Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL, ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RangerFox
veterán
Sziasztok! Mostanában sokat kell orvoshoz járkálnom, a suliban és a várótermekben pedig a 3DS jelenti mostanában az egyetlen szórakoztató eszközt. A Pokémonban most eddig több mint 18 órám van, most győztem le a hatodik trénert. Továbbra is fenntartom az álláspontomat, hogy az eddigi legjobb 3DS játékom. A Zeldában viszont elakadtam, de most speciel nem nagyon zavar, amíg be nem fejezem a Pokémonban legalább a fősztorit, nem fogok más játékkal játszani. El sem hiszem, hogy jobban leköt ez a kis 3DS, mint a Vita, vagy pedig a PC-m...
-
adalbert1
veterán
A Vitában nekem az tetszik, hogy egyre több játszható PS1 cím van, amit cross buy miatt megkap az ember PS3-ra és Vitára is (illetve indie címeket is). A Nintendo ilyen szempontból nem túl szimpatikus, a Shovel Knight simán lehetne cross buy cím 3DS és Wii U között, erre annyit csináltak, hogy kapsz 33% kedvezményt az egyik platformon, ha a másikon már megvetted...
-
válasz
Mister_X #6497 üzenetére
Mondjuk a cross buy tényleg egy nagyon jó dolog, pont héten néztem, ha vennék most PS4-et, már lenne alapra 3-4 játékom rá csak emiatt.
Hiába jött rá eddig sok indie cím, azok is grafikailag egyre komolyabbak lesznek és kezdenek kilépni a 2D-s világból (No Man's Sky, Transistor és társaik) amiket a 3DS-nél erősebb vassal se fog már futtatni a Vita, nem bírja el.
-
Mister_X
nagyúr
Annyiban egyetértek a cikkíróval, hogy a Vita az a konzol, amely valamilyen szinten előremutatóbb, korszerűbb. 3DS-hez képest erősebb hardver, jobb kijelző, teljesebb kezelőfelület van rá, elérhető a rendszerre a PlayStation Plus. Természetesen konzolt a játékok miatt veszünk és sajnos két kezemen meg tudom számolni a jó címeket Vitára, ellenben 3DS-re jóval több van. Talán Japánban mérséklődni fog a helyzet, mert arrafele szállingóznak az értelmesebb címek és a PS4 crossplatformok, csak azokból kb. semmi sem fog megjelenni errefelé (szerencsére van Store). A platformot majd a 3DS utódja fogja kinyírni, a Sony meg nem fog többet fejest ugrani a handheld bizniszbe, még csak presztízsből sem. Sajnos/nem sajnos.
-
PandaMonium
őstag
Hát azért én is elgondolkodtam portable konzol vásárlás előtt, hogy melyik legyen. A Vitának egyértelműen jobb volt az ár/érték aránya ha csak a konzolt nézzük. A játékok is olcsóbbak rá, ráadásul ott van a Spelunky, Binding of Isaac, Tearaway, LBP és sok más cím amiért nekem is csorog a nyálam; Viszont még így is azt mondom, hogy jól döntöttem, hogy 3DS-t vettem (ellenkező esetben a Smash Bros.-ért, a Pokémonért és még pár címért szintén nagyon vérezne a szívem) és kétlem, hogy a Vita volna a legjobb handheld.
-
Szóval én kedvelem az amcsi Verge oldalt, jó a dizájn, érdekes témákról írnak, de ez a mostani cikk kicsit kibillentett:
The best portable game console you can buy: Sony PlayStation Vita
Ha az iPad-et hozták volna ki győztesnek, azt még megérteném, de a Vitát nem. Nekem is van, legutoljára akkor volt bekapcsolva, amikor itt voltatok a Gamepod Nintendo Meeting-en. -
danesz79
csendes tag
Sziasztok! Pár napja írtam ide a fórumba, hogy használt piacon vettem egy 3DS-t amit közben megjavítottam. Szóval van most egy ilyen gépem 2 játékkal és 8GB-os SDHC kártyával. Megfrissítettem 4.2-ről 9.2-re! MIT CSINÁLJAK MÉG VELE? Arra gondolok, sdhc-t formázzam, gyári alap állapotot visszaállítsam? Vagy nehogy, mert lehetnek még számomra értelmes, használható esetleg regisztrációs dolgok stb...!!!
-
Egy jó évzáró Direct még jöhetne
Paper Metroid (3DS), F-Zero Adventures (Wii U) és Fox, Falco & Slippy Party (iOS) bejelentéssel. Ja, meg a várva várt Pokémon Kart.
-
ViharVadász
őstag
válasz
sz.balazs.95 #6486 üzenetére
Úgy tudom még nincs változás a magyar Nintendo Network-el kapcsolatban.
-
sz.balazs.95
veterán
A Nintendo Network még mindig nem megy magyar régióval?
Sajnos most látom, hogy már letesztelni sem tudom, mint régebben, mert az NNID és a készülék régiójának azonosnak kell lennie.
-
InterFox
senior tag
Az új 3DS-ek mikor érkeznek Európába?
-
bagszi_lucas
tag
Gondoltam hátha van pár ember akit érdekel:
-
InterFox
senior tag
Köszi!
-
Linkh
tag
válasz
gamergirl77 #6476 üzenetére
Pláne úgy, hogy kompatibilis a sima DS-sel is, szóval régi, jó DS játékokat is játszhatsz rajta, amiből nem kevés van.
-
gamergirl77
csendes tag
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!
Ez jó hír, hogy nem kell elfelejteni ezeket a konzolokat és lesznek rájuk játékok.
Mindenképp a 2DS-ben gondolkodom, az ára miatt is, meg nem rajongok annyira a 3D látványért, de az meg tetszik, hogy a 2DS-en is futnak a 3DS játékok.
Réges régen még Game Boy-on játszottam, így biztosan nagy élmény lesz a 2DS. -
PHM
addikt
válasz
gamergirl77 #6473 üzenetére
Támogatva lesz a régi 2/3DS is, mint annak idején a DS is a DSi ellenében.
Azaz elképzelhető, hogy lesz 1-2 olyan játék, ami csak az új 3DS-en
fog futni, de azokat valószínűleg a fél kezeden meg fogod tudni számolni.
Viszont a sikervárományos játékok mindegyike kompatibilis lesz visszafelé. -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
gamergirl77 #6473 üzenetére
Origi 3DS-t nem vennék, de mondjuk már kapni sem nagyon lehetett idáig sem. Ha a 2DS szimpatikusabb, az még bevállalható, eddig nincs olyan infó, hogy ahelyett is jönne frissített modell. Az új gépeket valószínűleg néhány exkluzív játék fogja csak kizárólagosan támogatni, az összes többi futni fog mindegyik konzolon.
-
gamergirl77
csendes tag
Sziasztok,
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek megéri még 3DS-t venni? (illetve inkább 2DS-ben gondolkodom). Mert hallottam, hogy jön majd ki a new 3DS....de játékok terén a másik még vajon támogatva lesz azért?
Köszönöm a válaszokat! -
RangerFox
veterán
válasz
BulletBill27 #6469 üzenetére
Már egy ideje elakadtam... Amikor megmented a profot a meteoros resznel az ellenséges csapattól, akkor utána mit kell csinálni?
-
InterFox
senior tag
Sziasztok.
Lenne pár kérdésem:
A 3DS régiófüggetlen?
A eShop-ban vannak Dragon Quest játékok (NES,SNES,GB,GBA,DS-re)? -
BulletBill27
aktív tag
válasz
PandaMonium #6464 üzenetére
Nos a végére értem, végülis írhatok pár gondolatot. Persze megpróbálok spoiler mentes lenni.
Ma értem a végére, kicsit még a hatása alatt vagyok, de megpróbálom összeszedni a gondolataimat.
A játék alap története tulajdonképpen rendben volt. Egy-két helyen fordulatos is, sőt többször reflektált régebbi generációkra is, ami tetszett. A játék mechanikája, mérföldekkel jobb, mint eddig bármikor. Azt mondjuk nem értem, hogy miért kellett erre ilyen sokat várni, de remélem a továbbiakban viszont fogjuk látni ezt. Szerencsére visszakerült a játékba a nehézség, a kihívás, ami nagyon hiányzott a X & Y-ból.Jó kérdés, hogy mennyire volt szükség a Primal Reversion-re, de gondolom ez Kyogre és Groudon exkluzív marad, mint Kyurem esetében a fuzionálás. A Mega átalakulásnak továbbra sem vagyok nagy rajongója, gondoljunk csak bele, hogy pár év múlva már akár több száz követ kell majd összegyűjtenünk, kész tortúra lesz. De kíváncsi vagyok, hogyan viszi tovább ezt a GameFreak.
Az X & Y-ban volt ugye a legkevesebb Legendás Pokémon, ebben meg a legtöbb van. Véleményem szerint túl sok is. Úgy gondolom kár volt a 4. generációs Legendásokat belerakni, nembeszélve az 5. generációsakról. Elég lett volna csak a 2. és 3. gen. Talán a Legendás Gólemeknek is lehetett volna saját Episode-juk.A Delta Episode-dal kapcsolatban először inkább negatív érzéseim voltak, sajnos nyúlt, mint a rétestészta. Kb két, két és fél óra alatt értem a végére, egy bő háromnegyed órát meglehetett volna spórolni szerintem. Aztán valami hihetetlen fordulatot vett az egész, és a Pokémon franchise legepikusabb jelenete következett. Az állam a földet is átütötte közben, olyan sebességgel esett le
Nem akarom pontosan leírni, hogy mi történt, igaz, valamennyire bemutatta már az egyik trailer. Legyen elég annyi, hogy a legelső labdával, egy Premier Ball-al kaptam el az illetőt (igaz, csak második nekifutásra, mert először vagy 30 labdát dobtam rá, és nem maradt benne egyikben sem, majd miután nem tudott már támadni, kiütötte magát. Nekem meg resettelnem kellett a játékot) Ne felejtsetek el a Legendások előtt menteni!
Összességében én még mindig a Platinum Editiont szeretem a legjobban (Giratina az egyik kedvencem), de lehet, hogy ez lesz a második, és a HeartGold lekerül a 3. helyre. Persze még egy csomó kontent van a játékban, csak a sztori ért véget.
Esetleg, ha valaki gondolkodik az X & Y és az Omega Ruby & Alpha Sapphire között, mindenképpen az utóbbiakból válasszon, mert sokkal jobban sikerültek.
-
Két gyorshír így a hét elejére:
- Japánban lassan megszüntetik a korábbi 3DS modellek forgalmazását, csak a new 3DS-ek lesznek megvásárolhatóak
- UK-ban az új Pokémon játék lett a legjobban nyitó Pokémon cím, 17%-kal többet vettek belőle, mint a X/Y-ból. -
PandaMonium
őstag
Jut eszembe, milyen volt a Smash Bros buli a liter bárban? Volt innen olyan aki ment? Sajnos én kihagytam mert egész hétvégén nem voltam itthon, ma du. 3-ra értem haza és utána inkább a pihenést választottam.
-
Sirandrish
legenda
Inkább semmi...túl nagy
-
PandaMonium
őstag
válasz
BulletBill27 #6461 üzenetére
Végül ma sikerült elszaladnom érte a KV-ba. Ugyan nem volt még sok időm játszani, kb. 1,5 órát nyomtam vele de eddig tetszik és jó olvasni az élménybeszámolódat. Ha végignyomtad postgame-estül írhatnál majd egy rövid elemzést/véleményt, szívesen elolvasnám.
-
RangerFox
veterán
válasz
BulletBill27 #6461 üzenetére
Én eddig 12 órát játszottam vele, így első pokémon játéknak nagyon is jó, az eddigi legjobb 3DS játékom.
-
danesz79
csendes tag
Használt piacon vettem egy Nintendo 3DS konzolt. Bekapcsoláskor 3mp-ig világít a kék led aztán pattan egyet és kikapcsol. Külföldi oldalon írták elszakadt a felső LCD szalagkábel. Hát én szétszedtem, de nem az LCD szalagkábel van megsérülve hanem a kamera szalagkábele. Akkor most cseréljem a LCD-t és a kamera szalagkábelt is? Vagy van valami lehetőség kiszűrni, hogy melyik rossz? Jelenleg a gép szét van szedve!
-
BulletBill27
aktív tag
válasz
RangerFox #6455 üzenetére
Én 21 és fél óránál járok, kicsit sem függtem rá a hétvégén
Holnaptól csak esténként tudok majd játszani, előre kellett dolgoznom.
Még nem értem a sztori végére, kb 82%-nál járhatok. Ugye ezután csinálom meg a mellék feladatokat, a Legendás Pokémonok elkapását, na meg az epikus postgame is hátravan még.
Nem azt mondom, hogy ez minden idők legjobb Pokémon játéka, (számomra a Pokémon Platinum Edition az, utána jön a HeartGold Edition), de lehet, hogy felkerül a dobogó 3. fokára.
Külön örülök annak, hogy továbbfejlesztették az X & Y Edition engine-jét, de sajnos, a harcközbeni framedrop megmaradt. Viszont ismét lett kihívás a játékban. És működik az, hogy ha lassan mész a magas fűben kevesebb Pokémon támad meg, ugye ez az 1. generáció óta így volt, csak nemnagyon működött, az 5. gen-ban meg kész katasztrófa volt.
Összefoglalva, nagyon megvagyok elégedve ezzel a remake-kel. -
Podolski1998
csendes tag
válasz
PandaMonium #6456 üzenetére
Nyugi még nekem sincs meg még. Én a Gameshopnál rendeltem elő és először azt írták hogy késik és csak hétfőre jön menjek érte. Gondoltam jó akkor nem is viszek pénzt magammal erre ötkor írnak egy emailt (amit csak este nyolckor tudtam megnézni) hogy mégis lehet menni.
Úgyhogy együttérzek -
RangerFox
veterán
válasz
ViharVadász #6458 üzenetére
Ohh, nagyon köszi. Este kilenc körül gép elé tudok írni, majd írok egy kis élménybeszámolót, hogy milyennek is látom az első Pokémon játékom.
-
RangerFox
veterán
Gyors kezdő kérdés Pokémonhoz. Eddig 28 Pokémont fogtam be Poké labdával. Ezt jelzi a Pokédex is, de ha rámegyek a Pokémon fülre, akkor csak hatot látok. (Amiket harcra is használhatok) A többiekkel mi van? Be lehet őket állítani, hogy velük is tudjak harcolni? Ha igen akkor hogyan?
-
PandaMonium
őstag
Mindenki megkapta a Pokémont csak én nem?
Korábbi balesetekből tanulva 2 helyről rendeltem elő, nem is egyről: Konzolvilágból és konzolokszervizéből.
Konzolvilágba bementem du. 2 körül mert akkor végeztem a dolgaimmal, mondják, hogy még nem érkezett be hozzájuk, késő délutánra várják. Sajnos nekem ez nem volt jó mert én addigra már rég vidéken kellett, hogy legyek, de gondoltam sebaj, nem véletlenül rendeltem elő több helyről. Átmegyek a konzolokszervizébe, mondom, hogy mit szeretnék, erre megkérdezik, hogy nekem nem szóltak? Túl kevés példányt kaptak és nem jutott minden előrendelőnek, köztük nekem se. Kedden/szerdán menjek be érte.Lényeg a lényeg, én hétfőn tudom átvenni a KV-nál, nektek addig is jó játékot, irigyellek benneteket.
-
RangerFox
veterán
válasz
BulletBill27 #6454 üzenetére
Na én most 6 és fél órát játszottam, most győztem le a második arénában a gyereket. Most tanítottam meg a Pokémonomat elvágni ilyen kis fákat. Most kaptam egy oylan feladatot, hogy keressek fel egy Mr. Braney-t, aki a Route 104-en él, és keressek meg valami Steven-t, hogy eljuttassak neki egy levelet. Braney-vel beszéltem, el is vitt a csónakkal a második arénához, de Stevent nem találom sehol, így nem tudok továbbhaladni a sztoriban... Tudnál segíteni? Mobilnettel nem tudok YT végigjátszást nézni sajnos... Amúgy Treecko-val kezdtem, most 23-as, már egy ideje továbbfejlődött Grovyle-vá, most edzeni meg játszani szoktam vele. Érdemes foglalkozni a Pokémonokkal, vagy ez csak egy vicces kis + dolog a játékban?
Letöltöttem a Zeldát is,a prológust végigvittem, de utána hova kell menni? Beszélgettem a lila nyuszi álarcos valakivel, de utána nem látok bejelölve semmit a térképen.. Hova kell menni?Ui.: Most sikerült továbbjutnom, be kellett menni a Granit barlangba... Összezavart, mert legutóbb már jártam ott, és a bejárat el volt torlaszolva...
-
BulletBill27
aktív tag
válasz
RangerFox #6450 üzenetére
Gratula. A figurákat én is néztem, hogy ,,túl műanyagok". Azért sok minden volt a dobozban.
Én már 10 óránál tartok, de messze még a vége. Eddig nagyon tetszik.Amúgy én is elakadtam, nem tudom, hogy jutok a 4. Arénához. A sztorit tudtam folytatni, de remélem előbb-utóbb odajutok valahogy.
-
RangerFox
veterán
válasz
ViharVadász #6451 üzenetére
Egy nagy tesztet biztos összedobok majd, élménybeszámoló majd este.
Viszont most elakadtam, majd rájövök hogyan jussak tovább..
-
adalbert1
veterán
válasz
ViharVadász #6449 üzenetére
A GBC verzió nekem sem tetszett, a NES változatnál sokkal nagyobb teret belátni, sokkal élvezhetőbb a játékmenet (illetve ott nagyobb a nosztalgia faktor is). Én még annak tudnék örülni, ha kiadnák a SNES-re készült felújított változatokat is, Super Mario Bros. 3-ból az sokkal jobban tetszik, mint a NES eredeti.
-
RangerFox
veterán
Nos, jelentem, fél három körül én is átvettem a Pokémon Omega Ruby Specia Edisönömet. Kicsit vicces volt a futár, felhív hogy nem mennék elé? Lusta idejönni... Hát mondom jó, az utca sarkáig (kb. 35m) kimentem, ott vettem át... Ennyi erővel lehetne utcáig szállítás, nem sok értelme van házhoz szállításnak nevezni... A Kis figura elég gagyi, meg kicsi, a Steelbook elég jól néz ki, külön öröm hogy adtak hozzá műanyag tokot is. Telitömték a Gamepraknál a csomagot 2 100 oldalas Nintendo (3DS, WiiU) kis könyvvel (játékajánlók, gyorstalpaló kezdőknek, ilyenek vannak benne), kaptam két Pokémon kódot a Pokémon X/Y-hoz, valamint kaptam egy csillagos Mario posztert is, ami eredeti Nintendo termék ráadásul. (Vagyis németül valami ilyesmi van ráírva.) Fel is raktam a falra, szép, de kiderült, hogy valójában csomagolópapír, amibe 3DS játékokat lehet csomagolni, ajándékötletnek remek, de már nem veszem le a falamról.
A dobozban is van kis játékajánló, a Nintendo már megint nem spórolt a papírokkal.. (Valaki mintha írta volna néhány nappal ezelőtt az ellenkezőjét.) Eddig 2 és fél órát játszottam vele, tetszik, de még kb sehol nem tartok as sztoriban, látszik hogy hosszú idő lesz végigvinni. Beregisztráltam a kódot, egyből megkaptam a Zelda LBW kódomat, holnap le is szedem eShopról. Itt van egy kép, amin nagyjából látszik, mennyi minden volt a csomagban, bocsi a minőségért, sötét volt már, ráadásul csak teló volt nálam...
-
ViharVadász
őstag
válasz
BulletBill27 #6448 üzenetére
Igen, meg is kaptam (Super Mario Bros. Deluxe), csak a felbontás vagy nem tudom mi, de eléggé zavart (pl ha a fel gombot megnyomtam akkor a nézetet feljebb tolta, lefele gombbal meg ledobta a nézetet - ez eléggé zavart). Mondhatni ingyen volt, mert PaySafeCard sorsoláson nyertem 10 eurós kupont, ebből vásároltam meg a kettő játékot.
-
BulletBill27
aktív tag
válasz
ViharVadász #6447 üzenetére
Köszi, neked is Sirandrish
Jó játékok azok is. A Super Mario bros.-t viszont nem pár hónapja osztogatták ingyen? Arról akkor lemaradtál?
-
ViharVadász
őstag
válasz
BulletBill27 #6443 üzenetére
Jó szórakozást hozzá! Én meg most beszereztem a Super Mario Bros. Retro játékot meg a Super Mario Land-et. Igazi retro érzés fogott el most.
-
adalbert1
veterán
Nem ajánlott, de lehet kérni tracked delivery-t is. Igaz ennek ellenére mostanában a postás ajánlott leveles papírt dob be, de csomagszám nélkül, talán csak lusta elhozni a játékokat.
Én az elmúlt évek alatt kb. 30 játékot biztos rendeltem tőlük, eddig minden megérkezett (kopp-kopp-kopp, le is kopogtam gyorsan).
Több helyen is ilyen áron vannak még régebbi gépek, itt pl. még drágább is, gondolom nem akarnak bukni rajta/meg akarják várni, hogy valamelyik nosztalgiázó geek megvegye ennyiért is, mert már lassan retro termék. -
Sirandrish
legenda
válasz
BulletBill27 #6443 üzenetére
GZ és jó játékot hozzá
-
tomee007007
őstag
Van az eShop-on vmi akció a BF keretében?
-
adalbert1
veterán
válasz
Faterkam #6432 üzenetére
Lol, ez mennyire kispályás húzás már...
Hiába, a hazai konzol üzletek nagy részét nem kell félteni, ha arról van szó, hogy járjanak pár forinttal jobban. Ebből a bundle-ből amúgy jó sokat gyárthattak, a zavvin pl. még mindig kapható (a név alatt egyből feltüntetve, hogy Includes Pokemon White).
-
slick-adam
aktív tag
válasz
PandaMonium #6439 üzenetére
nyilvan nem az uj 3DS tulajokat kerdem. az itteni közönseg mar valszeg reg beregelte a gepet, hiszen nem ez az elsö hasonlo akcio.
-
PandaMonium
őstag
válasz
slick-adam #6438 üzenetére
Most megy a 2014 Winter Promotion is ahol ha új 3DS-t beregel az ember és hozzá Pokémont vagy Smash Bros-t akkor 7 játék közül választhat 1-et ingyen, úgyhogy szerintem nehéz lesz mostanság PIN-t találnod.
-
slick-adam
aktív tag
van ez az akcio most, hogy ha regisztralsz club nintendo-n Smash Wii U ÉS 3DS pin kodokat, akkor kapsz egy soundtrack cd-t. nos Mo-n ugy tudom nem nagyon mukodik a klub nintendo dolog, szoval ha valakinek van feleslegben 3DS-es pin-je, azert adnek mondjuk.. 5 ojrot (PayPal-on kuldenem mint a villam). alkudozni felesleges, ennyit erne meg nekem, egy fillerrel se többet.
privibe ha ugy van!
-
mirci18
addikt
Én értem az érveiteket.
Csak mint írtam ezt a játékot pontosabban az elődjén kazettásan vettem meg ezért lepődtem meg azon hogy az új részt csak online adják ki. -
RangerFox
veterán
válasz
mirci18 #6434 üzenetére
Az hogy:
a)Népszerűsíteni akarták az eShop-ot, és ösztönözni a leendő vásárlókat az Online vásárláshoz.
b)Pár megásak, nem teljes értékű címek. Fogjuk rá, akár Indie-nek is beillik például ez a focis játék.
c)Nem ez az első játék, amit nem adtak ki dobozosan 3DS-re, nem is értem, miért vagy ennyire meglepődve.
d)Minden más platformon már régóta használják ezt a rendszert, például gondolj a CS: GO-ra. Ezzel talán kísérleteznek a Nintendo-ék, hogy mennyire kelendő így dobozosan. -
ViharVadász
őstag
Ehhez a digitális kód - doboz ügybe én nekem a véleményem az, hogy a legjobb úgy lenne, ha a dobozos termékhez adnának egy digitális kódot. Mert végül is már megvásároltuk a játékot, így digitálisan is lényegébe a miénk lehetne (szerintem). Lehet hülyeséget mondok, de szerintem úgy kellene, mint számítógépen a Steam rendszernél: megvásárolsz egy dobozos játékot, beaktiválod majd bármikor DVD-ről is telepítheted, de akár netről is letöltheted.
Egy gyors kérdés: valaki nem tud olyan boltot, ahol lehet 3DS játékokat venni PaySafeCard fizetőeszközzel? -
boost
addikt
Hogy még valamit én is hozzáböfögjek a kazettás - kódos témához:
Bécsben, Saturnban, Mediamarktban a pénztár mellett lógnak az ajándékkártyák között PSPlus elofizetések, BF4 Premium, meg egy csomó játék Season passának a kártyája, és mégsincs hozzá doboz.
Attól viszont agyfaszt kapok, hogy 576-ba vettem anno PSPlus-t, és kaptam egy kártyát, amit betettek egy üres tokba, és úgy adtak át.
Ha kinyomtatják egy blokkra, az is elég lenne.
-
Linkh
tag
válasz
PandaMonium #6427 üzenetére
Az a baj, ezzel a vadásztrófeával, hogy egyre gyérebb élményt ad. Van egy dobozod és kész. Régen szerettem nézegetni a játék ajánlásokat vagy a füzetecskét lapozgatni. Ma kapsz egy papírfecnit, hogy B-vel ugorsz, A-val lősz, ha balra nyomod, akkor balra mész, ha jobbra, akkor jobbra. Digitális leírás annyira engem nem érdekel.
-
PandaMonium
őstag
Személy szerint én örülnék annak, ha dobozban letöltő kódot kapnánk. Tudom, hogy sokaknak nem tetszik az ötlet, de én mindig vergődöm a digitális és a fizikai kiadások között. A digitális verzió mindig nálam van, nem kell kazettát hurcolászni, ráadásul legtöbbször jelentősen olcsóbb mint a lemezes/kazettás (erre majd kicsit még kitérek) a fizikai kiadásnál viszont megvan az az élmény, hogy felbontja az ember, átnézi mit kapott a pénzéért, aztán felrakja a polcra és ott marad mint valami vadásztrófea.
A digitális verziókra visszatérve: Gépen évek óta csak ebben a formában veszek játékot, PS3-on is sokszor előfordult, hogy így vásároltam, de 3DS-en és Wii U-n elképesztő mit művel a Nintendo. Animal Crossing: New Leaf-re jó régóta fáj a fogam, ráadásul ez pontosan olyan játék amit mindig hurcolnia kéne magával az embernek. Rég meg is vettem volna, ha nem £35 -ba, azaz ~13.500Ft -ba kerülne. Az amerikai amazon-on kemény $25 a játék dobozos verziója, az amerikai eShop-on ha jól tudom $30. Nem kell szállítaniuk, dobozolniuk, a tok és a papírok elkészítésével bajlódniuk, nem lehet továbbadni így kiszűrik a használt piac problémáját, egyszerűen átutalja az ember a pénzt és letölti a rendszerükből a játékot. Ezért cserébe azt várnám el, hogy olcsóbb legyen vagy legalább ugyan annyiba kerüljön mint a dobozos verzió. Ehelyett viszont rendszeresen a dobozos verzió közel 1.5x-esébe kerül a digitális kiadás mindenből a Nintendo-nál.
-
ayo
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #6422 üzenetére
naja, még a normálisabb árak jöhetnének és széjjel vásárolnám magam ott is
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Majdnem odaírtam én is az XOne-t, de az MS nélkül is megvan ez az évek óta tartó trend a digitális letöltések előretörésében. A dobozos verziókat nem is fogják kiszorítani, mert a rosseb töltögessen 40-60 gigákat le, de ilyen kisebb kaliberű játékoknál teljesen rendben van a dolog szerintem. Már a Nintendo eredménysorán is látványosan észrevenni a megnövekedett digitális forgalmat, jóval kisebb költség terheli a kiadási sort, ami részben hozzájárult most a negyedéves nyereségükhöz is. Csak valami barátibb árpolitika kellene, mint például a Steam rendszerében.
-
Linkh
tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #6416 üzenetére
XOne-nál voltak olyan pletykák, hogy a gép nem fogja támogatni a használt játékokat. Ment is rendesen a felháborodás, gyorsan meg is gondolták magukat.
Pedig valahol igazuk volt, mert mint írtad, a kiadók célja minél több játékot eladni. A kiadóknak nagyjából tökmindegy, hogy megveszed KisPistától 3000-ért vagy letöltöd a netről ingyen. -
válasz
mirci18 #6414 üzenetére
Nem értem a problémád. Most nem egy, eddig kazettás kiadást szüntetnek meg csak letöltőkódosra, hanem egy csak digitális elérhető játékot adnak el úgy, hogy nem kell hozzá eShop-ra pénzt feltenni és digitálisan fizetni, hanem boltban megvehető lesz a kód. Annyi van, hogy nem csak egy nejlonzacskóba teszik a kódot, hanem van mellé egy műanyag doboz is, borítóval.
-
raggg
senior tag
válasz
slick-adam #6408 üzenetére
Kotaku: Pokémon X & Y vs Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire: Which To Buy
Nekem az X van csak meg, de most is azt venném. Mondjuk előrendeltem az AS-t, de inkább lemondtam, mert az X-et is nem rég kezdtem el és sok lett volna két pokemon egymás után.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
mirci18 #6414 üzenetére
A játékkiadók érdeke elsődlegesen az, hogy új játékot vegyél. Mi több, szerintem a használtjáték-piacot legszívesebben beszántaná mindegyik en-blokk. De mondjuk digitális játékot eddig is macerás volt csereberélni, úgyhogy ez itt amúgy sem lenne egy fő szempont. Mindegy, ez van, ezt kell szeretnünk.
-
mirci18
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #6413 üzenetére
Én értem hogy kézenfekvő.
De én játszottam nemrég a mario vs donkey kong játékkal.
És ezt használtan vettem beleszerettem.
Polcomon maradt.
Na most akkor kézenfekvő kérdés hogyha 2-3 vagy több év múlva veszek egy 3ds-t akkor hogy a túróba fogom ez a játékot megvenni használtan hogyha csak digitálisan lehet elérni?Szóval a használt játék piaccal jól kibasztak egy biztos.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Sirandrish #6412 üzenetére
Szabó kolléga magyarázata (az első fele) elég kézenfekvőnek tűnik, vagyis simán kápéért megvehető így egy alapvetően digitálisan terjesztett játék. Igény pedig biztosan van ezekre, mert korábban is láttam már ilyet (csak Nintendónál még nem).
-
Sirandrish
legenda
Pont ezt akartam írni. Vajon ebből évente hány darab cserélne gazdát? Szerintem olyan szinten elenyésző ez szám hogy kár róla beszélni.
Én sem értem mire jó ez..doboz amiben nincs játék, de én úgy fogom fel hogy digitális játék.
Azon meg lehet vitázni hogy mennyi gyűjtői értéke van egy "üres" doboznak, csak felesleges. Annál biztosan többet ér mintha egy papírfecnire ráírnád hogy "XY játék - Megvan" és azt felraknád a polcra. -
válasz
Sirandrish #6407 üzenetére
Jah, hogy ping-pongozni kell a gömbbel
Uhh pedig ilyen az ocarinaban is volt. En meg rápróbáltam minden itemet mar.
3 és fel hp val nem akartam emberkedni nagyon -
slick-adam
aktív tag
válasz
BulletBill27 #6403 üzenetére
mehhh... elözö reszt is pöcsölni kellett. remelem nem all ra ninty is erre az utra.
amugy gondolkodok pokemonon. vajon erdemes az ujakra cuppanni, vagy jobb az X/Y duo? -
Sirandrish
legenda
válasz
ImpersonatoR #6406 üzenetére
pü...de nem teljesen értem még hogy mi kéne
-
Zelda lbtw ben elkuldene nekem vki privatban ( ne legyen spoiler) h a legvegen mivel v hogyan lehet sebezni a medvedisznoembert ? Mert minden atmegy rajta de nem sebzodik. Mobilnettel meg nincs yt.
-
boost
addikt
válasz
BulletBill27 #6403 üzenetére
èn kicsit csalódott vagyok. Számítottam rá, hogy a patch által okozott hibákat javító második patchet elo"bb kiküldik, mint az elso"t. Csalódtam.
Más: a dobozos letölto"kódnak nem sok értelme van. Fo"leg, hogy két kódot adnak, amibo"l nekem egy már megvan.
-
BulletBill27
aktív tag
Elérhetővé vált a 3DS eshopban a Pokémon OR és AS játékok első hibajavítása. (Igen, Európába hamarabb érkezett meg a patch, mint a játék) Pontosan nem tudni, hogy milyen hibák lettek javítva.
-
PHM
addikt
válasz
RangerFox #6401 üzenetére
"Tiszta sor, nem kell ezt túlragozni..."
Igaz. De részemről megvenni sem.
Gyűjtőnek szerintem nem az igazi, mert ha letöltöd,
kötve van a konzolhoz, s nem egyszerű másik gépre átvinni.
Nem lehet kölcsönadni, sem elcserélni, de legalább ugyanannyiba fáj,
mint a másik, fizikai adathordozón lévő játék.
Egyszóval szerintem van ugyan létjogosultsága az efféle kiadásoknak,
de személy szerint a normál ár feléért is meggondolnám,
hogy megvegyek-e egy ilyet, még akkor is, ha az adott játék
mondjuk nem jelenik meg normál kiadásban.
Arról nem beszélve, hogy ha ez divattá válik, egyhamar szűkös lesz
még a 32 gigás memóriakártya is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest