Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem, a téma:
Adott egy társasház, benne egy lakás. Költözés miatt egy komplett belső festés felújítás történt. A festővel viszont gond van.
Első találkozónál körbe nézte a házat, megbeszéltünk mindent, miket kell megcsinálni, mennyibe fog kerülni anyag + munkadíj.
Elmondtuk, hogy az anyagról kérünk számlát, meg is adtuk neki a számla nevet/címet.
A lakás kész lett, a munkát kifizettük, a számlát viszont nem kaptuk meg, a festő kb 2 hete ígérgeti, hogy jön és hozza, de valahogy mindig elfelejt jönni, mindenféle hülye dumával leráz.
Plusz van még 1-2 apróbb húzása is.
Ez az eltűnt a felújítás során/után.Tipp, hogy hivatalosan, jogilag érdemes-e valahova, valamilyen szervhez fordulni?
Ja és egy darab papírra fel vannak irkálva, hogy mikor mennyi pénzt fizettünk ki neki, alá is írta őket.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz szeva000 #2215 üzenetére
Az zavar a legjobban, hogy hülyének néz, több mint 1 hete hívogatom, hogy hozza az elmaradt dolgokat, amikkel tartozik.
Első találkozónál megegyeztünk az árban, és elmondtuk neki, hogy kérünk számlát, tehát számlás árat mondott. (Pont emiatt kértünk volna számlát, hogy ha gond van bármivel, akkor legyen papír)
Hazudozik össze vissza, de akkor megy a feljelentés, csak örültem volna, ha anélkül sikerül rendezni a dolgot, mert ha feljelentem attól még én nem kapom meg a dolgokat, amikkel tartozik és amiket (én hülye) előre kifizettem neki, hogy vegye meg, amik kellenek a lakásba.
Egy ilyen feljelentésnek kb mennyi az átfutási ideje?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz szeva000 #2217 üzenetére
Ja, tartozik is.
Apróságok, de nekem annál szükségesebbek.
Festés után ugye szokás hagyni a festékből javító festéket, azt persze ő nem hagyott, azt mondja, majd hozza azt is..
Volt egy csaptelep csere, az újat feltette, a régit meg elvitte (bár fogalmam sincs mi a bánatért vitte el magával) természetesen azt is hozza majd vissza.
Vettünk IKEA komplett fürdőszoba szekrényt, mosdóval együtt, amihez járt komplett szifon lefolyó egység, aminek szintén lába kelt, állítása szerint egy darab műanyag cső volt a dobozban (ami persze nem igaz) velünk meg vetetett egy darab flexi szar csövet.
Illetve kifizettünk neki még gumitömítéseket a belső ajtókba, meg 1db redőny felhúzó automatikát, azokat is folyamatosan hozza a számlával együtt.
2 hülyeséget csináltunk, kifizettük ezeket előre, plusz sajnos mikor a festés ment, nem tudtunk folyamatosan itt lenni és figyelemmel kísérni a munkát.
Itt tartunk most, a legjobban az idegesít, hogy több mint 1 hete hívogatom, hogy hozza amivel elmaradt, és mindig azt mondja "holnap viszem" de valahogy sose ér ide.
Hétfőn megteszem a feljelentést, köszi
üdv
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Használt telefont szeretnék venni, szolgáltatós és előfizetésre lett vásárolva.
Félek a letiltástól (habár az eladó azt mondja nem lesz letiltva), ezért a vásárlásnál szeretnék írni valamilyen szerződést, ha esetleg letiltanák, akkor az eladót terhelje anyagi felelősség.
Milyen papírt kell ehhez írni (formailag, tartalmilag) , hogy ha esetleg megtörténik a baj, én azzal egész nyugodtan mehessek a bíróságra / rendőrségre és értelme is legyen, ne hajtsanak el, hogy ez a papír nem ér semmit és búcsút inthetek a pénzemnek?
üdv
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Adott egy régi építésű tégla társasházi lakás.
Felújítást végeztem (komplett) és elvileg az alattam lévőnél megrepedt a mennyezet amikor nálam törték fel a metlakit.
Az alaprajz úgy néz ki, hogy van egy előszoba, nappali, konyha. Namost nálam csak az előszobában és a konyhában lett feltörve egy kb 20cm-es szélességben a metlaki (fűtési csöveket raktak oda)
Az alattam lakó elmondása szerint nála megrepedt az előszoba és a nappali. Furcsa, hogy a konyhája meg nem repedt meg, pedig ott volt a legtöbb munka. Azt mondja, annyira rezgett az egész ház, hogy attól repedt meg a nappali plafon.
Amikor folyt a munka (én nem voltam ott, melósok csinálták) ki is hívta a közös képviseletet, akik fotóztak nálam, meg felvettek vmi jegyzőkönyvet, amit nekem másnap telefonon felolvastak, de ezt én nem láttam és nem írtam alá. A lényege az volt, hogy az alattam lévőnek repedt a mennyezete.
Nyilván azt szeretné most, hogy én javíttassam ki nála a hibát, amibe én nem akarok belemenni. Mondtam neki, esetleg az előszobát még el tudom képzelni, hogy azért repedt meg, de a nappaliját nem, mivel felette nálam ott nem nyúltak a padlóhoz.
Azt mondja akkor feljelent és többszörösét fogom majd kifizetni.
Mire számíthatok egy ilyen feljelentés után? Én nem tudom bizonyítani, hogy korábban is volt nála repedés, viszont elmondása szerint 6 éve volt nála tisztasági festés, sztem egy régi épületnél a gerendák mentén, ha az nincs lehálózva, előbb utóbb megjelenik a repedés.
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz MaCS_70 #6577 üzenetére
Köszönöm, közben beszéltünk a közös képviselettel is, annyira nem vagyok otthon a témában, de azt mondták, hogy kétféle biztosítás van a háznak.
Az egyik az épületre magára vonatkozó, amikor emberi beavatkozás nélkül keletkezik egy kár, ilyen pl: egy csőtörés. Ekkor a károsult, jelen esetben az alattam lakó bejelenti a kárt és a biztosító fizet, engem ilyenkor nem is keresnek meg, hiába fentről ázott be, tehát elvileg mondjuk tőlem, de én erről nem tehetek.
Egy ilyen felújítás során keletkezett repedések viszont nem férnek bele ebbe a kategóriába, ekkor van lehetőség felelősségi kárbejelentésre.
Ezt kéne kitöltenem, amiben a végén elismerem a károkozást.
Ezt ha kitöltöm, aláírom, úgy sarokba szoríthatom-e magam? Tehát ha a biztosító kitalálja, hogy mégsem fizet, én pedig ebben a nyilatkozatban elismertem a károkozást, rám terhelhetik az összeget?
Én szeretném segíteni az ügymenetet, de tényleg nem tudom, hogy a repedés korábban keletkezett-e vagy pedig miattam, így feleslegesen azért nem fizetném másnak a tisztasági festését.
üdv
-
werszomjas
addikt
Sziasztok, lehet rossz a topik, nem találtam jobbat.
A szél kitörte a terasz üveget, volt kint kárszakértő, megnézték, mi megcsináltattuk, kértünk számlát, de csak a felét fizette ki a biztosító. 3 ajánlatot kértünk be, hasonló volt mind, tehát nem volt aránytalanul drága a munka.
Ilyenkor lehet/van értelme kopogtatni a biztosítónál vagy ebben ennyi volt?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P50, újszerű áll., FullHd, i7 6. Gen., 16 GB DDR4 Ram, nVidia Quadro M2000 Vga
- Hitachi 120GB HDD
- MEGJELENT! FC25 Standard / Ultimate edition - Xbox One / Series digitális formában
- GRAND THEFT AUTO V PREMIUM EDITION + Shark Card (online pénz) - Xbox One/Series letöltőkód
- Tamron SP 24-70mm f2.8 Di VC USD(Nikon F) eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest