Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    Sziasztok!

    Első autó vásárlás előtt állok. Sógorom céges autóját venném meg, ami nem más, mint egy Renault Megane Grandtour III 2014 1.5 dci. Az autót csak ő használta, mindig márkaszervizbe volt hordva, szervizkönyv, minden papír rendben, semmi gond nem volt eddig az autóval. Újat kapott, mert a régi futásteljesítménye elérte a 150.000 km-t, most 152.000 km-rel árulják kb. piaci ár alatt 1 millióval a cég alkalmazottjainak és családtagjainak. Igaz, hogy nem pont ilyen autót kerestem, eddig G/H benzines kombi Astrákat néztem, de azok cirka 10 éves autók, és alig lenne drágább ez a Renault, így képbe került ez a típus.
    Az elmúlt 1 napban sokat olvastam a motorról, a típusról és úgy tűnik, hogy ugyan vannak nyűgjei, de alapvetően egy jól sikerült motor és jó típus. Egyedül a modern dízelek általános nyűgjeitől tartok kicsit, de igyekszem képbe kerülni és tudatosan használni a motort, hátha nem lesz nem várt esemény.
    A kérdésem, hogy van-e valami jó tanács, vagy mindenképpen ellenőrizendő? Sógorommal nagyon jóban vagyok, szóval amit mond azt maradéktalanul elhiszem, de se én se ő nem igazán autókhoz értő egyén. A hétvégén megnézzük egy autószerelő ismerőssel, és ha minden rendben hétfőn meg is vennénk. Sajnos szakszervizben történő átvizsgálásra nincsen lehetőség, a legutolsó információ a műszaki állapotról a 4 hónappal ez előtti éves generál szerviz és annak jegyzőkönyve.
    Aztán ha esetleg megvételre kerül a sor, akkor lehet többet fogok erre járni. :)

    Köszi az infókat és válaszokat!

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák