Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
válasz Magnum_ #9096 üzenetére
Az, hogy a szobát kifestetten vettük használatba de kiköltözéskör némi koszt hagytunk a falon itt-ott, pl. cipőtalp bumitól- egy-egy halvány csík, sminkelés közben egy-egy alig látható fekete pötty került a falra, ahol a hősugárzót használtuk mögötte halványan elszíneződött egy kb 10cm-s foltban, ahol az ágy volt a fal melletti rész azért láthatóan koszosabb, a szobaajtó ahol nem a kilincsnél fogtuk meg rendszeresen látszik, hogy zsíros/koszos (nem nagyon akar lejönni), a fürdőajtót nem hagytuk nyitva rendesen bár ez a lelkünkre lett kötve és bepenészedett a fürdő mennyezete(ami festett), és a tulaj ki akarja fizettetni velünk a falak/ajtó festés költségét+a penészölőzést, jogos?
(ezzel kapcsban annyi van a szerződésben, hogy :A Bérbeadó a lakást újszerű (kifestett, takarított) állapotban adja át a Bérlőnek.
-
Sinisi
senior tag
Mert hogy mi arra gondoltunk, hogy a lakást rendeltetésszerűen használtuk, és csak a a mindennapi életvitelből származó koszt hagytunk magunk mögött. Nem mintha meg akarnánk úszni azt ami jogos de az eber azért csak koszol valamennyit...
-
Real Ghoost
aktív tag
Szakvizsgáról van friss élménye, tapasztalata mostanában valakinek?
-
ceia
őstag
December 21.-én vásároltam egy webáruházban tv-t. Az volt kiírva, hogy Külső raktáron, rendelhető 2-3 munkanap Még most is ugyanaz van ott. [link]
Másnap felhívtak, hogy ezt a készüléket már nem tudják kiszállítani karácsonyig, nem kérek-e helyette egy Samsung típust. Nem kértem, maradtam a megrendeltnél és mondtam, hogy jó lesz az szilveszterre is. Nem mondott rá semmit, csak hogy rendben. Nem jött meg addig sem, 2.-án megkérdeztem, hogy áll a dolog. Azt felelték, hogy ilyenkor bezárnak a nagykerek, és van amelyik már 3.-án, van amelyik csak a második héten nyit ki és majd akkor tudják megrendelni. Máig nem jött meg a rendelésemet visszaigazoló email sem, ugyanis az, amit kaptam a megrendelés után arról, hogy sikeres volt a rendelés, "nem számít visszaigazolásnak". Ez normális? Nem az lehet, hogy nincs nekik, de nem akarják visszamondani a megrendelésem, hátha lesz? Én meg talán hiába várok, és máshonnan már meg is kaphattam volna? Igaz lehet, hogy van olyan nagyker, ami csak a második héten nyit ki? Nekem nem tűnik ésszerűnek. Talán jobb lenne elállnom a vásárlástól, és máshonnan megrendelni. Ilyenkor még meg lehet ezt tenni? Azt tudom, hogy 15 napig elállhatok a vásárlástól, de ebbe beletartozik az az idő, amíg várom, hogy kihozzák? Vagy onnan indul, ha már megkaptam? Fizetve még nem volt, a futárnak kéne fizetnem.[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Corsair90
tag
Szia.
Az elállással kapcsolatos témában nekem fentebb linkelték a tájékoztatót, erre vonatkozó részt azért ide is beírom neked:
Mely időponttól gyakorolhatjuk elállási jogunkat?
Termék (például könyv, elektronikai cikkek stb.) megrendelése esetén a termék átvételétől, míg szolgáltatás igénybevétele (például interneten közzétett apróhirdetés, interneten megrendelt kábeltelevízió előfizetés) esetén a szerződéskötés napjától számítandó az elállási határidő. Lényeges, hogy elállási jogunkat a szerződés megkötésének napja és a termék megérkezésének napja közötti időszakban is gyakorolhatjuk.
-
ceia
őstag
válasz Corsair90 #9108 üzenetére
Köszönöm, azon a linken mindent leírnak! Kár hogy nem is néztem meg, talán mert csak egy link volt, semmi sem állt mellette. Tehát amíg meg nem jön, bármikor lemondhatom. Furcsa, mert 14 napot írnak, az ünnepek előtt pedig egy tv-műsorban 15 napot mondott egy jogász. Megkérdezem ma, hogy kinyitott-e az a nagyker, ahonnan ők rendelnek, vagy ha nem, csak tudják, mikor nyit.. És ha nem hétfőn, már mondom is vissza. Szerintem csak hitegetnek. Ha 2-3 napot írnak, ne akarják 2-3 hét múlva küldeni Ma van a 16. napja, hogy megrendeltem.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
mike1334
veterán
válasz Real Ghoost #9106 üzenetére
Tavaly októberi meg idén áprilisi...majd márciusban megint lesz
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
A gondnokságom alá szeretném venni keresztanyámat emiatt [link], viszont a neten keresgélve kizáró ok ha örökölök utána valamit és a lakását én és a nővérem örököljük.
Ezt a bíróság mennyire veszi szigorúan?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Padisah
tag
Szia!
A gondnokság alá helyezésről a bíróság dönt, polgári peres eljárás keretében,aminek nincs köze ahhoz, hogy ki örököl a keresztanyád után.
Az új Ptk. szerint nem kizáró ok a leendő gondnokkal szemben, ha tartási, életjáradéki, öröklési szerződést kötött a gondnokolttal.
Ha meg simán csak Ti örököltök utána, az meg pláne nem kizáró ok. Gondnok nem lehet az, akit a keresztanyád nem akar, nem fogad el, az sem lehet akit elfogad, de a keresztanyád érdekeivel ellentétes a gondnokul történő kirendelése.
A gondnokság az öröklési viszonyokat nem befolyásolja.
Nézd meg a Ptk. 2:19-2:37. §-ait, abban benne van a lényeg.De talán a legegyszerűbb és leggyorsabb, ha bemész a keresztanyád lakóhelye szerint illetékes gyámhivatalba és érdeklődsz: gondnokság alá helyezés menete, gondnok és gondnokolt jogai és kötelességei, számadás témákban.
Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.
-
Vakegérke
félisten
Sziasztok!
Adott egy vidéki ház, amelynek két tulajdonosa volt. Egyikük sok éve meghalt, az élőnek holtig tartó haszonélvezeti joga volt a ház másik felére.
Szombaton meghalt a másik is, akinek van két gyermeke.
A két örökösnek nem kell a fél ház, és ajándékba akarják adni annak az embernek, aki az elhunyt szomszédja volt, és önzetlenül törődött vele.
Egy önkormányzati dolgozó információja szerint ha az örökösök lemondanak az örökségről, automatikusan átkerül az örökösödési jog a gyermekeikre. Hogy egyértelmű legyen, a családból senkinek nem kell a fél ház.Az örökösök úgy döntöttek, hogy elfogadják az örökséget a közjegyzőnél, és amikor megérkezik a Földhivatal végzése, amely igazolja tulajdon jogukat, akkor ügyvédnél megkötött szerződéssel kívánják ajándékként átruházni a fél házat az önzetlen szomszédra.
A kérdés:
A közjegyzői díjat leszámítva ennek a tulajdonjog átruházásnak van-e anyagi vonzata (mondjuk valamiféle adó) az örökösöket illetően?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
senior tag
válasz #50751744 #9117 üzenetére
Mt 51. § 51. § (1) A munkáltató köteles a munkavállalót a munkaszerződés és a munkaviszonyra vonatkozó szabályok szerint foglalkoztatni, továbbá - a felek eltérő megállapodása hiányában - a munkavégzéshez szükséges feltételeket biztosítani.
Van erről bármiféle külön megállapodás? Leszámoláskor nem kérték hogy szolgáltasd vissza?
No money, no honey.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #50751744 #9117 üzenetére
3. pont szerint vissza kellett szolgáltatnod minden átadott eszközt. Munkavédelmi eszközöket is visszaszolgáltattad? Ha igen, akkor nem igazán értem mit akarnak követelni rajtad. Ha nem, akkor viszont szerintem jogos, és nyilván valahogy igazolnia kell, hogy mi alapján kér annyit érte amennyit.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
senior tag
válasz #50751744 #9119 üzenetére
Alapesetben nekik kell biztosítani a ruhát, cipőt stb. Ez neked költséget nem jelenthet, amennyiben nincsen róla külön megállapodás. Viszont ha van is ilyen, akkor csodálom hogy nincs visszaszolgáltatás. Az is kérdés, hogyha nekik nem állt érdekükben a továbbfoglalkoztatás, akkor miért írtatok alá közös megegyezést? (Már ha ez nem titok).
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Đusty
addikt
Sziasztok!
Váratlanul kaptam a digitől egy emailt amin közlik, hogy számlaelmaradásom van. Nem is értettem minden hónap befizetéséről meg van a csekkem kb. egy évre visszamenőleg. (tudom azt hiszem 5-ig kéne de a franc se tartogatja addig.) Majd felfedeztem a dátumot: a 2009-es augusztusit kérik most? WTF? Mi van honnan tudjam, hogy azt befizettem-e? Ráadásul eszembe jutván, hogy van online ügyfélszolgálata beléptem és valóban ki lehet listázna a számlainfot ahol az van bejelölve, hogy minden be van fizetve de a legalsó 2009-es nincs, ráadásul az az induló azaz az első havi számlám ezek szerint. Kizártnak tartom, hogy azt be nem fizetvén 7 évig szolgáltassanak mindenféle felhívás nélkül, hogy hé tartozásod van. Ráadásul idáig rendben jöttek a számlák én meg fizettem sem második csekk sem hozzászámolva egyikhez sem.
Mi tévő legyek szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
írj vissza nekik, hogy az elektronikus hírközlésről szóló, 2003. évi. C. tv. 143. § (2) bek. alapján az előfizetői szerződésekből eredő polgári jogi igények egy év alatt évülnek el, amelyet az (1) bekezdés szerinti esetekben a késedelem, illetve a hibás teljesítés bekövetkezésétől kell számítani.
Ha eddig nem szólítottak fel sűrűn (évente egyszer mondjuk) tértivevényesen, akkor leves nekik.
Ja meg írd meg, hogy elhozod az előfizetésed tőlük. rögtön elnézést fognak kérni :-)))szerintem.
I humbly and respectfully decline™
-
Đusty
addikt
válasz Magnum_ #9124 üzenetére
köszi,
visszaírni nem tudok nekik mert a levél a no-reply@hu.digi.tv-től jött, vagyis valami automatának most jutott eszébe ezt elküldeni mint lekpol.pdf. Ja és állítólag ezért még 200 Ft. felszólítási díjat is felszámolnak :-(.Tisztelt Ügyfelünk!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy számlaegyenlege nyilvántartásunk szerint hátralékot mutat.
.....
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben tartozását nem rendezi, úgy az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény
137. § (1) bekezdésének c. pontjában foglaltak értelmében szolgáltatását korlátozzuk.
Tájékoztatjuk, hogy jelen Fizetési felszólításra 200 Ft adminisztrációs díjat számlázunk ki.
Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük, hogy keresse telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1272-es telefonszámon vagy a területi ügyfélszolgálati irodát.
Együttműködését előre is köszönjük!
Üdvözlettel:
DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.
Kelte: BUDAPEST, 2017/01/09Számla kelte esedékes összeg
2009 / 159..... 2009/08/08 2009/09/01 2.500[ Szerkesztve ]
-
-
Sinisi
senior tag
válasz #50751744 #9131 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy van egy kihordási idő (ezt jó lenne tudni, hogy mennyi, bár szerintem még jócskán ezen az időn belül vagy). Az 50 Eft.- mire alapozva számolták ki? Nem ír olyan opcióról, hogy visszaszolgáltathatod a ruhát.
A megfogalmazás szerint viselési időt ír arra, hogy ha ennek letelte előtt szűnik meg az igényjogosultságod akkor kell részarányosan fizetned.
Szerintem azzal lehet itt variálni, hogy utánajársz a kihordási és viselési időknek és annak, hogy mi alapján számolták ki neked azt az 50eft.
-
biker
nagyúr
a munkaruha az kihordásos, a tied, és ha idő előtt felmondasz, akkor a részarányos dijat meg kell fizetni. De egy munkaruha általában 20e Ft / ember, cipő, nadrág, kabát, dzseki.
a védőfelszerelés a munkáltatóé, vissza kell adni, és ha túlzott az állagromlás, akkor kellhet fizetni
az 50e Ft szerintem 2-3x annyi, mint a különbözet lehetne, ismerve a hazai kőműves munkaruházatok minőségét és árait
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
senior tag
Szép. Az különösen szép megfogalmazás hogyha megszűnik az "igényjogosultságod" akkor időarányosan kell megfizetned a munkaruha árát. Ez, amennyiben a kihordási időt, és a beszerzési árat is tartalmazná még érthető is lenne. A kihordási időről nem rendelkezik ami azért gáz, mert neki kellene meghatározni, és mert 1.5 éve kaptad, azaz max. egy időarányos részt vonhatna le.
A védőeszközt pedig vissza kell adni, azért nem igazán vonhatnak le pénzt.
Ugyanakkor a közös megegyezésed 4. pontja egyebekben tartalmaz egy olyan rendelkezést, hogy a megállapodáson túlmenően egyéb igényetek nincsen egymással szemben, erről azért ott lehetett volna említést tenni.
No money, no honey.
-
werszomjas
addikt
Sziasztok, lehet rossz a topik, nem találtam jobbat.
A szél kitörte a terasz üveget, volt kint kárszakértő, megnézték, mi megcsináltattuk, kértünk számlát, de csak a felét fizette ki a biztosító. 3 ajánlatot kértünk be, hasonló volt mind, tehát nem volt aránytalanul drága a munka.
Ilyenkor lehet/van értelme kopogtatni a biztosítónál vagy ebben ennyi volt?
üdv
-
Magnum_
nagyúr
-
Sinisi
senior tag
válasz werszomjas #9137 üzenetére
Amellett lehet, hogy érdemes átnézni, hogy a biztosításod mire, és mekkora mértékre terjed ki. Mert pont a fele lehet véleten is de lehet, hogy ennyi egy adott biztosítási eseményre vállalt megtérítési kötelezettésge.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz werszomjas #9137 üzenetére
Kifogasold meg a kifizetett osszeget.
En is ezt csinaltam az osszel. Es eredmenyes volt.I humbly and respectfully decline™
-
Met
nagyúr
Azt nem tudjátok véletlenül hogy a kórház hány napon belül köteles kiadni a halotti bizonyítványt?
Tegnap azt mondták hogy ma telefonáljunk hogy hétfő vagy kedd, ma azt mondják hogy nem tudják megmondani.Saint_ Köszi, munkanap vagy naptári nap?
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Még egy kérdés, én és a nővérem vagyunk az örökösök (van végrendelet).
Telefon és kábeltv lemondáshoz elég vagyok én vagy kellünk ketten? Vagy egy meghatalmazás a részéről hogy intézhetem."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Sinisi
senior tag
Nem vagyok benne biztos, hogy ha ketten örkököltetek akkor azt gondolnám, hogy mindkettőtök hozzájárulása szükséges. Engem már ért meglepetés az áramszolgáltató ügyintzéője kapcsán, úgyhogy szerintem hívd fel a szolgáltatókat, hogy mit fogadnak el. Mármint ha mindketten hozzájárultok akkor azt el kellene fogadniuk, de lehet, hogy előtte a nevetekre kell iratni a szolgáltatást (vagy meghatalmazás, lemondás alapján valamelyikőtökére) ahhoz, hogy le tudjátok mondani.
-
Sinisi
senior tag
Igen, előfordulhat osztott közös tulajdon esetében, hogy fogod és eladod, bérbe adod stb. a tulajdonostárs(ak) tudta nélkül. Nem tudom, hogy szolgáltatás esetében van-e ilyen, illetve van e a szolgáltató által az esetetekre előírt belső, vagy vagy öröklésjogi szabály, ami némikép megnehezítheti a helyzeteteket.
-
senior tag
Vicces ez a Vodafone. Megcsúsztam a novemberi számlával, én is meg a feleségem is. Elbambultuk a befizetést, december 27-e helyett január elején könyvelték csak le. Mindketten elektronikusan kapjuk a számlát.
Most nézem a decemberi kivonatot, mindkettőnknek van rajta 600-600 forint "fizetési felszólítás díja", a késedelmi kamat mellett.Megnéztem az ÁSZF-et, ami szerint:9.18. Fizetési felszólítás eljárási díja
Amennyiben az Előfizető a Szolgáltató felé fennálló fizetési kötelezettségét határidőre nem teljesíti, és emiatt a Szolgáltató
írásos fizetési felszólítását követően a fizetési határidő eredménytelen eltelte után újra fizetésre szólítja fel az Előfizetőt –
amely ez esetben történhet sms, postai levél, e-mail vagy hanghívás útján – a fizetési felszólítás eljárási díja, mely bruttó
600 forint, az Előfizetőt terheli.Nézem a leveleket, az e-maileket, a telefont, nem találok fizetési felszólítást. Hívom az ügyfélszolgálatot hogy kifizetem értem én hogy ennyi a sarc, de ugyan mondják már meg hogy mikor szólítottak fel fizetésre, mert nem lelem. Ügyfélszolgálat közli hogy méltányosságból törli, mert látják hogy nincsen velem gond. Mondom hogy ne méltányosságból törölje, hanem ha van értesítés akkor kifizetem, ha nincsen, akkor azért törölje mert nem a saját szabályaik szerint jártak el. Azt ő nem látja, hívjam a 1750-et a követeléskezelést. Ott egy fickó közli hogy ezt automatikusan számlázzák ki késedelem esetén, de vagy 10 perc nézelődés után ő sem találta azt a bizonyos sms-t amit küldeniük kellett volna.
A feleségemet első körben azzal hajtották el, hogy azért nem írják jóvá a 600 pénzt, mert a számla megküldése már írásbeli felszólításnak minősül. A második körben beolvastattam vele az ÁSZF ide vonatkozó rendelkezéseit, és láss csodát nála is kiderült hogy nem volt ismételt fizetési felszólítás, így ott is jóváírták ezt.
Megér ez vajon egy NMHH bejelentést?
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
sutykuru
aktív tag
válasz davenport #9147 üzenetére
Én a T-vel szórakozok most, októberben kiszámláztak úgy 750 Ft felszólítási díjat, hogy nem volt jogos, írtam pár levelet nekik, eddig 19k kompenzációnál tartunk.
NMHH-t néztem én is, de szerintem első körben fogyvéd, esetleg ha lesz időm egy GVH tisztességtelen ker. gyakorlat miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Gaming notebook topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest