Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz bopeti98 #74841 üzenetére

    Szóval nincs semmi kiskapu.
    De van! Csak másképp élnek vele.

    Ha úgy lenne, ahogy te írtad, nem lenne értelme az 1 év hűségidőnek.
    A Telenornál nem 1 év a hűségidő, hanem 11 hónap. És ez nem véletlen!
    Mert mit is ír a Hírközlési törvény? Idézem a 127. § (4c)-t:
    Az előfizető kérésére a határozott időtartamú előfizetői szerződés 24 hónapra is megköthető, ha az előfizetői szerződés megkötéséhez készülékvásárlás is kapcsolódik. Az ilyen módon 24 hónapra megkötött határozott idejű előfizetői szerződésnek a készülék vásárlásához kapcsolódó törlesztő részletek nélkül számított előfizetési díja nem lehet magasabb a (4b) bekezdés szerinti 12 hónapra kötött, azonos szolgáltatási tartalmú, határozott idejű szerződések előfizetési díjától.
    Mivel a Telenornál 11 hónap a hűségidő készülék nélkül, ezért nincs náluk 12 hónapos határozott idejű szerződés (és ahhoz megállapított előfizetői díj sem), ezért a 24 hónapos szerződés díjának megállapításához nincs viszonyítási alap. Azaz lehet magasabb előfizetői díjért kötni a 24 hónapos szerződéseket. És így is van: a 24 hónapos szerződések díja a határozatlan idejűvel azonos.

    Az viszont igaz, hogy a 11 hónapos határozott idejű szerződés éejártakor a határozatlan nem lehet rosszabb feltételű, azaz marad a régi tarifa.

Új hozzászólás Aktív témák