Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
Dißnäëß #91700 üzenetére
ilyen tavrol amugy csak a short throw vetitok tudnak nagy kepet vetiteni, vagy egy-ket cserelheto lencses regi high end gep. ujabb, jo kontrasztu kommerszebb vetitokhoz (epson, jvc, sony) tobbnyire kell a 4m+ vetitesi tav a 3m szeles kephez sajna.
amugy ja, sztem 2,5-rol jo lesz a 98. mondjuk en elneznek nagyobbat isen 2.9 kornyekerol nezem a 3m szeles kepet. ha nagyobb lenne a felbontas, elesebb lenne a kep, mint egy tv-nel, akkor kozelebb is ulnek
Vhiktor meg sokkal kozelebb ul, o rugdossa a labaval kb a vasznat
olyan nem nagyon van, hogy tul nagy a kep mozira szvsz. -
Quadgame94
őstag
válasz
Dißnäëß #91696 üzenetére
Azért a 805 és a 855 között eléggé nagy a differenica. Akkora tévén nagyon zavaró lesz a blooming ha olyan tartalmat nézel. 1344 v 2160 zóna azért már combos, mondom főleg ekkora tévén a zónák is nagyok. Teljesen jó a C805 de azért itt nem véletlen az ekkora felár. Viszont a 98C855 esélytelen, hogy 1 millióig lemenjen. Ez egy felső kategóriás miniLED. És momentán egy db helyen kapható.
-
m3ss
veterán
válasz
Dißnäëß #91696 üzenetére
ja azert az nem kis kulonbseg.
ezen a 98"-on en is nagyon agyalok, meg mindig megfordul a fejemben...eladnam a vasznat, vetitot pont ugyanott lennek arban. es a black velvet felszerelest is megusznam. nem ertem miert ragaszkodok ennyire a vetitohoz. a megszokas, hogy evtizedek ota vetitek. pedig kontraszt, elesseg, felbontas, fenyero, szoba sotetites, funkciok minden ellene szol. egyedul a kepmeret nem. raadasul nagyobb kepet se tudok vetiteni, ha tudnek 150"-t valszeg nem agyalnek annyit a tv-n.
raadasul par ev es ezek a 98"-ok egyre olcsobbak lesznek. mar most volt euronicsban 6xx vagy 7xx tcl modell 650e korul. az mar barati. -
m3ss
veterán
válasz
Dißnäëß #91686 üzenetére
te 98"-t akarsz?
amugy jah, nem is az a 130e, hanem az b*ssza a csorom, hogy +50% a felara a 845-nek a 805-hoz kepest 65"-ban. raadasul haloban van, nagyon keveset megy...persze aztan ha megtetszik rajta a hdr lehet tobbet menne, ki tudja...de 135" vaszon meg a hangcucc csak nem ott van, szoval mindenkepp masodhegedus lesz. na meg ez a tudasbeli differencia nem tunik tul jelentosnek. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Dißnäëß #91020 üzenetére
Vagy [ezzel mondjuk]
-
G-Bali
senior tag
-
Quadgame94
őstag
válasz
Dißnäëß #88747 üzenetére
Nem tudja.
S95D:
eARC: Dolby Atmos Over Dolby Digital Plus
Yes
eARC: Dolby Digital Plus 7.1
Yes
eARC: LPCM 7.1 Over Dolby MAT
Yes
eARC: Dolby TrueHD 7.1
Yes
eARC: DTS:X Over DTS-HD MA
No
eARC: DTS-HD Master Audio 7.1
No
eARC: LPCM Channels (Bitstream)
7.1
ARC: Dolby Digital 5.1
Yes
ARC: DTS 5.1
No
Optical: Dolby Digital 5.1
Yes
Optical: DTS 5.1
No -
mc.g
aktív tag
válasz
Dißnäëß #88649 üzenetére
Én is tervezek venni TV-t...
Jobbfajta LCD TV-ben gondolkodtam, a kisebb fogyasztás, tartósság, a be-nem-égés (és ugyanazon ár mellett nagyobb méret) miatt, de sok képminőségbeli problémát látok velük. A kínai márkáknál jellemzően stabilitási/megbízhatósági problémákat. Magasabb a fogyasztása a "mini-LED" LCD-knek.
Lassan meggyőzöm (meggyőztem) magam az OLED mellett.Talán pár hét, és elmondom tapasztalataimat, de most még nem árulnám el a kiszemeltet, csak majd ha már biztosra eldöntöttem/megrendeltem/megérkezett (igen, van kiszemelt OLED, a magas képminőség, és tartósság előtérbe helyezve)
Az "okos" rendszer nem érdekel, csak a képi megjelenítés. Van mindenféle android és egyéb lejátszó-felvevő-eszközöm. (hang sem érdekel)
-
Quadgame94
őstag
válasz
Dißnäëß #88652 üzenetére
A HDR10+ hiába támogatott ha az esetek alig pár százalékban érhető el, ebben kontent. Nyílván tök jó ha van, de DV számottevően több, bár azzal is vannak gondok azért. 4K UHD Bluray-en nagyon jól néz ki a DV, meg pár film esetében is (stream) de az esetek nagy részében a HDR10 és DV között alig van látható differencia.
Ez az utálom a webOS-t meg Tizent annyira érthetetlen. Ha utálod ezeket akkor az összest utálod, mert az Android GUI is téglalap alakú appok egymás mellett vízszintesen elhelyezve. Semmivel sem jobb egyik a másiknál hiszen ugyanúgy épül fel a főmenü. Mit lehet rajtuk utálni? Android TV-t nem rég használtam (nekem webOS van) és semmivel sem jobb vagy intuitívabb. Megszokás kérdése minden. Én már csak diktálva nyitom meg az appokat.
Sony OLED fronton A80L-t adja ami kb. egy LG B3 szintjét hozza. Felskálázásban jobb, de a többi tulajdonsága egyezik. Csak a Sony sokkal drágább persze. Az A95L pedig az egyik legjobb TV a piacon csak éppen olyan drága, hogy az már-már pofátlanság kategória. LG G3 simán van olyan jó, talán kicsit "gyengébb" - mégis sokkal olcsóbb.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Dißnäëß #88649 üzenetére
Sony + saját Androidja ?
Erre az egyre tudok választ adni. Bár nem tudom az új Tv-ken mikori Android van de Android 11 alatt nincs AFR tehát nincs manuális frekvencia választási lehetőség Fix 59.94.
Ezt onnan tudom, hogy az Sony 55XH9096 alatt pl Kodiban csak a fentebb írt freki állítható be. -
sirarcheer
senior tag
válasz
Dißnäëß #36971 üzenetére
Szia!
LG B9 és a C9 is belefér a keretbe az IPONnál:
[OLED55C9_arukereso]
[OLED55B9_arukereso]Mindkettő újabb mint a B8 amit csak egy helyen talál az árukereső.
[A kettő összehasonlítva]
A B9 ötvenezerrel olcsóbb most IPONnál. (A többi helyen drágább mint a C9)
[A Philips OLED TV-je most kereten kívüli épp] -
AL
addikt
válasz
Dißnäëß #32711 üzenetére
Szia ! A Vevőszolgálatnál érdeklődjed meg, hogy hűségidő esetén mennyi kedvezményt kapsz, mert ez a netes rendszer nem ad pontos infót. Hátha nagyobb kedvezmény esetén még komolyabb ( Oled, Qled ) is kijön belőle, de akkor már 150 - 200 ezres kedvezménynek kell lennie. Ha csak pár 10 ezres van, akkor ajánlott a Sony 55XF7596, vagy a kisebb 49XF7596. Mindkettő androidos, IPS kijelző, stb. Üdv.
-
kusztax
tag
válasz
Dißnäëß #32711 üzenetére
En most vettem ilyet: Sony KD-49XF7596
https://www.telekom.hu/shop/termek/SONY+KD49XF7596+SMART+4K+UHD+HDR+Android+TV--TV+SONY+KD49XF7596?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754625600&paymentType=INSTALLMENT
Ez nagyon bevált.(bocs a linkért, telóm nincs olyan gomb)
Lentebb írok róla. -
gOldie
tag
válasz
Dißnäëß #21562 üzenetére
Szia, a 2. es pontra tudok csak válaszolni: a kijelzőkben lévő HDR nem az ami a fényképészetben van, szóval ettől ne félj. Leginkább pont az ellenkezője: kb. azt jelenti, hogy a kijelző nagyon nagy kontraszt tartományt tud megjeleníteni, szóval mivel tud komplett feketét, és vakító fehéret is, nincs szükség a fényképezésnél ismert HDR trükkre, hogy a kép különböző részein csaljon a fényerővel.
bővebben https://www.cnet.com/news/hdr-for-cameras-vs-hdr-for-tvs-whats-the-difference/
-
Partizan182
senior tag
válasz
Dißnäëß #20985 üzenetére
Az a baj hogy egymásnak ellentmondó igényeid vannak, az összes technológia elhasal valamelyik feltételeden:
- Oled minden tudna, de 55" a legkisebb és pécés munkára nem szoktuk ajánlani mert azzal egy idő után esélyes hogy beégeted
- IPS-nek jó a színhűsége és a betekintési szöge, fotókidolgozásra mindenképpen ez ajánlott. Cserébe a feketéjének köze sincs a feketéhez
- VA panel szuper feketéket hoz (LCD szinten persze), de szűk a betekintési szöge (tévé szélei fakulnak ha monitor közelségből nézed) és rosszabb az utánhúzás is.
Nem tudom mekkora méretben gondolkozol, de 40" alatt nincsenek említésre méltó tévék, a komolyabbak (tehát nem belépő 4k) 49"-nél kezdődnek. A helyedben maradnék a monitornál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Harman Kardon AVR 171S erősítő és Harman Kardon HKTS 16BQ/230
- Razer Kaira X Kék/Fehér Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
- Razer Kraken Ultimate Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Razer Blackshark v2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest