hónapos átképzések indulnak és bárki lehet informatikus, dizájner, aki majd 500e Ft-ot kereshet (gondolom bruttó), mindezt szinte teljesen állami támogatással. 10M informatikus országa (is) leszünk?!
"metanfetamin labor tovabbra is lesz."
Ez zseniális, feldobtad az estét!
"Ami persze megint egy erdekes kerdes, mert ez azert kedves kormanyunk alol fogja szepen kiszedni a szavazobazist."
Bocs, de ez most nekem nem esik le, hogy miért veszít szavazóbázist.
-
bnss
veterán
válasz bitpork #71298 üzenetére
Kicsit késve olvasok, és válaszolok, azóta megjelent minden idők egyik legnagyobb gazdaságélénkítő, indtó, megtartó akcióterv.
Köszönöm a számokat, biztos így van, ha a szakik mondják. Április, május és június gondolom az óvatos becslések szerint home office-ban telik el. Kérdés mi lesz azokkal, akik már most, vagy a következő hetekben vesztik el a megélhetésüket, mert sajnos nem látom reálisnak, hogy ma Magyarországon 3 havi tartaléka legyen az átlag családoknak. És ez ugye azt feltételezi, hogy 3 hónap utána újra, azonnal munkába tudnak állnak az emberek.
-
bnss
veterán
válasz bitpork #71282 üzenetére
Gondoltam, hogy nem azért fogadtál, mert Neked jó lenne. Már ez a június, július végi optimista becslés is nagyon rosszul hangzik az ország javának. Nem tudom, mi lesz itt?!
Ez egy zseniális duma, "tartson nyitva". Minek, ha nem mehetsz sehova, pláne, ha nincs miből... Nem olvastam el a teljes intézkedés csomagot, ott elvesztettem az érdeklődésem, hogy különadót kapnak az üzletláncok, a teljes csomaghoz képest töredék értékben. Nem látom a rációt benne, pláne ahogy tálalják, különadó...
Én már nyilatkoztam, hogy fizetném tovább a hitelt, bár utólag lehet, hogy inkább tőke törlesztésnek kellett volna félrerakni a pénzt, de mindegy. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ezt kell számolnom.
"Jah meg a helyzet mögé bújtatott további haveroknak juttatott milliárdokat."
Undorító az ilyen, csak felmegy tőle a pumpa.
-
bnss
veterán
válasz jozsi252 #71175 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. A rendeletet olvastam, tudom, hogy korlátozás van még csak érvényben. Viszont mostanra gyakorlatilag mindenki home officeba került nálunk is, kivéve aki vállalta az ügyeletet. Aki home officeban van, kerülnie kell a személyes kontaktust a kollégáival is. A papírokat ezért intéztük már most. Ki tudja mi lesz.
Valahol érthető a kereskedő hangulata, elég feszült ez az időszak, és amennyi buta ember van, most mind a jogait szajkózzák habzó szájjal. Másrészt a tisztelt hölgy elgondolkodtatna, hogy kinek köszönheti a vállakozását.
fokukac: én is így tapasztaltam. Például a játszótér zárva, de a mellette lévő füves terület nem, gondolja ezt az élelmes és jogokkal felvértezett magyar család, családok. Pedig néhány napja még a social médiában mindenki a kijárási tilalmat javasolta...
-
bnss
veterán
válasz erdey_a #71140 üzenetére
"ha ilyen durva lenne a helyzet, akkor mindig a következő napra kellene egy, időponttal ellátott igazolás."
És ügyelet esetében, ha valamikor be kell menned?! Költői kérdés.
"én a magam részéről nem szeretem a túlbuzgóságot, amikor olyasminek akarunk megfelelni, aminek nem is kell (és nem is lehet)"
Nem ismerjük egymást, és a következő napokban, hetekben várható helyzetet sem. Néhány napja a kedvenc törzsünk cáfolta, hogy bármilyen kijárási korlátozás lesz. Azt viszont kikérem magamnak, hogy túlbuzgó jelzővel illetsz. És akkor ezt témát lezártam.
-
bnss
veterán
válasz erdey_a #71109 üzenetére
Olvastam a rendeletet. A kulcsszó, hogy még nem kell. Azt, hogy a rendvédelmi szervek ténylegesen hogyan ellenőriznék, hogy én valóban a munkahelyemre megyek, azt nem tudom. De most már muszáj volt erre is felkészülni többek között. Mert nekünk muszáj üzemeltetni...
FehérHolló: köszi a tippet, nálunk konkrét címek (lakhely, telephelyek) is kerültek a papírokra plusz információnak.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Munkáltatói igazolást kell készítenünk a kijárási korlátozás idejére, de nem találok semmi hivatalos útmutatást erre. Van ötletetek? Köszi.
-
bnss
veterán
Nem esett le, hogy ez csak idézet részedről. Kicsit felment a pumpa, amikor látom, hogy mennyien dolgoznak otthonról azért, hogy egyáltalán sebességet tudjon az illető mérni...
FehérHolló: abszolút értékben maradhat a negatív növekedés is.
-
bnss
veterán
válasz FehérHolló #70981 üzenetére
"Sajnos követnem kell."
Így már értem, nem irigyellek miatta. Nekem szerencsére elég annyi, hogy fél szemmel figyelek a Magyar Közlönyre.
A home office még nem a sajátom, fokozatos átállás van, hogy az elején derüljön ki, ha valami nem megy. Ezért az első pár ember már otthonról dolgozik egy hete.
"Most az esetleges kijárási korlátozásra készítjük elő a papírokat..."
Ezt már láttam saját szememmel az élelmiszeriparban két független forrásból, sajnos. Bízzunk benne, hogy nem jutunk el idáig, és nem azért, mert nem merik kihirdetni, hanem mert nem lesz rá szükség.
-
bnss
veterán
válasz FehérHolló #70964 üzenetére
Szereted az extrém sportokat (kormány infó követése)?
Nem láttam az esetet, éppen az extra sürgős ügyeket estek be és a home office-ra átterelést kellett intézni. Szóval az a díszes társaság a matekkal (is) bajban van? Elég szomorú...
BlacKSouL: valószínűleg így lesz, vagy a másik eshetőség, hogy ha a USD/HUF árfolyam elszabadul még inkább, akkor az üzemanyagot is viszi. Pedig most lehetne a benzinfaló gépekkel csapatni, pláne, a hóban.
-
-
bnss
veterán
válasz FehérHolló #70896 üzenetére
Jogos, az előbb hangzott el a tökéletes megfogalmazás: "Van ilyen is meg olyan is. "
fokukac: ezek a "mellékhatásai" a mindenki maradjon otthon kérésnek."Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
válasz parandroid #70891 üzenetére
"Amúgy az index direkt szemétkedik, vagy manapság így néznek ki a katonák?"
Ez a kép nem túl szerencsés. Akikkel én találkozom, azokra a hozzászólásod másik felében leírtak megállják a helyüket:
"Aztán persze lehet, hogy naponta egy 45 perces krav maga edzést tolnak a heti 3 crossfit, és 3 cardio mellett, ki tudja..."
Sziasztok! Jó rég (évek óta) nem jártam erre, de mivel itthon kell lenni, jut a fórumra is idő.
-
bnss
veterán
Boldog új évet, vírusktól menteset kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek!
-
bnss
veterán
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
bnss
veterán
válasz szőröscica #44007 üzenetére
Ki lett hajítva masszív trollkodás miatt, azóta néha-néha megjelenik. És még mindig nem fogja fel, hogy nincs értelme...
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
bnss
veterán
válasz fokukac #41838 üzenetére
Ez lenne az új RI/OS fícsör? (költői kérdés természetesen)
BlacKSouL: jól emlékszel az elsőre, a második 2012-re datálódik. Igen, valahogy úgy kell elképzelni, ahogy mondod. Erős indok kell ahhoz, hogy valami felkerüljön az adatlapra, csak úgy senki sincs - a szavaiddal élve - lehúzva.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
-
bnss
veterán
Sziasztok!
-
bnss
veterán
Sziasztok!
-
bnss
veterán
Szebb estét kívánok, mint amilyen nekem volt.
-
bnss
veterán
Sziasztok!
-
bnss
veterán
Ha sehogy sem hajlandó odébb állni az illető, vagy illetők, akkor jön az a móka, hogy rádió felhangosít, a vezetőbírónak szólni, Ő elmondja, hogy ha nem mennek a sportbíró által biztonságosnak vélt helyre, akkor mehet mindenki haza.
Vizsgaidőszak nem zavar, szükséges rossz. Igazad legyen, bár most nem úgy néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Az egyetemista élet foglal le, mindjárt vizsgaidőszak. A hangulatomat döntően a párkapcsolat rontja, sajnos.
A legdurvább, amikor a kislányt leültették a külső ívre. Ha megnézed a linkelt videot, a lassító utáni bal kanyar külső ívére ültek ki.
(#34277) neduddki: nyugodjon békében!
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Szokásos alatt a berúgott, mindig rossz helyen álló/tántorgó nézőket értem. Minden tiszteletem a kivételek-e, ilyen is volt! Első beesés, belső kamerából (~3,5m mélyre).
Nem is vagyok online, ezen a hangulaton csak javítani lehet.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Szia, megvolt, írtam a Miskolc rallye-s írásodhoz. Lassítóztam, a teherautógumi rendre inti a népet. Második autó (előfutó) bal első felfüggesztését sikeresen beforgatta, a lassítóm harmadik sorából a kis gumikat a célig levitte (~.1,5km). Volt még mindennapos nézőrendezgetés, csak a szokásos.
Mostanában nem sok idő van PH-ra, ha jövök, akkor is csak azért, hogy jobb hangulatom legyen legyen.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Szép estét mindenkinek!
-
bnss
veterán
13 melóval a hátam mögött inkább elmegyek lassan pihenni, mint egy vitát olvasni. Majd holnap, ha lest időm.
---
Régen idegesítettek fel ennyire autóversenyen. Kiülteti a manusz a kislány külső ívre, amikor szólok, hogy az ott nem lesz jó, annyi a válasz, hogy oda még nem esett be senki...[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Sziasztok, szép estét!
-
bnss
veterán
További szép estét, megyek, mert fáj a fejem (nem vagyok másnapos).
-
bnss
veterán
Sziasztok!
-
bnss
veterán
Sziasztok, szép estét!
-
bnss
veterán
Sziasztok, szép péntek estét!
-
bnss
veterán
Sziasztok, végre sikerült idekeveredni egy kicsit.
-
bnss
veterán
Jó reggelt, túléltem egy ballagást.
-
bnss
veterán
Sziasztok, szép délutánt!
-
bnss
veterán
Szép estét!
-
bnss
veterán
Jó reggelt!
-
bnss
veterán
Szép délutánt, sziasztok!
-
bnss
veterán
Jó reggelt mindenkinek fél tizenegykor.
-
bnss
veterán
Szép estét, na meg hétvégét!
-
bnss
veterán
Sziasztok, szép estét!
-
bnss
veterán
Jó reggelt, végre szép idő van!
-
bnss
veterán
válasz philoxenia #28089 üzenetére
Szia.
(#28090) nike_: hello, mondjam, hogy nem hiányoztál?
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Sziasztok, szép estét!
-
bnss
veterán
Sziasztok, jó étvágyat annak, aki ebédel, vagy ebédelni készül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest