-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
válasz krumplikft #65647 üzenetére
ThePoweR & krumplikft:
Nem mintha az elmúlt héten nem lett volna leírva, de a Strix és a Black között a 6 ill 10 fázis a különbség. Így a black tovább húzható, kevesebben panaszkodtak rá hogy fellép a coil whine effektus, azaz nem cicereg a kártya. Ezért is ajánlott inkább a black.ThePoweR: Én személy szerint a Blacket venném, de a G1 is nagyon jó verzió és csendes is. Az EVGA-ról nem tudok semmit, így első ránézésre jónak tűnil, de a gtx 970 topicban biztos tudnak bővebb infóval szolgálni. Én utánakérdeznék mert az evga nagyon jó gyártó és úgy látom már 3 év garival nyomja az ipon. Idáig azért nem volt olyan közkedvelt mert csak 2 évet adott és ahhoz képest elég magas áron kínálta a kártyákat.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz copass #65612 üzenetére
Az a helyzet hogy a mostani procid mellé felesleges egy túl erős vga. Inkább először az alapoktól kellene építkezni, tehát alap+cpu.
Az előző hozzászólásomba ajánlottam két vga-t, ez állna abban az esetben ha mégis a vga mellett döntenél, viszont tudd hogy kb 50%-os alatti lesz a kihajtottsága. Vagy ha nem valami jó a szellőzés akkor őt ajánlanám: Giga 750ti.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Speed® #65600 üzenetére
Abban nem vitatkozom hogy ki van herélve az 5850-hez képest. Az 5850/70 annak idején hatalmas előre ugrás volt a 4-es szériától. A technikai oldalról tény hogy szinte mindenben jobb nála, viszont a driveres korrigálások óta plusz az új játékok gcn optimalizálása óta jobban teljesít mint az 5850. Plusz ha valaki most vesz kártyát a fogyasztás ill. hőfokok miatt egyértelműen a 7770 szerintem a jobb választás.
Túltárgyalva
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Speed® #65600 üzenetére
Tőlem ugyan messze álljon, de azért ilyeneket egy ajánló topicba hogy az 5850 már a 7850 nyakába van szerintem megtévesztő.
"Nem raknám egy HD7770-hez,kb. 15-20%-al jobban hasít!"
"épp egy hajszállal erősebb a jelenlegi 7850-em nála,"Amikor ez nem így van. Ha valaki visszakeres és ezt látja egyszerűen nem kap valós képet ezért cáfoltam.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz TechN7ne #65598 üzenetére
Gondolom akkor minden tesztben ferdítenek amikor azt állítják hogy a 7770 erősebb..
PH
PC Lab (GTA V)
BF Blog -Minimumfps feltüntetve
Guru 3D -BF4A mortal kombatot meg hagyjuk szerintem.. nekem gtx 660-al minimumon szaggat jónéhány pályán fHD-ben.. gondolom akkor az 5850-el milyen élmény lehet.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz k.soma #65588 üzenetére
Én a 970-et venném a helyedben. Az ára az a rendes hűtésből kb annyi a 290/290x-nek is mint egy 970.
Cserébe:
1. Kevesebbet fogyaszt, hűvösebb kártya
2. Az általad felsorolt játékokban jelenleg jobban teljesít mint a 290x (GTA V és bf-et néztem meg)
3. Physx
4. folyamatosan frissülő whql driverek
5. shadowplayA hátránya pedig hogy 3.5 gb teljes sávszélességű memória és a maradék fél giga csak kisebb sávszélen érhető el, de ez fHD-ban nem jön elő, remélhetőleg később sem fog.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz j.peter65 #65577 üzenetére
Szia,
Sajnos ebbe a rendszerbe nem lehet ilyen erős kártyát tenni mert egyszerűen nem erre van tervezve és a cpu része nem olyan erős mint egy Intel cpu esetében. Tehát a jelenlegi alaplapot és procit mindenképp el kellene adnod ahhoz hogy egy 40-50k-s kártyát is érdemben kihajtson. Tehát teljesen platformot kellene váltanod, mint ahogy Speed(R) is javasolta.A jelenlegi konfigodat is egész jól el tudod adni szerintem utána pedig a keretedtől függően vehetsz egy S1155-ös alaplapot+i5 -ös használt procit az apróról (i5-2xxx/3xxx széria), vagy új esetében S1150-et, és azok mellé már szinte bármilyen kártyát tehetsz.
gradient99: Te pedig ne akarj segíteni ha nem értesz hozzá, köszönöm.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz sirszevenap #65564 üzenetére
Ennyiért szoktak már adni HD 7770-et, vagy ha nem találtok akkor 5870/6870/5850/6850 (ilyen sorrendbe néznék)
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Geresics #65561 üzenetére
Értem, de ebben mi a különös? Az 5850 egy erős kártya volt a maga idejében (80k+ -ba került), nem mondtam soha hogy gyenge volt, sőt még tény hogy ma is megállja a helyét. Viszont ha már vesz valaki akkor ezt nem javasolom mert az újabb 7770/90 annyiba kerül és kevesebbet fogyaszt, jobb a teljesítménye.
Ha valakinek 5850-e van az még vígan el lehet vele ha nem nagyon az igényei, tehát nem szereti feljebb tolni a csúszkát tény hogy nagy a nyers ereje.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Geresics #65559 üzenetére
Ha alapból az ő vga-ja erősebb onnantól a többi része szerintem teljesen lényegtelen. Ha pedig olyan teszteket nézel amikkel effektíve játszol is nagyot nem tévedhetsz. (persze erősebb procival tesztelnek és ezért otthon nem teljesen ugyan azokat az értékeket kapod)
"Az pedig, hogy mit mutatnak a tesztek, és hogy milyen a játékélmény egy VGA-val, az általában 2 külön fogalom!"
Ezt nem igazán értem ne haragudj. Ha 2 kártyát veszünk számításba amitől az egyik minden tekintetben jobb (nem csak avg fps, hanem minimumfps is) akkor szerinted lehetséges hogy a gyengébb kártyán jobb a játékélmény ?*Sn0w
-
gtamate2
veterán
Referenciát? Hogy sikerült?
maxxenergie: Ne kapd túl, a DCU II ennél a szériánál nem ajánlott, jogos volt Speed(R) korrigálása.
szakalistvan: HD 7770 használtan, az 5850-et hanyagolnám, az a brand táp egyáltalán nem biztos hogy elbírja, a 7770-el valószínűleg elfutna.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
A Lightningnak is jó hűtése van, egyedül amiért nem venném meg az a LE jelzés, ami azt jelenti hogy visszább vették a kártya teljesítményét (valószínűleg mert nem volt stabil az eredeti lightnnig értékeken). Emiatt valószínűleg a tuning eredményei sem lesznek valami jók, inkább az első kártyát venném
Rem-X: Szívesen
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz maxxenergie #65371 üzenetére
Természetesen a háztól is függ. A hangja viszont nem vészes, azértz nem egy 290 refhűtőről van szó.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz maxxenergie #65364 üzenetére
Ezért írtam ha fontos a fogyasztás akkor 960. Amúgy a 80 fok nem a világ vége, nem olyan vészes az.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz maxxenergie #65361 üzenetére
A manli az teljesen ref 770-et árul, szóval akár az asus is kiadhatná mert semmi különbség nem lenne köztük. A 960 és a 770 között van úgy 10%. A fogyasztása 60-70 W-tal több, ezt nem mondanám dupla annyinak. A hűtés tekintetében lehet variálni már, ott a 770 nem a legjobb, ott ráver 15-20 fokot egy értelmes hűtővel ellátott 960.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
E8400 mellé? Még a 7750 is sok.. 5750 kis pénzért
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz mkaresz824 #65305 üzenetére
A 960 felesleges lenne, nem éreznéd meg annyira nagyon a váltást. A 970 már jó lesz. Viszont a strix helyett az Asus Blacket vedd, vagy a Gigabyte G1-et.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz SECTORnooB #65301 üzenetére
Nem csak, leírtam pontosan hogy a 960 és a 280x között mik a különbségek. A 280 már gyengébb a 280x-nél (nem ugyan az a kártya alapja, tehát nem csak annyi hogy az x az húzott verzió). Az árát tekintve pedig nem ér annyit meg a 280x, az állításom hogy ha választani kellene a kettő közül akkor választanám a 280x-et ha ugyan annyiba kerülnének. Emiatt az nv a nyerőbb.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz TechN7ne #65296 üzenetére
Van 770 is ilyen árban igen az talán jobb választás ha a puszta erő számít. [link]
SECTORnooB: Amúgy nem tudom, inkább a GTA 5 miatt gondolom azt hogy ha jönnek még ilyen nagy textúrákat igénylő játékok, akkor jöhet jól a 280x ereje. Írtam szempontokat, döntsd el hogy mi fontos neked, a 960 egy keveset fogyasztó, hűvös kártya, a 770-ben több a kraft de ez is 2 gb. Viszont a 280x 86k, +20k-t emiatt tuti nem adnék ki szóval így marad a 770 vagy a 960 attól függően hogy mennyire fontos a fogyasztás.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz SECTORnooB #65291 üzenetére
El kellene dönteni hogy mennyire számít neked a fogyasztás, melegedés mennyire szoktál videót felvenni (shadowplay) ill fontos-e a physx. Ha nem számítanak akkor a 280x erősebb kártya és szerintem jól jön a +1gb vram. A 960 előnye hogy keveset eszik, illetve szoftveresen jobb, illetve sok játékot az nvidia támogat, ha ilyenekkel gyakran játszol (0day főleg) akkor jobb választás lehet az nv, persze később mindig ad ki az amd is drivert, aztán volt már rá példa hogy megtáltosodott a kártya
Én személy szerint a 280x-et választanám.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz TechN7ne #65287 üzenetére
7770 gpu: 1100 mem: 1125
250x gpu: 950 mem: 1125Ez látszódik is az értékeken. A pclab az egyik legnagyobb lengyel oldal, nem hinném hogy pont az alsó kategóriában lenne okuk kamuzni. Nem véletlenül a régi driverekkel nézted még annak idején a 7770-et az 5850 csere után?
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz TechN7ne #65280 üzenetére
Hagyjuk már ezt a 256 bit erejét, már másodszor jössz ezzel de nem tudom hogy honnan veszed. Ha pl egy gta 5 sem profitál a 256 bitből akkor mi?
GTA V teszt, a 7770 itt a 6970-el van kb egy szinten, pedig a GTA híresen szereti a textúrákat és a memóriát enni.
Ezt a "több bit jobb"-at pedig teljesen eltérő architectúránál felesleges előhozni mert semmi értelme. A HD 7-es széria pedig az új driverek óta jobban teljesítenek mint a korai tesztekben.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Alteran-IT #65276 üzenetére
Az e8400 mellé még a 7770 is lehet hogy sok, 100%-osan biztos nem fogja kihajtani, de kisebbet nem tennék mellé. Ahogyan Ed3r_X_ is írta, én 5850-et nem vennék, a 7770 beérte már teljesítményben, plusz ugye kisebb a fogyasztása, kevésbé melegszik ugye frissebb is, inkább egy 2-3 éves kártyát vennék mint 5-6 éveset.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz MiklosSaS #65224 üzenetére
Nekem egy 9600gt volt annak idején, nagyon jól nézett ki, és akkor még 3 év garit adott rá az ipoin. Gari előtt 2 hónappal halt meg szerencsére, így kaptam egy új kártyát. (100 fok fölé ment a hűtővel, pasztát ugye a gari miatt nem cserélhettem), kicsit hangos is volt.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Ed3r_X_ #65181 üzenetére
"Akkor talán a 650ti lenne a jobb választás, alapon erősebb azért 10-15%-kal, persze ha az amd-t preferálod a 7770 sem rossz."
Nem értem min vitázunk /Amúgy a tesztben a sniper elite 3 ill. coh-ban volt lényegesen jobb a 7770, a többibe a 650ti szint mindenhol felette volt, csak ugye ez a kettő eléggé lehúzta az eredményeket./
Amúgy magát a játékválasztást sem igazán értem sokszor a ph-nál, olyan húzócímek mint a bf4, vagy valamelyik cod, a dirt sorozat hogy maradhat ki a tesztelésből.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz N@idia #65171 üzenetére
Láttam hogy árulják, ezt tuti nem venném meg. Oké hogy a 660 nem olyan forró, de ez a hűtő eléggé alul lett méretezve, nagyon gyér hűtésű sajnos. Ha pedig kell az erő akkor egyértelműen veri a 660 a 750ti-t. A 750ti-t akkor éri meg venni ha valakinek újonnan kell, fontos a fogyasztás és nem játszik olyan gyakran. A gta 5-ben jól kijön pl a különbség és nem pár %-ról beszélünk.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Roleegsi #65155 üzenetére
Na akkor ebben a cikkben hol volt az hogy 2 giga felett felére lassul? 3.5 után a fennmaradó részt lassabban éri el. 1000x ki lett itt is tárgyalva, ph-n is, nézz utána. [link] [link]
Az a helyzet hogy nekem már nincs kedvem erről vitatkozni, ha zavar valakit akkor vegyen 290x-et nyugodtan, az is egy jó kártya.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz szezso15 #65150 üzenetére
Szívesen 650ti is van ahogy néztem korrekt áron, az még erősebb a 7770-nél kicsivel és ott a shadowplay amivel tudsz felvenni plusz physix. A 7770-nél pedig van mantle, ez bf4-nél jöhet jól, plusz elég jó tuningpotenciála van a 7770-nek, persze a 650ti-t is lehet ~20%-ot húzni, de ez típusfüggő mindkettőnél.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz szezso15 #65148 üzenetére
Újonnan 20k-ért amit adnak azt nem nevezném videókártyának, használtan nézz szét, ennyiért kapsz 7790-et 7770-et, vagy esetleg gtx 650ti-t. Pár ezressel drágábban van 7850 is, de újonnan felejtsd el, ott kb 40k-tól vannak az ár/érték arányban elfogadható kártyák.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz pellesmartin #65142 üzenetére
Ha gta a cél akkor minimum i3 kell, mert még pentiumon is mikrolaggol.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz Coccolino_O #65088 üzenetére
Az asus dc2 és az msi twinfozr a top, de a giga hűtése ill. a custom hőcsöves hűtők is jók.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Coccolino_O #65073 üzenetére
Ha GO-ra kell én nVidiát vennék, a játék jobban szereti, plusz ott van a shadowplay, amivel sokkal kényelmesebb egy fragmovieba anyagot menteni. GTX 660ti-t már kapni ennyiért.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Roleegsi #65070 üzenetére
Alaplap+ proci párost cserélnék a helyedben először. Ez újonnan kb 65.-70k, persze ebből lejön amennyiért a mostanit el tudod adni. Ha használt is szóba jöhet akkor 45-50-ből megvan a dolog.
Utána újítanék csak vga-t, mert kb semmit nem fogsz észrevenni abból ha beteszel egy 290-et. A másik pedig hogy a tápnak is bírnia kell mert a 290 nem keveset eszik. Szóval először mindenképp proci+lap kombó legyen, júliusban jön az amd új szériája ami még lejjebb nyomja majd az árakat, ezért is éri meg jobban először most procit újítani. Vagy veszel egy olyan vga-t amit a mostani még kb kihajt és nem foglalkozol a többivel, de ez kb max 30-40%-os teljesítményjavulást jelent.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz maxxenergie #65058 üzenetére
Már reagáltam rá hogy sok lesz (sőt miklosss2012 is) , de továbbra is ajánlottad a 280x-et, ezért írtam ilyen stílusban. Ha ajánlani szeretnél azt kicsit körültekintőbben kellene, rossz szálat vittél végig az elejétől, legközelebb olvasd el végig a hsz-t, no offense, de ez még közel sem bántó stílus volt a részemről.
Roleegsi: Szerintem még 50%-ban sem, a mostani kombód elég jól el van találva, nagy előrelépést nem fogsz tapasztalni az a helyzet. Nekem q8200@3ghz mellett a gtx660-am is 60-70%-on ment , ahhoz képest szerintem 30-40%-on ha kihajtja neked az a proci a 290-et. Először cserélj procit szerintem, az a nagyobb macera..
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz maxxenergie #65045 üzenetére
Szerintem el vagy tévedve.. az a proci nem hogy a 280x-et, de még a 270x-et sem hajtja ki úgy mint egy i5. Vagy csak az árnak megfelelően ajánlgatsz?
boskorelli: Használtan nézz inkább egy 7850/70-et ha nem zavar hogy használt, jóval olcsóbban kijössz.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
R u kiddin me?
Úgy értettem a nem néz ki túl jólt, hogy hűtés terén nem a legjobb. Nem mondtam hogy nem alternatívája egy 960-nak, főleg azoknál az alkalmazásoknál amik kihasználják a cuda magokat. Amúgy a kinézete a hűtőnek nekem is tetszik, a Titané is nagyon bejött ez pedig kívülről ugyan olyan.
Az egy másik kérdés hogy miért voltak drágábbak a refűhűtősök, de nem is ezeket veszik az emberek, hanem a jobb custom hűtős megoldásokat. Amúgy ez még az egész jófajta refhűtő, láttam már sokkal vészesebbet is.*Sn0w
-
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz GU-81M #64922 üzenetére
Asus BLACK GTX 970 +gta v vagy AMD oldalról 290 Vapor-X
A 970-re szavaznék, kevesebbet eszik, hűvösebb, modernebb. Viszont a 290-en teljes értékű 4 gb memória van. A döntés a tied290X-ből Tri-X verzió is van jó áron: [link]
Ez jobb gta V-be már mint a 970, viszont csak 2 év gari van rá sajnos.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #64918 üzenetére
Én a helyedbe biztos nem a 750ti-t venném. A minimum is 660-at adott meg, egy 960 pedig elég középkategória ma már ha játékról van szó. Ha később pedig cseréled a monitort akkor legalább nem kell kártyát is cserélned.
ghostmat: Nem hiába olcsóbb a 7790, jóval gyengébb is mint a 7850/70, plusz ezek tuningolhatóak is rendesen.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz kovimester #64884 üzenetére
Ebben az estben én a HD 7990-et venném.
Ed3r_X_: Azért ezekre a csúcskategóriás 2gpu-s kártyákra figyelnek a gyártók. Tehát itt azért szokott menni mindkét mag, nem úgy skálázódik mint cf esetén.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz kovimester #64879 üzenetére
Ebből a 7990 és a 690 is 2gpu-s megoldások, tehát sokkal jobban melegednek, több áramot fogyasztanak.
Gondolom használtakat néztél inkább. Ha ezek közül kellene választani én a Titant választanám a fogyasztás és a melegedés miatt. Amúgy inkább GTX 970-et néznék, ha nem mész fullhd fölé.
dvd_R+: nem tudok jobbat
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz TechN7ne #64868 üzenetére
5-6%-kal? Azt aztán megérezni Amúgy hagyjuk már ezt hogy 256 bitet megérezzük, az amd ennyire megfertőzött ? //irony
ATlas1458: Kérlek mesélj már arról hogy a 770 milyen dxet támogat? Illetve milyen dx 12-t tud a 960, komolyan érdekelne mit tudsz amit én nem. A custom hűtők pedig /persze ha nem a végletekig spórolt verzióról beszélünk/ jobbak mint a refhűtők. , oké hogy a refhűtő is többnyire elég (persze nem minden kártyánál a hosszú élethez), de a hangja és a hűtési teljesítménye nem lesz olyan mint egy custom hűtőjé, ezért is ajánljuk inkább azokat.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz dvd_R+ #64844 üzenetére
A 970 a fogyasztása és a melegedése miatt kedveltebb mint az amd, ill. újabb. Amúgy egy oldallal ezelőtt ajánlottam pont egy Asus Black editiont, az iponnál ajándék Gta V-öt adnak hozzá. A blacknek pedig jobb a tápellátása mint a strixnek. (10 fázisú 6 helyett).
Balathruin: úgy legyen, de nem nagyon hiszem. Az új cuccok az amd-nél sem szoktak olcsók lenni. De remélem neked lesz igazad. Inkább az nvidiától várom az új kártyákat, mert most hstalmas űr van még a 960 és 970 között.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz zolikaDB #64783 üzenetére
24k-ért adnak most az aprón egy i7-860-ast. s1155-re ha váltasz már akkor mindenképp i5-öt érdemes beletenni. Az s1155-ös i5-ök 26k-tól kezdődnek szóval az még drágább, viszont erősebb is.
A tiedbe való i5-ösök már 15k körül mennek ami azért elég jó ár, de az i3 rémgyenge sajnos.Andrsaint: Az apróról lényegesen jobb lenne ennyiért egy 770 vagy 680 mert ugye a programoknál a cuda magok száma számít a leginkább. Újannon van a 760 ill. az előbb linkelte YAKEN kollega a gtx 770-et ami nagyon jó árban van. Viszont a hűtése nem a legjobb, referencia verzió, nem vészes igazából csak a háznak jól szellőzőnek kell lennie.
DR|FTK|NG: Játékra oké a 960, de a cuda igényes alkalmazásokban inkább azokat érdemes választani amikben több cuda mag van, itt pedig a 960 nem nagyon erős a maga 1024 cuda magjával.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gumi és felni topik
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- További aktív témák...