-
GAMEPOD.hu
Vagy legalább az ajánlott egérpadok listáját nézd át!
Hirdetni tilos a fórumon, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2019. 02. 04.
Amennyiben egeret keresel: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz pinnacle #14917 üzenetére
"Innen nézem ki őket, szerintem az egyik legjobb összehasonlító oldal, dönthető görgőre szűrtem."
Egeres szemmel fájdalmas egy lista.
"SteelSeries QcK Edge Large-ra kellene váltani?"
Én semmiképp nem vennék SteelSeries padot. Ha olcsón kell jó, akkor ATK Sky XSOFT, azt még hazai boltokban is lehet kapni. A lényeg mindenesetre, hogy poron/poliuretán habszivacs/alfa cellás alapja legyen, ne sima gumi.
Ha meg merev, akkor csak üveg, mivel a nem bevonatos fajta örök életű, tehát egyszeri beruházás. Lehetőleg UHMW-PE talpakkal, mert halkabb és nagyságrendekkel tartósabb üvegen, mint a virgin grade PTFE. Csukló alá lehet rakni négybehajtott mikroszálas törlőkendőt, és így az sem lesz para, hogy használatkor eleinte hideg. SPAR-ban valami 700 forint a három vagy négy darab.
"leggyorsabb pad kellene, vastag szövetből"
A QcK-k tetűlassúk, és hamar bekopnak, utána meg még lassabbak lesznek. A leggyorsabb pad meg nem fog kijönni 8000-ből.Az Artisan Shidenkai üveg-szövet hibrid, nagyon gyors, de nem túl tartós (erre a gyártó is figyelmeztet), viszont a hártyaszerű felső rétege finoman lefejthető, ami után egy kevésbé textúrázott Artisan Hien lesz belőle. Szóval végülis 2 az 1-ben. A legkisebb megvan egy 10-esből, de az 24 x 21 cm.
Egy fokkal lassabb, de még mindig igen gyors az Artisan Raiden, az sima szövet, de hasonló árképzés, mint a Shiden. Ez is zsííír cucc.Viszont ha nagyon gyors kell és hosszú távra, akkor tényleg inkább üveg. Akár apróról. Nyilván nagyon nem 8000 forint, de elkopni sem fog, szóval ha vigyázol rá, 20 év múlva is olyan lesz, mint vadonat új korában. Csak, ahogy fentebb már írtam, PTFE helyett inkább UHMW-PE tappacsokat vegyél az egérre.
"Csak kíváncsiságból, melyik lenne ez a 19?"
19-20. Zeromouse. A G-Wolves-nak több opciója is van 30 gramm alatt (HSK Pro, HTR Pro, de 30-40 között már bővül a lista). A 45 (ami igazából inkább 47) grammos hodály meg a Pwnage StormBreaker Max CF. A 45 grammos Sprime PM1 sem egy gyenge eresztés. Mondjuk ez nem olyan nagy, de nem is annyira kicsi.
A vezetékes fingertip top-top gold sztenderd Zaunkoenig M2K/M3K 24 gramm. Jó kis homokfúvott szénszálas kompozit motyó, minden eleme szó szerint tizedgrammig optimalizálva.Én pl. egy felgriptape-ezve 40 grammos, lukacsos G-Wolves HTX Ace-t mainelek egy éve (ez wireless), előtte 7 hónapig egy 38, grip tape-pel 40 grammos G-Wolves HSK Stardustot használtam. Az utóbbi 2-3 hónapban üvegen (Icemat 2.0 és SkyPAD 2.0), teflonpöttyökkel --> szó szerint átfújom rajta a dögöt, és megerőltetni sem kell hozzá a tüdőmet. <3
Persze több efféle cucc is van. Szóval stb. : >
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz pinnacle #14915 üzenetére
Hát, ezzel a sok gombbal és dönthető görgővel kb. 99 százalékban legyalulod az opciók számát, mivel értelmes cuccokban ezek nagyon nem szoktak lenni.
Ha betárcsázós telefon kell, akkor Razer Naga X, ha szabadonfutó görgős (két oldalgombbal és két görgővel, amiből az egyik dönthető), akkor meg Keychron M6, oszt kb. ennyi. Meg szimpla görgővel, nagyobban és három oldalgombbal Keychron M7."akár 45 grammos is lehet, pedig vezeték nélküli"
Sőt, huszonpár is, ha meg nagyon hardcore-ba mész, 19. 45 grammos wirelessben már nagy, palmos cucc is van.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz pinnacle #14912 üzenetére
Azt legfeljebb itt, pontos kézméret és fogási stílus ismeretében. Az egeres topikot egy ideig hanyagolom.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz pinnacle #14908 üzenetére
A GWR-nek is az.
Nekem még semmim nem volt, ami gumírozott aljú, és nem csúszkált, legalább egy kicsit.
A jobb ötletet már megoszottam, de ahogy érzed.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz pinnacle #14906 üzenetére
Nem ahhoz való, és csúszkál, hacsak nem ragasztod a padhoz (amit szövet esetében nem tennék), és a legkisebb is böszme a célra.
Ahogy te fogalmaztál: macera.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz pinnacle #14904 üzenetére
"Akkor még mindig ez a legjobb?"
Azért ezt így nem mondanám, de egy könnyen hozzáférhető, és véleményem szerint egészen komfortos cucc. Billentyűzethez.
Ha el tudsz attól tekinteni, hogy nagyon hamar elszíneződik a bőrödtől, és ha nem akarod, hogy csúszkáljon, akkor célszerű leragasztani egy-két vékonyka csík kétoldalú ragasztószalaggal.
"DeltaHub Carpio G2.0 nekem macerásnak tűnik,"
Nincs abban semmi macera, csak nem olcsó, és van egy megszokási fázisa, viszont cserébe cserélhető komponensek, és ezt valóban ortopéd szakorvosok közreműködésével tervezték. Plusz a support is barátságos (Redditen még nekem is válaszoltak egy posztra, de tudomásom szerint úgy általában elégedettek velük az emberek).
A review szcéna eléggé pozitívan nyilatkozik róla, szóval szerintem nem kérdés, hogy ergonómiailag melyik a jobb (egérhez meg pláne). Szerintem februárban végre meg is lepem magam eggyel. Már ideje volna... Végülis a mai szupermarket árak és a valuta értéktelensége mellett talán már ANNYIRA nem brutál egy Deák.
"Engem zavar ez a féloldalas tartás, karomat is jobban ki kell nyújtani, hogy teljesen az asztalon legyen. Van valami asztalra csatolható egértartó vagy tegyek magam mellé egy széket?"
Egy kompakt (60-65 százalékos vagy – le sem merem írni – kisebb) billentyűzetet vegyél, hogy ne kelljen annyira terpeszteni, mert amiket írsz, azzal csak felgyorsítod az ízületeid lemészárlását.
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz pinnacle #11349 üzenetére
Igazából attól függ, hogy milyen az adott hyperglide. Találkoztam már olyannal, hogy nem volt tökéletesen lekerekítve (/reszelve) a széle, ezt otthon lehet orvosolni és nem lesz ilyen gond. Most van nálam egy Glorious Model D, ami gyári teflon és hibátlanul, hang nélkül csúszik.
Zaied:
"Az allsop meg a qck+ limited nem egy liga"
Vicces kijelentés. Maradjunk annyiban, hogy ez a te szubjektív véleményed. A topikból árad egyébként az Allsop hype, amit én személy szerint nem igazán értek meg. Sebességben gyakorlatilag elhanyagolható a különbség a két pad között, ezt anno dobragabbal konstatáltuk. Ettől függetlenül megértem, hogy az évek alatt megszoktad és épp ezért preferálod az Allsopot, de ettől függetlenül nem teljesen állja meg a helyét ultimate igazságként. A szubjektív vélemény persze megint más.
(#11352) pinnacle:
Én csak a raindrop verziót próbáltam, ezzel nincs tapasztalatom, így passzolom.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz pinnacle #11343 üzenetére
De, most jöttek újak a hivatalos shopba. A PUBG-s verziók valóban nem a legkonszolidáltabbak
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz pinnacle #11315 üzenetére
Xtrfy NiP? Áh, ha tényleg a gyors padon van a hangsúly, akkor nagyon rossz választás. Én gyűlöltem konkrétan egy rövid teszt erejéig is.
Most rengeteg cucc van, ami között lehet válogatni, viszont az áruk eléggé változó. Most nemrég jött ki a Zowie G-SR SE Blue, ami elvileg elég jó cucc. Az alja miatt nekem annyira nem szimpatikus (egy közepesen tapadós gumi rétegről van szó), abban szerintem a mintás QcK+ (aka. limited editionök) jóval jobbak.Én a Qck+-okra szavaznék, ha nem fontos, hogy varrott legyen a széle. Nekem most épp egy PUBG Miramar Edition van, ami egész jó áron vihető most a magyar webshopokból is (5 ezer környéke).
Ott van még az olcsóbbak között a HyperX Fury S Pro, ami szintén mintás (de a visszafogottabb), amit nem teszteltem még, de jónak tűnik.
Igazából ezek mind jobbak a célra, az Xtrfy-nál legalábbis mind jobb választás.
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Steam Deck
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 5320 /i5-1135G7/16GB/512 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 5420 /i5-1145G7/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- ANTMINER S21 Hydro 473 THS Magyarország egyetlen Hydro Hosting szolgáltatójától!!!
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest