Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz TheShow #15296 üzenetére
Nálunk ki vannak zárva estére a hálóból, mert este aktívak és folyton szaladgálnának rajtunk és felmennének a szekrényre és bemásznának a teknőshöz, amit nem szabadna.
Bár van, hogy beengedjük őket, de a szőr ellen csak a megelőzés segít. A sok-sok fésülés. Főleg nyáron, amikor jobban jön belőlük.
Mess with the best / Die like the rest
-
Dhampir
félisten
válasz TheShow #15296 üzenetére
Télen szokott csak felugrani az ágyra és az emberre melegedni. Ez a szöszleszedő (ilyen képet találtam róla hirtelen a Neten) bevált plédre és törölközőkre, bútortextilre is. Nadrágra a "mágikus henger" a legjobb, amiről rétegekben lehántható az elpiszkolódott ragasztófelület.
-
félisten
-
Astroboy
őstag
válasz TheShow #14451 üzenetére
Erről a kint is bent is vagyok mizériáról valóban nehéz leszoktatni a macskákat, de nem lehetetlen!
Amikor pár éjszakányi mászkálás után elegem lett az egészből, eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább.
Lefekvéskor ajtó becsuk, macska pedig hálószobán kívül a várában. Eleinte keservesen nyervogott, hogy engedjük má' be, mert ez így nem jó neki. Na ilyenkor nem szabad engedni. Pár nyárvogást követő "erélyesebb "lesiccelést" követően sértődötten vonult fel a várába aludni, és reggel kitörő örömmel fogadta az ajtónyitást!
Ezt egy-két alkalommal játszottuk csak el vele, utána már magától ment lefekvéskor a helyére.Ugyanakkor ritkán előjön nálunk is a minden macskatartó által jól ismert "olyan édesen alszik a fotelomban nem zavarom" gyengeség. Ilyenkor tudom jól, hogy ennek ára lesz: hajnalban ki kell mennie, így meg van pecsételve az éjszakai nyugalom. Mivel ez a néha kint néha bent dolog nem egyeztethető össze azzal, amit el akarok érni az egésszel, így újabban ilyenkor kirakom a szűrét, vállalva a párom megvető pillantásait, és állatkínzó megjegyzéseit. Megszokta, működik.
A kijárás más tészta...
A hátsó kertkijárati ajtóba rakott csapóajtót megszüntettem tavaly, nem is a zaj, sokkal inkább a betörő hideg levegő miatt. Ugyanis olcsóbb 5/6000.- forintos típust vettem ami a legkisebb huzatra is libegett.Most reggelente megvárja szépen míg felkelünk, boldogan duruzsol miközben az ajtó felé irányít.
Ez a jel, hogy kimenne a lelkem. Hát kiengedem.Ha meg be akar jönni, nyávog és beengedem. Ha hallom.persze csak akkorKényszerből megszokta, hogy nem fogja senki 10 percenként ki/be engedni, így most napi két hosszabb sétával letudja a dolgait. Ideje mint a tenger, türelmesen vár a küszöbön. Evva.
Egyszóval következetesen tanítva őket elérhető a siker, csak feladni nem szabad és engedni nekik.
Szerintem untig elég, hogy róluk szól egy átlagos nap 16 órája. Az a nyolc óra pihenés az enyém akkor is![ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz TheShow #14401 üzenetére
Annyival egészíteném ki az előbbieket, hogy nem követ mondott, hanem vese homokot, tehát még nincs akkora baj talán..
Néha jön neki pisi, de az is véres, tehát gyulladás van benne.
A doki írt fel antibiotikumot amit le tudunk benne nyomni, még a száraz tápot is nagyjából, de a zselét egyáltalán nem.
Sokat nyávog, valószínűleg a fájdalomtól. Szokta nyalogatni a nemiszervét is, többet mint a megszokott.
Egyébként ez mitől alakulhat ki?
-
Louro
őstag
válasz TheShow #12480 üzenetére
Mi jövőre akarunk költözni és a ház ellen pont ez az egyik indok. Világ életükben lakásban voltak. Nekünk a gangra se járnak ki. Kíváncsiskodnak, de mernek kimenni. Néha-néha hazaérve csalogatom ki őket, de lapítva mernek a küszöbig kimenni.
Ráadásul az egyik süket és bátor. Ő ahogy kimenne, az első kajaadónak hízelegne, mert olyan jámbor....hacsak egy arra járó autó el nem csapná, mert nem hallaná meg.
A másik meg annyira betoji, hogy fél mindenkitől. Az lehet kimenne, de úgy, hogy ahogy hallja/látja zárulni az ajtót, ablakot, iszkolna visszafelé.Ha egy estére is eltűnnének - bár jó alvó vagyok, de - nem biztos, hogy tudnék aludni. Annyira a gyerekeink.
Mess with the best / Die like the rest
-
tolvaj!
őstag
válasz TheShow #12480 üzenetére
Azt felejtsd el, hogy egy macskának van félelem érzete! Tapasztalati úton tanulnak. A pozitív tapasztalat erősebben vésődik be, ezért ha átmegy a szomszédba és ez nem jár bajjal, sőt még enni is kap, félő rákap. A nőstény egyébként több eséllyel fogja venni az akadályt,a kandúr már kérdéses. Ami pedig a helyhez szoktatást illeti, el kell szomorítanod a barátnődet. Az első két, de inkább három hónapban a cicákat bent kell tartani a lakásban és csak utána lehet őket kiengedni a kertbe.
Nimrod
Szvsz kuka.
[ Szerkesztve ]
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
sebestyen93
tag
válasz TheShow #10152 üzenetére
Persze, vinni akarom, vagy jöjjön ki, bánom is én, csak most este nem akartam felzaklatni. De nem akarom, hogy szenvedjen. Megy meg eszik is, de gyenge, meg remeg, mint a kocsonya meg minden egyes lépésénél ropog... :S Inkább akkor most hívom, csak kijön, vagy elviszem.
[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 13 Pro Max + Apple iPad 9th 10.2 + Apple Watch SE 2022 40mm
-
Mawyx
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy topik
- Path of Exile 2
- Ukrajnai háború
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest