Új hozzászólás Aktív témák

  • wetomi

    aktív tag

    válasz darvinya #38401 üzenetére

    A forgalmi keret csökkentése, tehát az adatforgalom mérése 0,01 MB-os egységekben történik.
    A foglalási egység kicsit más. Az adatforgalom megkezdésekor a rendszer előre lefoglal a keretedből 10 MB-ot, mert így egyszerűbb számolni.

    Azt a 10 MB-ot pedig aztán a megfelelő adatforgalom szerint a 0,01 MB-os egységek egész számú többszörösével csökkenti. Az adatforgalmazás végén a rendszer leszámolja pontosan mennyi volt a forgalmad. Ha kevesebb, mint a foglalási egység, 10 MB, akkor a maradékot visszaírja a meglévő adatkerethez. Ha több, akkor pedig mármenetközben amúgy is lefoglalta a következő 10 MB-ot.

    Ha éppen az adatforgalom 80%, vagy 100%-os határánál vagy, akkor a 10 MB-os foglalási miatt többször átlépheted a határt, majd a pontos elszámoláskor a fennmaradó keretet visszarakja az egészbe a rendszer, így visszakerülhetsz a 80%, vagy 100% alá, ezért kaphatsz róla többször is értesítést.

    Mindez a rendszer egyszerűsítése és a valós idejű terhelés csökkentése miatt van, mint a többi internet csomag esetén.

    A korlátozás attól függ, hogy van-emás interneted. Az új Klikk adatkeretének elfogyása után ha nincsen más interneted, akkor elvileg korlátozás van. Ha van más interneted, és az lassítós, akkor annak terhére tudsz forgalmazni. Ha van más neted és az megállítós, akkor annak terhére tudsz forgalmazni, ameddig van belőle adatkeret. Ha abból is elfogyott az adatkeret, akkor korlátozás van a ciklusfordulóig.

Új hozzászólás Aktív témák