-
GAMEPOD.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Adott lenne egy Renault Clio 2001 1.2 RN.
Ebben még nem elektromos pillangó szelep van ugye? Tisztítás után nem kell újra programozni?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki képről, hogy ez a lámpa melyik meganba való? (ph1 vagy ph2)
Kombi, sedan, ferdehátú első lámpái között van különbség vagy a lámpák formára ugyan azok?
Egy megane 2-esbe ph1 (2004) kell nekem bal első fényszóró, ez jónak tűnik csak mielőtt megvenném szeretnék biztosra menni!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Egyenlőre még be kell szereznem magát a fényszórót, puhatolózom, hogy hol mennyi az annyi (valeo, akárcsak a mostani)! Mindenesetre szerettem volna jól utána járni a cserélésnek!
Kell hozzá venni valami lámpatartót is? Gondolom az elektromos motor az felhasználható az újhoz is tehát nem kell cserélni!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mennyire bonyolult a bal első fényszóró cseréje? Cserélte már valaki?
Egy 2004-es Megane 2-ről (ph1) lenne szó (nem xenon változat)!
Sajnos pár hete közelebbi találkozásom volt egy őzzel, de szerencse a szerencsétlenségbe, hogy látható nyoma nincs az autón! Viszont a bal első fényszóró burkolat alja végigrepedt...A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Közben leírom én is mi történt velem a minap...
Elvittem az autót (M 2, ph.1) klíma tisztításra és utántöltésre! Egy óra alatt végeztek is vele! Eljöttünk, a szervízből és arra lettem figyelmes, hogy halványan pislákol menet közben a service és a stop kozötti piros led! Félreálltam, majd leállítottam az autót kivettem a kártyát, majd újra elindítottam és elmúlt! Erre megállunk a városba, zárnám az autót és semmi sem történik! Gondoltam no para, elem ki lepucol, vissza a kártyába, ugyanúgy semmi! Kipróbáltam új elemmel, továbbra sem jó! Visszamentem a szerelőhöz, közlöm velük a problémát, amire az volt a válasz, hogy semmi köze a klíma tisztásához, de megnézik géppel, hátha van hibakód! Nincs... Azt tanácsolta, hogy vigyem el a hivatalos márka szervízbe, ők jobban tudják! Felkaptam a vizet, majd egyből rohantam is oda, mert lassan közeledtünk a záráshoz! Már láttam magam előtt, hogy repkednek a 10 ezresek (de úgy voltam vele, hogy így nem maradhat) Odaértem, kiszálltam a kocsiból majd megszokásból ismét nyomtam a lezáró gombot, és láss csodát lezárt!! Kicsit paráztam, hogy vajon a nyitás is működik e, de mióta megálltam a parkolójukba azóta újra a régi!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz gergelyk3 #38127 üzenetére
Üdv!
Műszakin addig nem foglalkoznak az autóval még bármelyik visszajelző led világít a műszerfalon! Legalábbis mikor én voltam ezt mondták! A légzsáknál valószínűleg csak a vezető ülés alatti kábelt kell széthúzni és egy kis kontakt sprével befújni! A motor visszajelzőre, hibakód kiolvasást tudom javasolni!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Üdv!
A tegnap kipróbáltuk a klímát... Sajnos azt tapasztaltuk bekapcsolás után, hogy kicsit búg, és nem hűtött rendesen! Mondhatni csak langyos levegűt fújt be az utastérbe! Tavaly használtam utoljára, akkor még jó volt! Azóta vezérlést cseréltek az autón, de annak ehhez nem sok köze van!
Ha jól sejtem (nem vagyok biztos benne) első körben fel kellene töltetni a klímagázt, majd nyomástpróbát csináltatni, hogy elkerüljük a szivárgást! Van még valami amit érdemes ellenőriztetni vagy ezt már a szerelő tudni fogja?
Győr környékén egyébként tudtok valaki megbízhatót?Az autó egyébként egy Renault Megane 2 ph1. 1.4 16v 98le (2004)
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz feri19 #37779 üzenetére
Nemrég cseréltük pont ezeket...
Az olaj ill. az olaj szűrő cseréhez le kell venni az alsó motor védő burkolatot, ezért ehhez szerelő akna kell! Az olajszűrőhöz kicsit nehézkes a hozzáférés a szűk hely miatt...Pollenszűrő a kesztyűtartó mögött található, ennek cseréjéhez sajnos ki kell venni a kesztyűtartót!
Ez alapján cseréltük ki!A levegőszűrő pedig a motorháztető alatt található, szerintem ez nem okoz problémát!
-
Tosee
őstag
válasz rob210 #37783 üzenetére
Közben nézegetem a javítási kézikönyvben amit írtál...
Szóval az utastéri biztosíték dobozban (kormány alatt) 2 relé van!
"A" elektromos ablakemelő reléje
"B" segédberendezések reléjeSzóval ha B -hez kötődik, és az lenne valami oknál fogva meghibásodva, akkor ha jól sejtem lenne más is ami nem működik!
A motortéri biztosítékdobozban találtam egy biztosítékot ami az első ablaktörlőé! De ha meg azt ment tönkre akkor egyáltalán nem menne az ablaktörlő...
-
Tosee
őstag
válasz diablo1984 #37735 üzenetére
Gázelvételkor nem esik le a fordulat. Meleg indításnál miután beáll az alapjárat (leesik majd visszamegy normálra, ha nem áll le) utána már nincs ilyen probléma!
(#37736) rob210:
Az ablaktörlő az vagy a zselé hibája vagy a reléjé, de ha csak a szakaszos nem megy akkor inkább a relé hibája.
Sajnos mindkettőre megvan az esély, bár mi a relére gyanakodtunk, mivel nincs az a kis kattanó hang sem mikor a relé kapcsolna! Csak az a baj, hogy nem tudjuk merre keressük! Nem tudod véletlenül?A megan nem indulás meg gyanús, hogy nyomás szabályzó vagy AC hiba lesz.
Ezek javítása mennyire lehet költséges mutatvány? Gondolom otthon nem nagyon kellene belekezdeni!?
Ha elvinném egy hibakód kiolvasásra szerinted kiadná, hogy melyik lenne a ludas?Köszönöm mindkettőtöknek!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Van egy Clio II -es a családban (2001-es, D4FB712... motorkód, 1.2 benzin, klímás) és esedékes lenne a szűrők illetve az olaj cseréje!
ELF Evolution 900 SXR 5W40 -es olaj jó lenne bele? Vagy esetleg valami mást javasolnátok?
Légszűrő gondolom lényegében mindegy melyik gyártó...
Olajszűrőből Mann-t tervezek.
Viszont azt nem tudjuk, hogy van-e benne pollenszűrő? Tehát hol kellene ezt keresni?Illetőleg adott lenne egy Megane 2-es ph1. (2004, 1.4 16v)
Régebben írtam azzal kapcsolatban, hogy ha az üzem-meleg motort leállítom, és egy 20-30 perc elteltével beindítanám újra, akkor leesik a fordulat és néha le is áll! Viszont ha hideg a motor akkor nem csinálj ilyet!
Megemlítettem a szerelőnek mikor cserélték pár hónapja a vezérlést, és annyit mondott, hogy valószínűleg az FHP jeladót kell kipucolni és jó lesz! Ezt meg is csinálta mielőtt elhoztuk az autót, de sajnos továbbra is fennáll a probléma! Lenne ötletetek, hogy ha nem a jeladó, akkor mi okozhat még ilyen tüneteket, és merre érdemes elindulni a keresgélésnél? Ha diagra kötik az autót, akkor jelezni fogja a hibát (műszerfalon nincs hiba visszajelző üzenet)?
Más ugyan ennél az autónál: a szakaszos ablaktörlés funkció nem működik sajnos! Ha ebben az állásba helyezem a kapcsolót, akkor egyet töröl majd leáll és többször nem hajlandó még akkor sem ha esik az eső! Az intenzitást szabályzó gyűrűt hiába tekerem bármilyen állásba mindegyiknél ezt produkálja! Mi lehet a hiba okozója?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Szia!
A tiédbe hol helyezték el a riasztót?
Csak mert nekem is van valami a rákötve az aksira, ami egy kis doboz, és van benne egy hangszóró... csak szét van húzva a kábele! Bár ez valami maszek munka lehetett mert gyors kötözővel van odarögzítve!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Közben megjött az árajánlat a vezérlés szett cserére is!
Győri Renault szervíz...
Gyári alkatrészekkel, vízpumpa, vezérmű szíj, hűtőfolyadék csere kb. 126.000 Ft...
És a legszebb a dologban, hogy állítólag lejött 20% kedvezmény a fenti árból!
Jó lenne valami megbízható szerelőt találni itt Győr környékén, mert őszintén szólva ezt az árat amit a szervíz adott!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Üdv Urak!
Olajcsere előtt állok, és nem tudom melyik olajat vegyem az autóba!
Egy 2004-es Renault Megane 2 Ph1 ről (1.4 benzin, 98 lóerő, 72KW) lenne szó...- ELF EVOLUTION 900 NF 5W-40
- ELF EXCELLIUM NF 5W-40
- ELF EVOLUTION 900 SXR 5W-40A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Üdv!
Most lehet nagy hülyeséget fogok kérdezni! Valaki magyarázza el nekem, hogy mi a különbség a megane 2 PH1 és PH2 között? Tehát miből tudom, hogy nekem melyik van éppen? Valahogy nem jövök rá sorry...
-
Tosee
őstag
Üdv!
Van a családban egy renault clio rn 1.2 (2001) autó! Amit észrevettünk, hogy az ajtók nyitásánál- zárásánál nem mindig teszi ezt elsőre! Még a kulcsos változat, most cseréltük az elemeket! Mivel lehetne még próbálkozni?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz rob210 #33365 üzenetére
Ha esetleg mégsem jönnék rá mi okozhatja a recsegést, és nem az antenna lesz a ludas, akkor lehet elgondolkozom a fejegység cserén is!
Ma voltam bent egy autóhifis boltban érdeklődni...
Hát ott egy kicsit elszomorodtam mikor mondta a fickó, hogy a közép konzolon az óra mellett meg fog szűnni az RDS funkció, és csak az óra és a hőmérséklet marad! Ezt nem lehet valahogy okosba működésre bírni fejegység csere után?
A fejegység kormány kapcsolóját fel lehet támasztani, csak egy adapter kell hozzá, ami ha szerencsém van és nem az új szériás akkor 17 egresbe, ha új szériás akkor 27 egresbe fáj!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz rob210 #33346 üzenetére
Kb 40 cm a jelenlegi! Tennék fel képet is, csak most nem vagyok gépkocsi közelbe! Tudnál valamilyet ajánlani?
Esetleg van még valahol antenna erősítő az autóba? Kicserélnem a rádiót is csak akkor nem tudnám kormányról vezérelni, illetve az óra mellett nem lenne rds...A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Üdv!
Megane 2 re szeretnék venni valami jó tető antennát... Valahogy a mostani (szerintem gyári) nem a legjobb! Tuner list es cds rádió van benne, és elég gyenge minőségben szól, szinte minden adó súg! Tudnátok ajánlani valamit?Ezek a cápa uszony -félékről mik a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
Üdv!
Tudtok valami jó és működő megoldást a kátrány okozta felverődések eltávolítására?
Valami olyan kellene ami nem tesz kárt a festésbe!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Üdv!
Ha tudja valaki, hogy miként lehet, vagy kell tanítani a szakaszos ablaktörlést, akkor írja le nekem legyen szíves!
Hiába kapcsolom át a kart 1-es állásba, és állítom a szabályozó gyűrűt bármelyik cseppre, egyet töröl, majd utána semmi...
Renault Megane 2 Berline -ről lenne szó (2004-es)!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Üdv!
Arra jutottam, hogy megrendelem az új gyújtógyertyákat!
Kérdés a következő...
Beru, vagy NGK?
(1.4 16V, 72KW 98LE motorba lenne)A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz tibbike01 #29596 üzenetére
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Mielőbb megrendelem az új gyertyákat!
Valeo trafót rakott bele a szerelő!
Az 1-est még az előző tulajnál cserélhették, nálam legutóbb a 4-est... Azt mondta a szerelő, hogy a többit elég akkor ha valamelyik megadja magát! Úgy néztem a 2-3 az még a gyári trafó!
De remélem az új jobb minőségű gyertyákkal már nem jelentkezik a meleg indításkori fordulatszám visszaesős probléma!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
Üdv!
Adott lenne egy Renault Megane II (2004-es évjárat) autó!
1.4 16 szelepes 72KW os- motorral!
Nemrég cserélve megadta magát az egyik gyújtótrafó...
Cserélve lett, és ezzel együtt még kicseréltettem a gyertyákat is! Viszont a szerelőnél, csak unix -os gyertyák voltak (1000 ft/db) így az került bele!
Azóta ha üzem-meleg a motor, és valahol megállok (leállítom) egy kis időre, és utána indítok, akkor nehezen akar indulni! A fordulatszám visszaesik 500 környékére és van úgy, hogy le is áll a motor, és újra kell indítani! Általában másodszorra már indul, igaz a fordulat ugyan úgy visszaesik, de utána felpörög a normál értékre!
A kérdésem az lenne, hogy ez lehet a gyenge minőségű gyertyák miatt? Vagy mi lehet az oka?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!