-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz AiRLAC #61241 üzenetére
Ez egy i7-4770 (Haswell), így elvileg a h.265 dekódolás megvan, a VP9-ről meg valamilyen hibrid CPU+iGPU driver gondoskodhat, de nem natív hardveresen. Szerintem ezért van egyáltalán YT "élményem", egyébként meg csak szaggatna ezerrel.
#61242 PROTRON
A 7. generáció az AiRLAC kolléga által linkelt doksi szerint már hardveresen tartalmazza a VP9 dekódolást. De nyilván a VGA-d sok mindent átvesz tőle egyébként is. Nekem kicsi a gépházam, ezért nem játszik a dVGA, de nem bánom. A néma működés és a képernyő sarkába bezsugorított 480p YouTube elég munka mellé. -
Pista0001
addikt
válasz AiRLAC #61223 üzenetére
Az ötlet remek, de nem új. Korábban szóba került egy rendes gyári ház, de nem emlékszek már a típusára.
Az alap ház kb akkora (ha jól emlékszek), mint egy Chieftec IX, asszem 2 féle bővítő van hozzá, odd-s és 3,5-es merevlemezes. Úgy rémlik, ezekből bármennyit lehetett egymásra pakolni, tehát pl 1 alappal és mondjuk 4 hdd-ssel volt egy kompakt 4 lemezes nas-od.
Itt is...
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz AiRLAC #44203 üzenetére
Ez (vagy a 03, az kicsit szebb, és olcsóbb is) lett volna az én ötletem is, kb 23-24e forint a kiegészítővel és táppal együtt. A 2,5-3,5 kombó belefér, plussz hdd viszont már nem. Ha csak 2,5-eseket használ, akkor kis barkácsolással belefér 4, barkács nélkül kis extrával 3 (nekem ez a felállás van most ).
odrif: alaplap fronton is nézz körül, spórolhatsz ott is, ha mATX lesz amúgy is a ház. Ami bekavarhat, az a RAM, az asztali modulok drágábbak lehetnek, mint a SO-DIMM-ek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest