-
GAMEPOD.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Teddy
őstag
Figyelj, olvasd már el újra az egészet amiről beszéltetek. Nekem, mint külső szemlélőnek is átjött hogy Ratman mit akar mondani, azt, hogy a levédett netbook névről szóló per nem zárult még le, egyelőre nem fizet senki senkinek, és nincs betiltva semmi, ergo ezt az egész "netbook le van védve" dologot nem lehet tényként kezelni, ennyi.
Erre kért még meg Ratman, hogy amennyiben már lezárult a per, van hivatalos döntés, hogy ki kinek mennyit fizet, stb, akkor azt linkeld be.[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
Pedig nagyon egyszerű miért ragaszkodnak...
A Microsoft ugyanis csak bizonyos hardware paraméterek teljesülése esetén adott XP licenszet...
Régen ezért volt korlát az 1G RAM, 80G HDD, max atom proci... és 10"-os display (valószínűleg 1024x600-as felbontással)!
Valószínűleg ezért adták a HP 2133-as notit VISTA-val...Amúgy valószínűleg ez a kijelző olcsó stb...
-
Dzsez_
tag
"Te nem vagy képes felfogni"
Szóval én nem vagyok képes felfogni? Mit? Hogy a fejlődés az fejlődés? Hogy a levédett nevek bitorlása kártérítést és büntetést von maga után?
A fene se tudja miért ragaszkodtok a durung vastag kerethez és a semmire sem jó 1024-es felbontáshoz, de ti tudjátok... Nekem ez nem probléma. Nálam ez már megoldódott.
http://szabadforum.com/
-
Tomi10
csendes tag
ritka kötekedö alak valaki
-
Ratman
tag
Reménytelen vagy.
Te nem vagy képes felfogni, hogy ez nem eldöntött tény, nem lefutott dolog. Az, hogy a psion próbálkozik, az egy dolog, és az hogy mi lesz ebből, és főleg hogy mikor az egy más dolog.
Te nem tudsz olvasni. Azt kértem, hogy mutass egy olyan linket, ahol olvasható a lezárult per bírósági itélete, hogy konkrétan mennyi kártérítést kell fizetni, és amelyben kategórikusan meg van tiltva a netbook szó használata. Nem tudsz ilyet mutatni.
És ameddig nem tudsz ilyet mutatni, addig csak Don Quijoteként hadakozol itt a fórumon, és bohócot csinálsz magadból a rögeszmés véleményeddel.
Na csá, további jó hadakozást, a részemről befejeztem.
-
Dzsez_
tag
Mi van, te nem tudsz olvasni? kapcsolj az angol oldalakra. Többezer cikk foglalkozik a témával. Az összeget nem nevezik meg, mert a Psion sem nevezte meg, de többféle fordítást adhatok a jelzőknek: Súlyos összeg, drága mulattság, nagy horderejú per, stb.
Egyébként nincs annyi vér a pucádba öcsi, hogy elismerd a hülyeséged? Mivel kellene még alátámasztanom, hogy ész és értelem nélkül kötekedtél?
-
Ratman
tag
De ez nem az amit kérdeztem.
Ezt írtad:
"Súlyos összegű kártérítést kell fizetniük. Más szóval a netbook név többé nem használható."
A kérdésem arra irányult, hogy honnan vetted azt, hogy van már egy olyan bírósági döntés, amely megtiltja a netbook használatát, és amely alapján a gyártóknak súlyos összegű kártérítést kell fizetniük?
Erről kéne egy link, ha lehetséges...
-
Dzsez_
tag
válasz wassermann #1588 üzenetére
"Nem szabad általánosítani!"
Nézd, az amerikaiak azt mondják:
Ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa, akkor az egy kacsa.
Szoks hozzá a gondolathoz:
1 a notebook egy Psion tenyérgépet jelöl.
2 a mini notesz pont olyan amilyennek megtervezik és legyártják.
3 azért van ez a topik, hogy ilyesmikről beszélgessünk
-
edward2
addikt
-
wassermann
addikt
"...Nem így van! A külső méretek és a tömeg változatlanul hagyásával megoldható a 12"-os kijelző használata a 9" helyett. Úgy csinálsz mintha nem láttad volna még sohasem a 9"-osok undorítóan vastag kijelző-keretét. És mivel a kijelző panel anyag afajlagosan könnyebb a durung vastag műanyagkeretnél, az össztömeg még csökkenhet is...."
Nem szabad általánosítani! - íme egy Toshiba NB100. Szerintem erre nem lehet a 9"-os kijelzőjénél nagyobb LCD-t rátervezni:
[ Szerkesztve ]
-
Ratman
tag
Figyelj öcsi, ne hergeld már magad.
"Súlyos összegű kártérítést kell fizetniük. "
Butaságot beszélsz, mert nem kell. Honnan vetted ezt? Miért közölsz tényként valótlanságokat? Akkor kéne, ha már megnyerte volna a pert. De nem fogja. A Psion próbálkozása jellegzetesen egy leszálló ágban levő cég kétségbeesett pénzszerzési próbálkozása, volt már ilyenre példa, abból sem lett semmi.
Nem tudom mitől kattant be az agyad, hogy próbálod itt az észt osztani, de azt javaslom, hogy olvass sokat, tájékozódj, kérdezz, és okosodni fogsz. Érted ezt?
-
Dzsez_
tag
válasz wassermann #1574 üzenetére
"- Hiába nő a kijelző, ha egy kézitáskába csak könnyű, kicsike (pl. 9"-os) fér be!"
Nem így van! A külső méretek és a tömeg változatlanul hagyásával megoldható a 12"-os kijelző használata a 9" helyett. Úgy csinálsz mintha nem láttad volna még sohasem a 9"-osok undorítóan vastag kijelző-keretét. És mivel a kijelző panel anyag afajlagosan könnyebb a durung vastag műanyagkeretnél, az össztömeg még csökkenhet is.
Muszáj. A 9-10 col nem elég az 1280-hoz. Márpedig manapság minden értelmes szoftver erre a méretre alapoz.
És ha ez sem lenne elég indok neked, akkor emlondom, hogy azzért, mert nekem így tetszik.
-
rakal
senior tag
válasz Baziliszkusz #1578 üzenetére
Ha van otthon desktopod(nyilván van,mert vmiről írtál a fórumba),és a mobiilitás fontos,akkor 10 collos netbookot fenntartás nélkül tudok ajánlani,mint 2-ik gépet.
(MSI Wind,Asus 1000H etc.)
Érdemes venni még egy + USB-s külső DVD írót is,ezt a desktoppal,és a netbookkal is tudod használni.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Baziliszkusz #1578 üzenetére
Noh igen, a fő kérdés h mire kell.
Nyilván nagy különbségek vannak a 2 kategória között.
Persze kompromisszumok nélkül nincs jó vétel.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Kisscaj
csendes tag
Hali! Nem vagyok benne biztos hogy jelen témához kapcsolódik a kérdésem, de rem kapok választ... szóval új notebook, rajta eredeti oprendszerrel, ha nekem az nem jön be, akkor format, új oprendszer....ez jár rám nézve valami kellemetlenséggel? pl ha szervízbe kell vinni, nem fogják azt mondani, hogy "ja neked nem volt jó, akkor így jártál.."? köszi
-
icezozo
addikt
-
Baziliszkusz
csendes tag
Sziasztok!
Kéne vennem egy hordozható gépet, de nem tudom, hogy a Note- vagy a Netbook- ot válasszam. Csábító a kisseb méret/súly és az alacsonybb ár, de nem vagyok benne biztos, hogy hosszú távon megérné.
Igazából nem is értek hozzá, hogy melyik a jobb.
valaki fel tudná vázolni nekem az előnyöket és a hátrányokat mindkét variáció esetében,
Köszi -
-
BloodRay
veterán
Szerintem gondolkozz is el a témán, ne csak a hülyeségeket olvasd...
12-14" már egyszerűen túl nagy. Sokan azért vesznek netbookot mert könnyű és kicsi, ultramobilis gépet akarnak és nincs szükségük a nagyobb kijelzőre, erősebb hardverre...
A netbooknak ez lenne a lényege, az olcsóság egy plusz."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Ratman
tag
-
wassermann
addikt
Nem kell állandóan notebookhoz hasonlítani ezeket, mert teljesen más a funkciójuk:
- Hiába nő a kijelző, ha egy kézitáskába csak könnyű, kicsike (pl. 9"-os) fér be! Amúgy is képernyőre dugják, ha komolyabban kellene dolgozni rajta.(Egyébként mint bárhol máshol, néha az ORIGÓN is írhatnak hozzá nem értő cikket : )
[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
Értsd már meg nem a kijelzővel van gond,persze hogy mindenki szeretne nagyobb képernyőt!
De ez a tömeg rovására megy, ha pedig nem akkor az ár rovására.Ezért nem akar senki 3 kilót 1 helyett hiába lesz 14 col, az már nem netbook.Rakj be a táskádba az Air mellé 2 kg sót és egy hét után rájössz a különbségre a te netbookod és a notebookok között.Egyedül talán az Air-t merem én is netbooknak nevezni ergonómiája miatt,de ezt te úgyis tudod hiszen neked van Aired is. -
Dzsez_
tag
válasz BloodRay #1547 üzenetére
Engem érdekel a téma. Azért.
Ezresével tudnék belinkelni cikkeket, ahol pont ezt feszegetik. Kicsi a 10". A netbookok következő nemzedéke egyértelműen 12"-tól fölfelé jelentkezik. Ennyi. Érdemes várni. A tavaszi vásárok meghozzák a 12"-lt! Sőt a 13,3-at és a 14-et is.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz molngab #1566 üzenetére
A te gépedet vagy megnézetném a szervizben a helyedben sürgősen, vagy ami a legkevesebb egy teljes format és rendesen átnézni miket is raksz fel.
Ennek a gépnek lazán kell vinnie 720p -s hd felbontású filmekig bármilyen videót és az alap feladatokat is zökkenőmentesen.
Normál esetben az alapfeladatoknál szinte semmilyen különbséget nem szabadna észrevenni egy ilyen gép és egy átlag(1-2 éves) asztali gép között."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
wassermann
addikt
Ha Atom 270 CPU-s a géped, akkor a csipszet nagy valószínűséggel max.2GB RAM-ot kezel. A neten mindenhol azt javasolják, hogy a kellő sebességhez egy 2GB-os modult kell az ilyen netbook-okba pakolni és le kell tiltani a virtuális memóriát. 2GB-al egyébként már a Vista is elmegy.
-
szpal17
őstag
Tényleg jó lenne tudni a típusát a gépednek. Egyébként ha akad a youtube video az nem a hardver gyengesége miatt. Akkor ott valami más szoftveres gond lehet, vagy nézz egy vinyó tesztet.
Hasonló kiszerelésű netbook simán vesz ilyen akadályokat.(720p-t is)
Anno jóval kevesebb is elég volt netezésre...és nem 2GHZ-s procira gondolok... -
edward2
addikt
válasz wassermann #1556 üzenetére
Na megvettem. Igen kis vicces gépecske. Nem halálosan gyors de eddig megfelelőnek tűnik. A képernyő mérete először aggasztott hogy kicsi lesz aztán nem is annyira gáz. Nyílván nem 100 ablak lesz megnyitva. Anyagminőség elég igényes. Eddig tetszik nagyon és nyilván utazáshoz a lehető legkisebb.
Ár: 49.99 euro. (a fentmarado részt a cégtől kapott utalványból fizettem így nem reális semmi )
-
Danny_theDog
csendes tag
válasz wassermann #1551 üzenetére
Üdv.!
Nemrég vettem én is egy NB100-at. Hasonló elvárásaim voltak mint neked, megnéztem a kínálatot (élőben is) és e mellett döntöttem. Eddigi tapasztalataim alapján azt kell mondjam jól tettem. Teljesen elégedett vagyok, nagyon jó kis gép szerintem. Én linuxal használom, eddig a teljesítménye mindenre elég volt amire nekem kellett. Amiket a tesztekben írnak róla az nagyjából igaz is, attól függően kinek hogy jön be a külső, bill, stb... Ja és 2 év Toshiba gari jár hozá....
-
chikasszo
csendes tag
válasz wassermann #1538 üzenetére
Szia!
Én is a márkás gépeket favorizálom. Ha lehetőségem lenne MSI WIND U115 Hybrid netbookot vennék. Sajnos engem is utolért a gazdasági válság ezért nem tudok 200 ezerért olyat venni, ami teljesen kielégíti az igényeimet.
Ez a chiligreen netbook viszont árban nagyon versenyképes, 99 ezer, 3 év jótállással, 10" tft-vel, 6 cellás aksival.
Ha tönkremegy visszaviszem és visszakapom a pénzemet. (Gondolom nem vacakolnak a javítással.)Senki sem próbált működés közben chiligreent?
http://www.chiligreen.com
[link] -
icezozo
addikt
válasz wassermann #1558 üzenetére
az NB 100 jó választás !
nekem volt, ámbár most egy Hp2133 van nálam!http://qwankido.hu/
-
Steve-0
őstag
válasz wassermann #1553 üzenetére
szomszédoknál lehet rendelni:
[link] -
edward2
addikt
válasz wassermann #1553 üzenetére
atyaég. 249$ért most rögtön venném meg . bár ugy néz ki hogy egy samsung nc10 lesz véve holnap. ráadásul fekete :S
-
rakal
senior tag
Hali!
Például:
[Sony Vaio]Csak az ára húzós kicsit...
[Még egy ajánlat][ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
válasz BloodRay #1552 üzenetére
Igazán az olcsó, a minél kisebb és a minimum Atom a három fő dolog amit szem előtt tartok. Ha itthon használnám úgy is rádugok egy LCD-monitort.
Először a Dell Mini 9-et néztem, mert Amerikában az új 10-es miatt akció van rá (: [link]), de sajnos Magyarországon nincs normális DELL-képviselet, aki most behozna ilyeneket nyomott árakon.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz wassermann #1551 üzenetére
A kijelzője mondjuk csak 8,9"-os. Persze ez lehet neked nem probléma.
Az akksija pedig hátul kilóg, ami nem feltétlenül esztétikus."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
wassermann
addikt
A neten is olvasgatva letisztult, hogy a legjobb árú Atomos netbook jelen pillanatban a Toshiba, 69 000,-- Ft-ért: [link]
Előnye a hasonló árú Fujitsu-Siemens-hez képest a normál 2,5"-os vincseszter. A neten olvasgatva ráleltem, hogyan lehet rá a Linux helyett XP-t telepíteni, hogyan lehet nagyobb memóriát (max 2GB) és nagyobb merevlemezt pakolni bele. Hátrány, hogy nincs benne Bluetooth és VGA felbontású a kamerája, de ezek az alapfelhasználást tekintve számomra nem nyomnak annyit a latba, mint a könnyű upgrade lehetősége és a finom kidolgozású külső.
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
Ma elmentem a budai Mamuth-ba, hogy megnézzem ezeket az Atom-os csöppségeket: ahogy vártam, a legolcsóbb a Fujitsu-Siemens volt, de nekem minőségre a Toshiba és a Lenovo jobban bejön.
A kérdés persze, hogy a jobb anyagminőség megér-e a 70e (F-S) helyett, 84 (Linuxos Tosh), ill. 89e (Lenovo) Ft-ot ...[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Felhasznált alkatrészek (a korai cerkás változatokat leszámítva a netbook-ok Atom procira és a hozzávaló chipset-re épülnek; a sub-ok pedig általában mobil C2D/Turion energiatakarékosabb verzióira), a ház minősége, a TFT felbontása, az üzemidő (subnotinál pl. cél a minél hosszabb, míg netbook-nál általában 3-4 cellásakkal szokták árulni a különféle modelleket) stb., stb.
Hogy az olyan apróságokról ne is beszéljünk, mint a felhasználási terület (egy subnotebook bőven képes ellátni számításigényesebb feladatokat, míg egy netbook-nál jó, ha a HD-ready tartalmak felbontása nem okoz problémát stb., stb.). De mindezeket Te is tudod, csak gondolom, jó érzés zavart kelteni...
Ja igen, általában egy subnotiban nincsen optikai meghajtó. Ld. pl. IBM X, Dell Latitude D, HP nc4xxx és 25xx sorozat. Persze, vannak remek kivételek, pl. Toshiba Portege, egyes Sony Vaio és F-S Lifebook modellek, de a belső optikai meghajtó általában negatívan hat ki a hosszú akkuidőre. A subnotik célközönségének pedig az utóbbi a sokkal fontosabb. Mindent úgysem lehet egyszerre.
Miért van olyan érzésem, hogy ezt már párszor elmondták Neked?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Kikike
tag
válasz wassermann #1538 üzenetére
Az Aldi 3 év garanciát vállal. Ezt egyik másik cég sem teszi, garanciális problémával a vásárlás helyére kell menni, a többi pedig az ő gondjuk. (3 év múlva meg már ugysem ér semmit, ha garanciális időn túl hibásodna meg)
Ráadásul mint egy korábbi hozzászóló említette, a Chili nem netbookgyár, szóval ez is valószínűleg egy "neves" gyártó terméke, csak átcimkézve.
Az viszont engem is érdekelne, hogy tudja e valaki, hogy milyen a belseje, mely cég terméke. Habár az EEEPC is kínai... -
BloodRay
veterán
Könyörgök miért kell ez már megint??
Igen, a dvd író hiánya, az a 2" és az ár ami miatt ezek netbookok amazok meg subnotik.
Plusz a minőség.
Jelenleg ezek a kategóriák, később majd változnak/-hatnak.
Miért kell ezen lovagolni folyamatosan?
10-15 évvel ezelött is így volt, ami akkor notebook volt az ma kb súlyzónak jó csak a ketegórába nem férne be(még nettopnak sem)."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
ifjdan
csendes tag
Szia Rakal,
nagyon kösz a tippet!
Ahogy nézem, elég jó a billentyűzete, a gyorsasága meg bőven elég lesz nekem. Nincs esetleg még subnotebook-ban (kezdem kapisgálni a különbséget) ötleted, hogy még jobban ki tudja tölteni a nettó 250 K-s keretemet (ez is fontos itt a cégnél...)? Még nagyobb billentyűzet, esetleg vmi olcsóbb kicsi Vaio-ról mit gondolsz?
előre is köszi a segítséget,
üdv:
D. -
rakal
senior tag
válasz edward2 #1541 üzenetére
Nincs ebben semmi átverés.
Habár csak Dual core van benne,nem pedig Core2Duo.
Amúgy nem tűnik rossz választásnak,2 év garancia.
Akinek fontos a kisebb méretű notebook,szerintem megfelel.
Igaz,hogy 1,9 kg,de van benn DVD író ,jobb grafikus alrendszer etc.
Akkor inkább ilyet,mint egy hasonló,felturbózott 10 collos netbookot(egyes netbookok már közelítik ezt az árszintet) -
szpal17
őstag
válasz chikasszo #1537 üzenetére
Én is csak megerősíteni szeretném wassermann válaszát...Több ,,ismert" gyártótól választhatsz több árkategóriából, tehát szerintem nem érdemes próbálkozni zsákbamacskával.
Sosem fogom megérteni hogy miért kell az aldinak,meg profinak meg a sarki abc-nek ilyen termékeket árulnia...[ Szerkesztve ]
-
rakal
senior tag
MSI PR210X,vagy 220x
Ezek bőven kijönnek 200 alatt,igaz,nem netbookok,hanem subnotebookok.
[MSI 12 coll] -
wassermann
addikt
válasz edward2 #1536 üzenetére
Én a helyedben valami nevesebben (pl. Asus, MSI, ACER, Fujitsu-Siemens) gondolkodnék, mert mit csinálsz, ha esetleg elromlik? Hova viszed szervízbe?
A Fujitsu-Siemens árban a legjobb Atom-os netbook és később akár ExpressCard/34 -es plussz lemezzel bővíthető (ilyen aljzat a többieken nincs!)[ Szerkesztve ]
-
chikasszo
csendes tag
Sziasztok!
Netbook vásárlás előtt állok. Segítséget szeretnék kérni.
Tapasztalatokat gyűjtök az Aldiban megvehető Chili Green netbookról.
Mennyire gyakran kapcsol be a ventilátor, mennyire hangos?
A merevlemez mennyire hangos? Mi a pontos típusa?Köszönettel
-
ifjdan
csendes tag
Sziasztok,
hozzáértő vélemények kellene:
szeretnék egy pici, 12"-es netbook-ot, de nem tudok választani.Ami számomra fontos, hogy minél nagyobb (teljes) legyen a billentyűzete, mert sokat gépelek, és szeretek elférni rajta. (Viszont hurcolnom is kell ide-oda, ezért kell ilyen kicsi.)
Ezen kívül meg persze a gyorsaság az alap irodai alkalmazásoknál (word, internet, outlook stb.). Semmi játék.
Ha benn használom, monitort fog hajtani, ezért minél nagyobb felbontást tud, annál jobb.Céges lesz, van rá nettó 250 000: Ti mit választanátok?
Előre is kösz a véleményt.
-
BloodRay
veterán
-
wassermann
addikt
válasz edward2 #1531 üzenetére
Elvileg ez a HDMI-s DELL Mini 10 a felturbózótt Intel Poulsbo chipset-tel tudná az 1080i-t is:
"Poulsbo includes 3D graphics, HD video playback (720p and 1080i content) and the memory controller"
de a neten erre, sajnos még nem találtam elégedett felhasználói megerősítést : (
[ Szerkesztve ]
-
szpal17
őstag
válasz Mr. Teddy #1529 üzenetére
Az én Fujitsu Mini amilo-m (ugyanaz a hardver mint a többinél általában-a HDD lassabb az 1.8 méret miatt) elég jól viszi a 720p-s filmeket(nincs akadás, lassúlás) és kb a CS 1.6, meg a medal of honor első részek amik akadás mentesen futnak rajta (és hasonló korú játékok)
De persze ezeket én csak teszt céljából próbáltam ki és ha játékra és állandó magas felbontásra vágysz akkor notebook-ot nézz... -
edward2
addikt
válasz wassermann #1528 üzenetére
ja ez tény, bár én eddig huztam a kicsit okosabb netbook felé az utobbi időben már inkább egy nagyon egyszerű könnyű és olcso verzio felé húzok. néztem ezeket az acer AOA netbookokat direkt nincs egyikse jo kombinácioban
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Biztos volt már róla szó, de megkérdezem, hátha ilyen formában nem:
Szóval az ilyen kis netbookok bírják a 720p-s filmeket?
És ha igen, ilyen 1366*1024-es felbontással rá lehet-e kötni egy LCD vagy Plazma TV VGA bemenetére a notit?Akik már játszottak ilyen kis kütyün, kb mik azok amik elfutnak rajta? Ez is érdekelne.
Köszi! -
nobela
senior tag
Sziasztok, olyan helyet keresek Budapesten, ahol lehetőség szerint az ÖSSZES netbook ki van állítva, és meg lehet őket tapogatni, nyomkodni, normálisan összehasonlítani.
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
-
sedios
tag
Super PI élmények:
Mostanában agyonreklámozott hiperszuper Intel Atom (@1,6ghz) 1:48 alatt számolja 1M-et. Jóöreg 3-4 éves Thinkpadem (Pentium M@1,6ghz) 1:02 alatt.
-
shteer
titán
válasz Stanley-B. #1514 üzenetére
nekem van - kis kezem van és kis gyakorlás után lehet rajta gépelni folyamatosan, persze nem vakon mint az asztalimon
szerintem ez a gép annyit ér, amennyibe kerül - 70-ért a legolcsóbb atomos gépwassermann: remélem követik a gyártók, dell magasan áraz - persze van mire
szerintem jónak tűnik..
-
edward2
addikt
válasz wassermann #1520 üzenetére
frankó. 348euroért meg lehetne venni. persze dell customizationben direkt csak ennél nem lehet 3-ról 6 cellás aksira upgradelni...
-
Stanley-B.
őstag
válasz Steve-0 #1516 üzenetére
Az már van
Az írást olvastam, onnan jött az ötlet is, nem tűnt rossznak ár/érték arányban, de ha tényleg olyan kicsik a billentyűk még gyereknek is
Ezt a HP gépet is néztem, msn/skype meg internetre szerintem elég.
A Toshibáról nem is hallottam, de most nézem, a HP vagy ez szerintem tuti jó lesz.Köszi a segítséget rakal & Steve-0
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
MSI Wind 10", 1,6 Ghz Atom, 80 GB, 2 GB
Fujitsu Siemens Amilo Mini 8,9" 1.6 Ghz Atom, 60 GB, 1 GB
(Fujitsu Siemens Amilo Pro 1536 15,4", 1.66 Ghz C2D, 250 GB, 2 GB)[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Steve-0
őstag
válasz Stanley-B. #1512 üzenetére
asztali gép nem jöhet szóba?
amúgy itt van egy írás a gépről: [link]
Esetleg még ezt igaz teljesítményben nem jeleskedik: HP 2133 Mini-Note
MOD: Toshiba NB100-10X-et is lehet kapni 70e körül.
[ Szerkesztve ]
-
rakal
senior tag
válasz Stanley-B. #1514 üzenetére
Nem hiszem,10-12 évesnek még talán.
Ajánlom az MSI Windet,annak még én is jól tudom kezelni a billentyűzetét,persze 70.80 oldalas tanulmányt ezzel sem gépelnék szívesen... -
rakal
senior tag
válasz Stanley-B. #1512 üzenetére
Hali!
Ma néztem az Euronicsban,végig is tapogattam.
Ha a billentyűzetet komolyan akarod használni,akkor nem ajánlom,katasztrófa,igen kicsik a billlentyűk(gyereknek még talán ok.) -
Stanley-B.
őstag
Sziasztok,
Egyik ismerősöm venni akar egy netbookot, ti mit ajánlanátok neki?
A lényeg, hogy minél olcsóbban, de azért 8.9" -os kijelző legyen (ezért is nem játszik szerepet a legkisebb eee)Nézegettem az amilo mini Ui3520-at, 70-ért lehet kapni, szerintetek?
Köszi a választ!
-
sekli
addikt
válasz k_marcus #1508 üzenetére
"Nem fosom le azt a 24 pixelt?!" hát, én például nem, én minden egyes (függőleges) pixelen spórolok, hogy minnél nagyobb legyen a hasznos terület, vagy mondjuk egy weboldal, ennek megfelelően alakítgattam át a firefox-ot is régebben, most meg többek között ezért használok chrome-ot, 24 px pedig majdnem egy tálcányi, szerintem sok..., pláne, hogy az elhagyása semmilyen előnyt nem jelent... magam részéről nem is értem, miért volt ilyen idióta a gyártó...
-
k_marcus
csendes tag
Hello
A Lenovo S10e tetszett meg legjobban, és lassan meg is venném, de...
De persze nem tudom hol lenne a legjobb megvenni, illetve melyiket :S
Most nem azon a 3-5000 forinton van a hangsúly, amennyiben eltérnek egyes boltok... Találtam 1Gb memóriával szereltet, és 1,5Gb-osat is. 1024x600-asat és 1024x576-ost. 3 és 6 cellás aksisat is. És persze ezeknek a variációit a tökéletes nélkül Meg persze egyik helyen 1 év a gari, máshol meg 2...Létezhet ennyi féle különbség, vagy csak ezek a szerencsétlenek annyira bénák, hogy tisztességesen kiírják a gép adatait?
Ahogy utánna olvastam az 1024x600-as kamm, az csak usa... Meg különben is? Nem fosom le azt a 24 pixelt?!
Memóriánál van tényleg 2 féle mennyiséggel szerelt S10? Mondjuk az 1,5 sem elég sokkal többre mint az 1...
És még az érdekelne, hogy kilóg-e a 6 cellás aksi? Mert mindenhol 3 cellással adják... Ha ugyanolyan akkor megéri azt a plussz pár ezrest.Előre is köszi a segítséget!
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred.
-
adalbert1
veterán
A Wind topicban leírtam azt a bennem kialakuló összeesküvés elméletet, hogy egyik gyártó se csinál szándékosan túl jó netbookot, ugyanis nem akar házon belül konkurenciát a 2-4* drágább subnotiaiknak.
Ebből a szempontból én is csalódtam miután elolvastam a tesztet, hogy pont azt hagyták ki az elődből ami a legnagyobb előnye volt a többi netbookkal szemben.shteer : a linkelt tesztben azt is írják, hogy lesz 6 cellás aksival is kapható változat, ill. gondolom külön is lehet majd kapni mellé.
Már csak az a kérdés, hogy mennyi lesz mire ideér, az usanotebook oldalán a 3 cellás 135k...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Nintendo Switch 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P1 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H T1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- HP EliteBook 840 G7 i5-10310U/16GB/256SSD/14 " FHD Bang&Olufsen hang garanciával
- HP Pavilion laptop 15-eg0208ur - 11th Gen Intel Core i5-1135G7 2.40GHz, 16GB ram, 512GB NVMe
- Lenovo Thinkpad T490 i5-8365u/16GB/256GB SSD/14"FullHD touch magyar bill. Garanciás laptop eladó
- Dell XPS 15 7590
- Dell E-Port II PR03X dokkoló eladó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest