Új hozzászólás Aktív témák

  • Wasquez

    senior tag

    válasz Grougon #31360 üzenetére

    Nem igaz, mert már napok alatt be tudnak Ctrl-c Ctlr-v dobni egy választ, amiben az van, hogy semmiért nem vállalnak felelősségetr, csak fizess!

    A Telenor által értékesített előfizetések vásárlását / szolgáltatások megrendelését megelőzően az érdeklődőknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy weboldalunkon (http://www.telenor.hu/internet/lefedettseg), illetve személyes kirendeltségeinken és Telefonos Ügyfélszolgálatunkon lekérdezhessék lakhelyük lefedettségét. Ha előfizetőink a lekérdezett címtől eltérő helyen használják előfizetésüket, sajnos nem tudjuk garantálni, hogy megfelelően működik a szolgáltatás.

    A Mobil Internet szolgáltatás a mobil jellegéből adódóan lehetőséget biztosít az Előfizetőink számára, hogy az internetet helyhez kötöttség nélkül az ország legnagyobb részén bárhol elérjék. Célunk, segíteni ügyfeleinket, hogy kommunikációs szolgáltatásaink valamennyi előnyét élvezhessék nap, mint nap. Ennek megfelelően igyekszünk hálózatunkat, szolgáltatásainkat oly mértékben fejleszteni, hogy azok használata az Előfizetőink számára a legnagyobb megelégedést nyújtsák. A hálózatunk fejlesztése szempontjából azonban a lehetőségeink nem korlátlanok. Ennek eredménye, hogy vannak olyan területek, ahol még csak a GSM hálózat sem elérhető, más helyeken azonban már akár a Hipernet sebességével is használható az internet.

    A 3G/HSDPA hálózat ú.n. „lélegzőcella” elvén működik. Ennek a technológiának a sajátossága, hogy a besugárzási területet nagymértékben befolyásolja az adott területet ellátó állomás pillanatnyi terheltsége. Ennek értelmében túlterheltség esetén a cella határa szűkül, kisebb igénybevétel esetén pedig tágul. A fentiek miatt fordulhat elő az, hogy bizonyos esetekben egy-egy állomás egy ideig ellátja lakhelyét 3G/HSDPA lefedettséggel, amikor az adott állomás kismértékű igénybevételnek van kitéve. Nagyobb igénybevétel esetén a cella szűkülése miatt lakóhelyén a 3G/HSDPA szolgáltatás elérésére nincs lehetőség. Ilyen esetekben csak az EDGE hálózat érhető el.

    Az ÁSZF Törzsszövegének 2.1.3 pontja szerint „A Szolgáltató a szolgáltatást kizárólag Magyarország területén, a mindenkori lefedettségi területen nyújtja. A hálózat kiépítettségéről rendszeresen lefedettségi térképpel informálja Előfizetőit, azonban az azokon feltüntetett tényleges és tervezett lefedettség csak tájékoztató jellegű. Az Előfizető a telefonos ügyfélszolgálat felhívásával tájékozódhat az éppen fennálló lefedettségi adatokról, valamint erről az ügyfélszolgálat munkatársai is tájékoztatást tudnak nyújtani. Ehhez képest helyenként előfordulhatnak olyan eltérések (a mobil rádiótelefon-szolgáltatás sajátosságai – különös tekintettel az épületek hatására és az épületeken belüli üzemelésre –, a térképek léptéke stb. miatt), amelyek nem a szolgáltatás minőségének következményei, és amelyekért a Szolgáltatónak nem áll módjában felelősséget vállalni.”

    Az ÁSZF-ben foglaltak mellett felhívnánk figyelmét, hogy a rádióátvitel korlátaira és a mobil rádiótelefon-hálózat működési sajátosságaira tekintettel nem minősül a Szolgáltatás hibás teljesítésnek, amennyiben meghatározott területeken az alapszolgáltatás elérhetősége korlátozott vagy lehetetlen – akár azáltal is, hogy a Szolgáltató egyes bázisállomásait megszünteti.

    Az ÁSZF 4. számú melléklet, 2. pontja a következőképp fogalmaz:

    „2. MOBIL INTERNET TEKINTETÉBEN MEGHATÁROZOTT KÍNÁLT SÁVSZÉLESSÉG, VALAMINT AZ AHHOZ TARTOZÓ GARANTÁLT LE- ÉS FELTÖLTÉSI SEBESSÉG

    PC

Új hozzászólás Aktív témák