Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Wesder #11237 üzenetére

    Hivatalos adatok nincsenek arról, hogy mennyi PS4 Pro fogyott az előző generációba. Egyedül egy olyan nyilatkozatott találtam még 2017 júniusából (2016. no. 16-án jelent meg), hogy az eladások kb. 20%-át tették akkor ki.

    Ugye a "leak" alapján, amit tudni lehet, az az, hogy 60CU egységet fog talán tartalmazni. Ugye a leak 30 WGP-ről (workgroup processor) szól és 1 WGP az lényegében 2CU egységet foglal magába. Ugye a PS5 36CU-ból áll a Series X 52, míg a Series S 20-ból.

    A másik adat a 18 000 MT/s (megatransfers per second) ami meg a GBU memóriasebességét jelöli. Ez igazából változó, mert pl. ezen a sebességen üzemel egy 6500Xt is, a RTX 4060 Ti, de pl. a 6950XT is.

    Illetve még ott volt ugye az " Accelerated ray tracing", ami érdekes, mert ebben az estben nem tudni, hogy mire gondolt a szerző, de ha arra amire a többség, akkor arra még nincs (normális?) megoldása az AMD-nek. Viszont elvileg a Sony-nak fejlesztés alatt áll egy ilyen megoldás.

    És ott van a 8K performance mód is, ami még ezen adatok alapján is nem tudni, hogy értik? 8K-ra való felskálázást már most is tudnak a gépek (hardveresen még a Series S is). Natív-ban meg szinte kizárt. Úgyhogy itt valami AI alapú megoldás lehet majd a megoldás.

    Viszont, hogy minek kell egy ilyen? Nos az előző generációban még érthető volt, hiszen a 4K-s TV-k tényleg előre törtek, és kellet nekik egy olyan eszköz amit natív élményt tud nyújtani. Jelenleg viszont nem hinném, hogy olyan potenciál van a 8K gaming-ben. Persze ott van az is, hogy már most sokan azt emlegetik, hogy itt a vége, a játékok már elérték a konzolok végső tudását... de ezt kb. ugyan ekkor elmondták a 8. generációban is, és még a 7.-ben is (anno 2008-ban a GTA IV-re mondták, hogy ennél többet nem lehet kihozni ezekből a konzolokból :D).

    Úgyhogy ahogy íród, marad a Sony-s f*rok méregetés, hogy mi meg tudjuk ezt csinálni, és akkor is miénk lesz a legerősebb 9. generációs konzol!!!

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák