Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz zsolt19900 #99 üzenetére
Hát élhetne, főleg hogy márciustól nekem is aktuális lesz. Nürnbergbe megyek fél évre.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
él még ez a topik?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
x_o_n
veterán
üdv
münchen és környékén nincs valaki véletlenül? -
zsori_peter
tag
szia
ajánlom figyelmedbe itt mindenre választ kapsz] -
Kobe
veterán
sziasztok
kis segítség kéne. Próbálok pontos képet kapni arról, hogy a tartósan kint dolgozó magyar munkavállalóknak pontosan milyen feltételeknek kell megfelelnie, hogy mondjuk egy alap nyugdíjat kapjanak majd németországból?
Hány év munka után jogosult?
Adózás terén kell-e valamit változatni ?
Külön igénylést beadni vhova, hogy majd a nyugdíjkorhatár elérésekor igényelné ?stb
előre is kösz
-
zsori_peter
tag
válasz forintuser #91 üzenetére
köszönöm,gyönyörű!
-
forintuser
őstag
-
zsori_peter
tag
válasz forintuser #89 üzenetére
Megkérdezhetném,hogy ez Németországon belül pontosan hol található???
-
forintuser
őstag
Ma itt voltam kirándulni. Szakadt az eső, 500 km csak oda. De megérte...
Holnapkészítést vállalok.
-
zsori_peter
tag
Jelenleg 20 éves vagyok,még egy évem van hátra a suliból ezen kívül,jövőre itt hagyom magam mögött ezt a kilátástalan helyzetben lévő országot és nagybátyámhoz költözöm németországba,Erfurtba,minden évbe járok ki,1-2 hétre látogatóba,idén is megteszem ezt augusztusba,terv szerint 3-4 hónapot élnék nála majd külön albérletbe szeretnék költözni,ahhoz majd szeretnék 3-4 embert keresni,így azért könnyebb a kezdet
kép méretek "picit" nagyok de akit érdekel és Privátba leírja nekem az e-mail címét,nagyon szíves küldök neki képeket amiket készítettem és minden kérdésre nagyon szívesen válaszolok! -
Stylewars_kp
őstag
válasz zsori_peter #86 üzenetére
Jöhetnek a képek+tapasztalatok.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
zsori_peter
tag
Ehj.úgy látom kihalt a topik
pedig de szívesen írtam volna tapasztalatokat meg mindent..esetleg raktam volna fel képeket :/ -
total90
veterán
válasz forintuser #72 üzenetére
Wow, mondom megnézem már a topicot és lám, van mozgás
(#73) Kassadin
Azt észre vettem, sokáig semmi mozgás nem volt itt. Majd csináljuk
(#74) laolaj
Standberg?
Egyébként nekem is sok haver ment ki és menne ki Angliába, de nem vágom miért... de ha jó nekik...(#79) Sn[4k3]
Más tészta Auszrtia mint Németország. Szerintem valami konzulon érdeklődj...
Egyébként ki honnét van?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
R1200GS
aktív tag
Nem tudom pontosan, az édesanyám intézte.
Az Apeh-hoz is el kellett menni, hogy felfüggessze az egyéni TB fizetést, de ott még az ügyintézőhöz sem jutott el. Kezébe nyomták a 11T1011 nyomtatványt a pultnál, és elküldték. Meg azzal riogatták, ha nem fizetem továbbra is akkor megbüntetnek.
Azt mondták neki, hogy a nyomtatványt küldje el nekem, és én azt kitöltve juttassam vissza hozzájuk. Gondolom ezzel lehet felfüggeszteni az egyéni fizetést. Ez kellett annak kérvényezéséhez is.Valószínű hagyom az egészet, mivel itt fizetik a biztosítást, ezért nem tehetnek semmit. A TB-nél lett szólva, ott nagyon készségesek voltak. Ott ajánlották az e 106-s nyomtatvány beszerzését, hogy otthon is kapjak ellátást. Ha majd hazamegyek akkor fizetem otthon magam után, ha szükséges lesz.
-
laolaj
aktív tag
Hali
Én otthon nem jelentettem ki magam, kapom a csekket mert megigényeltem még anno, de nem fizetem. itt vagyok már lassan egy éve biztosítva.
Két helyen nem is fizetheted mivel EUn belül nem lehet. Azaz fizetheted mivel úgysem fogja felül vizsgálni egymást a két ország, de fölösleges.én sem jelentettem ki magam, nem hinném hogy kellene vele foglalkoznom, mivel ha otthon van az ember és nincs biztosítása de befizeti az adott havit és akkor kell neki ellátás szerintem igen is el kell, hogy lássák.
Mit mondtak a hivatalban mikor megkérdezted őket?
Bár ki többet tud ez ügyben meghallgatom.
Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
R1200GS
aktív tag
E 106-os nyomtatványt hogyan lehet igényelni?
Májustól dolgozom bejelentve.
Eddig otthon magam után fizettem a tb-t, de az csak fél hónap volt.
Megkaptam az AOK-tól a kártyát, van biztosítási számom. Ezeknek a fénymásolatát otthon bevitték a TB-hez, egy nyilatkozat és egy nyomtatvány kíséretében.
De el kellet még menni az APEH-hoz, hogy lemondják az egyéni TB fizetést. Viszont ott nem fogatták el ezeket a dolgokat, és 11T1011-es nyomtatványt kellene újra beadni, vagy a TB-hez elküldeni az E 106-os (S1) nyomtatványt.
Nekem annyira nem fontos, hogy otthon is kapjak ellátást, csak nem szeretnék két helyen fizetni.
Szóval ha egyszerűen nem foglalkozok a dologgal, akkor lehet ebből probléma? Május 1-től van biztosításom, a TB-nél ez be lett jelentve. -
Sn[4k3]
senior tag
Sziasztok!
Igazából nem Németország, hanem Ausztria, de remélem megfér itt is. Lenne pár kérdésem:
1) az Erasmus megszerzésének mi a feltétele? Az ösztöndíj mértéke függ-e a tanulmányoktól, az érettségitől?
2) miként-hogyan érdemes házilag csiszolni a német tudásom? Telefon, Windows, játékok németre állítása, német csatornák (csak az RTL-t ismerem, mi van még?), filmek nézése, pár német weboldal, netán könyv olvasása megteszi?Az a tervem, hogy majd Bécsbe megyek egyetemre, ennek ugye előfeltétele egy felsőfokú nyelvvizsga.
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
laolaj
aktív tag
Egy hónapot éltem Koblenz mellette (Dortmund alatt) egy kis faluban. Hát volt hogy egy nap többet változott az időjárás mint máshol egy hét alatt. Pár óra és már más volt.. nem is nagyon komálom ezt a hirtelen változást..
Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
R1200GS
aktív tag
2007-ben melóztam Angliában. Nem is esik annyit mint mondják. Minden nap a szabadban tudtam edzeni, nagyon ritka volt, hogy eső miatt kellet volna kihagynom. Jelenleg Németországban melózok, Dortmundtól 100 km-re. Itt nagyon változó az idő, az egyik percben ragyogóan süt a nap, a másikban szakad az eső. Van hogy két három napig olyan hideg van, hogy elő kell venni a téli kabátot, pár napra rá meg fülledt meleg van.
Többet esik itt az eső mint Angliában. -
Sonja
nagyúr
Semmi.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
laolaj
aktív tag
Háj.
Talán sok minden másnak is köszönhető a dolog.
Anglia sláger helyé vált egy pár éve. Nem értem miért, de nem is szeretném.. nem is komálom azt a sok esőt.
Nekem jól van ez itt...aus Lindau.
-
Kassadin
addikt
-
total90
veterán
Húúú, van ilyen topik is... épp most akartam nyitni Kik vannak akik németből nyomatják?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
BÁ Nutrition
addikt
ausztriai topic van valahol?
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Mr.Csizmás
titán
szombaton münchenben valaki?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Ivan15
senior tag
válasz forrest85 #66 üzenetére
fu nem tudom milyenek a dsl-ek.
Ezt hasznalom, az O2 Surfsticket mar masfel eve es mindig eleg volt eleg savszel. Mindig ment a kapcsolat ha szükseg volt ra, ha havazott, ha vihar volt akkor is. 5 GB-on van a limit. Netezesre böven tul sok, DVD film töltögetesekre keves lesz 5 GB Körül kell nezni. Szoval az eleres az mindig jo O2-val, es vannak meg usb hosszabbito kabelek is amivel az ablakba lehet tenni a surfstick-et.[ Szerkesztve ]
-
forrest85
senior tag
Hát ezzel tölteni nagyon nem lehet. Igaz nem is nagyon akarok, de azért jó volna egy jó elérés. Mondjuk ezt akárhova vihetem. DSL esetleg, aminek nincs hűségideje, legalábbis nem 24 hónap, hanem csak 12?
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
Ivan15
senior tag
válasz forrest85 #64 üzenetére
pl egy O2 Surfstick 6 honapos hüsegidövel?
-
forrest85
senior tag
Németországban hol lehet internetre előfizetni 12 hónapra? Mindenhol csak 24 hónap van.
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
Ivan15
senior tag
es meg vmi amire szamitani kell: a magyaro-i vegzettsegeket teljesen mindegy hogy szakmai vagy föiskolai/egyetemi a munkaadok gyakorlatilag (2011) meg nem ismerik el. Nagyon nagy altalanossagban csak azok a vegzettsegek jatszanak tehat munkavallalasnal, amik kint ott helyben lettek/lesznek elvegezve.
(ez talan csak az orvosokra (biztosan) es az informatikusokra? (talan) nem vonatkozik, de mindenki masra igen)
Ezt a tenyezöt merlegeld a döntesednel![ Szerkesztve ]
-
Ivan15
senior tag
Hogyhogy mennyibe kerül" a munkavallalasi engedely? -azt nem lehet megvenni, a munkaügyi központ adja elöször 1 eves korlatozassal, utana korlatlan (idöben es orszagon belül) a legujabb info (2011.03 Seehofer javaslata) szerint majd majus utan egy kinti nyelvi szintfelmeröhöz kötik az idöben es terben korlatlan munkavallalasi engedely kiadast. Aztan majd Berlin dönt, hogy ez hogy lesz
Milyen biztositasokra gondolsz?
-
SzalaiG
addikt
Ej de pörgős ez a topic...
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Van valakinek infója a németországi munkavállalásról? Mennyibe kerül a németországi munkavállalási engedély? Biztosítások?
-
rauschie
senior tag
Valószinüleg megtaláltad azóta, de a rend kedvéért: német árgép.
Berlinnel kapcsolatban vagyok valamennyire képben, ha valakinek kérdése van tegye fel nyugodtan! -
bbazsy
őstag
haho,
no, 2 hónapra én is kijöttem.
annyi lenne a kérdésem, hogy tud esetleg valaki olyan oldalról, mint a magyar argep.hu, olcsobbat.hu, stb ? akarok vneni elektronikai terméket, de próbálok olcsón.köszi,
bb..
-
rlazol
veterán
bochum környékén van vki?
vagy megy arra a tájékra?
dobjon egy privit pls! köszi.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
4sal3
aktív tag
hali
vki tudna pár infót mondani a Németországi életről? köszi.
-
Romeo23
tag
Nekem is kell mennem Németországba. A munkahelyemről schulungra. Nem sok kedvem van hozzá, de csak jó lesz, én inkább attól félek, hogy sokat kell majd beszélnem, és a németem azé nem olyan jó.
Project Torque nickem: PeArp80
-
vebalu30
újonc
Szia,
Kényszeresen hozzá akarok szólni, mert olyan helyzetbe kerültem, hogy ki kell költöznöm Németországba.
Ahogy itt olvasgattam a topicot, az jött le, hogy ez nem is olyan szörnyű dolog. Leszámítva azt, hogy ott igen kevesen beszélik Kosztolányi és haverjai nyelvét.
Jó lenne ha kiokosodhatnék (vagy valaki kiokosítana), hogy mik a legfontosabb teendőim, milyen hivatalok vannak, hol találok milyen munkát stb...
(tudom olvassam végig amit eddig írtatok - rendben!)
Üdvözlettel
BaluErre bezzeg van időd!...:)
-
Dashes
őstag
Most megyek ki Németországba, nem tudtok pár szóviccet ?
-
mityku
aktív tag
Kollégámmal holnap indulunk 1 hétre Hannoverbe, nagyon kíváncsi leszek a kinti életre.Ezidáig csak mások elbeszéléséből, hallottam a kinti dolgokról, de este már lesz némi személyes tapasztalat is. Valaki volt Hannoverbe? mit érdemes megnézni?
Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
divergens
tag
lehetséges..de akkor sem az egyetemről volt az illető..szerintem, bár tényleg kultúráltabb megoldás mint a karcolás ha az illető az idengyűlöletét akarta ki fejezeni..
megoldott a wlan problémám: kérdeztem lakótásrtól hogy hol tudok venni egyett olcson, mire hozott egyett és kölcsön adta..rendes tőle..
[Szerkesztve]quake III arena
-
regent
aktív tag
válasz divergens #46 üzenetére
Nem biztos, hogy a lopás volt az akció föö célja. Ha magyar rendszámú a kocsid, lehetett szimpla idegengyüülölet is. Tudjátok, a tüchtig németek nem megkarcoljáka kocsidat kulccsal, hanem elviszik az antennát.
Ez is egy lehetööség.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
divergens
tag
Ez nekem is furcsa, főleg annak tudatában, hogy annyira bíznak embertársaikban hogy az üzletek előtt minden ki van rakva, hogy válasz és aztán meny be és fizess...
de tényleg ki lop egy egyetemen antennát...
amikor a szemetes mellé rakják a tv-t, monitort..
[Szerkesztve]quake III arena
-
divergens
tag
Hali!
Én éppen brandenburgban (berlintől 40 percre vonattal) töltöm az ösztöndijjam..Minden nagyon jó, minden nagyon szép..így első nézésre..
Én úgy látom,minden jobban szervezet mint, otthon..pl: a pénz befizetések, admisztráció stb nincs aza marha nagy bürökrácia. Otthon ha valmit el akar intézni az ember csomó idő, eddig itt minden flottul ment..Egyedül az otthoni egyetemi kollégium internetes szabadsága hiányzik..mivel itt csak havi 6giga lehet az adaforgalom..
Szépek az épületek, látszik hogy a dolgokat nem 4-5évre tervezték..engem egyedül a sok hiphopkinder által készitett randa tag-ek(remélem jól nevezem, nem vagyok ebben járatos) idegesit, itt nagyon sok van..
Az emberek jó fejek, segítőkészek, legalábbis az én lakótársaim...
sok koment van itt, hogy ''ez nem a magyar pénztárcának van ez xy hardwer'' igen, látszik hogy ez nem egy olyan világ, hogy vegyük meg a legolcsóbbat, és majd tuningolunk néztek rám hülyén, a 21colos sony tft mellől (mellette meg egy IBM X laptop)minek az tuning, meg hogy kell azt?!pedig informatikusok, gépészmérnökök..szerintem csak nem érdekli őket ez a téma..
üdv
Ui:ha tudd valaki itt a környéken valami olcsó/használt pcmcia wlan kártyát, az szóljón!!quake III arena
-
finest
addikt
Felhozom kicsit a témát, mert furcsa dolgot tapasztaltam ma Németországban. Amikor lementem az egyetem mélygarázsába, feltűnt, h a kocsimról lelopták az antennát. Őszintén nem számítottam erre, hiszen az egyetem területén parkolok, elvileg ellenőrzik is a helyet. Ráadásul ki a fene lop antennát az egyetemen, valamelyik professzor?
(Annyi felé parkoltam már a kocsival - Magyarországon is - és még sosem nyúlták le az antennámat, pedig volt néhány környék, amit veszélyesebbnek tartottam az egyetemnél.)
Szánalmas.“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
kavboy
tag
válasz #16741888 #41 üzenetére
Az tényleg szép környék. Én mondjuk a Fekete-erdő magas Fekete-erdő részén voltam egy kis tó partján... Ez sem csúnya hely...
Tildy: sajnos nem, mert nem túl jóban váltunk el... És ez már 5 éve volt...
[Szerkesztve]vettünk fénykábelt amit mondtál (fénykard kellene hogy leszúrjalak vele) by Feribá & gozso
-
törölt tag
Zsemle, hmm, azért a legputribb német sört ne hagyd ki, 100szor jobb mint itt a legmárkásabb.
Ha valaki lefele a Dunán hajókázik, és esetleg kikötnének egy Kolostornál, meg nem mondom a nevét, de lényeg ami lényeg, a szerzetesek olyan barnasört csinálnak hogy életembe nem ittam még jobbat, so, dobjatok be párat. -
törölt tag
Én cserediák kapcsolattal voltam kint először, 12éves koromban, a haverság azóta is megmaradt és nyaranta összejárunk a haversráccal, teljesen más világ, csak alátámasztani tudom.
Augsuztusban lesz 20éves a srác, de a saját kocsi már befigyel, pedig egy sima szakmunkás, érettségi nélkül, igen ott simán meg tud belőle élni, lakása nincs, de 100euroért, olyan házat bérel hogy a szemem kiesett.
Legszebb vidék Németbe, Königsee szerintem elég sok fele jártam annál szebbet keveset láttam, hihetetlen győnyőrű, mindenkinek ajánlom megnézni, ott van közel a Sasfészek is, meg egy csomó látnivaló, lent Berchtesgadenbe az osztrák határ mellett. -
-
kavboy
tag
Én 3 éven át voltam nyaranta dolgozni 2-4 hónapot egy kempingben, de bevallom ősszintén, hogy akármilyen hülyén is hangzik, amikor hazajöttem, honvágyam támadt... Egyszerűen jobb ott... Sokkal nyugodtabb, barátságosabb, emberibb, szebb... Ezt nem tudom megfogalmazni...
Amúgy a zsemle is isteni finom kint, főleg a szezámmagos és a magos zsemle volt király. Meg a fagyi is, bár elég drága...
A leghülyébb kaja számomra a takonylabda Ez elvileg porból készült krumplipüré, de a gyakorlatban úgy néz ki és úgy is tapad, mint egy takonylabda...vettünk fénykábelt amit mondtál (fénykard kellene hogy leszúrjalak vele) by Feribá & gozso
-
emitter
őstag
én négy éve voltam kint (először, és eddig utoljára ) családdal
így május táján, kb 3-4 napot egy ismerős családnál - ebből következik, hogy konkrétan az ottani életet nem annyira ismertem meg, mert mindennap csak utaztunk és világotláttunk ráadásul még az eső is végig esett arra mindenképpen emlékszem, hogy jó utak voltak, még a legkisebb faluban is (mi is egy ilyenben szálltunk meg, Keletnémetben)
a család a mi viszonainkhoz képest igen jómódú volt, persze elmondásuk szerint ottani szinten nézve nem élnek túl könnyen, hmm
bár lehet, h ha kiköltöznék, én is hamar megszoknám a hirtelen jólétet, és előbb-utóbb még azt is kevesellném, ami Mao-on kényelmes életnek számít...
sajna a pénz és a kényelem ezt teszi.. ezért azt gondolom, szívesebben élek így Magyarországon, mint odakint
Tildy: ja, a vollkornbrotjaik nagyon finomak, és elég belőlük 1-2 szelet reggelire, már semmi nem fér beléd
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
finest, talán meséltem, kinn voltam pár napot németben, párom kinn doglozott 2 hónapot.
''benyomások'' : hát Mo-al összevetve ég és föld. Úgy is, hogy ott él az ember.
Egyszerűen a mentalitás, az ételek minősége, az emberek viselkedése, minden.
Mondhatnám nyugati. És emberi.
Fájó szívvel jöttem haza.
Több idegen is kért segítséget tőlem, és nagyon hálásak voltak, mikor segítettem. (öregebb németek voltak)
Alpavetően pozitív tapasztalataim voltak odakinn. Szívesen élnék ott.
--------------------------------------
A kinti életről: szolgáltatások drágábbka mitn itthon, és midnen olyan is, amihez szolgáltatás kötődik. Pl. kinn egy szendvics minimum 1.5 euró.
viszont fél euróért olyan félkilós tömény, magvas kenyeret kapsz, hogy ihajj.
Szala bolti kaja nem drága, sőt, sokmidnen olcsóbb , mitn itthon.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
finest
addikt
Felhozom a topikot, mert eszembe jutott, h a legjobb PH-ra vonatkozó élményemet még nem is osztottam meg veletek.
Az egyetem apartmanjában, ahol lakom 16Mbit-es netem van. Persze függ, h ki lóg még rajta, de az Inviteles sebességmérő fullra kiakad, ha megméretem vele. Természetesen LA-be, NY-ba már nem mindig van meg ez a sebesség a teszteken, de azért így is azt írják rá, h a kapcsolatom minősége ''awsome'' (lenyűgöző).“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
emitter
őstag
hát igen, az úgy necces.. nemtom - lehet, h csak jobban bele kellett volna mélyedni a témába, sztem valami minimális véleménye mindenkinek van a politikáról
de azt is értsd meg, h ha valaki őszintén kiábrándul a politikából, akkor önkéntelenül sem hallgat mondjuk íreket, nem tájékzódik, stb. így nem csoda, h nincs véleménye az aktuális helyzetről néha én is ilyenmódon ''lemaradok'' a hazai helyzetről pl. most a választások után ma először hallgattam rádiót (TV-t évek óta nem nézek)
mod: hú a mindenit, eléggé eltértünk a témától asszem én itt befejezem
[Szerkesztve] -
finest
addikt
Megértelek. De a ''politika'' szó eredetét figyelembe véve, ez valami közösségi dolog lenne. El lehet menni mellette, meg lehet róla nem tudomást venni, de indifferensnek lenni, úgy hogy közben a világot járod? Hát elég furcsa. Ráadásul a vélemény olyan ,mint a segg, mindenkinek van, de neki ez sem volt...
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
emitter
őstag
na, teológiára aztán rohadtul szükség van ateista (de legalábbis nem vallásos) emberkékre
(egyébként miért feltétlenül baj az hogy valakit nem érdekel a politika? speciel engem sem érdekel a magyar pol., de ettől még megvan a véleményem róla.. de irtó sokan vannak, akik a nagy agymosás miatt mindenből kiábrándultak, ígérgetések, stb.. gondolom ez amcsiban is hasonlóan megy ettől még lehetnek értelmiségiek, normális gondolkozásúak. svzs) -
finest
addikt
Nincs gond, egyetértünk. Nagyon látom, h a fogyasztói társadalom és a szokások megkötik a társadalmat. Irtó sok német csak mikrós kaját eszik, nem főznek otthon. Úgy élnek, ahogy az trendy és nem akarnak a porblémákról tudomást venni. (Pl. a törököket is csak 1-2 éve próbálják kormányzati szintről irányítva integrálni. Eddig egyszerűen nem vettek róla tudomást, megtűrték, mert sokszínűbbé tette a kultúrát stb. Tood az ismerős szöveg. Neggyőződésem, h világ nem jó irányba halad, de senki nem akar róla tudomást venni. És tenni is csak úgy tud, ha valamit közben elvehet. Itt az olyan károsanyag kibocsájtási egyezményekre gondolok, amelyben az államok a kvótáikkal kereskednek)
Nemrég az találkoztam Erasmusos hallgatókkal. Volt egy csajszi az USA-ból, gondoltam haverkodok. Csevegtünk, majd kisvártatva megkérdeztem, h demokrata, vagy republikánus-e. Azt mondta, h nem foglalkozik a politikával. Végülis minek is tenné, csak a világ leghatalmasabb és legvitatottabb politikát folytató országából jön. Viszont egyetemista, a germanisztika mellett teológia szakos, bár nem vallásos egyátalán.
De a németek is ugyan így élnek bele a vakvilágba...“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
emitter
őstag
én is hasonlóan látom a mai helyzetet.. kíváncsian várom, mikro és főleg hogyan fog összeomlani a mostani civilizáció itt Európában.. mert hogy ez lesz a vége pár éven (évtizeden) belül, az elég valószínű: hiperlaza erkölcsök, mindent szabad, és lassan már semmit sem szabad, értem ezalatt, hogy azt szabad, amit ott fentről megengednek, a fene-nagy esélyegyenlőség, rasszizmus, stb. dumával bárkit befognak, aki nekik unszimpi, tiszta bigbrádör
na ez csak úgy kikívánkozott belőle, sorry az offért -
finest
addikt
Így van, Németo. meg magyar építőmunkásokkal. Azért nálunk még nincs annyi vendégmunkás és bevándorló mint itt.
Amúgy a törökök, meg az afrikaiak is tudják mi a jó. Furcsa, h mind Nyugaton akar letelepedni, pedig Mo-n is milliószor jobb lenne az életszinvonaluk, mint eredeti hazáikban.“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
finest
addikt
Van ebben az elkorcsosulásban valami. Bár klisének számít, a németek valóban nem végeznek el minden munkát, ami az útjukba kerül - hiába, ezt teszi a magas életszinvonal - viszontrettentő mennyiségű vendégmunkás, bevándorló van itt emiatt. Nem akarok rasszista megjegyzéseket tenni, de ... szóval láttuk nemrég Párizson, h milyen belső feszültségeket okoz ez. Szerintem Németországban is könynen kialakulhatna hasonló helyzet, mert a liberális politikának ugyan az az eredménye itt is.
A mai Európa engem a Római Birodalom végnapjaira emlékeztet. Hasonló módon egyre több ember kapott polgárjogot, az emberek egyre pazarlóbbá váltak... csak úgy mint nálunk.“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
ALI_G
veterán
Lehet. De én nem magát az életüket kritizálom, hanem amilyenek az emberek. USA-ról nem is beszélve. Őket szinte gyűlölöm. És őket sem a sok pénzükért. Hanem mert lassan azt hiszik magukról, hogy ők a világ közepe.
többször is meg akartam mondani már, de most akkor itt az alkalom: respect a honlapodért!
[Szerkesztve] -
-
emitter
őstag
azért nem hiszem, hogy ez az átlag német színvonal nemtom, az ország melyik részén volt ez, de pl. a keletnémetek még most is órási lemaradással küzdenek, sőt, a nyugatiak le is nézik őket, már megbánták, hogy anno '89-ben ''befogadták'' őket ugye, ők megszokták már a háború óta a jobb életet, és most osztozniuk kellett szerencsétlen honfitásaikkal, így valszeg kevesebb jut nekik, mint előtte (bár még így is szuperül élnek, csak az nekik visszalépés, és nehezen engednek)
Én nekem is az az érzésem, h a nyugati civilizáció nagyon elkorcsosult, hihetetlen kényelmükben nem tudják mit csináljanak.. meglesz ennek egyszer a következénye
tisztelet a kivételnek -
ALI_G
veterán
Én kb. 4 éve voltam utoljára rokonlátogatáson németben, de azok a körülmények kicsit magasabbak mint az itteniek Ha értitek mire gondolok. A rokonaim alapból romániai magyarok, de kiköltöztek a feleségével. Mármint a csávó. Lett 2 gyerek. Voltunk még az euró bevezetése előtt is. Már akkor is állatorvos volt a rokonom és egy bazi nagy albiban éltek egy faluban. Ilyen külvárosi falu szerű lakóövezet. Nem mondom meg mennyibe került a bérleti díj (mert nem emléxem), de magyarországon egy faxa fizetésnek felelt meg. Csinált saját praxist ez € bevezetése előtt és így képesek voltak uyganazt a körülményeket nyújtani mindkét gyereknek. Most kapta a lány a 2. kocsiját (a lány az idősebb). Ez is használt mint az előző, de akkor is csak 2 éves kocsit kapott. 3 autó van a családban, plusz 1 munkára.
Ott a házakat 3 hónap alatt húzzák fel emelettel mindennel. A kertek aprók, focizni sem lehet rajta, de olyan ültetett pázsit jár mellé, mint itt a focipályánkon. A házon a szigetelés (pont láttam olyat ami félkész volt) jó 30 centis volt legalább, és ez csak a külseje. Belül is még asszem 10 centit rápakolnak. Ami igazán meghökkentett, az az, hogy láttam ''farmot''. Sertés tenyésztés volt többnyire. (kisvárosi vagyok, és régebben mi is tartottunk sertést, mamám még mindig foglalkozik csirkékkel...a házi csirke és a tojása 100x jobb mint a bolti!!! Csak ezért.) A disznó ólon olyan üveg volt basszus, mint nekünk a lakáson. Magyar gyártmányú duplafalú üveg (!). Az a lakás ahol laktam akkor, épült asszem '92-ben. '96-ban voltam kint akkor. A másik meghökkentő az volt, hogy a farm tulajának volt vagy 3-4 olyan háza, mint amiben a rokonok laktak. Amiben laktak, pont a csávóé volt és ő volt az állatorvosa. A csávesz először azt hitte szerb menekültek vagyunk. LOL mondom. Csak röhögni tudtunk rajta. Ez van. Kb. hasonló az, hogy amikor kiköltöztek rokonomék, akkor csak beosztott volt egy kelet német vidéken. A főnöke még a kutyáját is vele akarta sétáltatni (persze tudta, h romániai, de lehet csak azt tudta keleti), közben porsheval járkált a városban. Akkor mondott fel.
A németeket nem szeretem. És ha ez az ára, hogy mi is olyan körülmények között éljünk, akkor köszönöm nem kell. Olyan érzésem lenne, hogy elkorcsosultunk. -
kraftxld
félisten
Izetlen csodaszép gyümölcsök, ocsmány nők, hihetetlen jó autobahn, s-bahn, u-bahn rendszer.
Eddig összesen kb 30 napot voltam, Berlin külvárosában, a Wansee tó partján| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
finest
addikt
Szerencsétlen nagyapád, sajnálom! Az én dédim Kubánban volt hadifogoly 48-ig, hazakerült, bár az izületeit tönkretette a fogság. Mielőtt meghalt, korházba vittük, addigra szellemileg már nagyon leépült és leginkább a régi dolgokra emlékezett csak. Mikor utoljára láttam, azt kérte tőlem, h vigyem ki a korházból, mert őt ott likvidálni akarják. 87 éves volt...
-
Vigneau
félisten
'44. októbere. Egyik estéről másnap reggelre eltünt a gyűjtőhelyről, amit az oroszok állítottak fel. Csak a csizmája maradt utána, minden más cucca eltünt, vele együtt. A sors fintora, Édesanyám '44. novemberében látta meg a napvilágot... Sosem látta se Ő, sem én. Még fénykép sincs róla... Kerestem utána, de eddig semmi hír, nincs nyílvántartva.
No, de nem offolom szét ezt a jó kis topikot.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
finest
addikt
Hát, tegnapelőtt mégiscsak elmentem az Anmeldeamtba, mert találtam diákmunkát és ahhoz be kell jelentenem magam, h kapjak adókártyát (persze adót nem kell fizetnem az alacsonyjövedelmem miatt, az adókártya csak a rend kedvéért kell...). Na most kicsit csevegtem a nénivel, miután csodálkozva mesélte, h nem sok magyar járt még náluk. Teljesen rosszul volt, h az északi városrészben már kisebbségbe kerültek a németek a törökökkel szemben, és hogy nézzem csak meg mi lett a főutcából milyen koszos és rendezetlen, pedig a németek nagyon igényesek a környezetükre. - Amúgy a város még így is tisztább, mint a legtöbb magyarországi.
A vidék is szép. Bár a folklór nem vonz, nem dülöngélnék sramlizenére, sört iszogatva egy hosszú padon a krautokkal. Engem is az fog meg, h milyen rendezetten élnek (amennyire bürokratikusak nem is csoda), de a sok hátrány mellett előnye is van. Pl. percre pontosan mennek a vonatok, az online „Elvírájukban” még az is benne van, h melyik vágányról melyikre érkezik.“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Vigneau
félisten
válasz phanfantom #6 üzenetére
No, oda nem szeretnék kerülni. Lehet, nagyapám kipróbálta, bár ezt sosem fogom megtudni...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
phanfantom
senior tag
Nem árt ha van egy ilyen topic is. Helyes.
Erről jutott eszembe: Szibériában az élet című topic -
Vigneau
félisten
Tavaly voltunk a Párommal Schwangau-ban. Gyermekkori álma volt a Neuschwanstein-i kastély megtekintése. Sikerült kijutni, megérte. Gyönyörű hely Bajorország. Jó lenne még kijutni párszor oda. A sors iróniája, hogy tök koki vagyok a némethez. Az angol jól megy, a francia határeset - bár rég nem beszéltem már -, de a német... Nem az én világom, mint nyelv.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
CocooN-z
őstag
Hi
Engem az ilyen alap dolgok fognak meg ott, mint pl.: Kötelező kimosni a gyümölcs italok papir dobozának belsejét, Évek ota koncentrált mosóporok, ''Minden'' patyolat tiszta, gyönyörűen karbantartott utcák, és még lehetne sorolni. Egyszer megnézném szívesen, kíváncsi lennék mind a városi, mind a távolabbi, majdhogynem falusi folklórra is. Sok képet láttam már, kellemes látvány, Tavakról nem is beszélve.
Topik 5letes, Üdvözlet: ZBRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
finest
addikt
Május elején jöttem ki Erasmus-ösztöndíjjal Hessenbe. Az első meglepő dolog, h az egyetemi Auslandsamtban nem nagyon voltak isztában, h Magyarország EU-tagállam és nincs szükségem tartózkodási engedélyre 3 hónapon belül. - Szerencsére a helyi közigazgatási szervek online is elérhetők és hamar kiderült, h nem kell ''Freizügigkeitsbescheinigung'', ha nem akarok 3 hónapnál tovább itt lenni. Márpedig nem akarok...
-
finest
addikt
Most, hogy hosszú számüzetésre ítéltem magam egy ösztöndíj keretében arra gondoltam, megnyitom a Németországban az élet topikot, gyűjtőhelyéül azoknak, akik Németországban vannak, ide szeretnének utazni, információkra van szükségü az országról, valamint hogy ne csak Angliában az élet topik legyen a PH-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Plus 12/256GB új 3 év garancia + Watch 5 Pro karcmentes
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest