Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz hcs57 #5268 üzenetére

    Ja, hogy az a baj, hogy éles az objektív - hát mindjárt eldobom az agyam. Szerintem azért ez már túl van a röhelyes kategóriáján. De kérem, ha arra van igény, hogy sz.r rajzú obivt használjunk, van lehetőség, vegyetek olyat, és akkor lehet örülni rajta, hogy milyen jó, hogy semmiféle vonalfelbontása nincs és nem látszanak a részletek. Arról nem is beszélve, hogy nehogy azt higgyétek, hogy a 85mm F/1,8-ak meg ezek az objektívek olyan hajjde lágy rajzúak.

    Ha valaki el akarja simítani a bőrhibákat és hasonlót, arra megvannak a módszerek.

    Ja igen, és volt alkalmam a 100mm F/2,8-al portrézni. Remek objektív erre. Nem kell senkinek elhinni, de azért ne terjesszük már azt, hogy "ha lehetne vele portrézni mindenki azt venné, szóval biztos nincs így", meg hasonló - már elnézést - marhaságokat, mert rosszat tesz a vérnyomásomnak.

    Természetesen vannak objektívek, amik nem találhatóak meg a Pentax felhozatalában, ez sajnálatos, és persze, van akinek emiatt nem való a Pentax rendszer, ezzel nincs semmi gond. Nade ilyesmiket beleszőni ebbe a történetbe, amik most mennek, már eléggé komolytalan dolgok...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák