Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dorien
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #81306 üzenetére
Az Audio-Technica fejeseknek nem árt egy nyugodt hangú DAC, ami nem tesz rá még egy lapáttal a középmagas kiemelésükre, hanem inkább visszafogja azt.
-
Dorien
veterán
válasz
gretzky77 #81293 üzenetére
M40x szerintem is
K1LLMy53Lf: A990Z - elvileg mint egy A900X, csak jobban előtérben vannak a közepek, kevésbé domináns a magas és a mély tartomány. Párnában ez még az A550Z-féle "butább" párnákat kapta, nem az A1000Z és A2000Z varrott szélű párnáit. Ha olcsón meg akarod úszni, akkor viszont van egy újszerű A550Z aprón: [link] Itt max. a mélyekbe lehet belekötni, kicsit külön életet élnek, a többi tartomány (az én fülemnek) teljesen rendben van.
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
válasz
Stauffenberg #81232 üzenetére
NAD Viso HP50-et talán az Octogon Audio bemutatótermében. Előtte telefonálj oda, hogy ne menj potyára.
A Yamaha forgalmazókat meg végig kéne hívni, hogy van-e bontott dobozos belőlük / van-e lehetőség a meghallgatásra.
-
Dorien
veterán
válasz
verybigboy #81203 üzenetére
A te példányod valószínűleg hibás volt vagy botrányosan nem passzolt a láncodhoz. De persze van élet a Yamahán túl is.
-
Dorien
veterán
válasz
verybigboy #81200 üzenetére
Tipp: Ugorj rá a kolléga MT220-ára, ennyiért böszme jó fejes
: [link]
(Feltéve, hogy a cserepárnák nem nyúltak bele nagyon a hangba...) Kiegyensúlyozott, monitor jellegű hang, mégis nagyon eleven, sohasem unalmas. Én nagyon szerettem. Már nem lehet kapni és sokak szerint az új széria nem ér a nyomába. -
Dorien
veterán
válasz
Speedmaster #81190 üzenetére
Otthonra?
Ha jó a félnyitott is, akkor Omnitronic SHP-600 [link] + EQ.
Lezenéli a Pioneert szvsz.kicsicsuvi: Neked is inkább a fenti SHP-600. EQ-val kell vágni belőle 7kHz-nél -10dB-t, akkor helyrebillen a túl világos hangkép. Használtam közvetlenül a DTX910 mellett, utóbbi valami gyerekjátéknak hatott mellette.
-
Dorien
veterán
válasz
kicsicsuvi #81107 üzenetére
Beyerdynamic DTX910
Omnitronic SHP-600 (EQ-val) -
Dorien
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #81081 üzenetére
Jó cucc lesz az A990Z is.
Nekem A550Z és A1000Z volt, imádtam mindkettőt.
-
Dorien
veterán
válasz
bkercso #81067 üzenetére
Örülök, hogy tetszik. Látom, hajnalig tartó zenehallgatás volt...
Egyelőre nekem is elmúlt a "planar ringing" amióta ésszel tekergetem a hangerőt...
Milyen láncról használod?Ha van nálad JRiver Media Center, annak jó a crossfeed-je. Player > DSP Studio > Headphones > Standard (increased spat.) opciót szoktam használni az összes fejessel.
Már kaptam róla sms-t, hogy csomagautomatában van a Final Sonorous III, kíváncsi vagyok mit domborít majd zártként a HE4XX mellett.
-
Dorien
veterán
válasz
verybigboy #81008 üzenetére
Nekem nem nyomja a fülem a HE4XX.
Fidelio X2-m nem volt. Állítólag elég V karakter, míg a HE4XX kiegyenlítettebb darab. Az Innerfidelity-n a rokon Hifiman HE400s taszította le a "wall of fame"-ről a Fidelio X2-t. [link] -
Dorien
veterán
válasz
DEJVID #80996 üzenetére
Az ilyenekre szerintem is HD6XX !
Ha kifutottál a Drop kedvezmény határidejéből csak regisztrálj egy új mail címmel. GMail-nél nézegetni kell a többi mappát is, mert nem biztos, hogy a Beérk. üzenetek közé teszi.verybigboy: Kemény, feszes, dögös zenékre szerintem ideális a HE4XX. Ha nyugis, hátradőlős, relaxálós prezentáció kell, az inkább a HD6XX világa.
-
Dorien
veterán
válasz
TheZukker #80985 üzenetére
Magánszemélyként 14 napon belül elállhatsz a vételtől, ha nagyon nem tetszik.
Tipp nagyobb terű zártra: ATH-A550Z, esetleg NAD Viso HP50 (ez nekem kényelmetlen volt)
A DT770 Pro 80 ohm se rossz, kényelmes, masszív fejes. A tere ennek is nagy, de csak komolyabb, hozzá passzoló erősítővel fog igazán remekelni. Meg ez eléggé V karakter, a közepek hátrébb vannak, mint a mély és magas. Az előbbi kettő jóval kiegyenlítettebb, semlegesebb karakter.Ha meg nyitott is szóba jöhet, akkor HE4XX EU raktárból. Ott a nagy térrel, szeparációval, tisztasággal garantáltan nem lesz gond. Csak kifelé kb. olyan hangos, mint befelé és szereti a jó meghajtást.
-
-
Dorien
veterán
válasz
Arphox #80922 üzenetére
MP3-ból azért nem árt a 320kbps szerintem, ott már nincs akkora helymegtakarítás, mint az MP3 vs lossless (Flac) formátum között. 16bit / 44.1 / 48kHz elég nekem. A felvétel legyen jó, az a lényeg.
DEJVID: A HE4XX nyitott és vétek alaplapi hangról hajtani. Az én tippem az ATH-A550Z. Nem cserélhető a kábele, de bármiről jól szól, nagyon kényelmes, zárthoz képest hatalmas térrel.
-
-
Dorien
veterán
Tipp: Focal Spirit One S, Focal Listen
A One S-t tegnap hallgattam megint ossze a Sony MDR-1A-val xDuoo X2 DAP-rol. Szamomra a Focal tovabbra is egy sokkal jobb hangu fejes. Teljesen egyben van a produkcioja, feszes a basszusa, hangfalszeru elmenyt ad. Elmeny vele a zenehallgatas. A Sony valamivel kenyelmesebb, jobb az anyaghasznalata, hangban viszont nekem sokkal gyengebb. Terjengos basszus, hatterben levo magasok, stb. Fiio E10-rol utni kezd a melye, de ugy szamomra meg rosszabb az elmeny. -
Dorien
veterán
válasz
fericske #80689 üzenetére
Igen, JRiver-ben nagyon jó a crossfeed.
A "standard, increased spatialization" szokott nekem beállítva lenni. Én nagyobb felbontásúnak is hallom a hangokat ezzel, jobban elkülönülnek egymástól, finomabban jelennek meg a zenei részletek. Nyilván csak fejhallgatóhoz érdemes használni, ezért is van a DSP > Headphones menüpont alatt.
-
Dorien
veterán
válasz
#56474624 #80647 üzenetére
Ha BKercso talál olyan erősítőt, amivel megszűnik a HE4XX "planar ringing" jelensége és árban 50k alatt van, akkor lehet, hogy váltok.
BKercso, Pendre: Leginkább gyári párnával hallgassátok őket. 90-95%-ban elcseszi a hangot az aftermarket párna, még ha hoz is kényelmi javulást. HE4XX-en tök jó a Focuspad A, meg az ATH-ADX gyári plüssére sem lehet nagyon panasz.
RetepNyaraB: Na a zárt A900X meg főleg másképp fog szólni, mint az AD900X ugyanazzal a párnával.
-
Dorien
veterán
válasz
Exodius #80639 üzenetére
Jelenleg az AD900X nagyon háttérbe szorult, de nem szándékozom eladni, mert nagyon jó ár/értékű cucc. Vagy mi a kérdés? A HE4XX részletesebb, dögösebb fejes. Néhány számmal viszont nagyon nem jó. Ez a "planar ringing" jelenség, ha jól tévedek. [link] Nem okoz fülzúgást vagy ilyesmi, csak nagyon kellemetlen vibrációt a középmagasoknál. Lehet, hogy csak túltolom a hangerőt, fene tudja. Dinamikusoknál soha nem tapasztaltam ilyet.
Hogy tetszik a Sundara?
Miről hajtod?
-
Dorien
veterán
válasz
#56474624 #80627 üzenetére
Nekem egy dolog fontos: a zene, amit hallok, élvezetes legyen, öröm legyen hallgatni.
Ezért nem is nagyon érdekel, hogy technikailag, mérések szerint és szakmai füllel vannak jobb erősítők a Sense V1-nél, jobb DAC-ok a Starting Point DAC 3-nál. Az AD900X és a HE4XX nekem ezzel a lánccal szól a legjobban. Ezen a fronton nem szeretek annyira kísérletezgetni, mint fejesek terén. Maradok annál, ami bevált.
Sajna a HE4XX sem mindenevő. Vannak olyan számok, ahol a planár rezonanciája (ringing) magas hangerőn olyan zavaró, hogy inkább ugrok a következőre. De megbocsájtom neki, mert a legtöbb számnál meg olyat alakít, hogy besza-behu. Majd BKercso megírja, hogy ezzel mit lehet kezdeni, ha lehet egyáltalán...
-
Dorien
veterán
válasz
bkercso #80619 üzenetére
Mindenesetre valami sötétebb, melegebb tónusú cuccal ugorj neki, azokat szereti.
Remélem, tetszeni fog.TheZukker: ATH-M40x-hez képest nekem jóval gazdagabb, valósághűbb, feszesebb hangzást adott a Spirit One S - pedig az előbbit is egy jó fejesnek tartom. A Listen szériát nem hallottam, de eddig a Focal engem nagyon meggyőzött a fejhallgatóival. (Ez ugye náluk a belépő szint, a high-end meg a milliós Utopia.)
Az ATH-M50x BT-t (meg a simát is) én elkerülném, hacsak nem a basshead kategóriába tartozol. Azoknál az M40x is jobb választás.
-
Dorien
veterán
válasz
TheZukker #80616 üzenetére
Miért ne lehetne jó?
Ha csak az előd Spirit One S hangját hozza, akkor is egy nagyon baba hordozható fejes.
Headfonia review: [link]Persze a saját meghallgatás a döntő, de végső esetben 14 napon belül el lehet állni a vásárlástól. (Magánszemélyre szóló számla esetén.)
-
Dorien
veterán
válasz
bkercso #80610 üzenetére
HE4XX: A Sense V1-szerű mélytöbbletes erősítők állnak jól neki, meg DAC-ból is olyasmi, ami analógos és felül simít a hangon. (pl. TDA1543) Ilyen lánccal igazi odab@szós mélye van. Nem az a brummogós, mindenre rátelepedő fajta, hanem feszes, ütős, kellően testes mély, ami nem fedi el a részleteket. Szerintem más dimenzió lesz a Sextett után, de majd úgyis beszámolsz.
-
Dorien
veterán
válasz
ledgeri #80599 üzenetére
Ha szereted az erős V karaktert (sok mély + sok magas) akkor nyugodtan vedd meg az olcsóbb Pro-t. Ugyanaz a driver van benne, mint az Edition 250 ohm-ban. A Pro kicsit erősebben szorít alapból, de hajlítható a fém fejpánt. Szervizelni is könnyebb. Csavart kábele van, az Edition-nek meg egyenes.
K_Gabor: Shure SRH440, ATH-M40x - utóbbiban több a mély. Mindkettő nagyon tiszta, részletes hangú monitor fejes jó hangszigeteléssel.
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #80588 üzenetére
A Behringer kevés mellényúlásaim egyike volt...
De legalább az új gazdájának más párnával bejött a hangja.
-
Dorien
veterán
válasz
MCGaiwer #80573 üzenetére
Nem hallottam őket. A beszámolók alapján könnyen hajtható, kellemes hangú, inkább sötét karakterű és nagyon kényelmes fejesek. Viszont elég vastagon fogott az Audioquest ceruzája, amikor beárazta őket. 130-ból már rendesen ki lehet szolgálni egy HE4XX-et, HD58X-et, attól függően, hogy milyen hangzást keresel. Zártban is rengeteg opció van ennyiért.
Mindenesetre ha veszel belőlük, akkor kérünk beszámolót.
-
Dorien
veterán
válasz
Colos1 #80544 üzenetére
Állítólag igen, a Listen Wireless is jól sikerült. [link]
Én csak a Spirit triót (One S, Professional, Classic) hallottam, azok qrvajó kis fejesek.A Meze 99 Neo állítólag még a 99 Classicnál is mélytúlsúlyosabb, én kihagynám. Meg a Sennheisert is... A Yamaha HPH-MT7 jó lehet még, abból nagyon szerettem a HPH-MT220-at.
MMA87: Én a kettő közül az E10K-t venném (vagy egy Creative X-Fi HD-t), de a DAC topikban valószínűleg kapnál jobb ajánlatot is: [link]
-
Dorien
veterán
válasz
szakibá... #80525 üzenetére
Köszi a tippet!
Asszony most elvitte magával az MDR-1A-t, de majd kipróbáljuk.p76: Mi az a "basszus zárt fejhallgató"?
Ha olyan zártat keresel, ami jó, telt, feszes basszust ad vissza, akkor kb. az összes Focal jó, csak a semleges Professional-t kerüld. (Spirit One S, Spirit Classic, Listen). A NAD Viso HP50 is feszes basszust ad, de nekem már túlzó és fárasztó volt a dobok ütőereje. Én szerettem az ATH-M40x mélyeit is, de azért ez egy ligával lejjebb játszik, mint a fentiek. -
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #80518 üzenetére
Ez elvileg a Spirit Professional nyomdokain halad, részletes, semleges hang. A Sony MDR-1A hangminőségben szerintem nyomában sincs egyik Focal-nak sem, egyedül a kényelme jobb azoknál.
-
Dorien
veterán
válasz
FrigoCoder #80460 üzenetére
Érdemes ám...
[link]
-
Dorien
veterán
válasz
Abrion #80405 üzenetére
Shure SRH440, de ez 22k. Semleges, nagyon részletes hangú zárt fejes.
ATH-M40x - 30k, ez is zárt. Ebben több a mély és nem recseg a fejpánt mechanika.
Belépő kategóriában nem jellemző a cserélhető vezeték. (De pl. egy ATH-A1000Z, A2000Z is fix kábeles.) Marad a Superlux vagy külföldről a OneOdio. -
Dorien
veterán
válasz
pulutodurumo #80388 üzenetére
A Focal Spirit szériából egyik sem V karakter. A One S és a Classic a mélyeken emel, a Professional pedig az egyik legsemlegesebb fejes, amit eddig hallottam. Én mindegyiket a NAD Viso HP50 elé teszem, mert annak elviselhetetlen volt a szorítása és a mélyeinek az ütőereje.
-
Dorien
veterán
válasz
fehér_ember #80357 üzenetére
Sense V1. Az a vicces, hogy néha szinte csutkára tekerem rajta a hangerő potmétert, de olyan feszes, meleg hangzást ad neki, hogy bámulatos. De a Starting Point DAC 3 karaktere is jól passzol a fejeshez. Sajna ez elég alacsony jelszintet ad le, ezért küzdenek rendesen az erősítők a hangerővel. A DT880 600 ohm már nem tudott elég hangos lenni ezzel a kombóval.
-
Dorien
veterán
válasz
pendre54 #80355 üzenetére
Nálam a HE4XX a legjobb a HE400S, HE400i trióból hangra és kényelemre is. Inkább az utóbbira hasonlít a hangja. Brutál részletesség, ütős, feszes planár mélyek, nagyon nyitott, körbeölelő színpad. Sajnos a Hifiman QC nem a legjobb és elég sok hibás darab kerül ki a gyárból. Nagyon kihallatszik mindegyik, főleg az újabb "backplate" nélküli modellek. Ha a hangszigetelés szempont, akkor felejtsd el.
A Fidelio X2-vel én is szemeztem, de Bodz szerint elég agresszív V karakter, így inkább ejtettem...
-
Dorien
veterán
válasz
Sinesol #80348 üzenetére
A K7XX és K712 memóriahabos párnával van szerelve. Nálam mindegyik túl vékonyan (kevés méllyel, sok magassal) szólt, de ez elvileg megfelelő erősítővel javítható. Az én láncomhoz a nyitott ATH és Hifiman fejesek sokkal jobban passzolnak, kiegyenlítettebb hangképet adnak, több méllyel, kevésbé éles magassal, mint az AKG-k.
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #80328 üzenetére
Majd Samtya kolléga beszámol, hogy neki tetszik-e.
-
-
Dorien
veterán
Ha valaki Hifiman HE4XX-hez venne aftermarket kábelt, az figyeljen rá, hogy újabban 2x3,5mm csatlakozó megy a fejesbe a régebben használt 2x2,5mm helyett.
A hangja még mindig ugyanolyan k****jó, mint régen.
Szerintem ebben az árban egyszerűen nincs ellenfele a nyitottak között, ha hozzá passzoló DAC-ról [link] és erősítőről [link] van hajtva. Más gyártóknál bőven 100k+ a hasonló kaliberű hang.
-
Dorien
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #80305 üzenetére
Extreme Audio, Nomono
Elég erős kell, hogy legyen... Azért az nem egy belépő szintű asztali DAC/AMP.
-
Dorien
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #80302 üzenetére
Tipp: NAD Viso HP50, Focal Listen Professional, Yamaha HPH-MT5, MT7, ATH-A550Z, A990Z
A K712 Pro-nak kell a bika erősítő, különben a K550-hez hasonlóan magasba húzó lesz a hangja.
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #80296 üzenetére
Igen, fix.
Szinte biztos, hogy nem tartom meg. Nekem sok ez a mély mennyiség és kizártnak tartom, hogy bejáratással jelentősen csökkenne. Elektronikus zenékhez, hip-hophoz, stb. kapóra jöhet, de én inkább rockot, akusztikust, jazzt hallgatok, ahol fontosabb a középtartomány. Ha valaki kedvet érez a kipróbálására, akkor még pár napig nem küldöm vissza...
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
Behringer BH470
Az anyagminősége és kényelme magasan felülmúlja az árát. Az ezüst/barna design tiszta Sony MDR-1A kópia. Az ovális fülpárnák borítása egyértelműen más, de rendkívül kellemes protein műbőr, puha párnázással, elegendő hellyel a fülnek. A szorítóerő minimális, mégis egész jól szigeteli a hangot. A fejpánt szintén gazdagon párnázott, nem nyom sehol. Kellő méretben kihúzható, a kattanások határozottak, a kagylók ugyanúgy síkba forgathatók. 3m spirálkábel, de ebből csak kb. 2m csavart, 1m egyenes, így kellően könnyű és kényelmesen használható. Hordtáska nem jár mellé, csak egy csavaros 6,3mm jack adapter. A hangja nyilván bejáratás alatt, de elsőre elég mélytúlsúlyos volt az AD900X-hez és Focal Spirit Professional-hoz szokott füleimnek. Ez is kicsit az MDR-1A-ra hajaz, de a magasok itt kiegyenlítettebbek, inkább a közép- és felsőmély van rendesen megtolva. Az biztos, hogy valami vékonyabb forrással érdemes párosítani, nekem most xDuoo X2-ről szól. Hangerő van bőven, könnyen hajtható. -
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #80277 üzenetére
20k-ért én is inkább ATH-M30x vagy Shure SRH440 fejest ajánlanék a Pioneer SE-MS5T helyett, szerintem jobb hangjuk van. A Pio 10-15k körül OK, mert a kényelme jó.
Csúszik a Behringer BH470 szállítása, talán majd holnap...
-
Dorien
veterán
Tipp: Yamaha HPH-MT5, MT7, NAD Viso HP50, Focal Listen Professional, ATH-A550Z, A990Z
Az SRH940 sajna ugyanolyan recsegős fejpánttal van megáldva, mint a 440, 840. A hangja nekem tetszett, de inkább mélybe húzó forrás kell alá.
Igazán szellős hangzást persze valami nyitottól fogsz kapni. Pl. ATH-AD700X, AD900X
-
Dorien
veterán
válasz
ribizly #80201 üzenetére
HD559, 598, 600, régi 650 - ez utóbbit rengeteg forrásról, DAC-ról, erősítőről.
Amikben (hangra) még nem csalódtam: Focal, HiFiMAN, Audio-Technica, Yamaha, AKG, Shure
A nagyon belépő meg a többszázezres kategória nekem kiesik.SirRasor: Ha tetszik és elég a hangerő is, akkor örülj neki.
Nekem kérte rendesen a meghajtást a HE4XX, hogy azt produkálja, amit valóban tud.
-
Dorien
veterán
válasz
ribizly #80194 üzenetére
A fazonnak, aki a Focal Spirit Classic-ot vette tőlem, megmutattam a HD681 EVO-t is. Annyira tetszett neki, hogy már azt hittem nem lesz üzlet.
De azért a végén elvitte a Focalt.
Szóval ez elég szubjektív műfaj. Én a Sennheiserektől szoktam kifeszülni, hogy mit esznek a hangjukon az emberek...
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #80192 üzenetére
Az M40x is mélyhangsúlyos, enyhe V karakter. Az M50x meg nagyon az.
A HD681 EVO tónusa nem tér el sokban az M40x-től. Kicsit brummogósabb a basszusa, csörömpölősebb a magasa, de harmadannyiba kerül. -
Dorien
veterán
"Kényelmet tekintve az AKG a nyerő.
"
Ez haj-, fejméret- és fejforma függő. A K712 Pro fejpántja nekem kényelmetlenül laza volt, a K612 Pro fejpántja kemény, de finoman hajlítható, még talán a Q701 bordás megoldása volt legjobb. A szárnyas ATH-kkal soha nem volt kényelmi problémám. -
Dorien
veterán
válasz
magickonfig #80062 üzenetére
Ez az ATH-ADX széria nekem a legkényelmesebb, amit eddig próbáltam.
Az AD900X még jobb, talán ez a legolcsóbb forrás: [link] (167 USD = kb.50e Ft)
Játékra szerintem az AD700X is elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest