Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz w.miki #21249 üzenetére
Azt javaslom ténylegesen olvassa el a használati utasítást, hogy sötétek a képek az lehet attól, hogy rosszul mérte a gép a fényt, nincs megfelelően beállítva (az csak egy dolog hogy automatára van állítva) be lehet állítani a fénymérés módját meg egyebeket. Egyelőre azt javaslom ismerkedjen meg a géppel, felesleges addig elkezdeni manuál fókuszt meg makrózást amíg nem tudja rendesen használni a gépet.
-
MODERÁTOR
válasz w.miki #21244 üzenetére
Magyar nyelvű menüje nincs, kezdőknek javallott (vagy sokak által ellenjavallott) Scott Kelby
négyötrészes Digitális fotózás kötete. Az alapokat innen megtanulja, a magyar és angol szakkifejezésekkel együtt, meg azt is, hogy mi mit jelent.Aztán először próbálgassa a gépet, meg tanuljon meg fényekkel játszani, kihasználni az adott napszakok nyújtotta előnyöket, elkerülni a hátrányait, majd utána kezdjen mélyebben belemászni a gépbe, a fényméréssel, a fókuszpontokkal bohóckodni.
Addig elegendő tudni a rekeszérték fogalmát, a hatásait, a záridőt tudni, meg esetleg tudni azt, hogy hol kell formázni a memória kártyát. Másra nem lesz szüksége. Szerintem. Inkább tanuljon kép komponálási szabályokat.
(#21252) imyourfriend: szerintem nem mér rosszul a gép, hanem egyszerűen el van tolva az expozíció korrekció, amit nem nehéz produkálni főleg ha egyszerre nyomkodja a gombokat meg tekeri a hátsó tárcsát.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
MODERÁTOR
-
Real_Necro
veterán
D90-ről mikor D7k1-re váltottam azért lehetett érezni a különbséget, igaz fókusznál is. Szóval ez úgy tűnik nem hiba, hanem alaptartozék.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #21258 üzenetére
Srácok, ne idegeljetek már ki... Persze hogy érezni a különbséget D90 és D71k között, de nem hiszem hogy normális esetben automata beállításokkal "sötét szürkék lesznek a képek".
Nem annyira szar az a váz na.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
*Ropi*
félisten
Le kellene tekerni róla az ND1000-es szűrőt (az elég sötét is meg szürke is).
(#21260) w.miki: A képstílusokban nem lett valami elállítva (pl. a kontraszt és / vagy a szaturáció levéve)?
(#21266) Real_Necro: Nem, a Canon még az ND1000-et is lenyomja ISO-mból.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Real_Necro
veterán
válasz *Ropi* #21265 üzenetére
Ez olyan tipikus kánonos praktika volt?
Most már én is kíváncsi vagyok arra a szürkére... de a resinek meg kellene oldania...[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
imyourfriend
őstag
Úgy értve rosszul, hogy a gép ugyan jól méri a fényt csak mégis bebukik a kép mivel ha egész területre méri az illető és túl sok a világos terület a képen plusz egy sötét tárgyra méri a fényt akkor könnyedén bebukhat, viszont ha ezt még nem tudják kompenzálni akkor járnak így.
-
Digger
senior tag
Be kell állítani a Vivid képszabályozási módot!
-
veterán
-
kilozsul
aktív tag
Előre mondom, hogy nem szeretnék felesleges flamet indítani, de nagyon érdekelne, hogy a D750 mennyire fogja lenyomni a használt D600, D610 (esetleg D800) árakat..? Vázcsere előtt állok, és a D610 a kiszemeltem, tavaszig nem is hajt a tatár, viszont ahogy nézem iszonyatosan ingadozóak az árak, ráadásul általában nem is reálisak: egy új D610 ára nettó 385e, év végéig van Nikon visszatérítés is (tudom, csak obival együtt, de van!) ami 30k. Így a nettó ár már csak 361e. Én kb ilyen 350e körül gondoltam kiadni egy (enyhén) használt, garanciális vázra, ellenben ennél csak jóval drágábban látok hírdetéseket, sok esetben az új nettó árnál is drágábban... (Én sem vallom azt, hogy amint kiléptél a boltból egyből bukod az áfát, de azért ha egy ilyen vázba belekattogtatott valaki 15-20e expót, elment 1,5-2 év garancia, akkor azért nem lenne indokolt legalább az új nettó ár alá csúszni használtan?
Mit gondoltok erről?
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz kilozsul #21270 üzenetére
Hááát, ez most darázsfészek, nincs egyetemes "igazság". Sok-sok FX váz van már, mindnél van pro-kontra. Mindnél bejátszik, hogy milyen állapot, és mindegyiknél benne van az a faktor is, hogy mennyire gyorsan akarja az illető eladni.
Viszont ilyen gyors akciók nem nagyon szoktak kihatni a használt árra.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
kilozsul
aktív tag
válasz Kleroo #21271 üzenetére
Ezért is írtam, hogy nem szeretnék felesleges flame-et, másrészt próbáltam logikusan körülírni, hogy mi is a gondom a dologgal. Mert szerintem az belátható, hogy 0 expó, 3 év gar, saját névre szóló számla esetén annyira nem is vészes az új ár, hogy 50k expó körülieket kínálnak bőven az új nettó ár felett. Természetesen mindenki annyiért árulja a cuccát amennyiért talál rá verebet, de nekem ez egyszerűen logikai wtf?
-
imyourfriend
őstag
válasz kilozsul #21272 üzenetére
50k expoval szerintem is sok a nettó ár feletti árképzés, de személy szerint saját vázamat nézve 12k expoval 2akksi+portrémarkolat 380-390 környékére tippelem az árat, másrészt nincs mi lenyomja most a D600/D610 árát, a D750-et aranyáron fogják mérni még vagy fél évig legalább, de utána is a D800 ára felett fog maradni szerintem.
-
kilozsul
aktív tag
válasz imyourfriend #21273 üzenetére
"12k expoval 2akksi+portrémarkolat 380-390 környékére tippelem az árat"
Igen, valahol ez így reális, ha összeadjuk a képletbe, hogy a D600-aktól fél mindenki, kevés az eladó D610 és kevés az expó a vázadban, adsz hozzá cuccokat akkor ez egy reális ár. De nem bőven 400 felett 50k+ expókkal... Akkor nem csak én látom így.
Viszont valaki mintha azt mondta volna, hogy bődületesen sok lett az előrendelés a 750-ekre. Kíváncsi leszek, mert ha igen akkor az meg fog látszani a használt piacon is.
-
Kleroo
veterán
válasz kilozsul #21272 üzenetére
Őm. Jól olvastad amit írtam, nem értem a reakciód.
A probléma egyébként az, hogy több irányból lehet elindulni, hogy mi mennyit ér, és erősen eltérő árak jönnek ki. Ha a D700 árából indulunk ki, akkor minden rohadt drága. Ha egy 400ért árult strapás D800 árából indulunk ki, akkor minden szuperolcsó. Ha a D600 akkori árából indulunk ki, amikor alja áron mentek a hypeolt olajhiba miatt, akkor megint nagyon olcsó irányba megyünk el. És még sorolhatnám.
Egyetemes tendenciát nem lehetne felállítani. Jó vételek vannak olykor, ezekre kell lecsapni.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
imyourfriend
őstag
válasz kilozsul #21274 üzenetére
D600-am van és a mizéria közepette vettem meg ezen vázat, egyszer járt a fóti úton meg egyszer pucoltam aztán rendbe szedte magát. Én örültem neki hogy nem szeretik az emberek hisz olcsó lett, mert közben mindenki azt szajkózta hogy olajozódik sz*r stb.. így leverték az árát. Holott bőven megvehető váz az, ha problémás akkor meg beküldöd fóti útra és ingyen s bérmentve megpucolják/zárat cserélnek benne. Van amúgy reláció abban hogy még lejjebb megy az ára, de mondták már ezt D700-ra is. Aztán még mindig tartja az árát pedig nem mai csirke.
-
kilozsul
aktív tag
válasz imyourfriend #21278 üzenetére
Garidőn túl is javítják, cserélik?
Ropi: Ez esetben ha tudsz 270e alatt D610-et, akkor feltétlenül szólj!
-
törölt tag
válasz kilozsul #21274 üzenetére
Én most 100x is újragondolnám, mit vennék. Az agyam eltekeregne a tökéletlen Nikon FX-ek és csúnyácska Nikkor bokeh-k után Canon irányba, ahol kapnék sokkal szebb bokeh-kat, sokkal szarabb szenzorokkal és "műanyag" vázakkal (idézőjelben), ezután elkalandoznék Pentax irányba, ja igen, ott nincs semmi érdekes, megállt az idő, jó, menjünk Sony-ra, oops, hülye obipark + semmi extra tükrösök, oké, legyen milc, Sony fullframe milcek között az A7/A7S taláááán, de az obipark szegényes hozzá - mondjuk ami van, az meg elfogadható élességű és gyönyörű bokeh-jú üvegek, de a vázak még kiforratlanok, oké, leadok az FX-ből és menjünk lentebb, m4/3 szintre, itt rahedli jó gép, de a nagy iso-ban már annyira nem bajnokok + a bokeh hát jó jó, van, persze, de .. ki tudja..
Gondban lennék, kiadjak-e egy nem innovatív, későn kapcsoló Nikonnak 700+ -ezer Forintot csak azért, mert a D750-ben végre feltalálta a spanyol viaszt, amit a Canon már korábban meglépett az ödémahárommal - de tovább megyek, fókuszkorrekció téren a Nikon vázak mind siralmasak és pont a napokban beszélgettem egy itteni fórumtárssal erről, hogy őszintén, mennyibe kerülne beletenni azokba az istenverte firmware-ekbe egy tisztességes fázisalapú AF offset kézi kalibrációt, urambocsá, esetleg focus shift-re is kitérve (rekeszre is)..
Szóval én el vagyok keseredve. 50 1.8D és 85 1.D-ken kívül a teljes 50-es és 85-ös paletta konstrukcióból adódóan focus shift-es, zoom üvegekhez pedig képtelen a Nikon kiadni a vázaira egy olyan firmware-t, ami LEGALÁBB mint a Canon könyörgöm, a két végálláshoz enged megadni 1-1 AF offset korrekciót, közte meg átlagolva számol egy értéket magának a köztes gyutávokra..
És ilyen ratyi fókuszú üvegekre, ilyen gyengén kalibrálható vázakkal fossa ki magából a vadállat istenkirály szenzorokat és az AA filter nélküli 36 megapixelt, ahol elvárhatóan pixel peeper mindenki, de ez hagyján, mert fullhd-re lehozva is látszik egy focus shift effekt, hát őszintén, wtf van Nikonnál ?
No, szóval én tanácstalan vagyok teljesen mostanság. A Nikon a fókuszon alszik, a Canon a szenzoron, a Pentax úgy az egész fotózáson , a Sony a minőségen (lásd nemrég linkelt bajonett téma az A7 szérián, vagy az A7R mechanikus első redőnye), a Sigma halvány lila gőzöm sincs, mit csinál, de ő is alkothatna valami ütősebb vázat, nyomja ezt a Foveont mióta Sigma a Sigma, de egy tisztességes FX-et még nem tudtak összerakni Bayerrel (se)...
.. és eljutottam oda, hogy nézegetem ezerrel az m4/3 rendszert, vagy bajonettcserével lenyelem a Sony A7 széria békáját (legalább ez korrigálható) és nézegetem azt is.
A D800-amon most válok meg minden üvegemtől, jön egy Sigma 105 OS, mert amit próbáltam, megtetszett, megnézek még rajta pár üveget (85 1.8D-t is) aztán ha továbbra is úgy érzem, hogy nagyobb méretben vállalhatatlanok a képek, kihajítom a tükrös tankot az ablakon...
Bocs, ha kicsit off lett az első egyharmad után a maradék..
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #21281 üzenetére
Majd szólj, hogy mikor és melyik ablakon.
szerk: egyébként bocsi, de elmész ám a ....-be!
Használd inkább boldogan az álomvázad a penge üvegeiddel, és szarjál az ilyen apróságokra! Sokak jóval szerényebb vasakkal is bőven jól érzik magukat, mert nem szötymörögnek apróságokon, Te meg hetente előjössz ezzel a rinyával.
Ezt barátilag mondom, mert ilyen pöcs hozzáállással az életben nem fogod élvezni a fotózást.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
törölt tag
válasz aleister #21282 üzenetére
Tehát: D800, MD-D12, Tami 24-70, Samyang 14, eneloop-ok, akksitöltő, ... tehát azt akarod nekem most beadni nagy arccal (mindezt "barátilag") , hogy potom 1.4 millió Ft-ért élvezzem ugyanúgy a fotózást, mint mondjuk egy használt D90-nel és 17-50-es VC nélküli Tamival.. legyen ez, jobb nem jutott eszembe. De oké is, nem bántjuk őket, m3ss képein pl. sokat ámuldoztam anno, fotózni tudni kell. Csakhogy nem a fotótudománnyal vagy akár az élvezettel van a gondom, mivel a mostanit is élvezem. A kütyüzés és kísérletező kedv mellékes. De akkor mi a jó büdös szarért kérnek mindezért 1.4M-et ?
Várj, fordítsuk meg. Kérjenek érte 1.4M-et. Legyen akár 2M is, annál jobb.
A kérdés: ÉN miért is adjak ki ennyi lóvét egy olyan rendszerre, ami az alap képalkotásban epic fail-eket produkál ?Azért Te is elgondolkodhatsz, mielőtt így reagálod le az egészet, vagy Neked fán nő a pénz, hogy 1.4M-ért kapsz egy full kompromisszumos szettet és úgy gondolod egy vállrándítással, ettől még nem szabad ennyiért ALAPDOLGOKAT (mint pontos fókusz) elvárni ?
De tegyük fel, D4s-t vennél újonnan. Mit tennél rá ? Egy rahedli shiftes vackot, esetleg egyetlen értékkel kalibrálható 70-200-at meg 24-70-et, vagy mégis mit ? Aztán majd gondolkozol esküvő előtt, hogy 70-en vagy 200-on használd-e az üveged, vagy most akkor 2.8-on, vagy 4-en mikor hova esik a fókuszsík ? Mindkét kérdés költői....
Egy páran előttem már bejárták a tükrös utáni utat, Freddy & Co. és mindenkinek lett egy többé-kevésbé favoritja. Most én jövök.
Annyit kell csak belátni, hogy jó autofókusszal rendelkező, jól rajzoló, szép mosású üveg kevés van, olyan váz pedig, ami az optikai anomáliákat kezelni tudja, még kevesebb.
Na, ha tovább durran az agyam, fél év múlva biztos, hogy dobom az egészet és ha addig nem lesz utód, akkor A7S, echte Sony üveggel (Zeiss optika és mosás, AF, stabi) és jónapot.
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #21285 üzenetére
Nincs abba semmi nagy arc, ha kurvára unalmas már az a rinya, amit hetente előadsz. Add el a set-ed, mint a már említett nagy ősök. Nem kell visszatérően, sokadjára emlegetni olyan dolgokat, amikkel eddig valahogy senkinek sem volt problémája. Mindenki más tudja boldogan használni a kis gépét.
Ha Te erre nem vagy képes, akkor add el! De az ilyen fajta örök elégedetlenkedő hozzáállással, amivel egy postban leszaroztad kvázi a jelenlegi piac összes résztvevőjét, más rendszerben is ez fog rád várni.Nyilván bosszantó dolgok ezek ennyi pénzért, de tudtommal senki nem tartott a fejedhez fegyvert, hogy költs el másfél misit -szerinted- szarokra. Abban sem akadályozott meg senki, hogy vásárlás előtt tájékozódj, hisz ezek nem új keletű dolgok.
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #21290 üzenetére
Lehet.
De az én szemszögemből úgy tűnik, hogy állatira technikai sportot csinálsz egy olyan dologból, aminek leginkább érzelmeket kellene közvetíteni. Ha akkora mérvű lenne ez a probléma, hogy teljesen ellehetetlenítené a fényképezést magát, akkor megérteném, de így nem.Na mindegy. Lapoztam.
-
spanyoll
addikt
Kutyus drága barátom: add el az egészet a faszba, vegyél egy f6ot, egy sétálgatós fm2-t, egy középformátumot meg hozzájuk 1.8as , 1.4es meg 1.2es üvegeket, tanulj meg filmet hívni aztán örülj
MF-el nincs semmilyen shift, IQ kiváló, mi kell még"Super perfundo on the early eve of your day."
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz spanyoll #21294 üzenetére
Hidd el, az sem lesz jó... Ilyen fokú "kütyümaximalizmussal" gyakorlatilag semmilyen műszaki cikket nem lehet használni, sem egy fényképezőt, sem egy mobiltelefont, de még egy hajszárítót sem...
Kutyának igaza van, hogy ennyi pénzért a tökéleteset várja az ember, és nem azt kapja. De nem is fogja sosem, mert olyan nincs, sem nőben, sem autóban, főleg nem egy műszaki cikkben.
Alinak meg abban van igaza, hogy ezeken a "problémákon" túl kell tennie magát a júzernek nem pedig felfújni, és inkább az örömöt kell keresni a cuccban.Holnap majd jól beletépünk...
-
Mercutio_
félisten
válasz *Ropi* #21276 üzenetére
Kellene garis proci, vga, meg ssd, hasonló árképzéssel jöhet akár holnap
aleister: Nemrég beszéltük ki odaát, hogy gyakorlatilag sz*r minden mai autó, akkor pont a fotógépek lennének mások?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kleroo
veterán
válasz t_a_m_a_s #21295 üzenetére
Sajnos tökéletes nincs, és nem is lesz, de merni kell kifogásokat megfogalmazni. Ezekkel a problémákkal az a legnagyobb gebasz, hogy minden egyes körülmény adott a megoldáshoz, nem kell hardveres változtatás semmiben. Egy komolyabb szoftveres csomag kéne csak. És jól is járnának vele anyagilag is. Újabb pofon lenne főleg a Taminak és a Sigmának is, hogy így a nikon váz+nikon üveg használata esetén nem ismert fogalommá válna a shiftelés. Ami számomra igencsak zavaró tényező, és akár a legjobb üvegeket is sújtja. Zoomoknál pedig egyenesen őrjítő, amennyiben totál máshogy shiftel a különböző végeken. Élesebb szituban ez agyrém. És önmagában az elv dühítő. Nem feltétlenül lenne zavaró... sőt, lehet szimplán egy nem feszegetett megoldhatatlan probléma lenne, egy esetlegesen felmerülő pont a fázis af hátrányainál. De az obikat a nikon beméri hogy átlagosan mit tudnak, a korrekcióhoz, nem kell külön csak emiatt új eljárásokat bevezetni. A vázakban megvan az AF fine tune algoritmusa. Az objektívek minden adatot közölnek a vázzal, nem kell így az optikákon sem fejleszteni. Tehát csak egy mélyebb szoftveres átalakítás kellene, és 100%osan megszűntethető lenne a hiba. Ez a tény idegelő... És így továbbra is shiftelhetnének hardveresen az obik, ha ezáltal szebben rajzolnak. Mindenki nyer. Még az sem idegesítene ha pénzes update lenne, hisz könnyű megvalósítása ellenére lényegében kihúznák a fázisAF méregfogát.
A jó kis DX bevállt alapüvegeknél bezzeg nem is tudtam mit jelent a shift... azért ezis jelent vmit.... (neeeem, nem igénytelen voltam )
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #21285 üzenetére
Vegyél egy fuji xt1-et, 23/1.4, 35/1.4, 56/1.2 fixekkel. Használati élmény kimaxolva, hipszterfaktor kimaxolva, nem nehéz, bokeh azért már apsc-n is van ekkora rekesszel, pazar, kontrasztos, színekkel teli képek, és még Pite is helyeselni fogja a döntésedet. A fókusz pontos. Lassú, de pontos. De a modelljeid úgyis türelmesek. Grafitszürke xt-1-et vegyél, az a legkúlabb, az még a fujik között is cool.
Aztán amikor két hónap múlva jössz azzal, hogy nem fullfrém és lassú az af, gyorsan rábeszéllek, hogy add el, és megveszem az xt1-et olcsóért.A probléma megoldásáért kivételesen pénzt sem kérek.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest