Új hozzászólás Aktív témák

  • Serpenthelm

    csendes tag

    Sziasztok!

    Adott egy Lenovo G510-es laptop, kb. másfél éve vettem. Processzora i5-4200M, 2X4GB DDR3 ram, Lenovo saját alaplapjával. Szeretném kicserélni a benne lévő merevlemezt SSD meghajtóra, és véleményt szeretnék kérni, hogy szerintetek melyiket inkább (az ajánlottak közül válogattam).
    -maximum ár, amit rászánnék, 25ezer Ft körül lenne+- néhány ezer.
    -szeretnék nagyobb ssd-t, 240 GB körülit, hogy ne legyen probléma a méretével
    -laptop, SATA3
    -Garancia mindegy, bár az 5 évnek jobban örülnék, lentebb kifejtem miért
    -általános felhasználás

    Az elméletem az lenne, hogy a most bennelévő merevlemezt egy külső házba tenném át USB-ről alkalmazva, ezt pedig bele a laptopba, így a régi merevlemez lenne a fő adatok tárolására, az SSD-re OS menne, és néhány minden nap használt adat, illetve egy-két játék (nem professzionális gép persze). Erősen tudna segíteni a vásárlásban az is, ha tudnám, hogy az SSD-t pl tudnám használni néhány év múlva egy esetleges asztali gép beszerzésénél.
    Úgy tudom, érdemes a lapozófájlt letiltani az SSD meghajtókon, nem okoz problémát az, ha az SSD-re semennyi lapozófájlt nem engedek? (A használni tervezett OS: Win 10 education)
    Amúgy a kiválasztott néhány SSD vagy a Samsung 850 EVO, Adata SP920, SP900 (még belefér jelenlegi árán) esetleg a Kingstonok az ajánlottak közül, amik ilyesmi áron vannak. Személy szerint a Samsung felé hajlok eléggé, viszont félek a TLC chipek tartósságától, hogy mennyi időt bírnak.

    Előre is köszönöm segítségeteket! :) (és bocsi a hosszúért)

Új hozzászólás Aktív témák