Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
veterán
Csak mert már pár helyen láttam helytelenül ezt leírva ma.
Ugye alig több mint 10 óra múlva lejár aza MS és ABK között megkötött végső határidő, amíg a felvásárlásnak végbe kell, hogy menjen. Mivel jelenleg úgy tűnik, hogy talán csak augusztusban lesz belőle valami, így ez a határidő valószínűleg (szinte biztos) át lesz helyezve. Viszont szemben a clickbait címekkel, nem kell az MS-nek fizetni 3 milliárd dollárt az ABK-nak. Ezt csak akkor kellene kifizetni az MS-nek, ha vagy az MS vagy az ABK visszalép az ajánlattól. Igazából újratárgyalni se kell a feltételeket, hiába állnak az ATVI részvények $92.74-on (ugye az MS részvényenként $95-os áron venné meg az ABK-t).
btw. ahogy nézem még se Kanada, Új-Zéland és Ausztrália verseny hatoságai sem hozott még döntést, pedig elvileg ezeket 17-ig meg kellett volna tenni.
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
zozika84
őstag
válasz l.skywalker #11204 üzenetére
De így legalább egyeseknek nem kell azon remegniük, hogy az MS leuralja a konzolpiacot
[ Szerkesztve ]
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
addikt
Microsoft adds $154 billion in market value after it announces $30 per month AI subscription
Egyébként a Morgan Stanley szerint a Microsoft 2024 -ben beverheti a 3 billió dolláros értéket. Jelenleg 2.67 billióra erősödött. Csak mint érdekességet raktam be az AB felvásárlás mellé.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
l.skywalker
félisten
-
addikt
válasz l.skywalker #11209 üzenetére
Jah amúgy nem egy embert láttam Twitter -en, aki ezt az AB felvásárlási ügy hatásának tudta be. Néhány Xbox rajongó fullba nyomja a...
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
Konkrétan azt írják, hogy 70milliárdért megvették az ABK-t és ennek hatására 150 milliárddal nőtt a cég értéke, ergo azonnal megtérült a befektetés.
#fotelközgáz[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
addikt
válasz l.skywalker #11212 üzenetére
Sokan most kezdtek el azon pörögni, hogy egyes online újságok 75 milliárdot írnak. Elsősorban a Wall Street Journal cikk hatására, amit azt hiszem ide is linkeltem.
Ezeknek a szakértőknek most két csoportja lett:
A.) Rosszul tudják az újságírók.
B.) Drágább lett a felvásárlás.Részvényenként 95 dollárt fizet a Microsoft, amivel 68.7 milliárd dollárért veszi meg az AB -t. Ezen felül van az AB -hoz tartozó nettó cash. Ezzel lesz kb. 75 milliárd dollár a vételár.
Szerk.:
Persze ezt a fent említett cikk nem részletezi, de már a felvásárlás bejelentésének idejében is leírták ezt többen is. Tehát utána lehetne nézni, hogy vajon miért írt valaki ilyen összeget.[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Igazából valamilyen szinten érthetőek a cikkek, hiszen egy The Wall Street Journal írta le ebben a formában. A kérdésed inkább úgy írnám át, hogy de miért most írta így ezt az összeget a WSJ, úgy hogy ezt már régen tudni. Legközelebb mi lesz, beleszámolják az ügyvédi költségeket is?
-
addikt
válasz negyven2 #11214 üzenetére
Már hónapokkal ezelőtt, sőt, tavaly is ezt írta a WSJ. Meg amúgy több más online lap is, mint például a Financial Times. Utóbbi konkrétan le is írta, hogy miből tevődik össze a vételár már vagy másfél éve. De igazából mindkét összeg helyes.
A probléma inkább azzal van, hogy még csak kicsit sem erőltetik meg magukat, hogy utánanézzenek miért írnak több helyen is 75 milliárdot. Hanem elkezdenek teóriákat gyártani.
Abból lesznek ilyen megjegyzések, mint például ennél az egészen elvakult Xbox rajongónál, akinek szándékosan levágtam a nevét.
Szerk.:
Egyébként több tízezer követője van, mert ő is híreket oszt meg. Nagyobb a tábora, mint például Idle Sloth -nak.[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Az igaz, hogy nem követem konkrétan ezeket az oldalakat (az ügyet főleg resetera-n keresztül követem), de csak az volt furcsa ebben az ügyben, hogy itt csak ők írták ki így ki a címbe ezt a 69+6 milliárdot, míg máshol inkább csak a a 68.7-et (még anno a hivatalos MS bejelentésben is csak a 68.7 szerepel, a hozzászámolt készpénz tartalékjuk nem).
-
válasz negyven2 #11216 üzenetére
Azért nem szokás a kp-t hozzászámolni, mert baromság. Kiadod azt a pénzt, aztán másnap vissza is kapod, na bumm, igazából nem történt semmi, az üzlet értékéhez hozzáadni ezt nettó baromság, szenzációhajhászat (vagy szimplán butaság).
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
válasz negyven2 #11216 üzenetére
Tavaly a felvásárlás bejelentésekor a Financial Times is leírta. De igazából mindegy, mert ugye nem azzal van a probléma, hogy nem olvas el mindenki minden létező cikket. Meg aztán mindkét szám helyes.
Szerk.:
Jah és ha valakinek nem lenne olvasható a cikk, akkor illessze be például Messenger beszélgetésbe és onnan nyissa meg.Egyébként itt van az a rész:
[ Szerkesztve ]
-
De nem annyiert veszi meg a ceget. A ceget 68.7 milliard dollarert veszi meg. Az extra azert kell, mert ha nem fizetne ki, csokkenne a ceg erteke, az meg nem felel meg a dealnek.
A MS-nak is 68.7 milliarddal lesz kevesebb dollarja, nem 75-el, mert a 6.37-et vissza is kapja.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
Ettől még a vételár 75 milliárd dollár lesz, ennyiért fogja megvásárolni a céget. Aztán amikor a számok összefutnak 68.7 milliárd lesz belőle.
Azért az nem igazán ritka, hogy szakmai oldalak így írják, de szerintem ezt inkább a Financial Times -szal vagy a Wall Street Journal -lal kellene megbeszélned, ha nem tetszik.
Mert alapvetően nem arról volt szó, hogy helyes -e a 75 milliárd dollár, hanem arról, hogy miért ezt az összeget írja néhány oldal. Ehhez pedig pár perc kutatás elég.
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
ρσгτσ: Ezt csak azért hozzuk fel így, mert a hivatalos $68.7 milliárdos vétel ár a részvényenkénti $95-ból jön ki. Viszont az a készpénzállomány az nem egy fix összeg, hanem a az ügylet végrehajtásakori összeg. Tehát ha pl. az ABK gyorsan elkölti ezt a pénzt (vagy megduplázza), akkor azt kell majd hozzászámolni.
De igen hivatalosan az ügylet értéke, az előre megkötött felvásárlási ár és a egyéb költségek értékéből jön létre, de ez utóbbi csak "jelképesen" kerül feltüntetésre.
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Augusztus 29-ig kell lerendezni a CMA-val a harcot, de ott van még az FTC trösztellenes ügye is, amiből nagy eséllyel nem lesz semmi, hiszen az érveikéit és fellebbezéseiket rendre elutasították.
Amúgy ugye akár most is megtörténhetné a véglegesítés, és a CMA se problémázna miatta, de mivel már többször kijelentették, hogy még több felvásárlást is terveznek még a gaming üzletágba, így ez a legjobb megoldás, hogy 100%-ban együttműködnek a felügyeleti szervekkel (80-90% helyett).
-
negyven2
veterán
"On July 18, 2023, Activision Blizzard and Microsoft entered into an agreement waiving certain rights to terminate the merger agreement if the merger has not been consummated prior to October 18, 2023. The terms of the agreement include an increase in the termination fee payable to Activision Blizzard from $3.0 billion to $3.5 billion if the transaction is terminated after August 29, 2023, and to $4.5 billion if the transaction is terminated after September 15, 2023. The agreement also includes amendments to Activision Blizzard’s commercial Xbox arrangements with Microsoft, valued at up to $250 million for each of fiscal years 2023 and 2024. The agreement further enables Activision Blizzard to declare and pay one regular cash dividend for fiscal year 2023 of up to $0.99 per share, prior to and not contingent on the closing of the transaction. Please refer to our Current Report on Form 8-K filed on July 19, 2023 for further detail."
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
addikt
válasz Wesder #11227 üzenetére
Mióta megjelent a dió 4, azóta játékidőm nagy részét ő tölti ki. Már közel 50 óránál járok, ami nálam elég nagy szám. Főleg úgy, hogy kb. másfél hónapja jelent meg a játék.
Nem lenne a Zelda TotK, szerintem simán befutna a GOTY -ért. Bár még nincs vége az évnek...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az én esetemben ez tényleg extrémnek számít, főleg ennyi idő alatt. De nálam 1 db játék van, ami megközelítette a 200 órát: FH4. A többi 100 óra alatt végzett.
Képtelen vagyok több 100 vagy több 1000 órát rakni egy játékba.
Szerk.:
Oké, voltak durvábbak anno. MMORPG -ben és RTS -ben PC -n.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
Wesder
félisten
Most ha jövőre tènyleg jön a PS5 Pro, akkor remèlem hogy a Microsoft tènyleg nem fog csinálni egy Series X+-t.
Így is ment a sírás hogy 3 konzolra kell fejleszteni ebben a generációban. Most bejönne mèg 2 fèlgen, akkor itt mèg tovább kell majd várni játékokra.
Pro is szerintem tök felesleges, csak ez az állandó farokmèregetès a PC-vel teljesen szètcseszi az egèsz konzolos játèkot.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
negyven2
veterán
válasz Wesder #11237 üzenetére
Hivatalos adatok nincsenek arról, hogy mennyi PS4 Pro fogyott az előző generációba. Egyedül egy olyan nyilatkozatott találtam még 2017 júniusából (2016. no. 16-án jelent meg), hogy az eladások kb. 20%-át tették akkor ki.
Ugye a "leak" alapján, amit tudni lehet, az az, hogy 60CU egységet fog talán tartalmazni. Ugye a leak 30 WGP-ről (workgroup processor) szól és 1 WGP az lényegében 2CU egységet foglal magába. Ugye a PS5 36CU-ból áll a Series X 52, míg a Series S 20-ból.
A másik adat a 18 000 MT/s (megatransfers per second) ami meg a GBU memóriasebességét jelöli. Ez igazából változó, mert pl. ezen a sebességen üzemel egy 6500Xt is, a RTX 4060 Ti, de pl. a 6950XT is.
Illetve még ott volt ugye az " Accelerated ray tracing", ami érdekes, mert ebben az estben nem tudni, hogy mire gondolt a szerző, de ha arra amire a többség, akkor arra még nincs (normális?) megoldása az AMD-nek. Viszont elvileg a Sony-nak fejlesztés alatt áll egy ilyen megoldás.
És ott van a 8K performance mód is, ami még ezen adatok alapján is nem tudni, hogy értik? 8K-ra való felskálázást már most is tudnak a gépek (hardveresen még a Series S is). Natív-ban meg szinte kizárt. Úgyhogy itt valami AI alapú megoldás lehet majd a megoldás.
Viszont, hogy minek kell egy ilyen? Nos az előző generációban még érthető volt, hiszen a 4K-s TV-k tényleg előre törtek, és kellet nekik egy olyan eszköz amit natív élményt tud nyújtani. Jelenleg viszont nem hinném, hogy olyan potenciál van a 8K gaming-ben. Persze ott van az is, hogy már most sokan azt emlegetik, hogy itt a vége, a játékok már elérték a konzolok végső tudását... de ezt kb. ugyan ekkor elmondták a 8. generációban is, és még a 7.-ben is (anno 2008-ban a GTA IV-re mondták, hogy ennél többet nem lehet kihozni ezekből a konzolokból ).
Úgyhogy ahogy íród, marad a Sony-s f*rok méregetés, hogy mi meg tudjuk ezt csinálni, és akkor is miénk lesz a legerősebb 9. generációs konzol!!!
-
Na, kezdodik?
Nem emlekszem mar ra, anno mit josoltam, mikor kezdenek majd el jonni az elso fokak, amik aktivan epitenek az ssd-re, meg ennek milyen hatasai lesznek, de igy a harmadik ev vege fele... Ugy erzem, ez kb stimmel."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
negyven2
veterán
válasz hombre[EU] #11240 üzenetére
A Zelda (és kb. a Nintendo játékok többségében) mennyire zavaró a 30fps? A Starfield-nél meg igazából nem GPU limit van, hanem CPU.
Hogy ez mennyire valós ebben az esetben, azt nem tudom, de azt igen, hogy anno amikor még PC-n voltam a GTA IV nekem is sz*rul futott, viszont az volt az érdekes, hogy hiába vettem le a felbontást, a grafikai részletességet, nem futott szinte semmivel se jobban, cserébe bűnronda lett. Aztán abban a gépben lévő i3 (2fizikai mag 4 szál), le lett cserélve egy valós 4 magos CPU-ra, és ugyan a VGA-val máris sokkal jobban futott. Igaz az a dolog megmaradt, hogy nem volt nagy különbség a minimum felbontás, részletesség, és a max felbontás (1080p) grafikai dologok között.
Viszont attól, hogy lesz lehetőség 60fps-re azoknak akik majd megveszik a Pro-t, attól még azt a játékot ugyan-úgy el kell készíteni az alap PS5-re is. Vagyis akkor meg az lesz a probléma, ami az előző generációban is, hogy szép-szép a Pro/One X konzol tudása, dehát így a generáció vége felé, lehet el kéne engedni a régit, mert csak visszafogja ezeket a konzolokat.
És még ott van az is, hogy mind akkor is, mind most is a Series S esetében megy a hiszti (igazából csak az), hogy több eszközre kell fejleszteni megint.
De ahogy mások is írták, egy olyan piacon ahol láthatóan van kereslet olyan forradalmi Sony-s hardverekre, mint a nem éppen olcsó PSVR2-re, a DualSense Edge-re, vagy a Project Q-re, ott elfér majd akár a PS5 Pro is. Sőt! Ugye anno az csak ilyen riogatás volt, hogy a One X az majd egy $1000-os konzol lesz, de van egy olyan érzésem, hogy a Sony simán megléphet egy ilyet a PS5 Pro-val.
-
negyven2
veterán
Azért ugye azt érdemes észben tartani, hogy ezen játék fejlesztői, a kezdtetek óta nem rejtik el, hogy ők nagy PlayStation rajongók. Írtam már, hogy én is némítom az összes ilyen idióta Xbot/Pony fan-t (a két oldal rajongóinak a legszélsőségesebb tagjai), de néhány Pony-zó (Xbox fan) esetében láttam Twitter megosztást a fejlesztők személyes fiókjairól, ahol voltak olyan tweet-ek amik simán elmennének hozzászólásként bármelyik, PS is the God fórum-ra is...
De egyébként az látszik, hogy tipikusan olyan indie-k akik elszálltak maguktól, mert a felkarolta őket a PS (ugye azt is nyilatkozták, hogy nagyon örülnének, hogy ha first party studio válna belőlük).
Úgyhogy én azt mondom, hogy az ilyen kijelentéseiket érdemes fenntartásokkal kezelni, mert bár sok panasz van arra Xbox-ra nehezebb megoldani valamit mint PS5-re, de ezek döntő része nem az SSD-re mint hardware-re vonatkozik. Amiket még én olvastam, hallottam azok azt mondták, hogy ami van különbség, az szó szerint minimális.
Pluszban ez a játék állítólag jön PC-re is, és hiába van ott a DirectStorage, azért csodákra az se képes, hogy ha valaki pl. egy Kingston A400-as SSD-re rakja majd a játékot, ami a lassú X|S sebességének az ötödét tudja. Vagy ott már az lesz a minimum követelmény, hogy 2-3000MB/s-es olvasási sebességű SSD kell neki?
-
Wesder
félisten
válasz negyven2 #11244 üzenetére
Rendesen pislogtam a tweeteket látva. Ekkorát nyalni mèg senkinek sem sikerült.
Kb ugyanilyen undort váltott volna ki belőlem ha az Xboxot mèlytorkozzák, mert egy fejlesztő ilyet nyíltan nem csinálhatna.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
negyven2
veterán
válasz Wesder #11245 üzenetére
Amúgy még ettől függetlenül simán lehet igazuk, és tényleg lassú a játékukhoz az Xbox SSD-je. Simán lehet, hogy ez a (a 2016-os alapítások óta ez a második) játékuk olyan lesz mint még semmi más ami eddig megjelent valaha, mert teljes egészében olyan technológiákra épül aminek kell a minimum 5.5GB/s SSD sebesség. Csak egy kvázi kezdőbb indie csapatnak ez nehezen hihető el. De bármi lehet, lehet itt van valami olyan dolog, mint pl. anno a Crysis 2 vagy 3-nál a pálya alatti tessalált (vagy physx volt) víz. Vagyis, hogy direkt rosszabbul kell, hogy fusson nem Nvidia kártyán.
pzstm. én még ott nem is a HDD-t emelném ki, hanem a már fent említett belépő szintű SATA SSD-ket (hiszen SSD-nek SSD).
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
-
válasz negyven2 #11247 üzenetére
Nem kell ehhez semmi nagyon különleges, hogy igaz legyen, nagyon túlkombináljátok. Elég az, hogy eredetileg úgy tervezel, hogy csak xy platformon leszel, és ennek megfelelően hozod meg a fejlesztői döntéseket, hogy hogy használod pl az asset streaminget, milyen minőségű asseteket használsz, stb.
Ez esetben ha tippelni kéne, pont nem azért, mert annyira rohadt nagy egyedi dolgot hoz a játék, vagy ilyesmi, hanem pont azért, mert így egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb fejleszteni. Ezt is jó párszor kiveséztük már itt.
Ennyi. Ha ezek után úgy alakul, hogy hupika, mégis menni kell a minden más platformra is, akkor pontosan az fog történni, mint itt:
Az lesz a szűk keresztmetszet, amiben a legnagyobb előnye van az eredetileg választott platformnak, és ez egy olyan dolog, hogy meg kell oldani, ami idő lesz. Legegyszerűbb megoldás erre az lenne, ha sokkal rondább lenne a játék boxon, de akkor meg azért szednék őket darabokra.Ui: plusz az az 5.5GBPS az rohadtul nem 5.5, ha rendesen használva van a tömörítés, akkor sokkal inkább 15-25 között mozog. És 5.5 vs 2.5 az so-so könnyen áthidalható, 15-25 vs 2.5 az meg azért már nagyon nem.
[ Szerkesztve ]
-
T.Peter
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol 2db kontroller és játék garanciával hibátlan
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- Diablo 4 gyűjtői kiadásból led világítású gyertya eladó/Foxpost/Mpl az árban
- PS5 lemezes játékok eladó
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Playstation 5 Slim + ADATA XPG S70 BLADE 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest